Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-01-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ινδονησία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων από πλοίο που ανετράπη
  • [02] Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος γ.γ. του ΟΗΕ
  • [03] Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ζητά η Σομαλία
  • [04] Βουλγαρία και Ρουμανία τα δύο νέα μέλη της ΕΕ
  • [05] Πρωτοχρονιά
  • [06] Το 2006 ήταν έτος πολιτικών αλλαγών στις ΗΠΑ
  • [07] Σε λίγες μέρες αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος γ.γ. των ΗΕ
  • [08] Γερμανική προεδρεία της ΕΕ και της "Ομάδας των 8"
  • [09] Πανηγυρισμοί σε Βουκουρέστι και Σόφια για την ένταξη στην ΕΕ

  • [01] Ινδονησία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων από πλοίο που ανετράπη

    01-01-2007

    Οι αρχές της Ινδονησίας δηλώνουν ότι περισυνέλεξαν περίπου 200 επιζώντες απ' το πλοίο που ανετράπη στην θάλασσα της Ιάβας με πάνω από 600 επιβάτες. Αργά τη Κυριακή το βράδυ ελικόπτερα της αστυνομίας εντόπισαν περίπου 30 άτομα μέσα σε σωστικές λέμβους, αλλά η θαλασσοταραχή που επικρατούσε στη περιοχή δεν επέτρεπε την από αέρος περισυλλογή τους. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εστάλησαν πλοία για να περισυλλέξουν τους επιζώντες. 177 άτομα είχαν ήδη διασωθεί μετά την βύθιση του πλοίου, ενώ 66 πτώματα ανασύρθηκαν απ' τη θάλασσα, αλλά αγνοείται ακόμη η τύχη εκατοντάδων επιβατών.

    Οι Ινδονησιακές αρχές πιστεύουν ότι το δυστύχημα οφείλεται στην κακοκαιρία που επικρατεί στη περιοχή, ενώ ο υπουργός μεταφορών της Ινδονησίας επέκρινε τις λιμενικές αρχές που επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου μέσα σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

    [02] Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος γ.γ. του ΟΗΕ

    01-01-2007

    Ο νέος γ.γ. των ΗΕ, Μπάν Κι Μούν, ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο κύριων συνεργατών του, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Μπάν διόρισε το Σάββατο τον Βιτζάι Ναμπιάρ, από την Ινδία, προσωπάρχη του και την Αϊτινή δημοσιογράφο, Μισέλ Μοντάς, εκπρόσωπό του.

    Ο κ. Ναμπιάρ υπήρξε κατά το παρελθόν πρέσβης της χώρας του στα ΗΕ, στο Πακιστάν, την Κίνα, την Μαλαισία και το Αφγανιστάν, ενώ από τον Ιούνιο διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του απερχομένου γ.γ., Κόφφι Αννάν. Η κ. Μοντάς και ο σύζυγός της, που έχει πεθάνει, διοικούσαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Αϊτή, αλλά αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, μετά από απειλές κατά της ζωής τους. Ο κ. Μπάν φέρεται ότι σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στον διεθνή οργανισμό.

    [03] Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ζητά η Σομαλία

    01-01-2007

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας, Εσμαήλ Μοχάμουντ Χουρέ, απηύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή της στον Ινδικό Ωκεανό, για ισλαμιστές μαχητές που προσπαθούν να διαφύγουν από τις κυβερνητικές και Αιθιοπικές δυνάμεις. Ο κ. Χουρέ δήλωσε ότι οι αρχές της Σομαλίας γνωρίζουν ότι ορισμένοι Ισλαμιστές θα προσπαθήσουν να διαφύγουν δια θαλάσσης, ενώ άλλοι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στη χώρα.

    Την Κυριακή, νέες μάχες σημειώθηκαν στα νότια της χώρας μεταξύ των δυνάμεων της μεταβατικής κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από τις Αιθιοπικές δυνάμεις και σκληροπυρηνικών ισλαμιστών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα Μογκαντίσου την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που είχαν θέσει μεγάλα τμήματα του νότου υπό τον έλεγχό τους. Επίκεντρο για τις περισσότερες μάχες ήταν η πόλη Τζιμπίμπ. Χιλιάδες κάτοικοί της εγκατέλειψαν την Τζιμπίμπ την Κυριακή, φοβούμενοι επικείμενη αιματοχυσία.

    Πάντως ο ηγέτης των ισλαμιστών, σεΐχης Σαρίφ Αχμέντ δεσμεύτηκε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Ο πρόεδρος της Κένυας, ανακοίνωσε την διοργάνωση επείγουσας περιφερειακής διάσκεψης ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα της Σομαλίας.

