Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος Ομπάμα
  • [02] Ένας στους επτά επιστρέφουν στην τρομοκρατία
  • [03] Αυξάνεται η εμπιστοσύνη καταναλωτή
  • [04] Νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
  • [05] Η πρώτη Ισπανόφωνη δικαστής για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
  • [06] Ρωσικό ουράνιο για Αμερικανικά πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

  • [01] Στην Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος Ομπάμα

    27-05-2009

    Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία την ερχόμενη εβδομάδα πριν μεταβεί στην Αίγυπτο για βαρυσήμαντη ομιλία προς την διεθνή μουσουλμανική κοινότητα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντουλά της Σαουδικής Αραβίας στη Ριάντ στις 3 Ιουνίου και θα συζητήσει μαζί του το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ-Αράβων, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Εκτός απ' το Κάιρο ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί επίσης στην Γερμανία και τη Γαλλία.

    [02] Ένας στους επτά επιστρέφουν στην τρομοκρατία

    27-05-2009

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 74 πρώην κρατούμενοι στις φυλακές στο Γκουαντάναμο, δηλαδή ένας στους 7, έχουν επιστρέψει σε τρομοκρατικές δραστηριότητες ή υπάρχουν υποψίες ότι έχουν επιστρέψει στην τρομοκρατία.Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Τρίτη.Συγκεκριμένα από τους 530 κρατούμενους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι απ' το Γκουαντάναμο 27 έχουν επιβεβαιωμένα δραστηριοποιηθεί και πάλι στην τρομοκρατία, ενώ 47 έχουν δώσει ενδείξεις παράνομης δραστηριότητας.Η επιβεβαίωση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων των πρώην κρατουμένων έχει γίνει με δακτυλικά αποτυπώματα, την μέθοδο του DNA και φωτογραφίες.

    [03] Αυξάνεται η εμπιστοσύνη καταναλωτή

    27-05-2009

    Νέες εκθέσεις δείχνουν ανάμεικτη εικόνα της Αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης εμπιστοσύνης του καταναλωτή εκτοξεύτηκε τον Μάιο, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 μηνών. Αναλυτές δηλώνουν ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αισθάνονται καλύτερα λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της βελτίωσης του χρηματιστηρίου. Όμως άλλη έκθεση έδειξε και νέα πτώση των τιμών ακινήτων. Συγκεκριμένα οι τιμές των κατοικιών έχουν υποχωρήσει κατά 19% σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

    [04] Νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

    27-05-2009

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε και νέα δοκιμή πυραύλου μικρού βεληνεκούς στα ανοιχτά των ανατολικών της ακτών. Το πρακτορείο ειδήσεων Γιόνχαπ μετέδωσε ότι η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τον πύραυλο στη θάλασσα αργά τη Τρίτη το βράδυ, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει και νέα δοκιμή με δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

    Η πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Σούζαν Ράις, δήλωσε ότι τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας, μαζί με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία συνεδρίασαν την Τρίτη και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Η κ. Ράις χαρακτήρισε τις συνομιλίες 'πολύ σοβαρές και συγκεκριμένες' επί ενδεχόμενου ψηφίσματος που θα επιβάλλει επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

    [05] Η πρώτη Ισπανόφωνη δικαστής για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

    27-05-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα προτείνει την Ισπανόφωνη εφέτη, Σόνια Σοτομαγιόρ, για την θέση που θα χηρέψει στο Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο με την αποχώρηση του δικαστή Ντέηβιντ Σούτερ. Ανακοινώνοντας την απόφαση του στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την κ. Σοτομαγιόρ 'άτομο που εμπνέει' και σημείωσε ότι θα εμπλουτίσει το δικαστήριο με γνώσεις, εμπειρία και την σοφία που έχει αποκομίσει 'από το ενδιαφέρον ταξίδι της ζωής της', όπως είπε. Είναι η πρώτη φορά που Ισπανόφωνος Αμερικανός προτείνεται για το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Η εφέτης Σόνια Σοτομαγιόρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Πορτορικανούς γονείς. Απαντώντας στον κ. Ομπάμα χαρακτήρισε την υποψηφιότητα της 'την σημαντικότερη τιμή που της αποδίδεται' και δεσμεύτηκε ότι 'ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει τις πραγματικές συνέπειες που οι αποφάσεις της θα έχουν στους απλούς πολίτες, τις επιχειρήσεις και το δημόσιο'.

    [06] Ρωσικό ουράνιο για Αμερικανικά πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

    27-05-2009

    Η Ρωσία υπέγραψε συμβόλαια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με κοινοπραξία τριών Αμερικανικών εταιρειών για την προμήθεια χαμηλά εμπλουτισμένου ουρανίου για Αμερικανικά πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Η κρατική Ρωσική εταιρεία εμπορίας ουρανίου Tenex, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία υπεγράφη με την Αμερικανική κοινοπραξία Fuelco, στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής και φυσικού αερίου της Καλιφόρνια καθώς και δύο άλλες Αμερικανικές εταιρείες. Ο πρόεδρος της Fuelco, Μπρούς Χάμιλτον, δήλωσε ότι το ουράνιο από τη Ρωσία θα παράγει ενέργεια για 5 εκατομμύρια Αμερικανικά νοικοκυριά και επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία διήρκεσαν 5 χρόνια.

    Η Αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα επιβεβαίωσε την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συμφωνίας. Εκπρόσωπος της Ρωσικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε ότι η συμφωνία θα ισχύσει από το 2014 έως το 2020.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 28 May 2009 - 1:18:28 UTC