Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 1 εκατομμύριο δολάρια για τον Σούπερμαν
  • [02] Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας ζητά δραστικές αλλαγές στο ΝΑΤΟ
  • [03] Η Τογιότα υπόλογη στο Κογκρέσο
  • [04] Γενική απεργία στην Ελλάδα
  • [05] 17% αύξηση στα μπόνους της Γουώλ Στρήτ
  • [06] Μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών
  • [07] Συγνώμη Μακρύσταλ για τους θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν
  • [08] Μπερνάνκι: Η οικονομική ανάκαμψη χρειάζεται περισσότερη βοήθεια
  • [09] Φάλαινα σκότωσε την εκπαιδεύτρια της στο Ορλάντο

  • [01] 1 εκατομμύριο δολάρια για τον Σούπερμαν

    24-02-2010

    Σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη πουλήθηκε την περασμένη Δευτέρα ένα σπάνιο περιοδικό, το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν του 1938, το οποίο αγοράστηκε με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Πρόκειται για το πιο ακριβοπληρωμένο τεύχος κόμικς στην συλλεκτική ιστορία των κόμικς. Στο εξώφυλλο φαίνεται ο Σούπερμαν να κρατά στα χέρια του ένα αυτοκίνητο και το κόστος αγοράς του κόμικ εκείνη την εποχή ήταν 10 σεντς. Η δημοπρασία έγινε στο διαδίκτυο και πήρε μόλις λίγα λεπτά μετά την καταχώρηση, να αγοραστεί στο εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου από γνωστό Νεουορκέζο συλλέκτη κόμικς. Το τεύχος αυτό χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό βιβλίο, η βίβλος των κόμικς σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου. Πιστεύεται πως υπάρχουν μόνο 100 κόμικς αυτής της έκδοσης και ιδιαίτερα το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν, φυσικά ακόμα και για τους φανατικούς όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν "είναι περίεργο να βλέπεις στην ίδια πρόταση την λέξη κόμικ και το νούμερο ένα εκατομμύριο δολάρια.

    [02] Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας ζητά δραστικές αλλαγές στο ΝΑΤΟ

    24-02-2010

    Σε ομιλία του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας, εδώ στην Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιήθηκε διάσκεψη ανώτερων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι δραστικές αλλαγές είναι αναγκαίες στους κόλπους του ΝΑΤΟ γιατί η συμμαχία αντιμετωπίζει σήμερα απειλές πολύ διαφορετικές απ' αυτές που αντιμετώπιζε την εποχή της σύστασης της πριν 60 και πλέον χρόνια.

    Ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι η αποστρατιωτικοποίηση της Ευρώπης έχει περιορίσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να μάχεται πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Αφγανιστάν.Η αποστρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, που ήταν 'ευλογία' τον 20ο αιώνα, έχει μετατραπεί σε 'εμπόδιο' για την επίτευξη 'πραγματικής ασφάλειας και βιώσιμης ειρήνης' τον 21ο αιώνα, σημείωσε ο κ. Γκέιτς.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι 28 εταίροι στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η συμμαχία έχει γίνει διεθνής συμμαχία ασφάλειας και ότι ο κύριος στόχος του ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ευρώπης, όπως ήταν κατά την ίδρυση της συμμαχίας το 1949.

    Ο κ. Γκέιτς ζήτησε απ' τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θέτουν προτεραιότητες και κατανέμουν κονδύλια, έτσι ώστε η συμμαχία να παραμείνει ουσιώδης σε ένα αλλαγμένο στρατηγικό περιβάλλον.

    [03] Η Τογιότα υπόλογη στο Κογκρέσο

    24-02-2010

    Ο Πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Τογιότα σε διεθνές επίπεδο και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Ακίο Τογιόντα, δήλωσε ότι η ταχύτατη ανάπτυξη της εταιρείας ενδεχομένως να συνετέλεσε στα προβλήματα ασφάλειας που προέκυψαν με τα οχήματα της. Ο κ. Τογιόντα ζήτησε συγνώμη για τα δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω των προβλημάτων στα αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ αναμένεται πως θα καταθέσει σήμερα ενώπιον μελών του Κογκρέσου.

    Σε αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα ο κ. Τογιόντα αναφέρεται σε μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την εταιρεία να ανταποκρίνεται καλύτερα σε ανησυχίες για θέματα ασφάλειας.

    Τη Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Τογιότα στις ΗΠΑ, Τζέιμς Λέντζ, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της εταιρείας καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Αμερικανικής Βουλής ότι η Τογιότα λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Η Επιτροπή καταδίκασε την εταιρεία λέγοντας ότι έχει θέσει τη ζωή οδηγών και επιβατών σε κίνδυνο.

    Η Τογιότα έχει ανακαλέσει πάνω από 8 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και ο κ. Λέντζ παραδέχτηκε ότι η εταιρεία δεν έχει τηρήσει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που οι καταναλωτές ανέμεναν απ' αυτήν.

    [04] Γενική απεργία στην Ελλάδα

    24-02-2010

    Ολόκληρη η Ελλάδα θα ακινητοποιηθεί σήμερα λόγω της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο τη μείωση του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Επίσης απεργούν οι δημοσιογράφοι.

    Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι οι υπάλληλοι στο δημόσιο έχουν γίνει στόχος των μεγάλων περικοπών, που περιλαμβάνουν πάγωμα των μισθών, ενώ εξετάζεται και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

    [05] 17% αύξηση στα μπόνους της Γουώλ Στρήτ

    24-02-2010

    Tα μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσαν αύξηση 17%, ξεπερνώντας τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, την ίδια χρονιά που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διοχέτευσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να βοηθήσει χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που βρίσκονταν στα πρόθυρα κατάρρευσης.

    Ο ελεγκτής της πολιτείας της Νέα Υόρκης, Τόμας ΝτιΝάπολη, ανακοίνωσε αυτά τα στοιχεία τη Τρίτη επισημαίνοντας ότι ενώ τα μπόνους βοηθούν την οικονομία της πολιτείας του για τους περισσοτέρους αμερικανούς είναι ακατανόητα.

    Ο κ. ΝτιΝάπολη είπε επίσης ότι τα κέρδη των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών θα ξεπεράσουν τα 55 δισεκατομμύρια το 2009, σε σύγκριση με απώλειες 43 δις που καταγράφηκαν το 2008.

    Ο ελεγκτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης ζητά την επιβολή κυβερνητικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα συνδέουν τις απολαβές στον χρηματοπιστωτικό τομέα με συνεχή μακροπρόθεσμα κέρδη, με στόχο τη διασφάλιση της ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το ευρύτερο σύνολο.

    [06] Μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών

    24-02-2010

    Υποχώρησε ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 12 μηνών.

    Έκθεση της ιδιωτικής εταιρείας ερευνών ConferenceBoard δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μειώθηκε το Φεβρουάριο φτάνοντας στα χαμηλά επίπεδα του Απριλίου του 2009 αλλά και των τελευταίων 27 χρόνων.

    Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι πολλοί αμερικανοί αισθάνονται ότι έχει επιδεινωθεί η οικονομική τους κατάσταση και η ικανότητα τους να βρουν ή να διατηρήσουν την εργασία τους.

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός οργανισμός υπεύθυνος για την ασφάλιση καταθέσεων σε τραπεζικούς οργανισμούς δήλωσε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των τραπεζών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων επεσήμανε ότι οι προβληματικές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 27% το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

    [07] Συγνώμη Μακρύσταλ για τους θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν

    24-02-2010

    Ο διοικητής των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός, Στάνλι Μακρύσταλ, εμφανίστηκε στην αφγανική τηλεόραση για να ζητήσει συγνώμη για την αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα από την οποία σκοτώθηκαν 21 άτομα.

    Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που μεταφράστηκε στις γλώσσες Ντάρι και Πάστο, ο στρατηγός Μακρύσταλ είπε ότι οι ΝΑΤΟϊκές και Αφγανικές δυνάμειςστόχευαναντάρτες στην επαρχία Ουρουζγκάν την περασμένη εβδομάδα και ότι τώρα το ΝΑΤΟ πιστεύει πως από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκανΑφγανοί άμαχοι. Ο Αμερικανός στρατηγός χαρακτήρισε το επεισόδιο 'τραγική απώλεια αθώων' αμάχων και δήλωσε ότι διέταξε διεξοδική διερεύνηση των συνθηκών.

    [08] Μπερνάνκι: Η οικονομική ανάκαμψη χρειάζεται περισσότερη βοήθεια

    24-02-2010

    Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας συνεχίζει να χρειάζεται βοήθεια για να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια, όπως αυτό της υψηλής ανεργίας.

    Σε δηλώσεις του προς την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής, ο κ. Μπερνάνκι επεσήμανε ότι οι προσπάθειες για την αναθέρμανση της οικονομίας έχουν συντελέσει στην αύξηση της ζήτησης για προϊόντα και στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.Αλλά πρόσθεσε ότι η οικονομική αυτή ανάπτυξη θα μπορούσε να πληγεί απ' την αδύναμη αγορά εργασίας.

    Ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να διατηρεί το κύριο επιτόκιο της σε 'εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα' για μια παρατεταμένη περίοδο, όπως είπε.

    [09] Φάλαινα σκότωσε την εκπαιδεύτρια της στο Ορλάντο

    24-02-2010

    Η είσοδος του Seaworld στο Ορλάντο

    40χρονη εκπαιδεύτρια σκοτώθηκε από φάλαινα στο δημοφιλές πάρκο της εταιρείας Disney, Seaworld, στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αξιωματούχοι του πάρκου δήλωσαν ότι η εκπαιδευτής, μια απ' τις πλέον πεπειραμένες, σκοτώθηκε απ' τη φάλαινα μετά από πτώση της κατά λάθος μέσα σε δεξαμενή όπου βρισκόταν το τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό.

    Το Seaworld δηλώνει ότι απ' ότι φαίνεται πρόκειται για τραγικό δυστύχημα.Πάντως οι αρχές διερευνούν το γεγονός.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 25 February 2010 - 2:18:23 UTC