Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Η νόσος των πουλερικών
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [05] Δ. Κοντομηνάς
  • [06] "Διαφθορά"
  • [07] Θ. Ρουσόπουλος
  • [08] Σάββας Ξηρός
  • [09] Τράπεζες
  • [10] Οικονομία
  • [11] ΝΑΤΟ - Πολυεθνικές
  • [12] Κατασκοπεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/10/2005

    Η γρίπη των πτηνών και ο φόβος πανδημίας, το ν/σ του ΥΠΕΧΩΔΕ για οικοδομές και άδειες, η επιβολή προστίμου σε τράπεζες για αυθαιρεσίες τους και οι καταγγελίες για "διαφθορά" στην κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Όλη η αλήθεια για τη σύλληψή μου". Επιστολή του Σάββα Ξηρού στον "Α.Τ.".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και δεύτερο δάνειο από την Εργατική Κατοικία. Άτοκο για αγορά ή αποπεράτωση του σπιτιού σας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πρόκληση Γκαργκάνα. Προτείνει πάλι σκληρή λιτότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιστρέφουν λεφτά οι τράπεζες. Καμπάνα 611.000 ευρώ σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Η ΑΥΓΗ: "Ρουσφέτι" Σουφλιά ακυρώνει τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Μια μικρή παράγραφος κρυμμένη σε νομοσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί τώρα η συμμορία Κοντομηνά. Κατέρρευσε με πάταγο η άθλια σκευωρία που είχαν στήσει σε βάρος του Γιώργου Κουρή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο φόβος πανδημίας σκιάζει την Ευρώπη. Κυκλώνει (και) την Ελλάδα η γρίπη των πτηνών - έκτακτα μέτρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ημιυπαίθριοι: Όλες οι νέες ρυθμίσεις. Ευνοϊκοί όροι για τη δόμηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Συναγερμός σε νησιά και Έβρο. Γρίπη πτηνών: Φάντασμα πανδημίας στην Ευρώπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο υπουργός Υγείας ενεργοποιεί σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών ώστε να μπει στον σάκο του "Περσέα" ο ιός της... Μέδουσας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χορήγηση και νέου δανείου στους δικαιούχους του ΟΕΚ. Ολόκληρη η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ημιυπαίθριοι: Περιορισμοί και πρόστιμα. Τι προβλέπει το σ.ν. του ΥΠΕΧΩΔΕ για οικοδομές και άδειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάθε μέρα ένα νέο έργο τρόμου της ΝΔ. ΣΗΜΕΡΟΝ: Υφυπουργός των Καρπαθίων.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσάρεστα νέα για την οικονομία. Επιτακτική η ανάγκη λήψεως προσθέτων μέτρων.

    ESPRESSO: "Ο Νίκος θα ξαναχτίσει το όνειρό του". Η Τατιάνα μιλάει για τις δύσκολες ώρες του άντρα της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγγίζει την Ελλάδα ο ιός των πτηνών. Συναγερμός σε Τουρκία, Ρουμανία - Η Ε.Ε. ελέγχει την Άγκυρα για παραλείψεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εντείνονται οι έλεγχοι...για την "νόσο των πουλερικών". Ανησυχία μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος στην Τουρκία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άγριο κυνήγι για ημιυπαίθριους και... γκαράζ. Ο νέος νόμος για τις άδειες.

    Η ΝΙΚΗ: "Χρυσό" στη διαφθορά. Ο Σαλαγκούδης πήρε τη σκυτάλη από τον Ρεγκούζα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: ΥΠ. ΕΞ. Υπόθεση κατασκοπείας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ: Απαιτούν διά βίου υποταγή μέσω της εκπαίδευσης.

    TRAFFIC NEWS: Με χτύπησαν επειδή έτρεξα κοντά στο Νίκο. Έκλαψε στην εκπομπή της η Τατιάνα.

    Η ΧΩΡΑ: Οικοδομικές άδειες "εξπρές". Με νέο νόμο του ΥΠΕΧΩΔΕ θα εκδίδονται σε 40 ημέρες.

    City Press: Μεγαλώνει ο κίνδυνος από τη γρίπη των πτηνών.

    Μetro: Αναζητείται κοινή δράση. Ελληνική πρωτοβουλία κατά της γρίπης των πουλερικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3 αλλαγές σε οικοδομές - ημιυπαίθριους. Νέοι όροι με πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επαγγελματίες χωρίς ψυχιατρική εξέταση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο θανατηφόρος ιός στην Τουρκία. Πλησιάζει... στα σύνορά μας.

    [03] Η νόσος των πουλερικών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η γρίπη που προσβάλλει τα πτηνά - και τον μεταδοτικό της ιό μεταφέρουν τ΄αποδημητικά πτηνά - αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο όλων των χωρών".

