Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Διαδοχολογία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
  • [04] Δίκη 17Ν- Απόφαση-Δημοσκόπηση
  • [05] Κύπρος-Εκλογές στα κατεχόμενα
  • [06] Βιβλίο Θεοδωράκη-Δηλώσεις Καραμανλή
  • [07] Καταναλωτικά δάνεια-Αγορά
  • [08] Γλυπτά Παρθενώνα
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] ΕΕ-Σύνταγμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/12/2003

    Η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη διαδοχολογία, η δίκη της 17Ν και οι αναμενόμενες αποφάσεις, οι εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου και οι δηλώσεις Καραμανλή στην παρουσία του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις μονίμων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Με άμεσες διαδικασίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μεγάλη η ρεμούλα με τον γαμπρό! Ενώ ο τ. υφυπουργός παραιτήθηκε κλαίγοντας και με αιχμές για ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δίκη με εκπλήξεις για το ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη στο ακροατήριο η αντιδικία Πρωτόπαπα-Κουρή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 5.700 προσλήψεις εδώ και ...τώρα. Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις των διαγωνισμών που ''τρέχουν''.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Θεοδώρου φεύγει, ο Παπανδρέου έρχεται. Μέρες αλληλοκαταγγελιών και σεναρίων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αναπτέρωσε το ηθικό του κόσμου η ξεκάθαρη θέση του Γ. Παπανδρέου. Πανικός στη Νέα Δημοκρατία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σενάρια στο ΠΑΣΟΚ, αναταράξεις στη ΝΔ. Οι δηλώσεις του κ. Γ.Α. Παπανδρέου και οι αντιδράσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα δυάρια το πιο ισχυρό χαρτί της αγοράς ακινήτων. Σταθεροποιούνται οι τιμές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ΕΘΝΟΣ: 1.311 ανοικτές προσλήψεις σε οργανισμούς, νομαρχίες, δήμους. Οι προθεσμίες, η κατανομή των θέσεων και τα δικαιολογητικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εγκληματούν έναντι της χώρας μένοντας στην εξουσία. Οξύτατη επίθεση Μητσοτάκη προς τους κυβερνώντες ζητώντας εδώ και τώρα εθνικές εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πιέσεις από βουλευτές στον Σημίτη για να παραιτηθεί. Και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό εντός των ημερών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το παιχνίδι των ''2'' τσακίζει τα νεύρα υπουργών. ΠΑΣΟΚ: Φοβούνται συμφωνία Σημίτη - Παπανδρέου κάτω από το τραπέζι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Δικάζουν την απόφαση. Γκάλοπ: οι πολίτες για τη δίκη της 17Ν.

    ΕΣΤΙΑ: 18 Ιανουαρίου η κρίσιμη ημέρα. Η πιθανή αποχώρησις του κ. Σημίτη.

    Espresso: Η Ευαγγελία μιλάει για τα καυτά φιλιά με την Ορθούλα. ''Δεν είμαστε λεσβίες''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διεργασίες για αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ. Πυροδότησαν οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου . Αντιδρούν τα στελέχη-Ανοχή από Μαξίμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Φούντωσαν'' τα σενάρια διαδοχής. Το παρασκήνιο της επίμαχης ''παρέμβασης'' του Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρίχνουν στο 7% τα επιτόκια στις κάρτες. Οι τράπεζες ύστερα από τη στροφή στα καταναλωτικά...

    ΝΙΚΗ: Με τον Σημίτη στις εκλογές. ''Παρών'' για το μέλλον, δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ιδια γεύση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Νέα σκληρά μέτρα έχουν στα συρτάρια τους.

    Traffic News: Ηθοποιός σε νοσοκομείο μετά από πάρτι σε γκέι μπάρ. Λιώμα από το αλκοόλ και τη ''σκόνη''.

    Η ΧΩΡΑ: Νέες συλλήψεις για την τρομοκρατία. Η Αντιτρομοκρατική έθεσε ήδη σε κλοιό 10 άτομα.

    City Press: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:Δεν γίνονται τομές χωρίς απολύσεις.

    MetroRAMA: Συνηθίσαμε το ευρώ αλλά δεν το θέλουμε...Αυτό ευθύνεται για την ακρίβεια, λένε οι πολίτες της ευρωζώνης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σπουδές χωρίς αντίκρισμα. Για τον έναν στους πέντε πτυχιούχους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο ανφέρ από τον επίτιμο. ''Ο Κ. Καραμανμλής θα ήταν εξαίρετος...υφυπουργός''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προσπαθεί να υποβαθμίσει τη διαδοχολογία η κυβέρνηση. Ενώ ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία.

