Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη 17Ν
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Ιράκ-Ελλάδα-Λαθρομετανάστες
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Βρετανία-Ελλάδα-Ιράκ
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Ασφάλιστρα ΙΧ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2003

    Η δίκη για την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ και οι κομματικές διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):10.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας. Πώς θα στήσετε τη δική σας επιχείρηση. Παράταση για ένα μήνα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Ριάλιτι χωρίς...εικόνα! Η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Δίκης. Αρχηγική εμφάνιση Κουφοντίνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Το κλουβί με τις ...τρελές ενστάσεις. Χάθηκε η ουσία με τις αψιμαχίες για γυαλιά και αέρια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η Ελλάδα στο λάκκο της δίκης. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιδεύσει τα κόμματα στο νέο ριάλιτι.

    Η ΑΥΓΗ:Δίκη χωρίς ''κλουβί''. Ηρεμη η πρώτη μέρα-ανίχνευση προθέσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Σαρωτικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση και έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Σήμα κινδύνου οι νέες δημοσκοπήσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Ο θίασος του τρόμου. Προκλητικοί, αμετανόητοι, με αιματοβαμμένα γέλια..Δώδεκα ρεπορτάζ για την πρώτη ημέρα της δίκης της 17Ν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Το νέο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών. Ολες οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

    ΕΘΝΟΣ:Εκλεψαν την παράσταση. Δίκη 17Ν: Οι θετικές και οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά: Το πόρισμα διέρρευσε πριν φθάσει στον Ανακριτή!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απίστευτο μπάχαλο την πρώτη ημέρα της δίκης. Το κράτος της ντροπής έκανε τη θριαμβευτική εμφάνισή του και στη δίκη της τρομοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Ρουκέτα Μίλερ στη δίκη της 17Ν! Δήλωση-σοκ: Στο εδώλιο βρίσκεται κυρίως το επιχειρησιακό σώμα της οργάνωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Αψιμαχίες πριν το ''πυρ''. Ημέρα 1η ο πρόεδρος ελαστικός και με χιούμορ στα πρώτα αιτήματα.

    ΕΣΤΙΑ:Θέατρο παραλόγου. Κανένας σεβασμός προς την Δικαιοσύνη.

    Espresso: Η οργή και το μίσος στα μάτια της Αλεξίας. Ο Κουφοντίνας χαμήλωσε τα μάτια του μπροστά της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Δίκη ''α λα ελληνικά''. Αποφορτισμένη ιδεολογικά και πολιτικά η πρώτη ημέρα, με τον πρόεδρο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Ο πόλεμος των ενστάσεων. Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλό.

    ΤΑ ΝΕΑ:Απεγκλώβισε τη δίκη ο πρόεδρος. Απόφαση εκτόνωσης στην πρεμιέρα.

    ΝΙΚΗ:Εξω το ''κλουβί''. Θετικές εντυπώσεις από την πρώτη μέρα.

    POST:Υπό τη σκιά της CIA η δίκη 17Ν. Αμερικανοί πράκτορες επιθεώρησαν και έδωσαν το ''ΟΚ'' για την αίθουσα του δικαστηρίου και τα μέτρα ασφαλείας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Επέλαση Αμερικανών στη Σούδα. Να κλείσει αμέσως η βάση των δολοφόνων.

    Traffic News: Η Βάνα φοβάται για τη ζωή της κόρης της. Εκανε φρούριο το σπίτι της. Μετά την τελευταία ''επίσκεψη'' κακοποιών.

    Η ΧΩΡΑ:Στο σκαμνί 19 πιόνια του πράσινου παρακράτους. Δίκη χωρίς κάμερες, μετά από 27 χρόνια ανοχής, συγκάλυψης και πολιτικής στήριξης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Δίκη ''17Ν'':Πόλεμος εντυπώσεων. Ολα όσα δεν μπορεί να δείξει η τηλεόραση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η δίκη δεν είναι πολιτική. Χρ. Πρωτόπαππας:Ποινικού χαρακτήρα τα εγκλήματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:''Φωτίστηκε'' η Δημοκρατία! Χωρίς γυάλινο χώρισμα η δίκη.