    Η CITY PRESS γράφει: "διαγνώστηκε ο επικίνδυνος ιός σε πτηνά στη Ρουμανία και στην Τουρκία. Αμερικανοί επιστήμονες θεωρούν εξαιρετικά μεγάλο τον κίνδυνο μετάλλαξης του ιού και πανδημίας. Νικήτας Κακλαμάνης: "Κάποτε θα έχουμε επιδημία, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το χρόνο και την έκταση". Μεγάλη καθυστέρηση στην παραγωγή εμβολίων διεθνώς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις".

    Σύμφωνα με τη METRO "συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από την εξάπλωση της γρίπης των πουλερικών στα Βαλκάνια, καθώς χθες, μετά την Τουρκία και τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν νεκρά πτηνά και στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των υγειονομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ενδεχόμενο κρούσμα σε άνθρωπο".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "η επιβεβαίωση του Η5Ν1 στη Ρουμανία και στην Τουρκία έσπειρε τον πανικό σε όλη την Ευρώπη. Η Κομισιόν απαγόρευσε τις εισαγωγές ζωντανών πτηνών και όλων των συναφών προϊόντων από τη χώρα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "εντάθηκαν από χθες οι ανησυχίες στην Ευρώπη, για το ενδεχόμενο διάδοσης της γρίπης των πουλερικών, μετά την πλήρη επιβεβαίωση ότι τα κρούσματα στην Τουρκία προήλθαν από τον θανατηφόρο ιό Η5Ν1 και τη διαπίστωση ότι η γρίπη "χτύπησε" και στη Ρουμανία".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι που διεξάγονται σε πτηνοτροφεία και σε αποδημητικά πουλιά, προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενο κρούσμα του ιού Η5Ν1. Η ανησυχία έχει μεγενθυθεί, μετά από την επιβεβαίωση του εντοπισμού του ιού σε νεκρά πουλιά στη γειτονική Τουρκία, γεγονός το οποίο "εξειδικεύει" πλέον την επιφυλακή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά στην Ελλάδα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο φονικός ιός της γρίπης των πουλερικών βρίσκεται πλέον προ των πυλών της Ευρώπης. Οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν επισήμως ότι εντοπίστηκε σε νεκρά πτηνά το στέλεχος Η5Ν1 του ιού, που έχει ήδη προκαλέσει 60 θανάτους στη Νοτιοανατολική Ασία και σε όλα τα κράτη - μέλη οι υγειονομικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μ. Κυπριανού παραδέχθηκε ότι δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν και τα χειρότερα σενάρια, που προβλέπουν χιλιάδες θύματα".

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "έκδοση οικοδομικών αδειών σε 40 ημέρες, αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα στάδια εκτέλεσης του έργου, περιορισμοί στην κατασκευή ημιυπαίθριων χώρων, κυρώσεις σε υπαλλήλους και παρανομούντες, ενίσχυση των πολεοδομικών γραφείων σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και διατάξεις για το Κτηματολόγιο και τις επί έλασσον δαπάνες περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε χθες ο Γιώργος Σουφλιάς".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "έκδοση οικοδομικών αδειών σε 40 ημέρες, σημαντικούς περιορισμούς στην κατασκευή ημιυπαίθριων χώρων, προσμέτρηση των γκαράζ στον συντελεστή δόμησης, αυστηρές ποινές σε μηχανικούς που παραβιάζουν τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά και στελέχωση των πολεοδομικών γραφείων με ειδικευμένο προσωπικό είναι τα κύρια στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ. "Για τις οικοδομικές άδειες, το Κτηματολόγιο και τις επί έλασσον δαπάνες", το οποίο θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "ακριβότερη και - ακόμα- πιο γραφειοκρατική γίνεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Επίσης, τα κλειστά γκαράζ θα υπολογίζονται στον συντελεστή δόμησης, ενώ προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων, το βάθος των οποίων μειώνεται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "στο κυνήγι των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων ρίχνει τους δήμους το ΥΠΕΧΩΔΕ με δέλεαρ να εισπράττουν το 30% της αντικειμενικής αξίας κάθε αυθαίρετης χρήσης. Σε 40 εργάσιμες ημέρες θα εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "ένα γερό , καθοριστικό πλήγμα σε κάθε προσπάθεια πολεοδομικού σχεδιασμού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων μας επιφέρει μία μόνο μικρή παράγραφος σε πολυσέλιδο νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Οι αλλαγές των πολεοδομικών διατάξεων και σχεδίων δεν θα εφαρμόζονται για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως την ημερομηνία ισχύος των νέων κανονισμών".

    [05] Δ. Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με τη χαρά στο στόμα έμειναν όσοι πίστευαν, ότι θα στρίμωχναν τον Γιώργο Κουρή. Η μεθόδευση απέτυχε παταγωδώς και ο ανακριτής, που άσκησε την περίεργη δίωξη υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμναν, δεχόμενος στην ουσία, την ατράνταχτη επιχειρηματολογία του ιδιοκτήτη της εφημερίδας μας και της υπεράσπισής του".

