Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2003
  • [02] Ενίσχυση Περιφέρειας
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Αυθαίρετα
  • [05] ΝΔ
  • [06] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [07] Χρηματιστήριο - Ερευνα
  • [08] Αβραμόπουλος-Αντίδραση
  • [09] Δημόσιο-Συντάξεις
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Προσλήψεις
  • [12] ΣΑΕ
  • [13] Πολίτες-Νομική αρωγή
  • [14] Δηλώσεις προέδρου ΣΕΒ-Αντιδράσεις
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2003
  • [16] Ανάπτυξη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2003

    Οι αυξήσεις στις συντάξεις του δημοσίου, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ και οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο δημόσιο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 10.197 προσλήψεις. Πώς και πού θα διοριστείτε. Αμεση κάλυψη θέσεων μερικής απασχόλησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέες συντάξεις. Ολες οι ρυθμίσεις για το Δημόσιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γαμπρός υπουργού στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Ηταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργικό γραφείο . Και οι δύο έχασαν τη θέση τους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Προεκλογικό δώρο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αυξήσεις 4% έως 8,8% και κατάργηση τριών επιδομάτων για το 2004.

    Η ΑΥΓΗ: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Η Εκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανοίγουν μέτωπο με την Εκκλησία πάλι χωρίς λόγο!!! Αναμένεται αντίδραση από τον Χριστόδουλο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προσλήψεις και συντάξεις. Πού και πώς θα προσληφθούν 10.197 άτομα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 48%η αύξηση στις κατώτατες συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων. Από την 1η Ιανουαρίου του 2004.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις έως 11,6% στις συντάξεις Δημοσίου. Εφάπαξ τα αναδρομικά 252 έως 392 ευρώ από την Πρωτοχρονιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκ Θεσσαλονίκης νέο ''επιτίμιον'' κατά Χριστόδουλου. Πατριαρχικές βολές κατά του αρχιεπισκόπου, με αφετηρία, αυτή τη φορά, το Παγκόσμιο Συνέδριο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι αλλάζει στις συντάξεις του δημοσίου. Ολα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατετέθη τη νύχτα στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το παζάρι των 25 για το Ευρωσύνταγμα. Βρυξέλλες: Εντονες διαφωνίες για επιτρόπους, ψηφοφορία , θρησκεία και άμυνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ασεμνα. Γκρεμίστε τα! Μεσαίωνας: Τότε έκαιγαν, σήμερα αποκαθηλώνουν.

    ΕΣΤΙΑ: Το σκηνικό θυμίζει 1981. Η κυβέρνησις Σημίτης προ της συντριβής.

    Espresso: Φέρνουν στην Ελλάδα νικήτριες καλλιστείων και τις κάνουν κολ γκέρλ! Αποκάλυψη-σοκ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρέμβαση Αρείου Πάγου. Για τα παίγνια Σοφοκλέους το '99. 11 εταιρίες στο μικροσκόπιο εισαγγελέα Εφετών-Ερευνα μυστική και με συνδρομή εμπειρογνωμόνων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα 295 ευρώ το κατώτατο όριο σύνταξης. Αυξήσεις από 4% έως 8,8% στις συντάξεις του δημοσίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο χάρτης των νέων προσλήψεων. Σε 302 δήμους, 32 νομαρχίες, 8 περιφέρειες.

    ΝΙΚΗ: ''Πόθεν έσχες'' για όλους. Αυστηρότερος ο νόμος που ψήφισε η Βουλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:ΠΑΜΕ:Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με λαϊκό έλεγχο.

    Traffic News: Η αγωνία του Ντέμη για τη Δέσποινα. Γιατί λαχτάρησε το διάσημο ζευγάρι.

    Η ΧΩΡΑ: Τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ. Βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια. Σπασμωδικές κινήσεις καθώς συνειδητοποιούν τη βαριά ήττα.

    City Press: Αυξήσεις συντάξεων στο Δημόσιο. Η κατώτατη σύνταξη αυξάνεται κατά 48% από 199 σε 295 ευρώ.