    [03] Δίκη 17Ν

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''ο θίασος του τρόμου ανέβηκε πλέον στο εδώλιο του δικαστηρίου. Την παράσταση έκλεψαν με την προκλητική συμπεριφορά τους οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν την αίσθηση οτι συναισθάνονται το βάρος των κατηγοριών που τους αποδίδονται και τον τερατώδη χαρακτήρα των πράξεων που έχουν τελεσθεί. Με χαμόγελα, αστειάκια, φιλοφρονήσεις, χαριεντισμούς μεταξύ τους και με τους συνηγόρους τους με γέλια που ασφαλώς δεν δικαιολογούνταν από το αιματοβαμμένο κατηγορητήριο, ο θίασος του τρόμου έδωσε μια κακόγουστη παράσταση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι '' η πρώτη μάχη κερδήθηκε με τη συμβολή όλων των παραγόντων της δίκης. Το αλεξίσφαιρο κλουβί, μήνυμα στρεβλό προς την κοινωνία, ως υπόμνηση ειδικού καθεστώτος γκρεμίζεται...Γιατί η ύπαρξή του απάδει του νομικού πολιτισμού μας και οι δίκαιες δίκες δεν οδηγούν στην απεμπόληση κεκτημένων. Κι αν το θέμα αυτό μονοπώλησε τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ως πρώτη ένσταση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 17Ν έπονται σειρά αιτημάτων που είναι ιδιαίτερα ''ακανθώδη''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι ''παντελώς αβάσιμες αποδείχθηκαν κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της πολύκροτης και πολυδιαφημισμένης δίκης των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν οι αμφιβολίες, οι αμφισβητήσεις και η καχυποψία που είχαν κυριαρχήσει όλες αυτές τις ημέρες από πολλές πλευράς προερχόμενες ως προς την επαρκή ή όχι δημοσιότητα της δίκης. Οι εναρκτήριες διαδικασίες της δίκης έπεισαν οτι το δικαστήριο, στοχο προσηλωμένο στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάθε άλλο παρά πρόθεση απόκρυψης δήθεν επίμαχων σημείων της ακροαματικής διαδικασίες έχει. Η δίκη αυτή θα κριθεί ως σημαντική ή και ιστορική υπό κάποια έννοια, όχι από το πόσα και ποια τμήματά της θα μεταδοθούν ραδιοτηλεοπτικά ζωντανά, αλλά από το κατά πόσο θα αποδείξει την ενοχή των κατηγορουμένων από το αν θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της δράσης και των διασυνδέσεων των μελών της 17Ν από το αν θα αποκαλύψει ενδεχόμενους άγνωστους συνεργάτες των τρομοκρατών ή αντιθέτως αν θα κλείσει οριστικά και πειστικά το θέμα μη ύπαρξης διαφευγόντων ενόχων''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''για την ελληνική κοινωνία η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη αποτελεί μια σημαντική στιγμή. Και αυτό γιατί μέσα από την ακροαματική διαδικασία τη φερεγγυότητα της οποίας εγγυάται το κύρος και η προσωπικότητα των δικαστών, θα υπάρξει η κάθαρση της κοινωνίας, αλλά και των δημιουργικών χρόνων της μεταπολίτευσης από το στίγμα της τρομοκρατίας, που σκιάσε όλες τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα μετά την πτώση της δικτατορίας''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''η πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν άφησε θετικές εντυπώσεις προϊδεάζοντας για την διεξαγωγή μιας πραγματικά δίκαιης δίκης. Υπερβολές εκ μέρους των αρχών που είχαν πυροδοτήσει έντονες αντιπαραθέσεις, θέτοντας εν αμφιβόλω ολόκληρη την διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας, διορθώθηκαν εν τη γενέσει τους ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για μια δίκη που θα είναι σύμφωνα με τις αξίες του νομικού μας πολιτισμού''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο άρθρο της γράφει μεταξύ άλλων ότι ''στράφι πήγε η πρώτη ημέρα της δίκης. Οι δικηγόροι-είτε συνήγοροι των κατηγορουμένων είτε εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής- κατάφεραν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε γυαλιά και αέρια. Προωθώντας προφανώς την προσωπική τους προβολή εις βάρος της ουσίας, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το δικαστήριο σε δευτερεύοντα ζητήματα περί του γυάλινου κλωβού και των μηχανημάτων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε σήμερα, ότι αυτό το δικαστήριο θα δικάσει τις δολοφονίες 23 συνανθρώπων μας και το σακάτεμα εκατοντάδων άλλων. Κατάφεραν να κάνουν τη δίκη έναν ''απερίγραπτο ελληνικό χαβαλέ'' όπως εύστοχα παρατήρησε ένας πολιτικός σχολιαστής''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''στην χώρα μας φαίνεται να έχουμε ξεχάσει οτι αποκλειστικός αρμόδιος να αποφασίζη τον τρόπο διεξαγωγής κάθε δίκης είναι η Δικαιοσύνη.Η πρωτοφανής αταξία που παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της δίκης οφείλεται σε δύο παράγοντες: Στην Κυβέρνηση που θέλησε να υποκαταστήση την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ που θεώρησαν οτι έπρεπε να υπαγορεύσουν εκείνα τον τρόπο διεξαγωγής της δίκης''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι ''όσο για την ''καραμέλα'' της ''δίκαιης '' δίκης όπου αποτελεί τη λυδία λίθο των συζητήσεων και των σχολιασμών της όλης υπόθεσης, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ''δίκαιο'' δεν έγκειται στο κατά πόσο το αποτέλεσμα θα αρέσει στο ένα ή στο άλλο μέρος αλλά στο κατά πόσο θα τηρηθεί η δικονομία και οι σωστές κι αντικειμενικές διαδικασίες''.

