Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-04-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Σαν Φρανσίσκο
  • [02] Κογκρέσο: Δύσκολες ερωτήσεις σε Πετρέους και Κρόκερ
  • [03] Ταξίδι Ράις στην περιοχή του Περσικού
  • [04] Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων για επιθεωρήσεις αεροσκαφών
  • [05] Παλαιστινιακή επίθεση σε Ισραηλινό συνοριακό φυλάκιο
  • [06] Νέο ρεκόρ στις τιμές πετρελαίου

  • [01] Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Σαν Φρανσίσκο

    10-04-2008

    Το Αμερικανικό σκέλος της διεθνούς λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο μέσα σε αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψαν επανάληψη των χαοτικών διαδηλώσεων που έχουν επανειλημμένα συνοδεύσει τη πορεία της Φλόγας τις τελευταίες μέρες.

    Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο περιόρισαν σχεδόν στο ήμισυ το εύρος της λαμπαδηδρομίας και άλλαξαν την διαδρομή για να αποτρέψουν επεισόδια παρόμοια με αυτά που συνέβησαν στο Λονδίνο και το Παρίσι. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο πρώτος δρομέας κρατώντας τη φλόγα εξαφανίστηκε μέσα σε αποθήκη και λίγο αργότερα η Φλόγα επανεμφανίστηκε σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο.

    Επίσης ακυρώθηκε η προγραμματισμένη τελετή στην προκυμαία του Σαν Φρανσίσκο. Το Σαν Φρανσίσκο είναι η μόνη πόλη στη Βόρεια Αμερική που θα επισκεφτεί η Ολυμπιακή Φλόγα και μια πόλη με την μεγαλύτερη κοινότητα Κινεζο-Αμερικανών.

    [02] Κογκρέσο: Δύσκολες ερωτήσεις σε Πετρέους και Κρόκερ

    10-04-2008

    Ντέιβιντ Πετρέους

    Οι δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Ιράκ κατέθεσαν για δεύτερη μέρα τη Τετάρτη ενώπιον μελών του Κογκρέσου για την κατάσταση στο Ιράκ και αντιμετώπισαν δύσκολες ερωτήσεις για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τον αριθμό των στρατιωτών που είναι δυνατόν να αποσυρθούν.

    Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους και ο πρέσβης Ράιαν Κρόκερ επανέλαβαν στις Επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αυτά που είχαν πει και στη Γερουσία ότι η ασφάλεια στο Ιράκ βελτιώθηκε, αλλά εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και ανατρέψιμη. Βουλευτές επανειλημμένα ρώτησαν το Στρατηγό Πετρέους να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

    Κατά την χθεσινή του κατάθεση ο στρατηγός Πετρέους εισηγήθηκε ότι μετά την απόσυρση τον Ιούλιο των ενισχύσεων που είχαν σταλεί πέρυσι, δεν θα πρέπει υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις του στρατιωτικού δυναμικού. Ο αμερικανός στρατηγός αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα λέγοντας ότι οι διοικητές του στρατού χρειάζονται χρόνο για να αξιολογήσουν την κατάσταση στο Ιράκ.

    Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ, Ράιαν Κρόκερ, δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για διμερή συμφωνία με το Ιράκ η οποία δεν περιλαμβάνει μόνιμες αμερικανικές βάσεις στη περιοχή.

    [03] Ταξίδι Ράις στην περιοχή του Περσικού

    10-04-2008

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, μεταβαίνει αργότερα αυτός το μήνα στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ για συνομιλίες με Άραβες και άλλους αξιωματούχους.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι η κ. Ράις θα μεταβεί στο Μπαχρέιν στις 21 Απριλίου για να συναντηθεί με τους ομολόγους της από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού στο οποίο ανήκουν η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν.

    Ο κ. Μακόρμακ δήλωσε ότι το θέμα του Ιράκ και η Ισραηλο-Παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία θα είναι δύο απ' τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις συνομιλίες. Η κ. Ράις θα συμμετάσχει επίσης σε διεθνή διάσκεψη στο Κουβέιτ στις 22 Απριλίου με κύριο θέμα την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο Ιράκ.

    [04] Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων για επιθεωρήσεις αεροσκαφών

    10-04-2008

    Τουλάχιστον 110 χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν την Τετάρτη από τις ακυρώσεις περίπου χιλίων πτήσεων της εταιρείας American Airlines λόγω άμεσης ανάγκης νέων επιθεωρήσεων των αεροσκαφών τύπου MD-80 της εταιρείας, κατ' εντολήν της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας. Επίσης η American ανακοίνωσε ακυρώσεις άλλων 900 πτήσεων σήμερα έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις καλωδιώσεις των εν λόγω αεροσκαφών.

    Το τελευταίο καιρό διάφορες Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να ακυρώσουν πτήσεις τους για να διεξαχθούν παρόμοιοι έλεγχοι, μετά από ατασθαλίες σε θέματα ελέγχου και ασφάλειας που διαπιστώθηκαν σε αεροσκάφη της εταιρείας SouthWest.

    [05] Παλαιστινιακή επίθεση σε Ισραηλινό συνοριακό φυλάκιο

    10-04-2008

    Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον Ισραηλινού συνοριακού φυλακίου από τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς αμάχους. Η Ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης δύο από τους επιτιθεμένους ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν στη Γάζα.

    Ο Ισραηλινός στρατός ανταποκρίθηκε με αεροεπιδρομή και πυρά πυροβολικού σε βάρος της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου και ενός αμάχου. Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ και μια άλλη μικρότερη εξτρεμιστική οργάνωση ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Μάλιστα εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ ανέφερε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η απαγωγή Ισραηλινών στρατιωτών.

    [06] Νέο ρεκόρ στις τιμές πετρελαίου

    10-04-2008

    Νέο ρεκόρ κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεπερνώντας τα 112 δολάρια το βαρέλι, μετά από έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας που έδειχνε ξαφνική μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια τη περασμένη εβδομάδα. Πολλοί οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο των Αμερικανικών αποθεμάτων. Τελικά το αργό έκλεισε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 110,96 δολάρια το βαρέλι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 11 April 2008 - 1:18:22 UTC