    [03] Διαδοχολογία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''υπό την πολιτική καθοδήγηση του Κ. Σημίτη πορεύεται και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ όπως διαβεβαιώνουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, τα οποία επιμένουν πως τα σενάρια περί διαδοχής του πρωθυπουργού εκπορεύονται από τα ''μαγειρεία'' της Ρηγίλλης. Το ΠΑΣΟΚ προχωρεί δυναμικά μπροστά. Στις εκλογές θα πάμε με επικεφαλής τον Κ. Σημίτη και με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή'' επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας. Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει στο μέλλον υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''η ξεκάθαρη θέση του Γιώργου Παπανδρέου που δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του αναπτέρωσε το ηθικό του κόσμου της Δημοκρατικής Παράταξης και προκάλεσε πανικό στις τάξεις της ΝΔ. Η Ρηγίλλης τρέμει στην κυριολεξία το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Κ. Καραμανλής αντιμέτωπος με τον Γ. Παπανδρέου στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του κόσμου της Δημοκρατικής Παράταξης με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να καταγράψει μια ακόμη συντριβή''.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι ''η νηνεμία πριν από τη θύελλα'' θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που θα περιέγραφε επαρκώς όσα συμβαίνουν αυτήν την ώρα στο ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι περιμένουν ότι κάτι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν την επιβεβαίωση των αδιεξόδων και της αποτυχίας της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος εκτιμά η ΝΔ η οποία παρακολουθεί τις ζυμώσεις των τελευταίων ημερών με ενδιαφέρον''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''οι δηλώσεις Γ. Παπανδρέου και ο τρόπος που τις αντιμετώπισε ο Κ. Σημίτης προκαλούν σοβαρές παρενέργειες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. Υπουργοί φοβούνται μυστική συμφωνία των ''2'', ζητούν να ξεκαθαρίσει τώρα το θέμα και για να ...ξορκίσουν το κακό επαναλαμβάνουν μονότονα ότι ο Κ. Σημίτης θα είναι επικεφαλής στις εκλογές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''η ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σίγουρα ανακατεύει την πολιτική τράπουλα. Και θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα σε όλους τους πολιτικούς χώρους''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''την ίδια αν όχι μεγαλύτερη αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στη ΝΔ παρά τις άνωθεν εντολές να μην υπάρξουν βεβιασμένες αντιδράσεις. Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επιτελείς του ο κ. Κ. Καραμανλής δεν κρύβει τον τελευταίο καιρό την αγωνία του για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που θα τον υποχρεώσει να αλλάξει άρδην τη στρατηγική του και θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν αντίπαλο που είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός σήμερα, ακολουθούμενος μάλιστα από την εξίσου δημοφιλή κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που εκ των πραγμάτων θα πάρει τη σκυτάλη στη ΝΔ έπειτα από ενδεχόμενο εκλογική ήττα''.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι ''στην αναμπουμπούλα ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι ο Κ. ΣΗμίτης είναι ένα συν για το ΠΑΣΟΚ και μόνον αν θέλουν ο ίδιος και ο Γ. Α. Παπανδρέου μπορεί να φύγει. Στη ΝΔ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, αν και τώρα ελπίζουν στη διαφαινόμενη αντίδραση των άλλων δελφίνων''.

    Η ΕΣΤΙΑ ''έχει κατά επανάληψιν επισημάνει ότι η κρίσιμη ημερομηνία για τις πολιτικές μας εξελίξεις είναι ακριβώς η 18η Ιανουαρίου. Μετά από αυτήν πιθανολογείται η αποχώρησις του κ. Σημίτη''.

    [04] Δίκη 17Ν- Απόφαση-Δημοσκόπηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''η δίκη της 17Ν ήταν δίκαιη, απαντά το 79,6% των ερωτηθέντων από τη VPRC στην πρώτη μεγάλη τηλεφωνική δημοσκόπηση με δείγμα 1.154 άτομα που ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου και η οποία διεξήχθη από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Το 60,6% δηλώνει ικανοποιημένο από την απόφαση , το 57,7% θεωρεί οτι αρχηγός της 17Ν ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος , ενώ το 52,6% διαφωνεί με την αθώωση των τεσσάρων κρατουμένων. Ποινικά χαρακτηρίζει τα εγκλήματα της 17Ν το 48,9% και πολιτικά το 36,7%''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι '' με τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των προτεινόμενων ποινών ολοκληρώθηκε χθες η δίκη της 17Ν. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου επί των ποινών που θα επιβληθούν στους ενόχους θα ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''έκλεισε ο πρώτος κύκλος. Αλλά έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά μας''. Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της 17Ν, προσθέτοντας πως ''η υπόθεση της τρομοκρατίας έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''νέος κύκλος συλλήψεων από τον τρομοχώρο φαίνεται ότι ανοίγει. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει θέσει υπό στενή παρακολούθηση τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ οι συλλήψεις αυτές προαναγγέλθηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδη και τον αρχηγό της Αστυνομίας Φ. Νασιάκο''.

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''ο νέος κύκλος για την τρομοκρατία που αναμενόταν εδώ και ένα χρόνο, φαίνεται πως τελικά θα αρχίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο ορισμένοι κύκλοι τοποθετούν σε διάστημα ακόμα και λίγων ημερών. Μάλιστα για το θέμα έγινε και μυστική σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη''.

