Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 10 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ σε θέματα Μέσης Ανατολής.
  • [02] Δολοφονία συμβούλου του Γιασέρ Αραφάτ στη Γάζα.
  • [03] Αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου στη Λιβύη.
  • [04] Η Αίγυπτος ζητά πολιτικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις στον Αραβικό κόσμο.
  • [05] Ο Μιχαήλ Φραντκώφ νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας.
  • [06] Απονομήθηκαν τα φετινά βραβεία Οσκαρ
  • [07] Δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [08] Το Κυπριακό στην εκπομπή Talk to America
  • [09] Συμφωνία για την κατάρτιση προσωρινού συντάγματος στο Ιράκ.
  • [10] Αμερικανοί πεζοναύτες στην Αϊτή.
  • [11] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις Έλληνες ναυτικούς ανοιχτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

  • [01] Συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ σε θέματα Μέσης Ανατολής.

    02 Mar 2004, 02:11 UTC

    Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν σε σειρά θεμάτων που απασχολούν τη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Ιράκ και το Ισραηλο-Παλαιστινιακό πρόβλημα. Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, είχε συνομιλίες χθες εδώ στην Ουάσιγκτον με ανώτατη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής των Ιρλανδό υπουργό εξωτερικών, Μπράϊαν Κόεν, ο οποίος μετά τις συνομιλίες δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η αποτελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή απασχολεί τόσο την κυβέρνηση Μπούς όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη πλευρά του ο κ. Πάουελ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνούν όσον αφορά στην σπουδαιότητα ενός σταθερού, ενωμένου και αυτεξούσιου Ιράκ.

    [02] Δολοφονία συμβούλου του Γιασέρ Αραφάτ στη Γάζα.

    02 Mar 2004, 02:08 UTC

    Στην πόλη της Γάζας άγνωστοι μασκοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Χαλίλ-Αλ Ζαμπέν, σύμβουλο του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ. Η επίθεση έγινε μετά τα μεσάνυχτα τη στιγμή που ο Χαλίλ-Αλ Ζαμπέν αναχωρούσε απ το γραφείο του. Κανείς μέχρι στιγμής δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Ο Αλ-Ζαμπέν ήταν 59 ετών είχε ζήσει στην εξορία και είχε επιστρέψει στη Γάζα το 1994 με τον κ. Αραφάτ, στα πλαίσια των Ισραηλο-Παλαιστινιακών ειρηνευτικών συμφωνιών.

    [03] Αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου στη Λιβύη.

    02 Mar 2004, 02:16 UTC

    Κέρτ Γουέλντον

    Οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Λιβύης ενδέχεται να αποκατασταθούν πλήρως πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός Κέρτ Γουέλντον. Ο αμερικανός βουλευτής ο οποίος ηγείται επταμελούς επιτροπής του Κογκρέσου που επισκέπτεται τη Λιβύη τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοί του ελπίζουν να βοηθήσουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Αμερικανικής κυβέρνησης και του ηγέτη της Λιβύης, Μοαμάρ Γκαντάφι. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται από τον περασμένο Δεκέμβριο, και ύστερα από την απόφαση της Λιβύης να επιτρέψει σε επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών την διάλυση του πυρηνικού της προγράμματος. Στο μεταξύ, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας τα οποία και ολοκλήρωσαν την πρώτη επίσκεψή τους στη Λιβύη μετά από 15 χρόνια, ανέφεραν ότι στη χώρα καταστρατηγούνται ακόμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [04] Η Αίγυπτος ζητά πολιτικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις στον Αραβικό κόσμο.

    02 Mar 2004, 02:25 UTC

    Γ.Γ. Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα

    Κατά την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, η Αίγυπτος κυκλοφόρησε έγγραφο που ζητά την διενέργεια πολιτικών μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή και την έναρξη μιας διαδικασία πολιτικού εκμοντερνισμού, αλλά προειδοποιεί ενάντια στην επιβολή ξένων πολιτισμικών και πολιτικών μοντέλων. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ότι το άνοιγμα της πόρτας της Δημοκρατίας «διάπλατα», όπως είπε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να οδηγήσει στο χάος. Ο κ. Μουμπάρακ έκανε την εν λόγω δήλωσε καθώς ο αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών, Μάρκ Γκρόσμαν, άρχισε περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο την προώθηση πρωτοβουλίας της Ουάσιγκτον για πολιτικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις στον Αραβικό κόσμο.

    [05] Ο Μιχαήλ Φραντκώφ νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας.

