Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-02-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Νιγηρία
  • [02] Ράις και Λίβνι: Σε κρίσιμη καμπή η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή
  • [03] Ιράκ: Χιλιάδες προσκυνητές στην Καρμπάλα
  • [04] Διευρύνονται οι σχέσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας
  • [05] Μπους και Αμπντουλάχ ζητούν τον τερματισμό των βιαιοτήτων
  • [06] Έκθεση: Οι χαμηλά σε λιπαρά τροφές δεν μειώνουν τους κινδύνους ασθενειών
  • [07] ΠΟΕ: Η Ε.Ε. παραβιάζει συμφωνίες
  • [08] Συναγερμός στο Καπιτώλιο

  • [01] Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Νιγηρία

    09-02-2006

    Επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Νιγηρία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε ότι από τον ιό πέθαναν 40.000 κοτόπουλα σε εκτροφείο στην επαρχία Καντούνα. Τα υπόλοιπα πουλερικά θανατώθηκαν και η περιοχή έχει τεθεί σε καραντίνα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον εντοπισμό της νόσου σε ανθρώπους στη Νιγηρία. Όμως ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας ζήτησε την έναρξη καμπάνιας δημόσιας πληροφόρησης ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου σε ανθρώπους. Ο οργανισμός είπε επίσης ότι δεν είναι γνωστό πώς μεταδόθηκε ο ιός στην Αφρική.

    Στο μεταξύ, Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν ότι 26άχρονη στην επαρχία Φουτζιάν, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή είχε προσβληθεί από την γρίπη των πτηνών.

    [02] Ράις και Λίβνι: Σε κρίσιμη καμπή η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή

    09-02-2006

    Λίβνι και Ράις

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και η εκτελών χρέη υπουργού εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, μετά την εκλογική νίκη της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης Χαμάς. Οι κυρίες Ράις και Λίβνι συναντήθηκαν τη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την κατάσταση. Η κύρια Λίβνι τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αποδέχεται την τρομοκρατία. Η κυρία Ράις και η κυρία Λιβνι είπαν επίσης ότι η Χαμάς πρέπει να απαρνηθεί την τρομοκρατία και να δεχτεί το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ για να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί με μια μέλλουσα κυβέρνηση της Χαμάς.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι στο μεταξύ οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη παλαιστινιακή αρχή και τον Πρόεδρο της Μαχμούντ Αμπάς και πρόσθεσε ότι παρόλο που οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν υπέρ της αλλαγής με την εκλογή της Χαμάς, δεν πιστεύει ότι έχουν αλλάξει οι προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού για μία ειρηνική ζωή.

    [03] Ιράκ: Χιλιάδες προσκυνητές στην Καρμπάλα

    09-02-2006

    Προσκυνητές προσέρχονται στην Καρμπάλα

    Εκατοντάδες χιλιάδες Σιίτες προσκυνητές προσέρχονται στην ιερή Ιρακινή πόλη Καρμπάλα, για την θρησκευτική γιορτή Ασούρα, για να τιμήσουν τον Ιμάμ Χουσεΐν, μάρτυρα του έβδομου αιώνα, και μία από τις πιο σημαντικές ηγετικές φυσιογνωμίες των Σίτων. Χιλιάδες αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν επιθέσεις από Σουνίτες αντάρτες, οι οποίοι πριν από 2 χρόνια σκότωσαν περίπου 200 προσκυνητές στην Καρμπάλα και τη Βαγδάτη. Αξιωματούχοι περιμένουν περίπου 2 εκατομμύρια προσκυνητές σήμερα στη Καρμπάλα.

    Σε άλλες εξελίξεις, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δηλώνουν ότι πεζοναύτης υπέκυψε στα τραύματα του από έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα κοντά στη Βαγδάτη.

    [04] Διευρύνονται οι σχέσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας

    09-02-2006

    Τζέιμς Τζόουνς

    O ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη επαίνεσε τις σχέσεις της συμμαχίας με τη Ρωσία, λέγοντας ότι οι στρατιωτικές σχέσεις της συμμαχίας με τη Μόσχα διευρύνονται συνέχεια χρόνο με το χρόνο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον, ο στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς τόνισε τη σπουδαιότητα της συνέχισης της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται πως και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν κοινές απειλές.

    Όταν ρωτήθηκε για τη πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο στρατηγός Τζέιμς ανέφερε ότι 2 ρωσικά πολεμικά πλοία συμμετέχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μεσόγειο και δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας. Είπε όμως ότι η πρόσφατη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο είχε σαν αποτέλεσμα να επικεντρωθεί η προσοχή της συμμαχίας στην προστασία ενεργειακών πηγών και υποδομής.

