Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες Ομπάμα-Σίνγκ στο Λευκό Οίκο
  • [02] Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ
  • [03] Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν
  • [04] Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν
  • [05] Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
  • [06] Ομπάμα: Η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται
  • [07] Αύξηση των αιτήσεων για δωρεάν σίτιση στη Νέα Υόρκη
  • [08] Μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης περιμένει η Φέντ για του χρόνου
  • [09] Νέο σχέδιο ψηφίσματος στα ΗΕ για Ιράν
  • [10] Ομπάμα: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας καθοριστικές τον 21ο αιώνα.

  • [01] Συνομιλίες Ομπάμα-Σίνγκ στο Λευκό Οίκο

    24-11-2009

    Από προηγούμενη συνάντηση των κ. Ομπάμα και Σίνγκ

    Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σίνγκ, που πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα έχει σήμερα συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται θέματα αντιτρομοκρατίας, διεθνούς οικονομίας και κλιματολογικών αλλαγών.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, τη Δευτέρα, ο κ. Σίνγκ επεσήμανε ότι η Ινδία και οι ΗΠΑ θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης για θέματα ενεργειακής ασφάλειας, καθαρής ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Σημείωσε επίσης ότι οι δύο χώρες οριστικοποιούν λεπτομέρειες που θα καταστήσουν 'λειτουργική' την συμφωνία τους για ειρηνική χρήση πυρηνικής τεχνολογίας.

    [02] Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    24-11-2009

    Παρά τις προσπάθειες για καλυτέρευση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, είναι χαρακτηρισμένα ως τα χειρότερα της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των 9 πρώτων μηνών της φετινής χρονιάς όπου σύμφωνα με αυτά, τα τρία αεροδρόμια του 'μεγάλου μήλου' κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις σε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών, ανάμεσα στα 31 μεγαλύτερα και πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

    Κατά τους ειδικούς - το 2007- τα τρία τέταρτα των καθυστερήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οφείλονταν σε προβλήματα που εμφάνιζαν τα τρία Νεοϋορκέζικα αεροδρόμια.Αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος θα υπάρχει μειωμένη κίνηση επιβατών σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και γι' αυτό εκφράζονται ελπίδες για λιγότερες καθυστερήσεις.

    Πάντως το εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται ρόδινο για τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης μιας και δεν υπάρχουν μελέτες για δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων που θα μπορούσαν να αποφορτίσουν την εναέρια κίνηση, όπως έγινε πρόσφατα σε Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη, Σιάτλ και Ουάσιγκτον.

    [03] Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν

    24-11-2009

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διάκειται θετικά στην ιδέα ειρηνευτικών συνομιλιών της κυβέρνησης του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν, αλλά προειδοποιεί ότι η Καμπούλ θα πρέπει να κινηθεί με προσοχή.

    Η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την ιδέα της γεφύρωσης των διαφορών με τους Ταλεμπάν, αλλά σημείωσε ότι οι οποιεσδήποτε συνομιλίες θα πρέπει να προωθούν την ειρήνη και την σταθερότητα στο Αφγανιστάν και όχι να την υποσκάπτουν.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται εδώ στην Ουάσιγκτον η συνεδρίαση του προέδρου Ομπάμα με τους συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφάλειας οι οποίοι εξετάζουν αν θα πρέπει οι ΗΠΑ να στείλουν άλλες 40 χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Επικριτές του Αμερικανού Προέδρου δηλώνουν ότι καθυστερεί πολύ να λάβει κάποια απόφαση επί του θέματος.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι ο Αμερικανικός λαός θέλει να μελετήσει ο πρόεδρος καλά το θέμα για να μην υπάρξουν λάθη. Αναμένεται ότι ο κ. Ομπάμα θα ανακοινώσει την απόφαση του κάποια στιγμή μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών αυτή την εβδομάδα.

    [04] Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν

    24-11-2009

    Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν

    Το ΝΑΤΟ ζητά από τις χώρες μέλη να στείλουν περισσότερους στρατιώτες, εξοπλισμό και οικονομική βοήθεια στο Αφγανιστάν, ενόψει της απόφασης του Προέδρου Ομπάμα για το ενδεχόμενο αποστολής άλλων 40 χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα.

    Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ο γ.γ. της συμμαχίας, Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν, βρίσκεται εν μέσω έντονων διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση περισσότερων πόρων για την Νατοϊκή Εκπαιδευτική Αποστολή στο Αφγανιστάν που στοχεύει στην ανάπτυξη των δυνάμεων ασφάλειας της χώρας. Οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν την άλλη εβδομάδα και αναμένεται ότι ορισμένοι απ' αυτούς θα ανακοινώσουν αύξηση της συνεισφοράς τους στο Αφγανιστάν.

    Στο μεταξύ, από επιθέσεις εξτρεμιστών στο ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 4 Αμερικανοί και 8 Αφγανοί στρατιώτες.

    [05] Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο

    24-11-2009

    Η Κίνα απέρριψε έκθεση της συμβουλευτικής Σινο-Αμερικανικής Επιτροπής Οικονομικών και Ασφάλειας, η οποία κατηγορεί το Πεκίνο ότι έχει εντείνει τις κατασκοπευτικές του προσπάθειες σε βάρος των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Κιν Γκάνγκ, δήλωσε ότι η έκθεση 'αγνόησε την πραγματικότητα' και είναι 'γεμάτη μεροληψίες'.

    Στην έκθεση της η Σινο-Αμερικανική Επιτροπή Οικονομικών και Ασφάλειας κατηγορεί τη Κίνα ότι επιδίδεται σε επιθετικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, που ενδεχομένως να θέσουν το Πεκίνο σε πλεονεκτική θέση σε περίπτωση μελλοντικής αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον. Επίσης η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η Κίνα διαμορφώνει την ισοτιμία του νομίσματος της με τρόπο που την θέτει σε πλεονεκτική θέση στην διεθνή αγορά.

