Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΛΙΝΤΟΝ Τριάντα Αμερικανοί βουλευτές ζητούν την προσαγωγή των δολοφόνων ενώπιον της δικαιοσύνης
  • [02] Ο Κασουλiδης σχολιάζει δηλώσεις Στεφανόπουλου
  • [03] Η Κύπρος υποστηρίζει σεβασμό στην κυριαρχία
  • [04] Κασουλίδης: Δεν υπάρχουν Ε/Κ που θα παίξουν το παιγνίδι του Ντενκτάς
  • [05] Οι Απόδημοι καλούν τα ΗΕ να εφαρμόσουν το περί Κύπρου ψηφίσματα
  • [06] Επιτροπή προώθησης προβλημάτων
  • [07] Η Βρετανία υποστηρίζει έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων Τονίζει την ανάγκη προαγωγής ενώπιον της δικαιοσύνης των δολοφόνων του Ισαάκ και Σολωμού
  • [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΛΙΝΤΟΝ Τριάντα Αμερικανοί βουλευτές ζητούν την προσαγωγή των δολοφόνων ενώπιον της δικαιοσύνης

    Ουάσιγκτον, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ - Δημήτρης Απόκης) -- Τριάντα Αμερικανοί βουλευτές με επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο Κλίντον, του ζητούν να επιμείνει στην προσαγωγή των υπευθύνων για τις δολοφονίες των δύο Ελληνοκυπρίων ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής βουλής, οι βουλευτές χαρακτηρίζουν τις ενέργειες των τουρκικών δυνάμεων κατοχής βάρβαρες και επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να παραμείνουν χωρίς αντίδραση, "οι πρόσφατες βάρβαρες ενέργειες των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο άοπλων αμάχων, δεν πρέπει να παραμείνουν χωρίς αντίδραση".

    Στη συνέχεια οι Αμερικανοί βουλευτές ασκούν έντονη κριτική στις ενέργειες και τις δηλώσεις της Τανσού Τσιλέρ.

    "Πολύ περισσότερο, οι δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών Τανσού Τσιλέρ, που υπερασπίζουν τις δολοφονίες και αναγορεύουν το βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας της Κύπρου, το οποίο η Τουρκία παράνομα κατέχει από το 1974, σαν τουρκική περιοχή, είναι απαράδεκτες". Οι βουλευτές αφού επισημαίνουν στον Πρόεδρο Κλίντον τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αξιώσουν την προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον της δικαιοσύνης.

    "Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αξιώσουν οι εγκληματίες που ευθύνονται για τις δολοφονίες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

    Οι βουλευτές τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κοιτούν από την άλλη πλευρά τη στιγμή που η Τουρκία σκοτώνει πολίτες συμμάχων της Αμερικής, παραβιάζοντας τους αμερικανικούς νόμους και παραγνωρίζοντας τους διεθνείς κανόνες.

    Καταλήγοντας την επιστολή τους οι τριάντα Αμερικανοί βουλευτές ζητούν και πάλιν από τον Αμερικανό Πρόεδρο να επιμείνει στην προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη.

    Αναφέρουν συγκεκριμένα: "Κύριε Πρόεδρε, σας καλούμε να επιμείνετε έτσι ώστε αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις πρόσφατες δολοφονίες των άοπλων Ε/Κ στη νεκρή ζώνη που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο". (ΚΥΠΕ ΔΑ/ΓΠ)

    [02] Ο Κασουλίδης σχολιάζει δηλώσεις Στεφανόπουλου

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Το μήνυμα του συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Στεφανόπουλου, στο συνέδριο των αποδήμων, ότι η αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό θα εκδηλωθεί μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, εξηγεί την καθυστέρηση ανάληψης πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

    Σχολιάζοντας τη δήλωση Στεφανόπουλου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "δίνει μια εξήγηση γιατί η ΗΠΑ δεν έδειχναν όλο αυτό το διάστημα σπουδή στην κατεύθυνση για έναρξη της εντατικής τους πρωτοβουλίας στο Κυπριακό την οποία προτίθενται να αναλάβουν".