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ''παρέμβαση στην υπόθεση της 17Ν επιχειρεί ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ . Σε δήλωσή του στην εφημερίδα ''Νιου Γιορκ Ταιμς'' ισχυρίζεται ότι οι συλλήψεις αντιπροσωπεύουν οτι ''κυρίως επιχειρησιακό σώμα'' της οργάνωσης. Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αλ. Λυκουρέζος , δηλώνοντας οτι ''ολα φαντάζουν ολιγον παράξενα'' . Με τη δήλωσή του ο Μίλερ συνεχίζει τις πιέσεις για νέο κύκλο συλλήψεων''.

    Κατά την ESPRESSO, κατώτερη των προσδοκιών αποδείχτηκε στην έναρξή της η διαδικασία για μια δίκη που χαρακτηρίστηκε ιστορική. Και τούτο διότι μπορεί η ατμόσφαιρα να διατηρήθηκε χαλαρή, χωρίς αντεγκλήσεις, ανάλαφρη και εμπλουτισμένο με το άφθονο χιούμορ του προέδρου της έδρας κ. Μαργαρίτη, εντούτοις δεν χαρακτηριζόταν από την τυπικότητα εκείνη που απαιτείται για υποθέσεις όπως αυτή που αφορά κατηγορουμένους που φέρονται ότι αιματοκύλησαν την Ελλαδα για 27 χρόνια''.

    ''Ενα νέο συγκλονιστικό στοιχείο που βλέπει για πρώτη φορά σήμερα το φως δημοσιότητας'' αποκαλύπτει η TRAFFIC NEWS ''για τη δίκη του αιώνα. Τουλάχιστον τρία νέα άτομα με κουκούλες θα κληθούν αυτή τη φορά από τους συνηγόρους υπεράσπισης προκειμένου να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''η κοινή γνώμη δυσπιστεί στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Μετά από 27 χρόνια ανοχής, συγκάλυψης και πολιτικής στήριξης στο σκαμνί κάθονται 19 πιόνια του ''πράσινου'' παρακράτους ενώ οι ''εγκέφαλοι'' που επέλεγαν τους στόχους και όλη η πρώτη γενιά εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι''.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ''τέσσερις στους δέκα Ελληνες πιστεύουν οτι η δική της 17 Νοέμβρη θα είναι μια ''δίκαιη δίκη'' ενώ σχεδόν τρεις στους δέκα απαντούν οτι θα είναι ''μάλλον δίκαιη''. Αυτό είναι το αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής ''Μήλον της Εριδος'' του Παύλου Τσίμα, η οποία μεταδόθηκε χθες από την κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το 70,6% όσων ερωτήθηκαν απαντά ότι το ενδιαφέρον του για τη δίκη είναι ιδιαίτερα αυξημένο ενώ μόνο το 29,2% απάντησε οτι ''δεν το ενδιαφέρει η δίκη και ότι δεν θα παρακολουθήσει την εξέλιξή της''. Το 41% μάλιστα ζητά την πλήρη τηλεοπτική της κάλυψη, ενώ το 36,5% όσων ερωτήθηκαν επιθυμεί τις κάμερες στη δικαστική αίθουσα υπό όρους. Αντίθετα το 19,7% θεωρεί σωστή την πρόσφατη νομοθεσία που απαγορεύει τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι "στα κατεχόμενα ο κ. Ραούφ Ντενκτάς φαίνεται να περνά δύσκολες ώρες. Κύπριοι πολιτικοί, μάλιστα, κάνουν λόγο για δρόμο χωρίς επιστροφή αλλά και για εξελίξεις που ξεπερνούν τον κ. Ντενκτάς και τον καθιστούν ένα προσπεράσιμο κομμάτι της ιστορίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου θα συνέλθει την Τετάρτη το πρωί, υπό την προεδρία του Τάσσου Παπαδόπουλου, με αντικείμενο τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν κατά το ραντεβού της 10ης Μαρτίου στη Χάγη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διενέργεια διπλού δημοψηφίσματος για την υιοθέτηση του τρίτου αναθεωρημένου σχεδίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "ενα αιφνιδιαστικό "ναι" από την τουρκοκυπριακή πλευρά την επόμενη Δευτέρα στη Χάγη, αποδοχή του σχεδίου Αννάν στα Κατεχόμενα και απόρριψη στις ελεύθερες περιοχές μέσα από δημοψήφισμα είναι το σενάριο που ανησυχεί τη Λευκωσία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κατηγορία της ευθύνης για το αδιέξοδο. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σημίτη με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Γιαννίτση εν όψει των συνομιλιών που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος".