    [04] Βουλγαρία και Ρουμανία τα δύο νέα μέλη της ΕΕ

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    01-01-2007

    Η 1η Ιανουαρίου 2007 σηματοδοτεί την καινούργια διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από σήμερα η Ενωμένη Ευρώπη αριθμεί 27 κράτη μέλη, ενώ και η ζώνη του Ευρώ διευρύνεται κατά ένα μέλος. Η Σλοβενία θα είναι η 13η χώρα που πληροί τις προϋποθέσεις και υιοθετεί το ευρωπαϊκό νόμισμα και μπαίνει στην ομάδα του Γιουρογκρούπ.

    Μ' αυτήν την ευκαιρία η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δημοσιοποίησε ένα σύνολο οικονομικών και κοινωνικών δεικτών που παρουσιάζουν το πορτραίτο της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.

    Ο νέος συνολικός πληθυσμός της Ευρώπης την 1η Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 492,8 εκατομμύρια, δηλαδή αυξάνεται κατά 7,7 εκατομμύρια, που είναι ο πληθυσμός της Βουλγαρίας και 21,6 εκατομμύρια κατοίκους που αριθμεί η Ρουμανία. Η ζώνη του Ευρώ των 13 μελών αριθμεί 316,6 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια είναι αυτά της Σλοβενίας.

    Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2006 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2005 στην Ένωση των 27 έτρεχε με ρυθμό 1,8%, με τον πληθωρισμό της Βουλγαρίας να είναι στο 5,7% και της Ρουμανίας στο 4,8%, ενώ της Σλοβενίας, που μπήκε στο Γιουρογκρούπ, κυμαίνεται στο 1,6%, δηλαδή κάτω και από τον μέσο όρο της Ευρώπης.

    Το ποσοστό ανεργίας για τους 27, για άνδρες και γυναίκες, κυμαίνεται στο 7,9%, ενώ η Βουλγαρία παρουσιάζει ανεργία 7,4% και η Ρουμανία 7,6%, ενώ η Σλοβενία βρίσκεται στο 5,4%.

    Η συνολική απασχόληση τέλος, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον αριθμό των ατόμων που εξασκούν μία τουλάχιστον επαγγελματική δραστηριότητα και είναι μεταξύ 15-64 ετών, στην Ευρώπη των 27 ανέρχεται στο 64,3 %, ενώ 59,1 και 59,6% αντίστοιχα είναι το ποσοστό της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Πιο υψηλό είναι το ποσοστό απασχόλησης στην Σλοβενία που αγγίζει το 67,1%.

    [05] Πρωτοχρονιά

    01-01-2007

    Πρωτοχρονιά! Το ξεκίνημα ενός καινούργιου χρόνου. Από τα πολύ παλαιά χρόνια, οι άνθρωποι γιόρταζαν την αρχή κάθε νέου έτους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γιόρταζαν την πρωτοχρονιά κάθε καλοκαίρι, όταν ο ποταμός Νείλος ξεχείλιζε, ποτίζοντας τη γή, καθιστώντας την γόνιμη.

    Στην εποχή μας, οι περισσότεροι λαοί γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου, αλλά με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

    Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι γιόρταζαν, αναγκάζοντας τον βασιλιά τους να βγάλει το στέμμα του και τα βασιλικά του ρούχα και να παραδεχθεί όλα τα λάθη που διέπραξε κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε.

    Η ιδέα της παραδοχής λαθών και της ολοκλήρωσης υποθέσεων που εκκρεμούν από τον προηγούμενο χρόνο απαντάται στις παραδόσεις πολλών λαών για την Πρωτοχρονιά. Το ίδιο κοινή είναι και η ιδέα της λήψης αποφάσεων για την νέα χρονιά, που είναι αποφάσεις για αλλαγή προς το καλύτερο.

    Η λήψη αποφάσεων για τον νέο χρόνο αποτελεί παράδοση και στις ΗΠΑ. Στην εποχή μας, οι αποφάσεις κυμαίνονται από το χάσιμο περιττών κιλών και το κόψιμο του τσιγάρου, μέχρι την βελτίωση της απόδοσης μας στο χώρο εργασίας.

    Οι αποφάσεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Κάποιος ζωόφιλος αποφάσισε να πάρει μια καινούργια γάτα, σε αντικατάσταση άλλης που είχε πεθάνει. Ενας άλλος Αμερικανός δήλωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει την μετάδοση κουτσομπολιών. Και ένας άλλος, αποφάσισε να περνάει περισσότερες από τις ελεύθερες ώρες του με την οικογένειά του.

    Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Αμερικανοί που επ' ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Μία από αυτές είναι να πάψουν τα τρέχουν, πάντα βιαστικοί και χωρίς να δίνουν σημασία στο περιβάλλον τους και επομένως να δώσουν την ευκαιρία στους εαυτούς τους να αντλεί περισσότερη ικανοποίηση από τις μικρές χαρές της ζωής. Άλλοι αποφασίζουν να πάψουν να στεναχωριούνται με το παραμικρό, ή απλώς να νοιώθουν ευγνώμονες για τα σημαντικά αγαθά στη ζωή τους, όπως είναι η οικογένεια και οι φίλοι τους.

    Εμείς αποφασίζουμε, για μία ακόμα φορά, να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατούμε εσάς τους ακροατές μας πάντα ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις του τι συμβαίνει στον κόσμο μας. Καλή Χρονιά λοιπόν σε όλους και όλες, με υγεία και Χαρά!

    [06] Το 2006 ήταν έτος πολιτικών αλλαγών στις ΗΠΑ

    01-01-2007

    Το 2006 υπήρξε έτος αλλαγής στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς το Δημοκρατικό κόμμα ξανακέρδισε τον έλεγχο του κογκρέσου, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Η λαϊκή δυσαρέσκεια για τον πόλεμο στο Ιράκ αποτέλεσε έναν από τους κύριους παράγοντες για την νίκη των Δημοκρατικών στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ενώ οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να αναλάβουν τον έλεγχο της γερουσίας και της βουλής των αντιπροσώπων, τα δύο κόμματα λένε ότι είναι έτοιμα για συμβιβασμούς και συνεργασία, τουλάχιστον για την ώρα.

    Η Κα Πελόζι

    Η βουλευτής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια Νάνσυ Πελόζι θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της βουλής. 'Προσβλέπω θετικά στην συνεργασία μου με τον πρόεδρο Μπούς, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε μέν τις διαφορές μας αλλά είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε και αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της πολιτικής διαδικασίας, που είχαν κατά νού οι ιδρυτές του έθνους μας,' δήλωσε η Κα Πελόζι.

    Από την πλευρά του κ. Μπούς, πάντως, δεν υπήρξαν τέτοιου είδους συμφιλιωτικές δηλώσεις. Ο κ. Μπούς πρέπει να εξαντλήσει τα δύο τελευταία χρόνια της προεδρίας του χωρίς την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στο κογκρέσο. Οπως δήλωσε: 'Οι εκλογές ανήκουν τώρα στο παρελθόν, όμως οι προκλήσεις παραμένουν και επομένως, θα πρέπει να συνεργαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο.'

    Από πλευράς αναλυτών τώρα, ο Στιούαρτ Ρόθενμπεργκ, εκδότης ανεξάρτητου πολιτικού περιοδικού στην Ουάσινγκτον, λέει: 'Είδαμε θεαματική αλλαγή στην αμερικανική πολιτική σκηνή, λόγω της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων με την πορεία της χώρας, τον τρόπο λειτουργίας του Λευκού Οίκου, αλλά κυρίως λόγω των εξελίξεων στο Ιράκ. Οπότε οι εκλογές αυτές αποτελούσαν στην ουσία επιλογή μεταξύ της αλλαγής και της διατήρησης του status quo.'

    Επίσης η παράνομη δράση του ρεπουμπλικανού λομπίστα, Τζάκ Αμπραμοφ και οι ανάρμοστες δραστηριότητες του πρώην ρεπουμπλικανού βουλευτή Μάρκ Φόλευ, που έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε νεαρούς κλητήρες του κογκρέσου, επηρέασαν αρνητικά την κοινή γνώμη έναντι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

    Πάντως, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν τους Δημοκρατικούς να μην θριαμβολογούν ή να υπερεκτιμήσουν την λαϊκή υποστήριξη προς το κόμμα τους.

    Ο Τσάρλς Κούκ, εκδότης του περιοδικού Πολιτική Έκθεση Κούκ, λέει: "Αν οι Δημοκρατικοί εκλάβουν τα αποτελέσματα των εκλογών σαν καθαρή προτίμηση του εκλογικού σώματος προς αυτούς, θα είναι τρελοί. Αν όμως τα θεωρήσουν σαν μία ευκαιρία, τότε θα είναι έξυπνοι, διότι πιστεύω ότι κανείς δεν ψήφισε υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά κατά των Ρεπουμπλικανών.'

    Η Ουάσινγκτον τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διχασμένης κυβέρνησης, όπως είχε συμβεί και επί προεδρίας Μπίλ Κλίντον.

