Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-12-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] To Κόσοβο δηλώνει ότι θα κινηθεί προς ανεξαρτησία στο εγγύς μέλλον
  • [02] O Αλ Γκόρ παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης
  • [03] Μπαλί: Διαφωνίες ΗΠΑ
  • [04] Ο Μοαμάρ Γκαντάφι στο Παρίσι
  • [05] Στο πηδάλιο της Αργεντινής η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος
  • [06] Ιράκ: 5 νεκροί σε φυλακές της Βαγδάτης
  • [07] Αυξάνονται τα κέρδη των εστιατορίων Mcdonald's

  • [01] To Κόσοβο δηλώνει ότι θα κινηθεί προς ανεξαρτησία στο εγγύς μέλλον

    11-12-2007

    Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάκι

    Εξέπνευσε η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον του Κοσυφοπεδίου, χωρίς να βρεθεί λύση για το θέμα, ενώ η ηγεσία των Αλβανόφωνων δηλώνει ότι θα κηρύξει ανεξαρτησία στο εγγύς μέλλον. Αξιωματούχος του Κοσόβου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αρχίσει αμέσως συνομιλίες με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα την απόσχιση απ' τη Σερβία.

    Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Κοσυφοπεδίου και επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει σχέδιο του ειδικού διαμεσολαβητή των ΗΕ για ανεξαρτησία υπό επιτήρηση για το Κόσοβο. Αλλά στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν σε ενιαία θέση ως προς το θέμα του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσυφοπεδίου ή την αποστολή αστυνομικής δύναμης στη περιοχή. Η Κύπρος παρεμπόδισε τη Δευτέρα την επίτευξη συμφωνίας επιμένοντας σε συνέχιση των συνομιλιών. Επίσης η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβακία έδειξαν απροθυμία στο να ταχθούν υπέρ της πλήρους ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, δήλωσε ότι θα παραπέμψει στο Διεθνές Δικαστήριο το θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

    [02] O Αλ Γκόρ παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

    11-12-2007

    O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκόρ, δηλώνει ότι έχει έρθει η ώρα για την ανθρωπότητα να 'σταματήσει τον πόλεμο' με τον πλανήτη Γη. Ο κ. Γκόρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Όσλο της Σουηδίας παραλαμβάνοντας το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο κ. Γκόρ ζήτησε από τις ΗΠΑ και την Κίνα, που είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εκκλήσεων διοξειδίου του άνθρακα, να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Ο κ. Γκόρ δήλωσε ότι στα τέλη της εβδομάδας θα μεταβεί στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μπαλί για τις κλιματολογικές αλλαγές του πλανήτη μας και σημείωσε ότι θέλει να ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν να συναντώνται κάθε τρεις μήνες για να θέσουν περιορισμούς στις εκπομπές βλαβερών αερίων μέχρι το 2010.

    [03] Μπαλί: Διαφωνίες ΗΠΑ

    11-12-2007

    Διαπραγματευτές των ΗΠΑ στη διάσκεψη του Μπαλί για τις κλιματολογικές αλλαγές, ηγούνται προσπάθειας για την απομάκρυνση αυστηρού χρονοδιαγράμματος για τον περιορισμό των εκπομπών βλαβερών αερίων. Ο ανώτερος διαπραγματευτής των ΗΠΑ, Χάρλαν Ουάτσον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αντιτίθεται σε συγκεκριμένη αναφορά περιορισμών στο κείμενο της συμφωνίας.

    Το προσχέδιο ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας 190 χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη και περιέχει μη δεσμευτικό στόχο για τις ανεπτυγμένες χώρες με στόχο την περικοπή της εκπομπής βλαβερών για το περιβάλλον αερίων κατά 25 μέχρι 40 τοις εκατό μέχρι το έτος 2020.

    Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για κλιματολογικά θέματα, Ίβο Ντε Μπέρ, δήλωσε ότι οι στόχοι αυτοί είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση των αλλαγών της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κιν Μουν, τη Δευτέρα ζήτησε από τις αναπτυσσόμενες χώρες να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για τις εκπομπές αερίων.

