Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-01-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα: Η κακή κατάσταση της οικονομίας "μπορεί να χειροτερέψει"
  • [02] Κατ' αρχήν συμφωνία για το φυσικό αέριο
  • [03] Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας επηρεάζονται από την οικονομική κρίση
  • [04] Ακροάσεις για την επικύρωση διορισμών της κυβέρνησης Ομπάμα
  • [05] O Τζο Μπάιντεν στη Νότια Ασία
  • [06] Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ
  • [00] Aνακυκλώνονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

  • [01] Ομπάμα: Η κακή κατάσταση της οικονομίας "μπορεί να χειροτερέψει"

    09-01-2009

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ότι μια 'κακή κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει' αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να ρίξει τεράστια ποσά στην ασθμαίνουσα Αμερικανική οικονομία.

    Σε ομιλία του ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε σε διετές πρόγραμμα ύψους 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους περισσότερους Αμερικανούς, καθώς και δαπάνες για έργα υποδομής, όπως δρόμους, σχολεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ενέργεια. Ο κ. Ομπάμα επέρριψε τις ευθύνες για την τρέχουσα κρίση σε 'απίστευτη ανευθυνότητα', όπως είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι θα βελτιώσει τα εποπτικά όργανα, έτσι ώστε η απληστία και η κερδοσκοπία να μην απειλήσουν ξανά την Αμερικανική οικονομία.

    Η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης υπογραμμίστηκε για ακόμη μια φορά την Πέμπτη με έκθεση που δείχνει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν με επίδομα ανεργίας έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 χρόνων. Επίσης μείωση ρεκόρ υπέστη η χρήση πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ το περασμένο μήνα.

    [02] Κατ' αρχήν συμφωνία για το φυσικό αέριο

    09-01-2009

    Το Ρωσικό φυσικό αέριο ενδέχεται να αρχίσει να ρέει και πάλι προς την Ουκρανία και την Ευρώπη μετά την συμφωνία της Ρωσίας να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να παρακολουθούν τους Ουκρανικούς αγωγούς. Η Τσεχική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε τη συμφωνία μετά από συνομιλίες μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.

    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταβαίνουν σήμερα στο Κίεβο για να επιδιώξουν την έγκριση της Ουκρανίας. Πάντως δεν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί η ροή του φυσικού αερίου. Η διακοπή της ροής αερίου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο χειμερινού ψύχους.

    Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χαρακτηρίσει την διακοπή αερίου απαράδεκτη και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τους Ευρωπαίους σαν πιόνια στην εμπορική της διαμάχη με την Ουκρανία.

    [03] Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας επηρεάζονται από την οικονομική κρίση

    09-01-2009

    Ορισμένες απ' τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κόσμο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας μειώνουν σημαντικά τον αριθμό υπαλλήλων τους στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στο τρέχον κλίμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Η Dell, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στο κόσμο, ανακοίνωσε ότι περικόπτει 1.900 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία, στα πλαίσια προγράμματος περιορισμού του κόστους της. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει ορισμένα απ' τα εργοστάσια της στην Πολωνία, όπου το κόστος είναι μικρότερο.

    Επίσης η Lenovo, η 4η σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής υπολογιστών, ανακοίνωσε περικοπή του 11% του εργατικού της δυναμικού και προέβλεψε έλλειμμα για τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου. Παράλληλα, η μεγαλύτερη στο κόσμο κατασκευάστρια μικροτσιπ, η Intel, έχει προβλέψει μείωση των πωλήσεων της κατά 20%, ενώ η EMC η μεγαλύτερη στο κόσμο κατασκευάστρια συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού της κατά 7%.

    [04] Ακροάσεις για την επικύρωση διορισμών της κυβέρνησης Ομπάμα

    09-01-2009

    Ο Τομ Ντάσλ με πρώην συναδέλφους του Γερουσιαστές πριν την έναρξη των ακροάσεων

    Άρχισαν στην Αμερικανική Γερουσία οι ακροάσεις για την επικύρωση των διορισμών των υπουργών της κυβέρνησης Ομπάμα. Ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του σώματος κατέθεσε τη Πέμπτη ο υποψήφιος για το αξίωμα του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, πρώην γερουσιαστής Τομ Ντάσλ.

    Ο κ. Ντάσλ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του για την αναδόμηση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι ένας στους 6 Αμερικανούς δεν έχει ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

    Σήμερα Παρασκευή ενώπιον της γερουσιαστικής επιτροπής θα καταθέσει η υποψήφια για το αξίωμα της Υπουργού Εργασίας, Χίλντα Σόλις.

    [05] O Τζο Μπάιντεν στη Νότια Ασία

    09-01-2009

    Ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε τη Πέμπτη με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στη διάρκεια στάσης του στο Εμιράτο καθ' οδόν προς τη Νότια Ασία.

    Ο κ. Μπάιντεν ηγείται αντιπροσωπείας του Κογκρέσου που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νότια Ασία για διερευνητική αποστολή, αλλά, για λόγους ασφάλειας, το γραφείο του δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του ταξιδιού ή το περιεχόμενο του.

    [06] Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ

    [00] Aνακυκλώνονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    AΘήνα

    09-01-2009

    Χάρισαν χαρά στις γιορτινές μέρες φώτισαν μαγικά τις βραδινές νύχτες αλλά τώρα τα περισσότερα κείτονται δίπλα σε κάδους γεμίζοντας θλίψη όσους τα προσπερνούν. Ο λόγος για τα χιλιάδες έλατα που χρησιμοποιήθηκαν για τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

    Ο δήμος Αθηναίων ωστόσο επιχειρεί να τα εντοπίσει να τα συλλέξει και να τα ανακυκλώσει.

    Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος επιμένει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλους τους δήμους. Σημειώνει μάλιστα ότι η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων υιοθετήθηκε ήδη από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.

    Να σημειωθεί ότι φέτος κόπηκαν για στολισμό 200 χιλιάδες έλατα, ωστόσο πολύ λίγα απ' αυτά θα ανακυκλωθούν ή θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Ο λόγος, σύμφωνα με το μέλος της WWF Βαγγέλη Τερζή είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τα προγράμματα ανακύκλωσης.

    Το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου έχουν συλλέξει περίπου 1.000 έλατα το αποδεικνύει.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 10 January 2009 - 2:18:19 UTC