Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-01-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χόλλυγουντ: Ακυρώθηκε η τελετή των Βραβείων Χρυσής Σφαίρας
  • [02] Έρευνα: Συνέπειες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στην υγεία χρόνια μετά
  • [03] Ο πρόεδρος Μπούς στη Μέση Ανατολή
  • [04] Ασυνήθιστα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις ΗΠΑ
  • [05] Πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ νέος ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ για Κόσοβο
  • [06] Κλίντον-Μακέιν

  • [01] Χόλλυγουντ: Ακυρώθηκε η τελετή των Βραβείων Χρυσής Σφαίρας

    09-01-2008

    Η Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood ανακοίνωσε την ακύρωση του ετήσιου δείπνου και της τελετής απονομής των Βραβείων Χρυσής Σφαίρας λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλλυγουντ, που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ από τις 5 Νοέμβριου.

    Η Ένωση ανακοίνωσε ότι οι νικητές των βραβείων θα γνωστοποιηθούν σε συνέντευξη τύπου στις 13 Ιανουαρίου, και όχι σε γκαλά όπως γίνεται παραδοσιακά.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο που θα παρουσίαζε τη τελετή, το NBC, έχει ανακοινώσει ότι θα μεταδώσει τη συνέντευξη τύπου, και μετά θα μεταδώσει πρόγραμμα με αποσπάσματα των νικητών. Εκπρόσωπος τύπου της Συντεχνίας Σεναριογράφων Αμερικής, Τζεφ Χερμανσον, είπε ότι οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν πορεία έξω απ' τη συνέντευξη τύπου αν μοιάσει με τελετή βραβείων.

    Επίσης τη Δευτέρα, η Συντεχνία Σεναριογράφων Αμερικής ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία με το κινηματογραφικό στούντιο Ενωμένοι Καλλιτέχνες, με επικεφαλής τον ηθοποιό Τομ Κρουζ, ενώ η απεργία εξακολουθεί εναντίον άλλων στούντιο.

    [02] Έρευνα: Συνέπειες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στην υγεία χρόνια μετά

    09-01-2008

    Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Έρβαϊν, λένε ότι άτομα που ανέφεραν ψυχολογικές αντιδράσεις στρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001, αντιμετώπισαν και αύξηση κατά 53% καρδιακών προβλημάτων τα χρόνια που ακολούθησαν.

    Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 1500 ατόμων στις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις. Από τότε οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολουθούνταν ετησίως μέχρι το τέλος του 2004.

    Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήταν πολύ πιο πιθανό για τα άτομα που ανέφεραν υψηλά επίπεδα μετά-τραυματικού στρες κατόπιν των επιθέσεων να έχουν καρδιακά προβλήματα όπως υψηλή πίεση και συμφόρηση 3 χρόνια αργότερα.

    Πολλοί συμμετέχοντες στην έρευνα δεν είχαν άμεση σχέση με τις επιθέσεις. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η δημοσιογραφική κάλυψη των τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν αρκετή για πρόκληση αντιδράσεων στρες που μεταβάλουν την υγεία.

    [03] Ο πρόεδρος Μπούς στη Μέση Ανατολή

    09-01-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς αρχίζει 8ήμερη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή με επισκέψεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη. Επίσης θα επισκεφτεί το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον ο κ. Μπούς δήλωσε ότι θα συζητήσει και το θέμα του Ιράν, το οποίο, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή αν του επιτραπεί να συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το Ιράν ήδη γνωρίζει πώς να εμπλουτίζει ουράνιο και έχει εμπλουτίσει αρκετό υλικό για την παραγωγή πυρηνικού όπλου κάποια στιγμή μεταξύ του 2010 και του 2015.

    Επίσης ο κ. Μπούς αναφέρθηκε στα σχέδια του για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποκρυσταλλώσουν το όραμα τους για ένα ειρηνικό κράτος που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξουδετερώσουν τα οράματα των τρομοκρατών στη περιοχή.