    MetroRAMA: Το δουλεμπόριο ανθεί δίπλα στην πόρτα μας. Στοιχεία-σοκ για το αλισβερίσι της ...ντροπής στη ΝΑ Ευρώπη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει στη διαδοχική ασφάλιση. Ο ''Α'' παρουσιάζει την τελική διάταξη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ''Δώρο'' 80 εκ. ευρώ στους συνταξιούχους. Η αύξηση του 2003 θα καταβληθεί αναδρομικά το 2004.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενότητα ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων. Συνέλευση ΣΑΕ.

    [02] Ενίσχυση Περιφέρειας

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''πακέτο παροχών, το δεύτερο κατά σειρά, που θα αφορά αποκλειστικά τις περιφέρειες , πρόκειται να εξαγγείλει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης σε ομάδα 20 και πλέον βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, παρουσία και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Το νέο πακέτο παροχών θα κινείται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, θα έχει ορίζοντα το 2008 και στόχο την κατασκευή έργων και υποδομών σε κάθε περιφέρεια ώστε να επιτευχθεί η σύγκλιση των περιφερειών με αυτές της ΕΕ''.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''η ανησυχία στο κυβερνών κόμμα έχει φθάσει στα ύψη, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της MRB που φέρει το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, πάνω από 8 ποσοστιαίες μονάδες''.

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''αντίθετα συναισθήματα προκάλεσαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Στην πλευρά της Ρηγίλλης εκφράζουν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται φροντίζοντας όμως να ξεκαθαρίσουν ότι οι έρευνες αποτελούν απλώς εργαλεία δουλειάς''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι '' με ανοιχτές συγκεντρώσεις και η λήψη νέων πρωτοβουλιών στα μεγάλα θέματα της πολιτικής εισέρχεται -και αναλαμβάνει προσωπικώς δράση- στην προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ως το ισχυρό όπλο του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σημίτης αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού αναλαμβάνει και ο ίδιος δράση στον αμιγώς προεκλογικό αγώνα''.

    [04] Αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''για όσα αυθαίρετα είχαν κτισθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2003 θα ισχύσει το δικαίωμα παροχής ηλεκτρικού και νερού σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Β. Παπανδρέου προσανατολίζεται να αποδεχθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την αλλαγή των όρων των αδειών δόμησης, τη σχετική πρόταση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη''.

    [05] ΝΔ

    Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο από μια πολύ μεγάλη ήττα να μπορέσει να ανασυνταχθεί '' υποστηρίζει μεταξύ των άλλων με συνέντευξή του στην ΑΠΟΦΑΣΗ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ τονίζοντας ότι το κλίμα που διαμορφώνεται του θυμίζει ανάστροφα την περίοδο του '81. Ο ίδιος εκτιμά οτι μετά τις εκλογές υπάρχει ενδεχόμενο να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν βλέπει πιθανή την αλλαγή ηγεσία στο κυβερνών κόμμα''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ''μπορεί οι περισσότεροι να άνοιξαν σαμπάνιες στη Ρηγίλλης για τη διαφορά των 8,2 μονάδων της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ (MRB) αλλά δεν λείπουν και οι ψύχραιμοι. Αυτοί που έχουν στραμμένο το βλέμμα στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και αναρωτιούνται τι συμφέρει τελική τη ΝΔ: Ενας ΛΑΟΣ μέσα στη Βουλή που θα συγκεντρώνει την πλειονότητα των ψηφοφόρων που κινούνται στα άκρα της Δεξιάς. 'Η ένας ΛΑΟΣ εκτός Βουλής με τη ΝΔ να διατηρεί και εκείνη στις τάξεις της κάποια από τα χουντικά ή βασιλικά απομεινάρια γεγονός που θα της δώσει μεγαλύτερη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, μια και από αυτήν κυρίως αποσπά ψήφους (περίπου το 70%);''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''το σκηνικό θυμίζει 1981 από την αντίστροφη. Και παρά τις επιφυλάξεις εκείνων που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψη τα πράγματα την τελευταία στιγμή, η συνέχεια πρέπει να θεωρήται σχεδόν προδιαγεγραμμένη: Η ΝΔ οδηγείται σε συντριπτική νίκη στις εκλογές. Την βοηθεί πλέον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ''.

