Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-04-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών
  • [02] Πορεία σε Δυτική Όχθη και Γάζα για απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων
  • [03] Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν έναρξη διάλυσης πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας
  • [04] Οι διεθνείς κλιματολογικές αλλαγές εξετάστηκαν απ' το ΣΑ
  • [05] Μπέρνς: Ένα ανεξάρτητο Κόσοβο υπό διεθνή επιτήρηση η μόνη λύση για τη περιοχή
  • [06] Γκέιτς: Οι παραίτηση των Ιρακινών υπουργών θα μπορούσε να προωθήσει την διαδικασία συμφιλίωσης
  • [07] Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Virginia Tech

  • [01] Εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών

    18-04-2007

    Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στο 45% των περιπτώσεων. Πρόκειται για προϊόν της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi-Aventis.

    Ερευνητές δηλώνουν πάντως ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ακόμη ποιο αποτελεσματικού εμβολίου για το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών, που έχει προσβάλλει εκατοντάδες άτομα, κυρίως στην Ασία και έχει προκαλέσει το θάνατο των μισών απ' αυτά. Αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων χαρακτήρισε τη γρίπη των πτηνών 'το πλέον σοβαρό πρόβλημα' στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

    [02] Πορεία σε Δυτική Όχθη και Γάζα για απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων

    18-04-2007

    Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Τρίτη τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα για την ετήσια πορεία υπέρ της απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ.

    Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή κρατά πάνω από 11 χιλιάδες Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανόμενων και πολιτικών ηγετών, για παραβιάσεις στο τομέα της ασφάλειας. Οι πορείες διαμαρτυρίας συνέπεσαν με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινιακών αρχών για την απελευθέρωση Iσραηλινού στρατιώτη που συνελήφθη πέρυσι από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές.

    [03] Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν έναρξη διάλυσης πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας

    18-04-2007

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί επισήμως από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ότι προχωρεί στο κλείσιμο του κύριου πυρηνικού της εργοστασίου, μετά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν για κάτι τέτοιο.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σχετικά με τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Γιονγκμπιόν. Την Τρίτη, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας μετέδωσαν ότι εικόνες αμερικανικού δορυφόρου έδειξαν νέα δραστηριότητα γύρω από το εν λόγω εργοστάσιο και ότι μάλλον φαινόταν πως η Πιονγιάνγκ προχωρούσε στο κλείσιμο της εγκατάστασης αυτής, όπως είχε συμφωνήσει τον Φεβρουάριο.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν στη Βόρεια Κορέα περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει την συμφωνία που συνυπέγραψε, κυρίως λόγω απρόβλεπτων περιπλοκών εξαιτίας μίας οικονομικής συμφωνίας ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

    [04] Οι διεθνείς κλιματολογικές αλλαγές εξετάστηκαν απ' το ΣΑ

    18-04-2007

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ είχε την πρώτη του συζήτηση για το θέμα της αλλαγής του παγκοσμίου κλίματος και των συνεπειών της στην διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

    Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύουσα αυτό το μήνα του Συμβουλίου, Μάργκαρετ Μπέκετ, χαρακτήρισε την εν λόγω συνεδρίαση ιστορική. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, τόνισε ότι οι αναμενόμενες επιπτώσεις από τις κλιματολογικές αλλαγές, θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, ειδικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως πολέμους, φτώχεια και επιδημίες ασθενειών. Ο εκτελών χρέη πρέσβη των ΗΠΑ στα ΗΕ, Αλεχάντρο Γούλφ, υποστήριξε την Βρετανική πρωτοβουλία και δήλωσε ότι η αλλαγή του κλίματος αποτελεί σοβαρή σύγχρονη πρόκληση.

    Όμως αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και το Πακιστάν, αντιτάχθηκαν στην συζήτηση, λέγοντας ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας δεν αποτελεί το αρμόζον φόρουμ για την εξέταση ενός τέτοιου θέματος κρίσιμης σημασίας.

    [05] Μπέρνς: Ένα ανεξάρτητο Κόσοβο υπό διεθνή επιτήρηση η μόνη λύση για τη περιοχή

    18-04-2007

    O υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν το Κόσοβο να κινηθεί προς την ανεξαρτητοποίηση του, παρά τις διαφωνίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το μέλλον της Σερβικής επαρχίας.

    Ο κ. Μπερνς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να δράσει εγκαίρως μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες για την υιοθέτηση του σχεδίου του διαμεσολαβητή των ΗΕ για το Κόσοβο, Μάρτι Αχτισαάρι. Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι ένα ανεξάρτητο Κόσοβο υπό διεθνή επιτήρηση αποτελεί τη μόνη λύση για την περιοχή.

    Οι περισσότεροι βουλευτές της επιτροπής υποστήριξαν τις απόψεις του κ. Μπερνς, αλλά ορισμένοι ήγειραν ερωτήματα αναφορικά με την υιοθέτηση του σχεδίου Αχτισάαρι, επειδή η Σερβία αντιτίθεται έντονα σ' αυτό. Συγκεκριμένα ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Νταν Μπάρτον, δήλωσε ότι ακόμη και αν το Συμβούλιο Ασφάλειας υιοθετήσει το σχέδιο, θα μπορούσαν να υπάρξουν απρόβλεπτες αρνητικές επιπτώσεις.

    Νωρίτερα η Σερβική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, επέμεινε ότι η αναγνώριση ενός ανεξάρτητου Κοσόβου θα παραβίαζε τη διεθνή νομοθεσία.