    Ο πολιτικός αναλυτής Στιούαρτ Ρόθενμπεργκ προβλέπει ότι οι μετεκλογικές υποσχέσεις συνεργασίας μεταξύ του προέδρου και των Δημοκρατικών του κογκρέσου θα αντικατασταθούν σύντομα από διαφωνίες για τον πόλεμο στο Ιράκ και άλλα θέματα. Λέει ο κ. Ρόθενμπεργκ: 'Ο πρόεδρος μία φαίνεται να είναι ανοικτός σε αλλαγή της πολιτικής του και μια μοιάζει να μην θέλει να την αλλάξει. Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί επιδεικνύουν θέληση συνεργασίας με την αντιπολίτευση, όμως μέσα σε λίγους μήνες, πιστεύω ότι θα έχουμε την διενέργεια ερευνών για κυβερνητικά λάθη στον πόλεμο στο Ιράκ, για τις αυξημένες τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ, μέχρι και για το τι έκανε η κυβέρνηση για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα. Αυτές οι ενέργειες σίγουρα θα προκαλέσουν εντάσεις'.

    Ένας ακόμα παράγοντας που κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα, είναι οι δραστηριότητες που ήδη άρχισαν αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2008. Για πρώτη φορά από το 1952, ούτε ο πρόεδρος, αλλά ούτε και ο αντιπρόεδρος θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Όμως, και τα δύο κόμματα αναμένουν ότι η προεκλογική διαδικασία θα είναι έντονη και ανταγωνιστική.

    Εξαιτίας αυτής της πρόβλεψης, πιστεύεται ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, που κανονικά θα υποστήριζαν τον πρόεδρο Μπούς, θα διαχωρίσουν την θέση τους σε διάφορα θέματα, ώστε να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους να πάρουν το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

    [07] Σε λίγες μέρες αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος γ.γ. των ΗΕ

    01-01-2007

    O κ. Μπάν

    Ο νέος γ.γ. των ΗΕ, Μπάν Κι Μούν, ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο κύριων συνεργατών του, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Μπάν διόρισε το Σάββατο τον Βιτζάι Ναμπιάρ από την Ινδία προσωπάρχη του και την Αϊτινή δημοσιογράφο, Μισέλ Μοντάς, εκπρόσωπό του.

    Ο κ. Ναμπιάρ υπήρξε κατά το παρελθόν πρέσβης της χώρας του στα ΗΕ, στο Πακιστάν, την Κίνα, την Μαλαισία και το Αφγανιστάν, ενώ από τον Ιούνιο διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του απερχομένου γ.γ., Κόφφι Αννάν.

    Η κ. Μόντας και ο σύζυγός της που έχει πεθάνει διοικούσαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Αϊτή, αλλά αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, μετά από απειλές κατά της ζωής τους. Ο κ. Μπάν φέρεται ότι σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές για τον διεθνή οργανισμό.

    [08] Γερμανική προεδρεία της ΕΕ και της "Ομάδας των 8"

    01-01-2007

    Η Καγκελάριος της Γερμανίας και από την Δευτέρα προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άγκελα Μέρκελ, τόνισε την σπουδαιότητα της ενότητας στους κόλπους της ενωμένης Ευρώπης και υποσχέθηκε αναθέρμανση των προσπαθειών για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, που περιέπεσαν σε αδιέξοδο μετά την απόρριψη του κειμένου από τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία.

    Σε τηλεοπτικό της διάγγελμα επ' ευκαιρία του νέου έτους, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι 'μόνο μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, της βίας, της τρομοκρατίας και του πολέμου'. 'Μια διαιρεμένη Ευρώπη', επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'είναι καταδικασμένη να αποτύχει'. Επίσης τη Δευτέρα η Γερμανία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρεία της Ομάδας των 8.

    [09] Πανηγυρισμοί σε Βουκουρέστι και Σόφια για την ένταξη στην ΕΕ

    01-01-2007

    Η Βουλγαρία και η Ρουμανία εντάχθηκαν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω προειδοποιήσεων από ηγέτες της κοινότητας ότι πρέπει να συνεχίσουν με τη διενέργεια δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

    Πλήθη που ζητωκραύγαζαν συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Σόφια, ενώ στρατιωτικές μπάντες έπαιζαν τον εθνικό ύμνο καθώς αξιωματούχοι της ΕΕ ανέβασαν τις σημαίες των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοβ, χαιρέτησε την ένταξη της χώρας του στην Ενωμένη Ευρώπη ως 'μία μεγάλη μέρα την όποια αποζητούσαν γενεές Βουλγάρων' οι οποίοι πάντα θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους.

    Στο Βουκουρέστι, πυροτεχνήματα φώτισαν τους ουρανούς, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, δήλωνε στα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί ότι η Ρουμανία επιτέλους έγινε μέρος της Ευρώπης.

    Σε ηχογραφημένα μηνύματα που μεταδόθηκαν και στις δύο πρωτεύουσες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, δήλωσε ότι η ένταξη των δυο χωρών θα εμπλουτίσει την κουλτούρα και την κληρονομιά των 27 τώρα χωρών της κοινότητας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 2 January 2007 - 2:18:21 UTC