    Τη Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο ομόλογο του, Αμπντουλλά Γκιούλ με τον οποίο συζήτησε τον αγώνα της Τουρκίας κατά των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ και τις προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Μπούς δήλωσε ότι η Τουρκία όπως και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τρομοκρατίας και σημείωσε ότι το ΠεΚαΚα, που είναι τρομοκρατική οργάνωση, αποτελεί απειλεί για την Τουρκία, το Ιράκ και όλους τους λαούς που επιδιώκουν την ειρήνη. Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε υποστήριξη για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η Άγκυρα αποτελεί 'καταπληκτικό παράδειγμα' χώρας όπου το δημοκρατικό πολίτευμα συνυπάρχει με το Ισλάμ και χαρακτήρισε τη Τουρκία εποικοδομητική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και του Ισλαμικού κόσμου.

    [04] Ασυνήθιστα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις ΗΠΑ

    09-01-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ορισμένες περιοχές της Νεβάδα που επλήγησαν τις τελευταίες μέρες από πλημμύρες. Επίσης τη Τρίτη σπάνιος χειμερινός ανεμοστρόβιλος έπληξε την νότια πολιτεία του Άρκενσω, συνεχίζοντας αλυσίδα ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις ΗΠΑ.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δηλώνει ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο Άρκενσω και ότι 38 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν απ' τα ραντάρ από την Οκλαχόμα μέχρι το Μίσιγκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άτομα και να τραυματιστούν πολλά άλλα. Οι ανεμοστρόβιλοι συνοδεύονταν από χαλάζι και ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

    [05] Πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ νέος ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ για Κόσοβο

    09-01-2008

    Λάρρυ Ρόσσιν

    Ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, διόρισε τον πρώην Αμερικανό διπλωμάτη, Λάρρυ Ρόσσιν, νέο ειδικό απεσταλμένο του στο Κόσοβο. Ο κ. Ρόσσιν είναι διπλωμάτης καριέρας, ενώ τελευταία είχε υπηρετήσει πρέσβης των ΗΠΑ στη Κροατία. Πριν την Κροατία είχε διατελέσει πρώτος επιτετραμμένος των ΗΠΑ στο Κοσυφοπέδιο.

    Στη διάρκεια της εκτενούς διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο κ. Ρόσσιν έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής του Γραφείου του Στέητ Ντηπάρτμεντ για Κεντρο-Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και μ' αυτή την ιδιότητα είχε συμμετάσχει στις διπλωματικές προσπάθειες για το Κόσοβο.

    [06] Κλίντον-Μακέιν

    09-01-2008

    Χίλλαρυ Κλίντον

    Η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλλαρυ Κλίντον, είναι η νικήτρια των προκριματικών εκλογών στο Νιού Χάμσιρ. Σε μια αναπάντεχα δύσκολη μάχη στήθος με στήθος τελικά η κ. Κλίντον στέφθηκε νικητής με ποσοστό 39%, έναντι 37% που κερδίζει ο κύριος αντίπαλος της γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε αναδειχτεί νικητής των προκριματικών στη Αϊόβα.

    Τζον Μακέιν

    Από πλευράς Ρεπουμπλικανών ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, αναδείχτηκε νικητής στις προκριματικές εκλογές του Νιού Χάμσιρ, διαγράφοντας πορεία αντιστροφής του σκηνικού που τους τελευταίους μήνες του έδινε χαμηλά ποσοστά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

    Ασυνήθιστα καλός καιρός οδήγησε σε μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων. Αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι στις κάλπες προσήλθαν τουλάχιστον 500 χιλιάδες ψηφοφόροι. Όλοι οι υποψήφιοι προσπάθησαν να συγκινήσουν τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους που αποτελούν πάνω από το 40% του εκλογικού σώματος στο Νιού Χάμσιρ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 10 January 2008 - 2:19:15 UTC