    [06] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''πυρετός διαβουλεύσεων σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες μεταξύ των ''15'' ηγετών και ιδιαίτερα μεταξύ των τριών μεγάλων χωρών προκειμένου να βρεθεί συμβιβασμός για το ευρωσύνταγμα. Ο Πρόντι δηλώνει τώρα ''αισιόδοξος κατά 66%'' , ο Μπερλουσκόνι ισχυρίζεται ότι έχει ''λύση στην τσέπη'' του και ο Σρέντερ προειδοποιεί την Πολωνία ότι δεν είναι προς το συμφέρον της να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή πορεία της με ''βέτο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''σε Σύνοδο Κορυφής για γερά νεύρα αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συνάντηση των 25 Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη από τις προπαρασκευαστικες συναντήσεις των Ευρωπαίων ηγετών κατά τις οποίες διαφάνηκαν οι μεγάλες αντιθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και την κοινή αμυντική πολιτική ''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά κύριο λόγο η στάθμιση των ψήφων των κρατών - μελών στη λήψη των αποφάσεων στο Συμβούλιο είναι τα δύο μεγάλα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης. Από την έκβαση της συζήτησης στα δύο θέματα θα εξαρτηθεί και το αν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι ''σε ένα χωρίς προηγούμενο παζάρι, με απειλές και εκβιασμούς αναμένεται να εξελιχθεί η σμερινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπου αναμένεται να καταγραφούν οι νέοι συσχετισμοί και συμμαχίες σε μια ''Ευρώπη πολλών ταχυτήτων'' με τις ΗΠΑ ''ωσεί παρούσες''.

    [07] Χρηματιστήριο - Ερευνα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''ο Αρειος Πάγος , η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας, έχει δρομολογήσει από τον περασμένο Αύγουστο με άκρα μυστικότητα , μεγάλη έρευνα γα τα χρηματιστηριακά παίγνια του 1999, τις ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των λοιπών εμφανών και αφανών συντελεστών της μεγάλης ''φούσκας'' στην περίοδο της χρηματιστηριακής αφροσύνης''.

    [08] Αβραμόπουλος-Αντίδραση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "σε πολιτικές σκοπιμότητες αποδίδει ο Δ. Αβραμόπουλος, χωρίς όμως να κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς την παραπομπή του σε δίκη με τη βαριά κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τις παράνομες προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων. Η ανακίνηση του ζητήματος των "παράνομων προσλήψεων" στο Δήμο της Αθήνας με την παραπομπή του πρώην Δημάρχου σε δίκη, γίνεται σε μια στιγμή που ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του στη ΝΔ, κάτι που κατά την εκτίμηση του κ. Αβραμόπουλου όσο και κατά τις εκτιμήσεις στελεχών της Ρηγίλλης έχει σχέση".

    [09] Δημόσιο-Συντάξεις

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "αυξήσεις που κυμαίνονται από 4% έως 8,8% προκύπτουν για τους συνταξιούχους του Δημοσίου με την εισοδηματική πολιτική του 2004, όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Κατά μέσο όρο οι αυξήσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο με τίτλο "Αναπροσαρμογή συντάξεων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις" ανέρχονται σε 5,7%".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι "τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει λίαν συντόμως το νομοσχέδιο για την αναπροσαρμογή των συντάξεων του Δημοσίου, το οποίο εκτός από τις αυξήσεις του 2004 προβλέπει και την καταβολή των αναδρομικών του 2003, λόγω της αναπροσαρμογής του πλαισίου που προέβλεπε την αποσύνδεση των μισθών από τις συντάξεις".

    [10] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "την ώρα που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, εμφανίζεται και πάλι κάποια στοιχειώδης κινητικότητα για το Κυπριακό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Καταλυτικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να παίζει η στάση της Αθήνας και της Λευκωσίας".

