Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάληψη ευθύνης από την 'Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς'
  • [02] 30 νεκροί από επίθεση σε βάρος Σιϊτών προσκυνητών στο Καράτσι
  • [03] Eπανεξέταση κανονισμών ασφάλειας ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα
  • [04] Διερεύνηση για το θάνατο αμάχων στο Αφγανιστάν

  • [01] Ανάληψη ευθύνης από την 'Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς'

    29-12-2009

    H αντιτρομοκρατική μπροστά στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Η οργάνωση 'Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς' ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του κτηρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο με ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών. Η οργάνωση αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί διαμαρτυρία της επίδειξης καταναλωτικού πλούτου κατά την περίοδο των εορτών. Απ' την επίθεση σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν υπήρξαν θύματα, μόνο υλικές ζημιές.

    Η οργάνωση 'Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς' έχει και στο παρελθόν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων.

    [02] 30 νεκροί από επίθεση σε βάρος Σιϊτών προσκυνητών στο Καράτσι

    29-12-2009

    Πακιστανοί αξιωματούχοι λένε ότι βομβιστής αυτοκτονίας έπληξε θρησκευτική πομπή στο Καράτσι σκοτώνοντας 30 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

    Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο δράστης αυτοανατινάχτηκε μέσα σε πομπή Σιϊτών στα πλαίσια της γιορτής Ασούρα. Η επίθεση προκάλεσε διαδηλώσεις σε διαφορά σημεία του Καράτσι με οργισμένους προσκυνητές να ρίχνουν πέτρες και να πυροβολούν στον αέρα.

    Παρά τα έντονα μέτρα ασφάλειας η επίθεση στο Καράτσι ήταν η δεύτερη που σημειώθηκε τις τελευταίες δύο μέρες. Την Κυριακή βομβιστής αυτοκτονίας έπληξε Σιϊτικό τέμενος σε περιοχή του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 80.

    [03] Eπανεξέταση κανονισμών ασφάλειας ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα

    29-12-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν 'κάθε μέσο' που έχουν στη διάθεση τους για την ανεύρεση και σύλληψη όλων των υπευθύνων για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε βάρος Αμερικανικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Ομπάμα έκανε αυτή τη δήλωση μετά την ανάληψη ευθύνης από μέρους της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος αεροσκάφους των αερογραμμών Northwest που πραγματοποιούσε πτήση από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε πλήρη επανεξέταση των κανονισμών ασφαλείας και του συστήματος καταλόγων με ονόματα υπόπτων τρομοκρατών, με στόχο να αποτραπούν ανάλογα συμβάντα στο μέλλον. Ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να 'εξαρθρώσουν και να νικήσουν' τους εξτρεμιστές στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν πυρήνες που επιδιώκουν να πλήξουν τις ΗΠΑ.

    Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Ιντερνέτ και που αποδίδεται στην λεγόμενη Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, αναφέρει ότι η επίθεση σε βάρος του Αμερικανικού αεροσκάφους αποτελούσε απάντηση στις Αμερικανικές προσπάθειες σε βάρος της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην Υεμένη. Αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι οι ΗΠΑ χορηγούν στην Υεμένη στρατιωτικούς εκπαιδευτές και εξοπλισμό για την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα στο έδαφος της.

    Παράλληλα κατηγορίες για απόπειρα καταστροφής αεροσκάφους με εκρηκτικά, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 23χρονου δράστη της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης της Παρασκευής.

    [04] Διερεύνηση για το θάνατο αμάχων στο Αφγανιστάν

    29-12-2009

    Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δηλώνουν ότι διερευνούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 10 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην επαρχία Κουνάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

    Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε το επεισόδιο και διέταξε διερεύνηση.Επίσης αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά διερευνούν το θέμα.

    Παράλληλα, κοινή ομάδα Αφγανικών και διεθνών δυνάμεων ψάχνει για τρεις Αφγανούς αστυνομικούς που αγνοούνται από τη Κυριακή που οι Ταλεμπάν εισέβαλαν σε φυλάκιο.Απ' την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 30 December 2009 - 2:18:13 UTC