    Επίσης στη διάσκεψη ο δημοκρατικός Γερουσιαστής, Τζον Κέρρυ, δήλωσε ότι η εκλογή Δημοκρατικού Προέδρου στις ΗΠΑ το 2008 θα αλλάξει την στάση της χώρας. Επεσήμανε όμως ότι για να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, μια συμφωνία πρέπει να αναφέρεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

    [04] Ο Μοαμάρ Γκαντάφι στο Παρίσι

    11-12-2007

    Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και ο ηγέτης της Λιβύης Μοαμμάρ Γκαντάφι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γαλλία, υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς πυρηνικού αντιδραστήρα για πολιτική χρήση και 21 αεροσκαφών Αίρμπας.

    Η επίσκεψη Γκαντάφι στη Γαλλία που άρχισε χθες έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις καθώς και επικρίσεις του Γάλλου υπουργού για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ράμα Γιάντε, ο οποίος ζήτησε δημόσια απ' τον κ. Σαρκοζί να πιέσει τον Λίβυο ηγέτη για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Από τη πλευρά του ο κ. Σαρκοζί υπεραμύνθηκε της επίσκεψης Γκαντάφι στη Γαλλία λέγοντας ότι το Παρίσι θα συναναστραφεί με όσους επιλέγουν την οδό της ευθύνης και της ενσωμάτωσης στην διεθνή κοινότητα και πρόσθεσε ότι οι εμπορικές συμφωνίες με τη Λιβύη θα ωφελήσουν τη Γαλλία.

    [05] Στο πηδάλιο της Αργεντινής η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος

    11-12-2007

    Ανέλαβε καθήκοντα η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος της Αργεντινής, η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ, που κατά την τελετή της ορκωμοσίας της παρέλαβε το προεδρικό αξίωμα από τον σύζυγο της, Νέστωρ Κίρσνερ. Κατά την ομιλία της μετά την ορκωμοσία η κ. Φερνάντεζ δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την φτώχια, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες όσο υπάρχει ακόμη και ένας φτωχός στη χώρα της. Δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του συζύγου της, η οποία βοήθησε την οικονομία της Αργεντινής να ανακάμψει μετά την ύφεση του 2001.

    Οι πρόεδροι της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, της Βολιβίας, Ίβο Μοράλες, της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε και της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, ήταν μεταξύ των ηγετών που παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας της προέδρου Φερνάντεζ Ντε Κίρσνερ.

    [06] Ιράκ: 5 νεκροί σε φυλακές της Βαγδάτης

    11-12-2007

    Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου

    Από πυρά όλμων σε φυλακές της Βαγδάτης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 Ιρακινοί κρατούμενοι και τραυματίστηκαν πάνω από 20 άλλοι.

    Επίσης ο αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Βαγδάτη την Δευτέρα ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και όχι επίθεσης, όπως αρχικά πίστευαν Ιρακινοί αξιωματούχοι. Το πρακτορείο Ρώυτερ μετέδωσε ότι εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ ανέφερε ότι η φωτιά τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο.

    Σε άλλες εξελίξεις, Αμερικανοί και Ιρανοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να συναντηθούν στις 18 Δεκεμβρίου στη Βαγδάτη για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας.

    [07] Αυξάνονται τα κέρδη των εστιατορίων Mcdonald's

    11-12-2007

    Η μεγαλύτερη στο κόσμο αλυσίδα πρόχειρου φαγητού, η Μακντόναλντς, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της κατά άνω του 8% το Νοέμβριο. Η εταιρεία δηλώνει ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ υποβοηθήθηκαν από το γεγονός ότι τα εστιατόρια Μακντόναλντς βελτίωσαν την ποιότητα του καφέ τους, παραμένουν ανοιχτά επί περισσότερες ώρες, προσφέρουν εκπτωτικά μενού και καλύτερο πρωινό.

    Όμως τα κέρδη της εταιρείας οφείλονται κυρίως στην απόδοση των εστιατορίων της στην Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία, όπου η Μακντόναλντς προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία εδεσμάτων και παραμένει ανοιχτή επί ακόμη περισσότερες ώρες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 12 December 2007 - 2:18:25 UTC