Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί στο Μεξικό
  • [02] Στενή συνεργασία ΗΠΑ, Αφγανιστάν, Πακιστάν
  • [03] Στο Αφγανιστάν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
  • [04] Kαι άλλες αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [05] To Μέην νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων

  • [01] Επιστρέφουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί στο Μεξικό

    07-05-2009

    Στο Μεξικό έχουν αρχίσει να ξανανοίγουν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα μετά από 5 μέρες κατά τις οποίες παρέμειναν κλειστά λόγω της επιδημίας της νέας γρίπης. Οι Μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 42 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον ιό Α-Η1Ν1 της νέας γρίπης, ενώ συνολικά τα κρούσματα της νόσου στη χώρα είναι περίπου χίλια. Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι έχει αρχίσει να μειώνεται η ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου.

    Σε διεθνές επίπεδο, ο συνολικός αριθμός νεκρών απ' την γρίπη των χοίρων είναι 44. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και δύο νεκροί στις ΗΠΑ και οι δύο στη πολιτεία του Τέξας που συνορεύει με το Μεξικό. Το τελευταίο θύμα έχασε τη ζωή της τη Δευτέρα. Πρόκειται για 33χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είχε χρόνια προβλήματα υγείας.

    Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης στις ΗΠΑ έφτασε τους 642.

    [02] Στενή συνεργασία ΗΠΑ, Αφγανιστάν, Πακιστάν

    07-05-2009

    Κάρζάι, Ομπάμα και Ζαρντάρι στο Λευκό Οίκο

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν έχουν έναν κοινό εχθρό την Αλ Κάιντα και τους εξτρεμιστές συμμάχους της και επεσήμανε ότι και οι τρεις χώρες είναι αποφασισμένες να διαλύσουν, να εξουδετερώσουν και να νικήσουν τον κοινό αυτό εχθρό.Μετά από συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι και τον πρόεδρο του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τις συναντήσεις του με τους δύο Προέδρους 'εξαιρετικά παραγωγικές' και εξέφρασε ικανοποίηση για την 'άνευ προηγουμένου συνεργασία', όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

    Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η εξουδετέρωση των εξτρεμιστών προϋποθέτει θετική ανάπτυξη της περιοχής, παράλληλα με τις στρατιωτικές προσπάθειες και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις επερχόμενες εθνικές εκλογές στο Αφγανιστάν και θα βοηθήσουν στην ανέγερση σχολείων, δρόμων και νοσοκομείων στο Πακιστάν.

    Επίσης ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν θάνατοι αμάχων στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και επεσήμανε ότι τόσο ο κ. Καρζάι, όσο και ο κ. Ζαρντάρι κατανοούν πλήρως την σοβαρότητα της απειλής από τους εξτρεμιστές και δεσμεύτηκαν ότι θα την καταπολεμήσουν.

    Νωρίτερα,στο Στέητ Ντηπάρτμεντ η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε απογοήτευση για τις απώλειες αμάχων στο Αφγανιστάν και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και το Αφγανιστάν θα διερευνήσουν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην επαρχία Φαράχ, όπου τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πάνω από 100 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από Αμερικανικές αεροεπιδρομές.

    Στο Στέητ Ντηπάρτμεντ επίσης υπεγράφη μνημόνιο για την ολοκλήρωση συμφωνίας εμπορίου και μεταφορών μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν μέχρι τα τέλη του χρόνου. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή εξετάζεται επί 40 χρόνια.

    [03] Στο Αφγανιστάν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

    07-05-2009

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, βρίσκεται στο Αφγανιστάν για να εξετάσει τις προετοιμασίες για την άφιξη άλλων 21 χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών μέσα στους επόμενους μήνες. Ο κ. Γκέιτς δήλωσε ότι αποφάσισε να επισκεφτεί το Αφγανιστάν τώρα, γιατί η Ουάσιγκτον έχει νέα πολιτική, νέα στρατηγική, νέο πρέσβη και σύντομα θα έχει και περισσότερους στρατιώτες στη χώρα. Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι θέλει να ακούσει απ' τους ίδιους τους στρατιώτες ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζουν.

    Ο κ. Γκέιτς σημείωσε επίσης ότι θέλει να εξετάσει την πρόοδο ορισμένων δικών του πρωτοβουλιών για την βελτίωση των ικανοτήτων συγκέντρωσης πληροφοριών από μέρους του στρατού, για να αποφεύγονται οι θάνατοι αμάχων.

    [04] Kαι άλλες αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    07-05-2009

    Στο Ιράκ, από δύο βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άτομα στη Βαγδάτη. Η πλέον αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε υπαίθρια αγορά στην συνοικία Ντούρα της Ιρακινής πρωτεύουσας, όπου τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

    Η αστυνομία βρήκε και δεύτερη βόμβα στη περιοχή και την εξουδετέρωσε, ενώ λίγες ώρες αργότερα άλλο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην συνοικία Καρραντάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο.

    [05] To Μέην νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων

    07-05-2009

    Η βορειοανατολική πολιτεία του Μέην, είναι η 5η πολιτεία που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφυλοφίλων.

    Ο κυβερνήτης του Μέην, Τζον Μπαλντάτσι, υπέγραψε την Τετάρτη τη σχετική νομοθεσία. Στο παρελθόν ο κ. Μπαλντάτσι είχε αντιταχθεί στο γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά είχε υποστηρίξει τα συμβόλαια συμβίωσης για ζευγάρια του ίδιου φύλου.

    Την ίδια μέρα, το νομοθετικό σώμα άλλης μιας βορειοανατολικής πολιτείας, του Νιού Χάμσιρ, ολοκλήρωσε την έγκριση παρόμοιου νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων. Αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσιρ θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

    Άλλες Αμερικανικές πολιτείες που αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφυλοφίλων είναι το Κοννέκτικατ, η Μασαχουσέτη, το Βερμόντ και η μεσοδυτική πολιτεία της Aϊόβα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 8 May 2009 - 1:19:11 UTC