    Το Metrorama επισημαίνει οτι "τεταμένο είναι το κλίμα στα κατεχόμενα της Κύπρου, δύο μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών στο ψευδοκράτος. Η αντιπολίτευση είναι εξοργισμένη με τη στάση της Αγκυρας, η οποία στηρίζει απροκάλυπτα τις προσκείμενες στον Ραούφ Ντενκτάς πολιτικές δυνάμεις, μέχρι του σημείου να στείλει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας στα κατεχόμενα για να υποσχεθεί έργα υποδομής και οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους".

    [11] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι "στην έγκριση 5.962 προσλήψεων, βάσει της εφαρμογής του θεσμού της μερικής απασχόλησης προχώρησε η σχετική τριμελής επιτροπή, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις τόσο σε Περιφέρειες και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όσο και σε Δήμους. Οι σχετικές εγκρίσεις που αφορούν στην πρώτη φάση εκτέλεσης των προσλήψεων, προωθήθηκαν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό είναι οριστεί, καθώς από καιρό ο μήνας Δεκέμβριος είχε χαρακτηριστεί καθοριστικός για το θεσμό της μερικής απασχόλησης και της αρχικής εφαρμογής του".

    [12] ΣΑΕ

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "η προβολή της σύγχρονης Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στην Ε' Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ και ζήτησε με έμφαση τη στήριξη των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων".

    [13] Πολίτες-Νομική αρωγή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "νομοσχέδιο για την παροχή νομικής αρωγής σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το εν λόγω ν/σ διασφαλίζεται οτι κάθε πολίτης θα έχει νομικό συμπαραστάτη κατά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ενώπιον δικαστηρίου. Θα μπορεί να ζητά το δωρεάν διορισμό δικηγόρου, και αν χρειάζεται συμβολαιογράφο και δικαστικό επιμελητή, και την απαλλαγή από τα δικαστικά έξοδα".

    [14] Δηλώσεις προέδρου ΣΕΒ-Αντιδράσεις

    Η City Pres αναφέρει οτι "ανώτατα κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για να απαντήσουν στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλου, ο οποίος ζήτησε την επίσπευση των εκλογών για να αποφευχθεί το κόστος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου. "Ο ΣΕΒ δεν είναι κόμμα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδης".

    Η Espresso προσθέτει οτι "στη Ρηγίλλης από την άλλη παρ' οτι συμφώνησαν επί της ουσίας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, υποστήριξαν με έμφαση οτι η δήλωση αυτή δεν ωφέλησε επικοινωνιακά τη ΝΔ αφού: "Εκαψε" εν μέρει την ευνοϊκότατη δημοσκόπηση της MRB που έδωσε και άλλον αέρα νίκης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ταύτισε" τη ΝΔ με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, σε μια εποχή που όλοι στη Ρηγίλλης (με πρώτο τον Καραμανλή) υποστηρίζουν οτι "η παλιά Δεξιά του κεφαλαίου καμιά σχέση δεν έχει με τη σημερινή "γαλάζια" παράταξη".

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "εμφύλιο πόλεμο" στον χώρο της βιομηχανίας αλλά και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου πυροδότησε η παρέμβαση στο εκλογικό σκηνικό του προέδρου του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Τα στοιχεία της "φορο-επιδρομής". Μόλις μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του ΣΕΒ για φοροεισπρακτικό προϋπολογισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Προβλέπουν μίνι ράλι στα χρηματιστήρια. Παγκόσμια δημοσκόπηση REUTER'S".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Χωλαίνουν στην Ελλάδα έρευνα και καινοτομία. Απογοητευτικές διαπιστώσεις σε έκθεση του ΣΕΒ για την πρόοδο της χώρας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Εντονότεροι ρυθμοί ανάπτυξης αλλά και πληθωρισμού το 2004. Πιο εφικτοί οι ελληνικοί στόχοι κατά την ΕΚΤ".

    [16] Ανάπτυξη

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Περισσότερο εφικτοί καθίστανται οι φιλόδοξοι αναπτυξιακοί στόχοι της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη διετία, μετά και τις θετικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που προβλέπει ουσιαστική επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρωζώνη αλλά και του πληθωρισμού, από το επόμενο έτος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 December 2003 - 21:46:41 UTC