Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 24 Σεπτεμβρίου 1996


«Φωτιά» πήρε ο κόμβος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Internet το βράδυ των Εκλογών

"Καταιγισμό" κλήσεων χρηστών του Ιντερνετ από όλο τον κόσμο, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο πρώτο, μετέδωσε μέσα από το παγκόσμιο αυτό διαδίκτυο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στα ελληνικά και αγγλικά. Παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς της ελληνικής ομογένειας, να προσφέρουν "ζωντανά" στους ακροατές τους τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών για την έκβαση της εκλογικής μάχης της 22ας Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, περισσότεροι από 60.000 χρήστες του Ιντερνετ, εισήλθαν στον κόμβο του Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων, από τις 7,23 το απόγευμα της Κυριακής, οπότε μεταδόθηκαν τα Exit Poll από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Παίρνοντας τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που άνοιγαν οι κάλπες και στη συνέχεια τα αποτελέσματα των εκλογών, την κατανομή των βουλευτικών εδρών, τα ονόματα και βιογραφικά των βουλευτών που εκλέγονται στη νέα βουλή, καθώς και τους πίνακες που είχε ετοιμάσει το ΜΠΕ με τη διακύμανση των εκλογικών ποσοστών και τις απώλειες ή τα κέρδη των κομμάτων.

Συνολικά, 18.985 χρήστες του Ιντερνετ, συνδέθηκαν με τον Server του ΜΠΕ από το εσωτερικό της χώρας, ενώ άλλοι 18.066, συνδέθηκαν μέσω του δικτύου HRI, που λειτουργεί στη Βοστώνη από Ελληνοαμερικανούς πανεπιστημιακούς και το οποίο "καθρεπτίζει" (αναμεταδίδει) τον κόμβο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε παναμερικανικό επίπεδο.

Επίσης, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, εισήλθαν στον κόμβο του ΜΠΕ 3.059 χρήστες του Ιντερνετ από τη Βρετανία, 2.135 από τον Καναδά, 914 από την Αυστραλία, 426 από τη Σουηδία, 319 από τη Νορβηγία, 314 από τη Γερμανία, 313 από την Ιταλία, 270 από την Ελβετία, 156 από τη Γαλλία, 138 από την Κύπρο, 96 από την Ολλανδία, 111 από την Ιαπωνία αλλά και άλλες μακρινές χώρες, όπως 27 από το Ζαΐρ, 16 από τη Νέα Ζηλανδία κ.α.

Από τις 18.066 συνδέσεις με το ΜΠΕ μέσω του δικτύου HRI, oι 2.563 έγιναν από εμπορικούς κόμβους, οι 1.222 από πανεπιστημιακά δίκτυα και οι 1.020 από μεγάλα ιδιωτικά δίκτυα των ΗΠΑ, που επίσης αναμετέδιδαν τις ειδήσεις, τα αποτελέσματα και τις δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στους χρήστες του Ιντερνετ που είναι μαζί τους συνδεδεμένοι.

Ακόμη, πρωτοτυπώντας και κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε- εκτός από τα ειδησεογραφικά του δελτία- μέσω του Ιντερνετ σε ήχο τις δηλώσεις του μεγάλου νικητή των εκλογών, του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καθώς επίσης τη δήλωση παραίτησης του Μιλτιάδη Εβερτ από τη θέση του προέδρου της ΝΔ, όπως και τις δηλώσεις όλων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, αλλά και του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σκουρή για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής μάχης. Περίπου 30 ραδιοφωνικοί σταθμοί της ομογένειας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και χώρες της Ευρώπης, μπόρεσαν με τον τρόπο αυτό να μεταδώσουν "ζωντανά" τις ελληνικές εκλογές, ενώ επωφελήθηκαν και δεκάδες χρήστες του Ιντερνετ που διαθέτουν υπολογιστές Multimedia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κόμβο του ΜΠΕ στο Ιντερνετ, εξακολουθεί να φιλοξενείται το αφιέρωμα του Μακεδονικού Πρακτορείου, το οποίο επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 80.000 άτομα. Το αφιέρωμα αυτό μπορεί να το αναζητήσει κανείς απευθείας στον Server του ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη (http://www.mpa.gr), στην Αθήνα στο δίκτυο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (http://www.ntua.gr), στις ΗΠΑ, στο Ιδρυμα Ελληνικού Δυναμικού (http://www.hri.org/MPA/gr) και στην Αυστραλία (http://www.grausnet.aust.com).

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.