    02 Mar 2004, 02:44 UTC

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέπληξε και πάλι τη χώρα του διορίζοντας νέο πρωθυπουργό τον σχεδόν άγνωστο μέχρι τώρα αξιωματούχο του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Φραντκώφ, που μέχρι τώρα είχε την θέση του εκπροσώπου της Μόσχας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Φραντκώφ είχε επίσης διατελέσει υπουργός εμπορίου και επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Ο πρόεδρος Πούτιν τον παρουσίασε σαν πεπειραμένο μαχητή της διαφθοράς. Ρώσοι πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν περίεργη την επιλογή του κ. Φραντκώφ, αλλά προβλέπουν ότι θα γίνει ευρύτατα αποδεκτός τόσο απ τον Ρωσικό λαό, όσο και απ την Δύση. Η Ρωσική Δούμα θα εξετάσει το διορισμό του κ. Φραντκώφ, την Παρασκευή.

    [06] Απονομήθηκαν τα φετινά βραβεία Οσκαρ

    01 Mar 2004, 21:44 UTC

    Ο Πήτερ Τζάκσον

    Η ταινία «Η Επιστροφή του Βασιληά» από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», σάρωσε στη χθεσινοβραδυνή απονομή των βραβείων Όσκαρ, αποσπώντας 11 τιμητικές διακρίσεις, δηλαδή ισάριθμες με τις επικές ταινίες «Μπεν Χουρ» και «Τιτανικός».

    Όπως ανεμένετο, το αστέρι της βραδυάς ήταν ο Νεοζηλανδός κινηματογραφιστής Πήτερ Τζάκσον, η ταινία του οποίου κέρδισε 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας, των καλύτερων οπτικών εφέ, του καλύτερου μακιγιάζ και της καλύτερης μουσικής επένδυσης. Ο Πήτερ Τζάκσον, που σκηνοθέτησε την ταινία, αντιδρούσε ολοένα και πιο έκπληκτος στις απανωτές ανακοινώσεις. Όπως είπε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κανείς ελπίζει πάντα πως θα κερδίσει κάτι. Ομως ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» απόψε σάρωσε. Έχω μείνει άναυδος. Πάντως με ικανοποιεί το ότι απ ό,τι φαίνεται αρέσουν στον κόσμο οι ταινίες που γυρίζουμε.»

    Το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας το πήρε η Σαρλίζ Θερόν για την απόδοσή της στην ταινία «Το Τέρας», ενώ το Όσκαρ του καλύτερου πρώτου ανδρικού ρόλου το κατέκτησε ο Σον Πεν για την ερμηνεία του στην ταινία «Σκοτεινό Ποτάμι».

    Το Όσκαρ του καλύτερου συμπρωταγωνιστικού ρόλου το κέρδισαν ο Τιμ Ρόμπινς, επίσης για την απόδοσή του στην ταινία «Σκοτεινό Ποτάμι» και η Ρενέ Ζελγουέγκερ για την ερμηνεία της στη δραματική ταινία «Cold Mountain», με θέμα τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

    Η Σοφία Κόπολα, κόρη του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, πήρε το Όσκαρ του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση», που έχει για θέμα της ένα Αμερικανό και μια Αμερικανίδα που βρίσκονται στο Τόκυο και αισθάνονται μοναξιά και έλξη ο ένας για τον άλλο. Η 23χρονη Κόπολα , που επίσης σκηνοθέτησε την ταινία, είπε πως τη συγκίνησε το ότι παρέλαβε το βραβείο τη παρουσία της οικογένειάς της. "Αισθάνθηκα πανευτυχής καθώς παραλαμβάνοντας το βραβείο έρριξα μια ματιά και είδα την οικογένειά μου να με παρακολουθεί. Τον ξάδελφό μου Νίκολας, τον αδελφό μου Ρόμαν, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στην ταινία. Ποτέ δεν το περίμενα πως ο πατέρας μου θα με έβλεπε να παίρνω το Όσκαρ.»

    Η ταινία «Η Ομίχλη του Πολέμου», ο κεντρικός ήρωας της οποίας υποδύεται το Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα, που διετέλεσε υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του πολέμου στο Βιετνάμ, πήρε το Όσκαρ του καλύτερου ντοκυμαντέρ ενώ στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας το επίζηλο βραβείο το κέρδισε η καναδέζικη ταινία «Οι Βαρβαρικές Εισβολές», που έχει για θέμα το σμίξιμο ενός ετοιμοθάνατου με τον αποξενωμένο γυιό του.