    Ο εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν θα πρέπει να βλέπει την Κίνα πάντα μέσα από αρνητική σκοπιά και να θεωρεί ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να ενεργήσει με τρόπο που θα υποσκάπτει τις διμερείς σχέσεις.

    [06] Ομπάμα: Η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται

    24-11-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι ύψιστη προτεραιότητα του είναι η μείωση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ. Κατά την ολοκλήρωση συνεδρίασης με ανώτερους συμβούλους του, ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι οι κυβερνητικές ενέργειες συνετέλεσαν στο να αποφευχθεί ακόμη σοβαρότερη επιδείνωση της οικονομίας και επεσήμανε ότι η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι. Πάντως ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι δεν είναι ακόμη καιρός 'να επαναπαυτούμε' με την οικονομική κατάσταση.

    Πριν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν ανακοινωθεί τα συμπεράσματα νέας έκθεσης που δείχνουν σημαντική αύξηση τον Οκτώβριο των πωλήσεων ακινήτων, καθώς πολλοί αγοραστές έτρεξαν να επωφεληθούν από πρόγραμμα φορολογικών κινήτρων για την αγορά κατοικίας. Συγκεκριμένα η Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών δήλωσε ότι έφτασε το 10,1% το ποσοστό πωλήσεων κατοικιών τον Οκτώβριο.

    [07] Αύξηση των αιτήσεων για δωρεάν σίτιση στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    24-11-2009

    Περισσότεροι Νεοϋορκέζοι επικαλούνται τις υπηρεσίες παροχής δωρεάν τροφίμων, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού 'Ένωση ενάντια στην πείνα'.

    Τα στοιχεία αυτά εμφανίζουν μια αύξηση στην ζήτηση ύψους 21% σε σχέση με το 2008, υποδηλώνοντας πως όλο και περισσότεροι πολίτες αγγίζουν τα όρια της φτώχειας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Η φτώχεια έχει χτυπήσει σαν κυκλώνας την πόλη - υποστηρίζουν αξιωματούχοι της ένωσης. Το μόνο παρήγορο είναι πως τα ομοσπονδιακά κονδύλια υπάρχουν και ο κυβερνητικός μηχανισμός λειτουργεί κανονικά ανακουφίζοντας τους φτωχούς Νεοϋορκέζους.

    Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα σίτισης των απόρων φέτος πρόσθεσε το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας το συνολικό ποσό στα 7,5 εκατομμύρια

    'θέλουμε να βεβαιωθούμε' δήλωσε ο Γερουσιαστής Τσάρλς Σούμερ 'όχι μόνο για την ημέρα των ευχαριστιών αλλά για όλες τις ημέρες πως κανένας πολίτης δεν θα είναι νηστικός. Η πείνα πρέπει να καταπολεμηθεί' κατέληξε.

    [08] Μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης περιμένει η Φέντ για του χρόνου

    24-11-2009

    Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δηλώνει ότι το ποσοστό ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας θα είναι λίγο μεγαλύτερο του χρόνου και τα ποσοστά ανεργίας θα υποχωρήσουν μέχρι τα τέλη του 2010. Η Φέντ πιστεύει πως η Αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5 έως 3,5% του χρόνου και το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει στο 9,7 με 9,3% μέχρι τα τέλη του 2010.

    Πάντως άλλη έκθεση αναφέρει ότι το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με αργότερο ετήσιο ρυθμό απ' αυτόν που αναμενόταν. Το ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου φέτος ήταν 2,8%. Αλλά οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν ελαφρά για τέταρτο κατά σειρά μήνα.

    [09] Νέο σχέδιο ψηφίσματος στα ΗΕ για Ιράν

    24-11-2009

    Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι τα ΗΕ συνέταξαν ψήφισμα που ζητά απ' το Ιράν να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και η Γερμανία θα υποβάλλουν το ψήφισμα κατά την συνεδρίαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας την Πέμπτη. Το μέτρο ζητά απ' το Ιράν να απαντήσει λεπτομερέστερα σε ερωτήματα αναφορικά με τις μέχρι πρόσφατα μυστικές πυρηνικές του εγκαταστάσεις έξω απ' την πόλη Κόμ.

    Η υποστήριξη του ψηφίσματος από τη Ρωσία και τη Κίνα είναι κρίσιμης σημασίας, μιας και στο παρελθόν έχουν μπλοκάρει προσπάθειες για μια αυστηρότερη στάση έναντι του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

    [10] Ομπάμα: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας καθοριστικές τον 21ο αιώνα.

    24-11-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα με τον Μανμοχάν Σίνγκ

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ινδία καθοριστικές για τον 21ο αιώνα. Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοχάν Σίνγκ, πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους της προεδρίας Ομπάμα.

    Οι κύριοι Ομπάμα και Σίνγκ δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν για την τόνωση της διεθνούς οικονομίας, την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών, τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος αποδέχτηκε επίσημη πρόσκληση του κ. Σίνγκ να επισκεφτεί την Ινδία του χρόνου.

    Για το θέμα της αντιπαράθεσης Ινδίας και Πακιστάν, ο πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναλάβουν ρόλο επίλυσης της διαμάχης από το εξωτερικό, αλλά σημείωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν. Επίσης ο κ. Ομπάμα παρατήρησε ότι η Ισλαμαμπάντ έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση εξτρεμιστών που δραστηριοποιούνται στο Πακιστάν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 25 November 2009 - 2:18:27 UTC