    [06] "Διαφθορά"

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "μία ...σκυταλοδρομία διαφθοράς βρίσκεται σε εξέλιξη για τα μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες τους στην εξουσία διαδέχονται η μία την άλλη, χαρίζοντας στη ΝΔ ειδικά μετά και την υπόθεση των Μεταλλείων Χαλκιδικής, "χρυσό " στη διαφθορά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σεμινάριο ηθικής θα κάνει σήμερα ο Κ. Καραμανλής στη Βουλή προφανώς κατά το πρότυπο "Μπαϊρακτάρη" ενεργοποιώντας για πρώτη φορά σε 19 μήνες την "ώρα του πρωθυπουργού". Αφορμή, το νέο ...έργο τρόμου μετά τα "είπα-ξείπα" του Γ. Σαλαγκούδη, που κατέκτησε επαξίως την επονομασία του υφυπουργού των Καρπαθίων. Η κυβέρνηση τον κάλυψε αλλά το θέμα δεν κλείνει αφού παραμένει ισχυρή η συνεργασία του υφυπουργού Ανάπτυξης με επιχειρηματία, τον οποίο είχε καταγγείλει ως έμπορο ναρκωτικών".

    [07] Θ. Ρουσόπουλος

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι «από αυστηρή κρίση προσπαθούν να περάσουν στην Χαρ. Τρικούπη τις προσλήψεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση. Κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Καρχιμάκης -και όχι μόνο- κάνει και σχετική ερώτηση ή διοχετεύει διάφορα στοιχεία στον Τύπο. Χθες, λοιπόν, ο Θοδ. Ρουσόπουλος δεν άντεξε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Οτι, δηλαδή, επί ΠΑΣΟΚ το 90 έως το 95% των μελών της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ είχε κρατικές θέσεις. Άλλωστε, είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του Δημοσίου έχουν για πρόεδρο "πράσινο" συνδικαλιστή».

    [08] Σάββας Ξηρός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) παραθέτει απόσπασμα από την επιστολή του Σάββα Ξηρού: «στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία της υγείας μου σε συνάρτηση με τις ανακρίσεις, την άσκηση δίωξης, την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, τις συνθήκες κράτησης και πώς μέσω αυτών εμφανίζεται μια άλλη πραγματικότητα, εκ διαμέτρου αντίθετη απ' αυτήν που θέλει το κράτος να πιστεύουμε για τον εαυτό του και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη υπόθεση...»

    [09] Τράπεζες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι «τέλος στις αυθαιρεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων βάζει η κυβέρνηση, επιβάλλοντάς τους να επιστρέψουν στους πελάτες τους τα ποσά που είχαν παρακρατήσει για εργασίες και "πρόστιμα", αγνοώντας νόμους και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

    [10] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στην Ενδιάμεση Έκθεση για την Νομισματική Πολιτική, την οποία κατέθεσε χθες στην Βουλή. Ο κ. Γκαργκάνας εζήτησε την λήψη περαιτέρω διαρθρωτικών μέτρων, την συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων σε επίπεδα που αντέχει η οικονομία και βεβαίως την συνέχιση των προσπαθειών για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι «προτάσεις σοκ για τους εργαζομένους και τα εισοδήματα τους κατέθεσε για μία ακόμη χρονιά ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος. Ο κ. Νίκος Γκαργκάνας για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας προτείνει μεταξύ άλλων ακόμη και την μείωση μισθών ή την αύξησή τους με βάση τον πληθωρισμό της ευρωζώνης κι όχι της Ελλάδας!».

    [11] ΝΑΤΟ - Πολυεθνικές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι «η εισβολή του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών στην εκπαίδευση και ειδικότερα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εντείνεται. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ", σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Λάρισας, οι μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού αναλαμβάνουν, πλέον, όχι μόνο να εξασφαλίσουν "διευκολύνσεις" από τα ανώτατα ιδρύματα για τους σκοπούς τους, αλλά να παραγγείλουν και πώς θέλουν τη λεγόμενη "Δια βίου εκπαίδευση" ανάγοντας σε επιστήμη και μόρφωση τις όποιες ανάγκες και επιδιώξεις τους!».

    [12] Κατασκοπεία

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι «το 1992 η βρετανική μυστική υπηρεσία, γνωστή και σαν "Intelligence Service", έβγαλε από τη Ρωσία ένα φυγάδα, που παραμένει κρυπτόμενος ως το 1998 και που με τη βοήθεια του ιστορικού Κρίστοφερ Αντριου εξέδωσε ένα βιβλίο στη βάση των Μυστικών Αρχείων της Κα-Γκε-Μπε. Επρόκειτο για τον Βασίλι Μπιτρόκιν, διευθυντή των αρχείων της Κα-Γκε-Μπε και υπεύθυνο της μεταφοράς τους το 1972 από τα υπόγεια των φυλακών της Λιουμπιάνκα στο καινούργιο κτίριο της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας στα προάστια της Μόσχας, υπό την επίβλεψη του ανθρώπου που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας, Βλάντιμιρ Κριούτσκοφ, του ανθρώπου που έγινε αρχηγός του δικτύου ανατροπής του Μπόρις Γιέλτσιν, στη Μόσχα το 1991!».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 October 2005 - 21:16:26 UTC