    [07] Δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό

    01 Mar 2004, 21:50 UTC

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είπε οτι οι ελληνοκύπριοι διαπραγματευτές απέρριψαν τις προτάσεις της πλευράς του για την επίλυση του κυπριακού. Ο κ. Ντενκτάς έκανε την παραπάνω δήλωση μετά από τις σημερινές συνομιλίες στη Λευκωσία. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε επίσης οτι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος του είπε οτι οι τουρκοκυπριακές προτάσεις δεν εντάσσονται στις παραμέτρους του σχεδίου των ΗΕ για την επίλυση του κυπριακού. Αυτές οι προτάσεις προβλέπουν την διατήρηση τουλάχιστον 30.000 Τούρκων στρατιωτών στο νησί και περιορισμένο επαναπατρισμό ελληνοκυπρίων στις τουρκοκυπριακές περιοχές. Ο κ. Ντενκτάς είπε επίσης οτι οι ελληνοκυπριακή πλευρά επέδωσε έγγραφο 20 σελίδων με δικές της προτάσεις. Nωρίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε δηλώσει οτι ούτε ο απεσταλμένος των ΗΕ Αλβάρο ντε Σότο, ούτε ο ειδικός συντονιστής του Στέητ Ντηπάρτμεντ για το κυπριακό πρέσβης Τόμας Ουέστον, δεν πρόκειται να του υποδείξουν πώς θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις . Ο κ. Γουέστον δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσεγγίσουν με γενναιοδωρία το θέμα του κόστους της λύσης εάν οι συνομιλίες ολοκληρωθούν επιτυχώς

    [08] Το Κυπριακό στην εκπομπή Talk to America

    27 Feb 2004, 19:11 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    Ακούστε το αφιέρωμα του Talk to America γιά το Κυπριακό[Stream]

    (RealAudio)

    Τ. Σουερντέμ, Ν. Μπερνάρντ και Γ. Μπίστης

    Το δημοφιλές ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής Talk to America, που μεταδίδεται στα αγγλικά σε ολόκληρο τον κόσμο, αφιέρωσε μία ολόκληρη εκπομπή στις προσπάθειες που καταβάλλονται την περίοδο αυτή για την επίτευξη διακανονισμού στο Κυπριακό.

    Ν. Μπερνάρντ

    Το πρόγραμμα παρουσίασε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Doug Bernard με τη συμμετοχή δύο αναλυτών που καλύπτουν τις εξελίξεις του Κυπριακού επί πολλά χρόνια για τη Φωνή της Αμερικής και άλλους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς -- του Γιώργου Μπίστη, Διευθυντή της Ελληνικής Υπηρεσίας και του Taclan Suerdem, Διευθυντή της Τουρκικής Υπηρεσίας, αντίστοιχα.

    Ο κύριος Suerdem έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του Κυπριακού και επισήμανε ότι από Τουρκικής πλευράς πιστεύεται ότι το πρόβλημα ξεκίνησε λίγο μετά την δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη δεκαετία του 1960, συνεπεία διάφορων προστριβών ανάμεσα στις δύο κοινότητες του νησιού.

    Γ. Μπίστης

    Ο κύριος Μπίστης, από την άλλη, είπε ότι ναι μεν είχαν εκδηλωθεί στη δεκαετία του 60 ορισμένες τέτοιες προστριβές, αλλά καμία από αυτές δεν μπορεί να συγκριθεί, τόσο από άποψη σοβαρότητας όσο και από άποψη επιπτώσεων, με την εισβολή που έκανε η Τουρκία το 74 στην Κύπρο, στέλνοντας σαράντα χιλιάδες στρατεύματα να κατακτήσουν σχεδόν το μισό νησί, να ξεριζώσουν χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους και να διαιρέσουν την Κύπρο σε δυο τμήματα.

    Πάντως και οι δύο αναλυτές ήταν σύμφωνοι πως η Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή κοινότητα έχουν τώρα μια μοναδική ευκαιρία να καταλήξουν σε διακανονισμό έτσι ώστε και οι δύο κοινότητες να ενταχθούν ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαίου.

