Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προορισμός και χώρα διέλευσης η Ελλάδα
  • [02] 'Σοβαρότατη απειλή' μία οπλισμένη Βόρεια Κορέα
  • [03] Δεν θα παρέμβουν οι ΗΠΑ στο Ιράν
  • [04] Σχέδιο για μεταρρύθμιση των ελεγχτικών οργάνων του χρηματοπιστωτικού τομέα

  • [01] Προορισμός και χώρα διέλευσης η Ελλάδα

    17-06-2009

    Η νέα έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων ξεχωρίζει 17 χώρες, οι 6 απ' τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική και οι οποίες έχουν αποτύχει πλήρως στο να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του προβλήματος. Οι 17 αυτές χώρες βρίσκονται στην κατηγορία τρία (Tier 3) δηλαδή τους χορηγείται η χειρότερη δυνατή βαθμολόγηση σε θέματα αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης προσώπων. Μεταξύ των χωρών αυτών συγκαταλέγονται η Βιρμανία, η Κούβα, το Φίτζι, το Ιράν, το Κουβείτ, η Βόρεια Κορέα, η Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, η Συρία, το Τσαντ, ο Νίγηρας, η Ζιμπάμπουε και η Μαλαισία. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται απ' την έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ ως 'προορισμός και χώρα διέλευσης γυναικών και παιδιών που διακινούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση και ανδρών και παιδιών που διακινούνται για καταναγκαστική εργασία'. Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τα ελάχιστα επίπεδα λήψης μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου, αλλά καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Ελλάδα παραμένει στην δεύτερη κατηγορία (Tier 2) και η έκθεση αναφέρει ότι η Ελληνική κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες της για την προστασία των θυμάτων και οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν σοβαρή ικανότητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά παραμένουν νομικά προβλήματα σε θέματα τιμωρίας των διακινητών ανθρώπων και σε θέματα κατάλληλων καταλυμάτων για τα θύματα. Παράλληλα η Κύπρος περνά φέτος από την δεύτερη κατηγορία υπό επιτήρηση ( Tier 2- Watch List) που ήταν πέρυσι, στην κατηγορία 2 (Tier 2), ενώ αναγνωρίζονται από την Ουάσιγκτον οι προσπάθειες της Λευκωσίας για καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

    [02] 'Σοβαρότατη απειλή' μία οπλισμένη Βόρεια Κορέα

    17-06-2009

    Λη Μιούνγκ Μπακ με τον Πρόεδρος Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε μια οπλισμένη με πυρηνικά όπλα Βόρεια Κορέα 'σοβαρότατη απειλή' για την ανθρωπότητα και δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει να επιβραβεύει την Πιονγκγιάνγκ κάθε φορά που προκαλεί διεθνείς κρίσεις.Μετά από συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Λη Μιούνγκ Μπακ, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι θα σταματήσει τον φαύλο κύκλο επιβράβευσης της Βόρειας Κορέας με τρόφιμα και καύσιμα κάθε φορά που υπαναχωρεί αφού πρώτα έχει προκαλέσει διεθνή κρίση, για να προβεί λίγο αργότερα σε νέες προκλητικές κινήσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε αυστηρή επιβολή των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφάλειας κατά της Βόρειας Κορέας και ο κ. Λη επεσήμανε ότι η στενή συμμαχία της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ θα κάνουν την Πιονγκγιάνγκ να το ξανασκεφτεί πριν ακολουθήσει νέα φιλοπόλεμη στάση.

    Στο μεταξύ, ανώτεροι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να απειλήσουν τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Καταθέτοντας ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας έχουν βελτιωθεί και η Πιονγκγιάνγκ επιταχύνει τις πυραυλικές της δοκιμές.

    [03] Δεν θα παρέμβουν οι ΗΠΑ στο Ιράν

    17-06-2009

    Δείτε φωτογραφίες από αυτόπτες μάρτυρες των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη και βίντεο που έστειλαν στην Περσική Υπηρεσία της ΦτΑ ιρανοί πολίτες.

    Ιρανοί μεταρρυθμιστές επιδιώκουν την συνέχιση των συλλαλητηρίων τους κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων, που έχουν προκαλέσει τις σοβαρότερες ταραχές στην χώρα από την εποχή της Ισλαμικής Επανάστασης το 1979.Οργανώσεις που υποστηρίζουν τον μεταρρυθμιστή υποψήφιο Μιρ Χοσσεΐν Μουσαβί, κύριο αντίπαλο του προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ζήτησαν άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν να πραγματοποιήσουν και νέες διαδηλώσεις σήμερα. Πάντως οι αρχές ενέτειναν τους περιορισμούς στα ξένα μέσα ενημέρωσης απαγορεύοντας σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ τους να καλύπτουν τις διαδηλώσεις.

    Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ότι ανησυχεί για την κατάσταση στο Ιράν μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές και την καταπίεση των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, αλλά επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να παρέμβουν, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας και σημείωσε ότι ο Ιρανικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει πώς να επιλύσει το πρόβλημα.

    Σε συνεντεύξεις του προς διάφορα μέσα ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο την Τρίτη, ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι είναι πολύ μικρές οι πολιτικές διαφορές μεταξύ του νυν προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του αντιπάλου του μεταρρυθμιστή, Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί.Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει τελικά, οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καθεστώς εχθρικό προς την Ουάσιγκτον.

    Σε άλλες εξελίξεις, τo Ιράν κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για παρεμβατισμό στις υποθέσεις του, μετά από αίτημα των Βρυξελλών να διερευνηθεί το επίμαχο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν από το Ιράν να διερευνήσει τις καταγγελίες για διαφθορά στις Προεδρικές εκλογές της Παρασκευής. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις πληροφορίες σχετικά με θανάτους από βία στις διαδηλώσεις στο Ιράν. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσηςδεν πρέπει να πάρουν θέσηστις εκλογές του Ιράν υπέρ ή κατά των συντηρητικών ή των μεταρρυθμιστών.

    [04] Σχέδιο για μεταρρύθμιση των ελεγχτικών οργάνων του χρηματοπιστωτικού τομέα

    17-06-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος ελέγχου του χρηματοπιστωτικού τομέα. Αναμένεται πως αυτές θα είναι οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις από τη δεκαετία του 30.

    Σε συνέντευξή του την Τρίτη ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι χρειάζεται να τεθούν σε εφαρμογή 'νέοι λογικοί κανονισμοί' για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αμερικανική αγορά και επεσήμανε ότι η απουσία ελέγχου επέτρεψε σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να πάρουν μεγάλα ρίσκα τα οποία επέφεραν την τρέχουσα οικονομική κρίση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μία πρόταση που περιέχεται στο σχέδιο ζητά την δημιουργία 'Υπηρεσίας Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών' σκοπός της οποίας θα είναι η εφαρμογή κανονισμών στα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και άλλα παρεμφερή θέματα.

    Το νέο σχέδιο επίσης θα προτείνει να δοθούν διευρυμένες εξουσίες στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για την επίβλεψη μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών που αν αποτύχουν θα μπορούσαν να ζημιώσουν σοβαρά την αμερικανική οικονομία.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συντονίσει διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα για την αποφυγή μελλοντικών κρίσεων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 18 June 2009 - 1:18:19 UTC