    [05] Ιράκ-Ελλάδα-Λαθρομετανάστες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά οτι "σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις του Στρατού μας στον Εβρο. Απέναντι, στην τουρκική όχθη, εκτιμάται οτι βρίσκονται περίπου τριάντα με σαράντα χιλιάδες Ιρακινοί έτοιμοι να περάσουν απέναντι. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όμως, δεν το έχουν επιχειρήσει ακόμα. Ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπάρχουν και πολλά γυναικόπαιδα".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "σαρωτικό ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και έκτακτο Συνέδριο πριν τις εκλογές εισηγούνται στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στενοί συνεργάτες του ως μοναδική διέξοδο στην κρίση που μαστίζει το κυβερνών κόμμα και η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται κατά επτά εκατοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει οτι "ο πρωθυπουργός κέρδισε το στοίχημα στην ΕΕ αλλά δέχτηκε και τα συγχαρητήρια Μπους. Από τη στιγμή που η ελληνοτουρκική φιλία πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, με την ελληνική υποστήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η ελληνική εξωτερική πολιτική βαφτίστηκε εκσυγχρονισμένη, καθώς απαλλάχθηκε από το βάρος μιας ξεπερασμένης για πολλούς εμμονής".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "μεγαλώνει η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ και παγιώνεται μία διαφορά που δεν θεωρείται αναστρέψιμη, όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές, μετά τη νέα δημοσκόπηση της Alco, που είχε χθες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν πλέον μία διαφορά 7,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου".

    Η POST σημειώνει οτι "με μια κομματική έκπληξη αναμένεται να "απαντήσει" ο Κ. Καραμανλής στα όσα διαδραματίζονται στη Δίκη για τους φερόμενους ως μέλη της "17Ν". Θα είναι η δημοσιοποίηση του ονόματος του Γιώργου Πέτσου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες των Γ. Παλαιοκρασά και Λ. Παπαδημητρίου (που επίσης ήταν θύματα της 17Ν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "τα "γκάλοπ του Μάρτη" επισείει θριαμβευτικά η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκοντας να "δικαιώσει" τη γραμμή πλεύσης του κόμματος, αλλά και να συσπειρώσει τη βάση, προβάλλοντας περίπου ως "νομοτελειακή" την άνοδο στην εξουσία. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να συγκαλύψει και εσωκομματικά προβλήματα που υποβόσκουν, όπως φάνηκε και στην ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο".

    [08] Βρετανία-Ελλάδα-Ιράκ

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι "ωτοασπίδες" φορούσε ο Τζ. Χουν, υπουργός Αμυνας της Μ. Βρετανίας, κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπαντωνίου, όπου του εξέθετε τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ για αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ και τη διάνοιξη ενός "παράθυρου ειρήνης". Οταν χθες το απόγευμα ο Γιάννος Παπαντωνίου μπήκε στο γραφείο του Βρετανού ομολόγου του, έπεσε επάνω σε έναν επιχειρησιακό χάρτη προετοιμασίας των επιχειρήσεων του Ιράκ, που καθημερινά σχεδιάζουν από κοινού με την Ουάσιγκτον".

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Σκληρή δοκιμασία το 2003. Για τις εισηγμένες επιχειρήσεις''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Φρένο στην αύξηση των ασφαλίστρων. Ν. Χριστοδουλάκης: Θα ήταν ολέθριο λάθος''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Crash test για τα ασφάλιστρα των ΙΧ. Κόντρα Χριστοδουλάκη-Κοντομηνά για τις αυξήσεις''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''15 εισηγμένες υπό απειλή επιτήρησης. Το ΧΑ αποκρυπτογραφεί τους ισολογισμούς''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Δέκα εισηγμένες στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών. Εξετάζεται η ένταξή τους σε καθεστώς επιτήρησης''.

    [11] Ασφάλιστρα ΙΧ

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Κατά της αύξησης των ασφαλίστρων των ΙΧ τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, ως κίνηση αντιμετώπισης της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 March 2003 - 17:50:47 UTC