Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-04-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαρτογράφηση γονιδίου
  • [02] Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο
  • [03] ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης

  • [01] Χαρτογράφηση γονιδίου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την χαρτογράφηση ενός γονιδίου που εμπλέκεται στην οικογενή μορφή της μυασθένειας, στο χρωμόσωμα 17p, ανακοίνωσαν Κύπριοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, την περασμένη εβδομάδα στη Βοστώνη.

    Η κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση έγινε στο Ινστιτούτο από τους γενετιστές Κυπρούλλα Χριστοδούλου και Μάριο Τσίγκη και τους νευρολόγους Κυριάκο Κυριαλλή και Λεύκο Μίτλεττον.

    Οι οικογένεις των ασθενών με μυασθένεια παραπέμφθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής από τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, Ρώμης, Κωνσταντινούπολης και Αμμάν.

    Η κυπριακή παρουσίαση ήταν μια από τις πέντε ανακοινώσεις που συμπεριλήφθηκαν ανάμεσα στα τελευταία τρέχοντα επιστημονικά νέα από 1200 επιστημονικές ανακοινώσεις.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας, που χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Σύνδεσμο Μυϊκής Δυστροφίας των ΗΠΑ, δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Απριλίου του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού "Human Molecular Genetics".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ολα τα θέματα που αφορούν την πορεία του Κυπριακού προβλήματος απασχολούν τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι, και θα συνεχιστεί στις 4.30 το απόγευμα.

    Οπως δήλωσε μετά την πρωϊνή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, εξετάζεται "το θέμα της πορείας του εθνικού μας προβλήματος, και αυτό προβληματίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλους".

    Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε ότι η συνεδρία άρχισε γύρω στις 10.15 με ενημέρωση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, για την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα και συνεχίστηκε με "πλήρη ενημέρωση" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    Ακολούθως, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, εξέφρασαν τις απόψεις τους.

    Το απόγευμα θα εκφράσουν τις απόψεις τους οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό, δηλαδή, ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

    Ο Εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί στα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν το Εθνικό, προτού ολοκληρωθεί η συνεδρία, και περιορίστηκε να αναφέρει ότι συζητείται η πορεία του εθνικού θέματος.

    "Δεν θα υπάρξει καμία εκτίμηση στο παρόν στάδιο επί της προόδου των απόψεων που έχουν εκφρασθεί", τόνισε ο κ. Χριστοφίδης.

    Ανέφερε επίσης ότι ελπίζει η συνεδρία να ολοκληρωθεί το απόγευμα, και είπε ότι δε γνωρίζει ακόμη κατά πόσο οι πολιτικοί αρχηγοί θα προβούν σε χωριστές δηλώσεις ή θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ/ΜΜ)

    [03] ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τη μονομερή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να αναστείλει τις πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια δύο στρατιωτικών ασκήσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο αυτό τον χρόνο.

    Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, η αμερικανική κυβέρνηση "χαιρετίζει οποιαδήποτε βήματα τα οποία θα μειώσουν τη στρατιωτική ένταση στην Κύπρο και γύρω από αυτή" και που "θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα η οποία θα συνεισφέρει στις προσπάθειες επίλυσης (του κυπριακού)."

    "Θεωρούμε την απόφαση για αναστολή των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών ως ένα εποικοδομητικό βήμα", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚΧ/ΑΧΡ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 23 April 1997 - 12:13:08 UTC