    [05] Κύπρος-Εκλογές στα κατεχόμενα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Κατεχόμενα εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είπε οτι αυτό αποτελεί αποδοκιμασία της μέχρι σήμερα πολιτικής που ακολουθούν η Τουρκία και ο Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό και στέλνει το μήνυμα προς την Αγκυρα να άρει τα εμπόδια και να συνεργαστεί για την επανένωση της Κύπρου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "σε περίοδο πολιτικής κρίσης οδηγούνται οι Τουρκοκύπριοι μετά το προχθεσινό παράδοξο αποτέλεσμα των εκλογών, που ενώ δίνουν μια καθαρή νίκη των κομμάτων της αντιπολίτευσης με 51,4%, εν τούτοις οι έδρες στην ψευδοβουλή μοιράζονται 25-25 με τα κόμματα που υποστηρίζουν τον Ραούφ Ντενκτάς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "νίκη της αντιπολίτευσης και επιβεβαίωση της προθέσεως της πλειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων για λύση του Κυπριακού βάσει του σχεδίου Αννάν και ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, το αποτέλεσμα των "εκλογών" στα Κατεχόμενα, όπου αντιπολίτευση και συμπολίτευση εξασφάλισαν τον ίδιο αριθμό εδρών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει οτι "η επιβεβαίωση της νίκης της αντιπολίτευσης σε ψήφους, αλλά η απόλυτη ισοψηφία στις έδρες με τα κόμματα της λεγόμενης κυβέρνησης, περιπλέκει για μια ακόμα φορά τις εξελίξεις καθιστώντας και πάλι την Αγκυρα καθοριστικό παράγοντα για την επίλυση του Κυπριακού".

    [06] Βιβλίο Θεοδωράκη-Δηλώσεις Καραμανλή

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "σαφές πολιτικό άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς έκανε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την παρουσίαση της βιογραφίας του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής τόνισε οτι αποδίδει τιμή σε έναν Έλληνα αγωνιστή που ξεχώρισε όσο λίγοι και σημείωσε πως η υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών αποτελεί υποχρέωση για τη χώρα, τη δημοκρατία, την εθνική ενότητα και το μέλλον του τόπου".

    [07] Καταναλωτικά δάνεια-Αγορά

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "έρχονται πιστωτικές κάρτες με επιτόκιο από 7% για καλούς πελάτες και με πιστωτικό όριο που θα ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Πρόκειται για τη νέα γενιά πιστωτικών καρτών που ετοιμάζουν οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να "ανταγωνιστούν" τα καταναλωτικά δάνεια".

    Το Metrorama αναφέρει οτι "στο 3,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα -καθυστερημένα λόγω της απεργίας των υπαλλήλων- στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ".

    [08] Γλυπτά Παρθενώνα

    Η City Press γράφει οτι "σε πολιτικό θέμα ανήγαγε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλερ. Οπως τόνισε ο κ. Σημίτης, μετά τη λήξη της συνάντησης, "πιστεύουμε οτι το θέμα δεν είναι μόνο θέμα ιδιοκτησίας και τεχνικών ρυθμίσεων, αλλά είναι πολιτικό και γι' αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε πολιτικά". Μάλιστα, επεσήμανε οτι "ο κ. Μπλερ εμμένει στη θέση του".

    [09] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "στις 1.311 φτάνουν οι θέσεις μονίμου προσωπικού, που έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ. Αφορούν νομαρχίες και δήμους, δημόσιους οργανισμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα και ασφαλιστικά ταμεία. Διαγωνισμοί εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ πραγματοποιούνται για προσλήψεις στην Πυροσβεστική, τα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά και τις υπηρεσίες του ΕΣΥ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει οτι "θέσεις μονίμου προσωπικού διαφόρων κατηγοριών θα μπορούν να συνιστώνται στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στο πλαίσιο της λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, βάσει και σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης αλλά και μετά από γνώμη του οικείου φορέα".

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Προς ΕΕ δύο ταχυτήτων; Μετά την αποτυχία της συνόδου κορυφής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Τελεσίγραφο για το ευρωσύνταγμα. Οι 6 πλούσιοι της ΕΕ κόβουν τις πληρωμές στα ευρωπαϊκά ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στο προεκλογικό παιχνίδι και πάλι η Σοφοκλέους. Σε πλήρη εξέλιξη η εκμετάλλευση της δικαστικής έρευνας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Φήμες χάλασαν την καλή διάθεση της Σοφοκλέους. Πτώση στο ΧΑ παρά την ευρωπαϊκή ευεξία".

    [11] ΕΕ-Σύνταγμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Το αρχικό "μούδιασμα" στην Ευρώπη, μετά την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, διαδέχθηκαν οι απειλές των μεγάλων χωρών για μια Ευρώπη "δύο ταχυτήτων". "Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία στο ορατό μέλλον, τότε θα αναδυθεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, προειδοποίησε ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο Γάλλος πρόεδρος Σιράκ συμπλήρωσε τη σκέψη του κ. Σρέντερ. Μετέτρεψε την προειδοποίηση σε σαφές μήνυμα, λέγοντας πως ελπίζει να δει μια μικρότερη ομάδα χωρών να συνεργάζεται όλο και πιο στενά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 December 2003 - 16:50:12 UTC