Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-12-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώθηκαν τα κρούσματα καρκίνου στις ΗΠΑ
  • [02] Αποστολή στον Άρη ετοιμάζει η ΝΑΣΑ
  • [03] Επιμένουν οι βιομηχανίες αυτοκίνητων για ομοσπονδιακά δάνεια
  • [04] Υπεγράφη η νέα Συνθήκη Απαγόρευσης των Βομβών Διασποράς
  • [05] Συνομιλίες Αφγανιστάν-Πακιστάν υπό την αιγίδα της Τουρκίας
  • [06] Ράις: Ικανοποιητικές οι συνομιλίες με την Ισλαμαμπάντ

  • [01] Μειώθηκαν τα κρούσματα καρκίνου στις ΗΠΑ

    Άννα Καραγιαννοπούλου

    Oυάσιγκτον

    05-12-2008

    Δείτε το βίντεο για τη μείωση του καρκίνου στις ΗΠΑ - Download (WM)

    Δείτε το βίντεο για τη μείωση του καρκίνου στις ΗΠΑ

    - Watch (WM)

    Για πρώτη φορά μειώθηκαν στις ΗΠΑ τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι από καρκίνο, σύμφωνα με την νέα έκθεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

    Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην βελτίωση της διατροφής των Αμερικανών, στον περιορισμό του καπνίσματος και στα νέα διαγνωστικά τεστ.

    Λεν Λίχτενφελντ

    Ο καθηγητής Λεν Λίχτενφελντ δηλώνει ότι οι επί δεκαετίες δαπάνες για έρευνα και οι εκστρατείες επιμόρφωσης των Αμερικανών για να βελτιώσουν την διατροφή τους, να γυμνάζονται περισσότερο και να σταματήσουν να καπνίζουν, έχουν αρχίσει να επιφέρουν απτά αποτελέσματα. 'Έχει σημειωθεί πρόοδος στην έρευνα', επεσήμαινε ο καθηγητής 'Έχει σημειωθεί πρόοδος στις θεραπείες και περισσότερος κόσμος κάνει αυτό που πρέπει για τον εαυτό του'.

    Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι εμφανή στους πλέον συνήθεις τύπους καρκίνου. Για παράδειγμα, τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού μειώθηκαν κατά 1,3%, όπως λέει ο καθηγητής του αντικαρκινικού κέντρου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Τζέημς Σπάιερ.

    'Τα ποσοστά καρκίνου του μαστού υποχώρησαν γιατί μειώσαμε τις ορμονοθεραπείες σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση', είπε ο κ. Σπάιερ.

    Θετικές είναι και οι εξελίξεις και για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, τα κρούσματα του οποίου μειώθηκαν κατά 2%, ενώ τα νέα κρούσματα καρκίνου του προστάτη μειώθηκαν κατά 1%. 'Στις περιπτώσεις καρκίνων του εντέρου και του προστάτη, μπορούμε πλέον να εντοπίσουμε προ-καρκινικούς όγκους και να τους αντιμετωπίσουμε πριν εξελιχθούν σε καρκίνο', επισημαίνει ο κ. Σπάιερ.

    Τζέημς Σπάιερ

    Η μείωση των ποσοστών καρκίνου, όμως, δεν οφείλεται μόνο στις νέες μεθόδους έγκαιρου εντοπισμού και θεραπείας της ασθένειας. Η έκθεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής εταιρείας επικεντρώνεται και στο ρόλο της πολιτείας σε θέματα περιορισμού τέτοιου είδους ασθενειών. Για παράδειγμα στο Κεντάκυ, όπου δεν υπάρχει νομοθεσία έντονου περιορισμού του καπνίσματος, τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα είναι τριπλάσια απ' αυτά στην πολιτεία της Γιούτα, όπου ισχύουν σοβαρά αντικίνητρα για το κάπνισμα. Πάντως τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα εντοπίστηκαν στη Καλιφόρνια, όπου ισχύουν οι αυστηρότεροι αντικαπνιστικοί κανόνες.

    Εκτός απ' τον περιορισμό των κρουσμάτων καρκίνου, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία σημειώνει και τη μείωση των ποσοστών θανάτου από καρκίνο. Συγκεκριμένα τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του προστάτη έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 4%, του καρκίνου του εντέρου κατά 2,5% και του καρκίνου του μαστού κατά 2%.

    Οι επιστήμονες θεωρούν τις νέες φαρμακευτικές αγωγές υπεύθυνες για την μείωση των ποσοστών θανάτου και αναφέρουν τις περιπτώσεις πολλών ασθενών που ζουν με καρκίνο για πάνω από μια 20ετία.