    "Εμείς καλωσορίζουμε ανάληψη πρωτοβουλίας το συντομότερο δυνατό", είπε ο κ. Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλύτερα να αναληφθεί πρωτοβουλία αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

    Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε προ πολλού την ανάληψη πρωτοβουλίας, την οποία, υπενθύμησε, θα αναλάμβανε ο πρώην ΥΦΕΞ των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Μεσολάβησε όμως, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η παραίτηση του κ. Χόλμπρουκ, οι εκλογές και η κυβερνητική κρίση στην Τουρκία και οι εκλογές στην Κύπρο, γεγονότα που δεν ήταν ευνοϊκά για μια αποτελεσματική αμερικανική πρωτοβουλία, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς αν τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι και αν εκλεγεί ο Μπιλ Κλίντον αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να αναλάβουν πρωτοβουλία για λύση του Κυπριακού είναι ειλικρινής πρόθεση και δε γίνεται μόνο για προεκλογικούς λόγους.

    "Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής των ΗΠΑ η ανάγκη επίλυσης του κυπριακού προβλήματος", είπε, σημειώνοντας ότι οι αναλύσεις που γίνονται υπογραμμίζουν την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

    "Το γεγονός ότι το Κυπριακό είναι ανοικτό και προκαλεί παράγοντα αποσταθεροποίησης, αυτό είναι αρκετό για να πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν προς το στόχο της επίτευξης λύσης", είπε.

    Εξάλλου, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του Προέδρου της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση "θέλει και επιδιώκει την αμερικανική πρωτοβουλία, την έχει ζητήσει και προκαλέσει και επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό".

    "Το θέμα που ζητήσαμε όμως από τους Αμερικανούς", σημείωσε, "είναι να είναι αποφασιστικοί στην πρωτοβουλία που θα αναλάβουν γιατί υποδείξαμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που αναληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία και δεν καρποφορήσει".

    Η αναζήτηση εξηγήσεων σχετικά με τις δηλώσεις Φίλιπ Κρίστοφερ αποφασίστηκε να γίνει στην Ουάσιγκτον, πρόσθεσε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [03] Η Κύπρος υποστηρίζει σεβασμό στην κυριαρχία

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η πρόσφατη κρίση στο Ιράκ επηρεάζει το Κυπριακό, όπως και διάφορα άλλα γεγονότα, μια και το πρόβλημά μας είναι συνδεδεμένο με όσα συμβαίνουν στην περιοχή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης στις αμερικανικές επιδρομές εναντίον του Ιράκ, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι "η θέση μας είναι πάγια, σεβασμός στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, καταδίκη ενεργειών βίας σε βάρος αμάχων πολιτών, σεβασμός της κυριαρχίας και των συνόρων του κάθε κράτους".

    Απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια επί του θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [04] Κασουλίδης: Δεν υπάρχουν Ε/Κ που θα παίξουν το παιγνίδι του Ντενκτάς

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Δεν υπάρχουν Ε/Κ που να παίξουν το παιγνίδι του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική συμβίωση Ε/Κ και Τ/Κ, υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη ότι Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές απειλούνται από Ε/Κ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "ο κ. Ντενκτάς όφειλε να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει Ελληνας Κύπριος που θα ήθελε να παίξει το παιγνίδι του και να κουβαλήσει νερό στο μύλο το δικό του. Οσο και αν προσπαθήσει δε θα κατορθώσει να κατανικήσει τη διακαή επιθυμία του συνόλου του κυπριακού λαού, Ε/Κ και Τ/Κ, να ζήσουν ειρηνικά σε αυτό τον τόπο σε ένα μέλλον που είναι κοινό για όλους".