    [05] Μπους και Αμπντουλάχ ζητούν τον τερματισμό των βιαιοτήτων

    09-02-2006

    Μουσουλμάνοι διαδηλώνουν στο Πακιστάν

    Η Αφγανική αστυνομία σκότωσε 4 διαδηλωτές κατά την διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν για τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ. Μερικοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς αμερικανική βάση τη Τετάρτη στη πόλη Καλάτ του Αφγανιστάν. Μουσουλμανικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν και την Ινδονησία καθώς και σε άλλες χώρες ζήτησαν να δοθεί τέλος στις βιαιότητες.

    Στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Μπους και ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Ιορδανίας ζήτησαν τον τερματισμό των βίαιων επεισοδίων. Ο βασιλιάς της Ιορδανίας πρόσθεσε ότι οι γελοιογραφίες πρέπει να καταδικαστούν. Εξάλλου, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κατηγόρησε την Συρία και το Ιράν ότι υποδαυλίζουν τα αντι-δυτικά συναισθήματα στον μουσουλμανικό κόσμο για να επιτύχουν δικούς τους στόχους.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ κατήγγειλε τις εφημερίδες που αναδημοσίευσαν τα σκίτσα.

    Στις εφημερίδες αυτές, συγκαταλέγεται και μία γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας δήλωσε ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την μουσουλμανική οργή που προξένησαν τα σκίτσα.

    [06] Έκθεση: Οι χαμηλά σε λιπαρά τροφές δεν μειώνουν τους κινδύνους ασθενειών

    09-02-2006

    Μελέτη του Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση από τις γυναίκες τροφών με χαμηλά λιπαρά, δεν βοήθησε σημαντικά στο να μειωθούν οι κίνδυνοι προσβολής τους από καρκίνο του παχέος εντέρου, τις καρδιοπάθειες, ή τα εγκεφαλικά επεισόδια. Πάντως η έκθεση λέει επίσης ότι οι τροφές με λίγα λιπαρά μπορεί να μειώνουν σε μικρό βαθμό τις πιθανότητες καρκίνου του στήθους, αλλά η διαφορά ήταν τόσο μικρή ώστε να θεωρείται στατιστικά ασήμαντη, οπότε ενδέχεται να οφείλεται σε απλή σύμπτωση. Η έκθεση βασίστηκε στην μελέτη 49.000 γυναικών, ηλικίας από 50 έως 79 ετών και διήρκεσε 8 και πλέον χρόνια.

    Η δίαιτα που ακολούθησαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην μελέτη προέβλεπε την μείωση των λιπαρών, χωρίς να τα διαχωρίζει μεταξύ των 'καλών' λιπαρών, όπως εκείνα που βρίσκονται στα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς, παραδείγματος χάρη και στα 'κακά' λιπαρά, όπως τα κεκορεσμένα λίπη. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

    [07] ΠΟΕ: Η Ε.Ε. παραβιάζει συμφωνίες

    09-02-2006

    O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αποφάνθηκε την Τρίτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και 6 κράτη μέλη της παραβιάζουν εμπορικές συμφωνίες με την απαγόρευση τροφών και καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων λαχανικών. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαμαρτυρία που υπέβαλαν οι ΗΠΑ, η Αργεντινή και ο Καναδάς που χρησιμοποιούν τέτοιες τροφές. Στην διαμαρτυρία αναφέρεται ότι η απαγόρευση βλάπτει τις εξαγωγές και ότι δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Πολλοί Ευρωπαίοι καταναλωτές ανησυχούν ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να βλάψουν την υγεία τους ή το φυσικό περιβάλλον.

    [08] Συναγερμός στο Καπιτώλιο

    09-02-2006

    Το κτήριο Ράσελ

    Η αστυνομία της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι επετρέπη τελικά σε γερουσιαστές και συνεργάτες τους να εγκαταλείψουν το γκαράζ κοντά στο Καπιτώλιο όπου είχαν αναγκαστεί να καταφύγουν όταν σε κτήριο γραφείων της γερουσίας βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου νεύρων αργά την Τετάρτη το βράδυ. Οι αρχές δηλώνουν ότι τελικά τα αποτελέσματα των σχετικών τέστ ήταν αρνητικά.

    Συναγερμός σήμανε στο κτήριο Ράσελ γραφείων της Γερουσίας αναγκάζοντας την αστυνομία να απομακρύνει περίπου 200 άτομα συμπεριλαμβανομένων και πολλών γερουσιαστών και να τους οδηγήσει σε υπόγειο γκαράζ όπου και παρέμειναν επί τρεις περίπου ώρες, ιδιαίτερα όταν το πρώτο τέστ για ανίχνευση δηλητηρίου νεύρων είχε βγεί θετικό.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 10 February 2006 - 2:18:16 UTC