    [02] Αποστολή στον Άρη ετοιμάζει η ΝΑΣΑ

    05-12-2008

    H επιφάνεια του Άρη

    Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι η επόμενη αποστολή της στον Άρη, που είχε προγραμματιστεί για το 2009, θα καθυστερήσει επί δύο χρόνια λόγω προβλημάτων με τις προετοιμασίες. Στόχος της αποστολής είναι η προσγείωση του επόμενου μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον Άρη για έρευνες σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στον κόκκινο πλανήτη. Αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ δήλωσαν ότι οι δοκιμές έδειξαν προβλήματα για τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη λύσεις. Αρχικά η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2009, αλλά θα καθυστερήσει γιατί όπως είπε η ΝΑΣΑ 'η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή'. Πάντως οι επιπρόσθετες δοκιμές θα κοστίσουν 400 εκατομμύρια δολάρια ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του προγράμματος στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [03] Επιμένουν οι βιομηχανίες αυτοκίνητων για ομοσπονδιακά δάνεια

    05-12-2008

    Οι επικεφαλής των General Motors, Ford και Chrysler καταθέτουν ενώπιον του Κογκρέσου.

    Καταθέτοντας ενώπιον Επιτροπής της Γερουσίας οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων Αμερικανικών βιομηχανιών αυτοκίνητων, της General Motors, της Ford και της Chrysler, δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των εταιρειών τους στην προσπάθεια τους να λάβουν ομοσπονδιακά δάνεια ύψους 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι τρεις πρόεδροι θα καταθέσουν και πάλι για δεύτερη μέρα σήμερα ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας παρουσιάζοντας τα σχέδια τους για αναδόμηση των εταιρειών τους και προειδοποιώντας για πτώχευση αν δεν πάρουν ομοσπονδιακά δάνεια. Ο πρόεδρος της Ford, Άλαν Μάλαλυ, δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει ο παλιός τρόπος λειτουργίας των εταιρειών αυτοκινήτων, ενώ ο πρόεδρος της General Motors, Ρικ Γουάγκονερ, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει την εταιρεία του αποδοτικότερη και κερδοφόρα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και κατασκευάζοντας αυτοκίνητα φιλικότερα προς το περιβάλλον.

    Πάντως ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Σέλμπυ, δήλωσε ότι αντιτίθεται στη χορήγηση δανείων προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αμφισβήτησε την αποδοτικότητα των σχεδίων που προτείνουν οι εταιρείες αυτοκινήτων για αναδόμηση τους.

    [04] Υπεγράφη η νέα Συνθήκη Απαγόρευσης των Βομβών Διασποράς

    05-12-2008

    H σύνοδος για τις βόμβες διασποράς στο Όσλο

    Εκπρόσωποι 94 χωρών υπέγραψαν στο Όσλο της Νορβηγίας την συνθήκη για την απαγόρευση της χρήσης των βομβών διασποράς. Εκπρόσωπος του γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας και δήλωσε ότι ο οργανισμός προσβλέπει στην έναρξη της ισχύος της συνθήκης. Ο κ. Μπαν χαρακτήρισε την Συνθήκη βήμα προς τα εμπρός για την προστασία των αμάχων και τον έλεγχο της εξάπλωσης τέτοιων θανατηφόρων όπλων και παρότρυνε χώρες που δεν έχουν υπογράψει την συνθήκη, να το κάνουν.

    Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν υπογράψει την συνθήκη. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η απαγόρευση των βομβών διασποράς θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών στρατιωτών, αλλά εξέφρασε και ανησυχία για το γεγονός ότι οι βόμβες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων και γι' αυτό, όπως είπε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον έχει μέχρι στιγμής ξοδέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τον καθαρισμό περιοχών από τέτοια όπλα.

    [05] Συνομιλίες Αφγανιστάν-Πακιστάν υπό την αιγίδα της Τουρκίας

    05-12-2008

    Από τη συνάντηση Καρζάι-Μουσάραφ

    Οι πρόεδροι του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και Χαμίντ Καρζάι, θα έχουν συνομιλίες σήμερα στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Τούρκου ομολόγου τους, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

    Οι πρώτες συνομιλίες του κ. Καρζάι με τον τότε πρόεδρο του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι και οι δύο ηγέτες είχαν δεσμευτεί για βελτίωση της συνεργασίας των χωρών τους σε θέματα ασφάλειας.

    Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπούς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γκιούλ για να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειες του προώθησης της συνεργασίας μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

    [06] Ράις: Ικανοποιητικές οι συνομιλίες με την Ισλαμαμπάντ

    05-12-2008

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι το Πακιστάν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να συνεργαστεί με τις προσπάθειες εντοπισμού των υπευθύνων για τις επιθέσεις στο Μουμπάι.

    Η κ. Ράις χαρακτήρισε 'ικανοποιητικές' τις συνομιλίες της με την Πακιστανική ηγεσία που διεξήχθηκαν την Πέμπτη στην Ισλαμαμπάντ. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την διερεύνηση για τις πολλαπλές επιθέσεις στο Μουμπάι. Η κ. Ράις επίσης ζήτησε από το Πακιστάν και την Ινδία να συνεργαστούν για να αποφευχθούν τέτοιες επιθέσεις στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, διαβεβαίωσε την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών ότι θα τιμωρηθούν σκληρά όσοι από το Πακιστάν συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδία. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ζαρντάρι ανέφερε ότι το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιείται το έδαφός του για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Αλλά και ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το Πακιστάν να δράσει 'άμεσα και με αποφασιστικότητα' συνεργαζόμενος με την Ινδία για την διερεύνηση των επιθέσεων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 8 December 2008 - 8:09:02 UTC