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι τα μεμονωμένα άτομα του υποκόσμου, που συνεργάζονται με τη ΜΙΤ, δεν αποτελούν το σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/Κ και Τ/Κ, και πρόσθεσε ότι οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες για να αποτρέψουν τέτοιες προσπάθειες.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε επίσης την απόφαση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να συστήσει στον κυπριακό λαό να μην παρασυρθεί από κάποια στοιχεία που για αλλότριους σκοπούς ενθαρρύνουν ότι είναι πατριωτικό να αναζητήσουν εκδίκηση σε βάρος των συμπολιτών τους Τ/Κ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [05] Οι Απόδημοι καλούν τα ΗΕ να εφαρμόσουν τα περί Κύπρου ψηφίσματα

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι απόδημοι Κύπριοι κάλεσαν το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι να διασφαλίσει την εφαρμογή όλων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο, ώστε να εξευρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και χωρίς να πρέπει να θυσιαστούν και άλλα αθώα άτομα για την ελευθερία της πατρίδας τους.

    Η έκκληση αυτή περιλαμβάνεται στο ψήφισμα προς τον κ. Γκάλι που ενέκριναν χθες κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου τους τα Κεντρικά Συμβούλια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

    Στο ψήφισμα προστίθεται, εξάλλου, ότι μια τέτοια αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με την απάθεια χωρών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, και δεν το έχουν πράξει, είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σπύρου Σολωμού, την ώρα που διαδηλώναν την επιθυμία τους για μιαν ελεύθερη πατρίδα.

    Το ψήφισμα αναφέρεται, επίσης, στην προκλητική ενέργεια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να φέρει από την Τουρκία στα κατεχόμενα την τρομοκρατική ομάδα "Γκρίζοι Λύκοι", με στόχο να μετατρέψουν την ειρηνική διαδήλωση σε θανατηφόρα σύγκρουση.

    Εξάλλου, σε ξεχωριστά ψηφίσματα προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι απόδημοι τονίζουν ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας για την εφαρμογή των ψηφισμάτων τους και τους καλούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για λύση του Κυπριακού.

    Σε ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, οι απόδημοι εκφράζουν τη μεγάλη τους ανησυχία για το ότι παραμένει άλυτο το Κυπριακό και τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να μεγιστοποιήσουν τη δική τους συμβολή στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, αναπτύσσοντας περαιτέρω το διαφωτιστικό τους έργο.

    Εκφράζουν, επίσης, τη γενική τους εκτίμηση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας για την αμυντική θωράκιση της Κύπρου κι εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    Σημειώνεται, ακόμη, η ειδικότερη υποστήριξή τους στις προσπάθειες για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την εφαρμογή της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης για τους εγκλωβισμένους.

    Σε ξεχωριστό ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, οι απόδημοι εκφράζουν την εκτίμησή τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αλλά επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η Βρετανία δεν έχει εξασκήσει ουσιαστική πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Στο ψηφίσμα καλείται η Βρετανία να αναλάβει ουσιαστικά βήματα για να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού, που θα προνοεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κι εποίκων, την επανένωση της νήσου και τη διασφάλιση της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους.

    Σε ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και τον ελληνικό λαό, οι απόδημοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράταξή τους στον αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση, για την ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, την προώθηση του δόγματος του ενιαίου πολιτιστικού χώρου και την προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Οι απόδημοι δηλώνουν, επίσης, ότι συμπαρατάσσονται στους αγώνες του ελληνισμού για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού και της δίκαιης επίλυσης των εθνικών θεμάτων.

    Εξάλλου, σε ψήφισμά τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, οι ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Εκκλησία και ο Μακαριώτατος προσωπικά θα συνεχίσουν να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχομένων και την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

    Οι απόδημοι, σε άλλο ψήφισμα, καλούν τους Τ/Κ σε κοινό αγώνα για την επίτευξη μιας δίκαιης και βώσιμης λύσης, για μιαν ανεξάρτητη, κυρίαρχη, εδαφικά ακέραιη και δημοκρατική ομόσπονδη Κύπρο, που να εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία όλων των νόμιμων κατοίκων του μαρτυρικού νησιού μας.

    Με τις καλές και τις κακές κοινές εμπειρίες του παρελθόντος, συνεχίζει το ψήφισμα, έχοντας πάθει και μάθει πολλά, μπορούμε να ζήσουμε μαζί ειρηνικά και δημιουργικά και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην ενωμένη Ευρώπη για μας, για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές.