    Τασλάν Σουερντέμ

    Ο κύριος Suerdem είπε ότι η Τουρκία φαίνεται τώρα αποφασισμένη να υποστηρίξει λύση του Κυπριακού διότι με την επίτευξη διακανονισμού στο θέμα αυτό θα υποστηριχθεί και η δική της υποψηφιότητα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος Μπίστης παρατήρησε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθεί την Κύπρο στους κόλπους της την 1η Μαίου, είτε με είτε δίχως λύση του πολιτικού προβλήματος, άρχισε να έχει καταλυτική επίδραση, όπως ανέμενε η Ελληνοκυπριακή πλευρά, διότι έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο στους Τουρκοκύπριους να εργασθούν για την επίτευξη διακανονισμού ώστε να μοιραστούν και αυτοί τα οφέλη της ένταξης, που δίχως διακανονισμό, θα τα καρπωθεί όλα η Ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Οι δύο αναλυτές συμφώνησαν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν πολύ θετικό ρόλο στο Κυπριακό και εργάσθηκαν παρασκηνιακά για να επιτευχθεί η έναρξη του καινούργιου διαλόγου μεταξύ του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Λευκωσία.

    Στην ίδια εκπομπή παίχθηκαν επίσης και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μια τηλεοπτική διάσκεψη για το Κυπριακό πού είχε παρουσιάσει την περασμένη εβδομάδα η Φωνή της Αμερικής, με τίτλο «Κύπρος 2004: Πόσο απέχουμε από τη λύση;». Τα αποσπάσματα αυτά πρόβαλαν τις απόψεις του Ειδικού Συντονιστή του Στέητ Ντηπάρτμαντ για το Κυπριακό, Πρέσβη Thomas Weston και δύο ακόμα προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων, του Δημήτρη Απόκη και του Umit Enginsoy, που είναι ανταποκριτές στη Ουάσιγκτον, ο πρώτος της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ) και ο δεύτερος του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού ΝΤV.

    Το βίντεο από την τηλεοπτική διάσκεψη «Κύπρος 2004: Πόσο απέχουμε από τη λύση;» βρίσκεται καταχωρημένο σε άλλο τμήμα της ιστοσελίδας αυτής.

    [09] Συμφωνία για την κατάρτιση προσωρινού συντάγματος στο Ιράκ.

    01 Mar 2004, 02:44 UTC

    Το Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία αναφορικά με την κατάρτιση προσωρινού συντάγματος που θα αποτελέσει το νομικό πλαίσιο για την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι την κατάρτιση μονίμου συντάγματος. Εκπρόσωπος ενός των μελών του Συμβουλίου δήλωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για κάθε ένα απ τα άρθρα του συντάγματος και τόνισε ότι το σχέδιο αναφέρεται στο Ισλάμ σαν την πηγή του νόμου στο Ιράκ και καθορίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει νόμος που θα παραβιάζει τα αξιώματα της θρησκείας. Το προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Ιουνίου, όταν οι ΗΠΑ θα μεταβιβάσουν την εξουσία στους Ιρακινούς. Η τελετή υπογραφής του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το νωρίτερο.

    [10] Αμερικανοί πεζοναύτες στην Αϊτή.

    01 Mar 2004, 02:21 UTC

    Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών έφτασε στην Αϊτή μετά από σχετική εντολή του προέδρου Μπούς, για να αναλάβει ρόλο εμπροσθοφυλακής της πολυεθνικής δύναμης που θα σταλεί στην χώρα. Καθώς οι πεζοναύτες έφθαναν στην Αϊτή το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ ενέκρινε ομόφωνα στη Νέα Υόρκη την αποστολή πολυεθνικής δύναμης για την αποκατάσταση της τάξης στην χώρα αυτή της Καραϊβικής, μετά την παραίτηση και εξορία του προέδρου, Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η πολυεθνική δύναμη θα απαρτίζεται κυρίως από Αμερικανούς, Καναδούς και Γάλλους στρατιώτες, αλλά θα υπάρξουν δυνάμεις και από άλλες χώρες.

    [11] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις Έλληνες ναυτικούς ανοιχτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

    01 Mar 2004, 02:51 UTC

    To βυθιζόμενο δεξαμενόπλοιο

    Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες ανοιχτά των ακτών της πολιτείας Βιρτζίνια, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής βυθίστηκε, μετά από έκρηξη, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων απ τις αμερικανικές ακτές, το Ελληνικής ιδιοκτησίας, αλλά σημαίας Σιγκαπούρης, δεξαμενόπλοιο Bow Mariner. Η αμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι αγνοείται ακόμη η τύχη 18 απ τα 27 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου. Στους αγνοούμενους περιλαμβάνονται και τρεις Έλληνες ναυτικοί. Επίσης περισυνελλέγησαν βαριά τραυματίες 6 άλλοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος. Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 11 χιλιάδες τόνους εθανόλης απ την Νέα Υόρκη στο Χιούστον του Τέξας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 3 March 2004 - 2:18:18 UTC