    [06] Γκέιτς: Οι παραίτηση των Ιρακινών υπουργών θα μπορούσε να προωθήσει την διαδικασία συμφιλίωσης

    18-04-2007

    Ρ. Γκέιτς και βασιλιάς Αμπντάλλα

    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι οι παραιτήσεις των 6 υπουργών της Ιρακινής κυβέρνησης που πρόσκεινται στο κόμμα του ακραίου Σιίτη κληρικού, Μοκτάντα Αλ Σάντρ, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την διαδικασία συμφιλίωσης στο Ιράκ. Ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις των παραιτήσεων θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες υπουργούς και από το πώς οι αλλαγές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της διαδικασίας συμφιλίωσης στο Ιράκ.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας είχε συνομιλίες στο Αμμάν της Ιορδανίας με τον βασιλιά Αμπντάλλα με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία Ισραηλινών-Παλαιστινίων και τον πόλεμο στο Ιράκ. Ανακοινωθέν του Ιορδανού μονάρχη αναφέρει ότι η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον στο Ιράκ παρέχεται από τη συμμετοχή όλων των Ιρακινών στην πολιτική διαδικασία.

    [07] Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Virginia Tech

    18-04-2007

    Σπουδαστές και καθηγητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, πολιτειακοί πολιτικοί παράγοντες, ο πρόεδρος και η κ. Μπούς, καθώς και πλήθος κόσμου, συμμετείχαν σε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του πανεπιστημίου για τα 33 θύματα της σφαγής της Δευτέρας.

    O πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η σημερινή είναι μέρα θλίψης για τη χώρα και παρότρυνε σπουδαστές και καθηγητές να αναζητήσουν πηγές δύναμης μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στις οικογένειές και την θρησκεία τους. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τίμ Καίην, εξήρε το φοιτητικό σώμα για το πνεύμα ενότητας που παρουσίασε στον κόσμο, εν μέσω της φρικτής αυτής τραγωδίας. Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Εβραίοι και Χριστιανοί ηγέτες της κοινότητας μίλησαν επίσης κατά την τελετή δέησης.

    Η γνωστή ποιήτρια Νίκκι Τζιοβάννι, που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, συγκίνησε το ακροατήριο δηλώνοντας 'Είμαστε όλοι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια' και πρόσθεσε ότι η φοιτητική και καθηγητική κοινότητα θα αγκαλιάσει, όπως είπε, την θλίψη της, αλλά θα επιβιώσει.

    Τσο Σούνγκ Χούι

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που σκότωσε 32 άτομα και μετά αυτοκτόνησε σε κτίριο του πανεπιστημίου την Δευτέρα, είναι ο ηλικίας 23 ετών Τσό Σούνγκ Χούι, από τη Νότια Κορέα, που σπούδαζε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο. Ο Τσό είχε γεννηθεί στη Νότια Κορέα αλλά ζούσε από χρόνια στις ΗΠΑ ως νόμιμος κάτοικος. Η αστυνομία δεν είπε ποια ήταν τα κίνητρα του Τσο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο δράστης είχε αφήσει σημείωμα με μακρύ κατάλογο παραπόνων του, ανάμεσα στα οποία αναφέρει και κάτι για 'τα πλουσιόπαιδα'. Ο Τσό έχει περιγραφεί σαν ήσυχος και μοναχικός τύπος, που δεν είχε φίλους.

    Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού της Δευτέρας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αφού έγινε γνωστό ότι ο δράστης ήταν Νοτιοκορεάτης. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Νό Μουχιάν, έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ο γ.γ. των ΗΕ, Μπάν Κι Μούν, που είναι επίσης από τη Νότια Κορέα, καταδίκασε τις δολοφονίες. Εκπρόσωπος του Νοτιο-Κορεατικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι το τραγικό περιστατικό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα για τους συμπατριώτες του που ζούν στις ΗΠΑ.

    Επίσης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Μπούς, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, εξέφρασε την βαθύτατη λύπη της Ελληνικής κυβέρνησης για τα τραγικά γεγονότα στη Βιρτζίνια και τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    Ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, που έχει σπουδάσει και δίδασκε στο εν λόγω πανεπιστήμιο, εξέφρασε αποτροπιασμό για τις επιθέσεις και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και την αμερικανική κυβέρνηση. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε επίσης και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλαίρ.

    Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, παραδέχτηκε ότι τα τραγικά γεγονότα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια θα επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της διαμάχης για τον έλεγχο της οπλοχρησίας στις ΗΠΑ.

    Η οργάνωση 'Εκστρατεία Μπρέιντυ' που στοχεύει στον τερματισμό των βιαιοτήτων με όπλα δηλώνει ότι 30 χιλιάδες αμερικανοί σκοτώθηκαν το 2002 στις ΗΠΑ από πυροβολισμούς. Περίπου το 40% αυτών των θανάτων ήταν δολοφονίες και οι πλειοψηφία των θανάτων ήταν αυτοκτονίες.

    Το FBI, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνται οι έλεγχοι του μητρώου ατόμων που κάνουν αίτηση για αγορά όπλου, δηλώνει ότι έχουν γίνει 50 εκατομμύρια τέτοιοι έλεγχοι και δεν επετράπη η αγορά όπλου σε περίπου 500 χιλιάδες περιπτώσεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 19 April 2007 - 1:18:48 UTC