    [06] Επιτροπή προώθησης προβλημάτων

    Τα Κεντρικά Συμβούλια ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ αποοφάσισαν επίσης τη συγκρότηση τετραμερούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους των ομοσπονδιών της Βρετανίας, της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, για να γίνει μια επισκόπηση του έργου που έχει επιτελεστεί στον τομέα της προώθησης διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν τους απόδημους.

    Η επιτροπή θα ετοιμάσει σχετική έκθεση, η οποία θα υποβληθεί στο παγκόσμιο συνέδριο των αποδήμων που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 1997.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [07] Η Βρετανία υποστηρίζει έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων Τονίζει την ανάγκη προσαγωγής ενώπιον της δικαιοσύνης των δολοφόνων του Ισαάκ και Σολωμού

    Λονδίνο, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάλκολμ Ρίφκιντ, τονίζοντας ότιι αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων.

    Σε απαντητική επιστολή του προς το Βρετανό Συντηρητικό βουλευτή Δρ. Ιαν Τουϊν, ο κ. Ρίφκιντ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της χώρας του για τα πρόσφατα επεισόδια στη Δερύνεια και τόνισε ότι η Βρετανία "καταδικάζει ανεπιφύλακτα το θάνατο των δύο νεαρών ανδρών."

    Στην επιστολή του η οποία είχε σταλεί μετά τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο κ. Τουϊν είχε εκφράσει ανησυχία για τα τραγικά γεγονότα, και επεσήμανε την ανάγκη προώθησης της ειρήνης, ώστε οι δύο κοινότητες να μπορέσουν να ζήσουν μαζί σε μια ενωμένη Κύπρο.

    Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, αφού αναφέρεται και στη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού καθώς και στον τραυματισμό Βρετανών ειρηνευτών, αναφέρει:

    "Εχουμε κάνει ξεκάθαρο στην Αγκυρα και στον κ. Ντενκτάς ότι η αντίδραση των Τ/Κ αρχών (κατά την έκφρασή του), στη μη εξουσιοδοτημένη παρουσία διαδηλωτών στην νεκρή ζώνη η οποία ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη, ήταν δυσανάλογη με την πρόκληση που αντιμετώπισαν".

    Επίσης είπε ότι εκείνοι που ευθύνονται για το θάνατο των δύο νέων θα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. "Κανείς δεν θα πρέπει να αμφισβητεί πόσο σοβαρή θεωρούμε την πρόσφατη βία", πρόσθεσε.

    Παράλληλα, επέκρινε την κυπριακή Αστυνομία για τη στάση της κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αναφέροντας ότι έχει την ευθύνη να παρεμποδίζει την είσοδο διαδηλωτών στη νεκρή ζώνη.

    "Αυτά τα τρομερά επεισόδια καταδεικνύουν την ανάγκη να εργαστούμε για μια δίκαιη και διαρκή λύση. Αυτή θα επιτευχθεί μόνο με άμεσες συνομιλίες από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς το σκοπό αυτό", είπε ο κ. Ρίφκιντ.

    Ωστόσο τόνισε ότι για να καρποφορήσουν οι προσπάθειες τόσο της Βρετανίας όσο και της διεθνούς κοινότητας, επιβάλλεται όπως και οι δύο κοινότητες σέβονται τη νεκρή ζώνη και αποφεύγουν περαιτέρω βία και προκλήσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία, 6/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών 88.00 (-0.08)

    Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο

    Τραπεζικοί Οργανισμοί 94.77 (+0.07)

    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί 79.47 (-0.74) Ασφαλιστικοί Οργανισμοί 67.06 (-0.43)

    Βιομηχανικές Εταιρείες 86.85 (+0.47) Τουριστικές Επιχειρήσεις 79.51 (-0.71)

    Εμπορικές Εταιρείες 73.45 (-0.74) Αλλες Εταιρείες 86.64 (-0.73)

    Ογκος Συναλλαγών ΛΚ 742743.645

    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση. (ΚΥΠΕ/MM)


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Friday, 6 September 1996 - 19:45:51