Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-03-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μητροπολίτης Κυρηνείας - θρησκευτική κληρονομιά
  • [02] Μάτσης - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • [03] Συγχαρητήρια Κυπριανού - Καραμανλής

  • [01] Μητροπολίτης Κυρηνείας - θρησκευτική κληρονομιά

    Γενεύη,Ελβετία,22/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Με τα μελανότερα χρώματα, περιέγραψε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, τους βανδαλισμούς, τις συλήσεις και τις καταστροφές εκκλησιών και άλλων ιερών χώρων στα κατεχόμενα, από τους Τούρκους, στην 53η Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    Μιλώντας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προστασίας των Δικαιωμάτων των Εθνών, Θρησκειών και Μειονοτήτων, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η Τουρκία σκόπιμα κωφεύει στις εκκλήσεις για να σταματήσει το καταστροφικό της έργο αγνοώντας νόμους βασικούς για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

    Στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες καταστροφές εκκλησιών "υπό τις ευλογίες της Αγκυρας", όπως στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τα μοναστήρια του Αντιφωνητή, της Αχειροποιήτου, του Αποστόλου Ανδρέα, του Αρμενομονάστηρου και άλλων.

    Ο Μητροπολίτης Παύλος κάλεσε τους συνέδρους να διαμαρτυρηθούν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.

    Κάλεσε επίσης τη Σύνοδο να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να διασφαλισθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, περιλαμβανομένης της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Ο Πανιερώτατος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι την ώρα που μιλούσε, στην αίθουσα βρισκόταν και η τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία ζήτησε αντίγραφο της ομιλίας.

    Επίσης, δύο αντιπροσωπείες, ζήτησαν από τον Μηροπολίτη, όπως τους σταλεί υλικό από τις καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου για να προβάλουν το θέμα στις χώρες τους.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [02] Μάτσης - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

    Λευκωσία,Κύπρος,22/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκης Μάτσης, αναχωρεί αύριο στο Πόρτο της Πορτογαλλίας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία, μεταξύ άλλων, θα καθορίσει την πολιτική του κόμματος στο θέμα "Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ενωση και Τουρκία".

    Στο Συμβούλιο συμμετέχουν προέδροι κομμάτων και αρχηγοί κυβερνήσεων που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    Προεδρεύων του Συμβουλίου θα είναι ο Υπουργός Παιδείας της Γαλλίας και πρόεδρος του Γαλλικού Κόμματος Force Democrate, Φρανσουά Μπεϊρού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΣΥ, λόγω ημερησίας διάταξης, η Σύνοδος προδιαγράφεται ιδιαίτερα σημαντική με προεξάρχων θέμα "Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ενωση και Τουρκία", με κύριο εισηγητή τον κ. Μάτση.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται η πρόσφατη συνεδρία αρχηγών κυβερνήσεων, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και εξέτασαν την υποψηφιότητα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Αλλά θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είναι η πορεία εκδημοκρατικοποίησης της Σερβίας, οι χορηγίες για περιφερειακή ανάπτυξη, ενόψει της διεύρυνσης της ΕΕ και ο καθορισμός στρατηγικής για την πολιτική απασχόλησης στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [03] Συγχαρητήρια Κυπριανού - Καραμανλής

    Λευκωσία,Κύπρος,22/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρος Κυπριανού, απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον εκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Στο τηλεγράφημα του, ο κ. Κυπριανού εκφράζει την πεποίθηση ότι ο κ. Καραμανλής, από το νέο του αξίωμα, θα συνεχίσει να εργάζεται με ανανεωμένες δυνάμεις προς όφελος του Ελληνισμού.

    "Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να ανταποκριθεί στο σημαντικό της έργο και να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων και προβλημάτων, καθώς επίσης και στην περαιτέρω πρόοδο και ευημερία του αδελφού Ελλαδικού λαού", σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής.

    "Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας στον αγώνα για ελευθερία και δικαίωση της Κύπρου", καταλήγει ο κ. Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 22 March 1997 - 14:02:50 UTC