Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-05-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρκίνος - Δεύτερη αιτία θανάτου
  • [02] Τ/Κ δάσκαλοι κατά του Ντενκτάς
  • [03] Εβρέν: "Η Κύπρος είναι τμήμα της Τουρκίας"
  • [04] Συνάντηση Ε/Κ και Τ/Κ αρχιτεκτόνων
  • [05] "Ιθαγένεια" στον πρώην αρχηγό των "Γκρίζων Λύκων"
  • [06] Εκπρόσωπος - Δήλωση Λυσσαρίδη
  • [07] Παγκόσμια Ημέρα Μη Καπνίσματος
  • [08] Εκπρόσωπος - δήλωση Μπερνς
  • [09] Εκπρόσωπος - Δήλωση Εκχαρτ

  • [01] Καρκίνος - Δεύτερη αιτία θανάτου

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Χίλια εξακόσια νέα περιστατικά καρκίνου, τα οποία ανεβάζουν τη συχνότητα σε 220 ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται κάθε χρόνο στην Κύπρο, όπου ο καρκίνος είναι η δεύτερη πλέον συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

    Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε χθες βράδυ, προσφωνώντας Διεθνές Συμπόσιο στη Λεμεσό με θέμα τον πόνο από τον καρκίνο ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής.

    Ο κ. Σολωμής ανέφερε πως στους άντρες οι πιο συχνές μορφές καρκίνου είναι του παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστεως και του πνεύμονα ενώ στις γυναίκες ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.

    "Η καταπολέμηση του καρκίνου πρέπει", τόνισε ο κ. Σολωμής, "να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη για την υγεία κάθε χώρας. Και αυτό γιατί ήδη εννέα εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται και πέντε εκατομμύρια πεθαίνουν ετησίως παγκόσμια ένεκα του καρκίνου".

    Αυτό που χρειάζεται, όπως επεσήμανε ο κ. Σολωμής, είναι η ενεργοποίηση χωρίς χρονοτριβή της γνώσης που έχει αποκτηθεί.

    Αναφερόμενος στις μορφές καρκίνου που εμφανίζονται στην Κύπρο, ο κ. Σολωμής ανέφερε ότι αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τρόπο ζωής των Κυπρίων, ιδιαίτερα με τις συνήθειες καπνίσματος, το λανθασμένο τρόπο διατροφής και την εκτεταμένη έκθεσή τους στον ήλιο.

    Πρόσθεσε πως στηριζόμενη στις πληροφορίες αυτές η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου του Καρκίνου έχει ετοιμάσει πρόγραμμα στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στους πιο πάνω τομείς προτεραιότητας και το οποίο περιλαμβάνει νομοθετική δράση, προγράμματα επιμόρφωσης και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες που χειρίζονται τα θέματα αυτά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Τ/Κ δάσκαλοι κατά του Ντενκτάς

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η συνδικαλιστική οργάνωση των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνάντηση Τούρκων και Ελληνοκυπρίων επιχειρηματιών και δηλώνει ότι η συναυλία Ρουβά - Κουτ "γκρέμισε" το τείχος που εμπόδιζε λύση και ειρήνη και απέδειξε ότι και οι δύο κοινότητες μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Η οργάνωση εξάλλου, διερωτάται γιατί όλοι όσοι φώναζαν κατά της συναυλίας, τώρα σιωπούν στη συνάντηση των επιχειρηματιών.

    Μήπως, διερωτάται η ανακοίνωση των Τ/Κ δασκάλων, ο Ραούφ Ντενκτάς ή ψευδοκυβέρνηση και ο "Μπαϊράκ" πιστεύουν ότι πρώτα θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία οι επιχειρηματίες και μετά ο λαός;

    Η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει τέλος ότι στόχος της είναι η ειρηνική διαβίωση των Τουρκοκυπρίων χωρίς μετανάστευση και σε δημοκρατικό καθεστώς.

    Τέλος ο ΓΓ της οργάνωσης, επικρίνει τον Ντενκτάς για τις δηλώσεις του για τους Τουρκοκύπριους, ότι τους περιμένουν "μαύρες ημέρες", και αναφέρει ότι οι Τ/Κ βρίσκονται στο σκότος για πολλά τώρα χρόνια λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο Ντενκτάς και η ψευδοκυβέρνησή του.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΖΚ/ΓΠ)

    [03] Εβρέν: "Η Κύπρος είναι τμήμα της Τουρκίας"

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Η Κύπρος αποτελεί πλέον τμήμα της Τουρκίας". Αυτή την προκλητική δήλωση έκανε στα κατεχόμενα ο πρώην Τούρκος Πρόεδρος Κενάν Εβρέν, σύμφωνα με την Τ/κ εφημερίδα "Βατάν".

    Σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου αναχωρώντας από τα κατεχόμενα, ο Εβρέν είπε ότι οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι όπως "το νύχι με το κρέας" και ότι διαπίστωσε μια σημαντική πρόοδο και ανάπτυξη στο ψευδοκράτος.

    Αναφέρθηκε στο "άτυπο", κατά την έκφρασή του, εμπάργκο που εφαρμόζεται κατά των Τουρκοκυπρίων, και πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να συνεργαστούν με τους Τούρκους επιχειρηματίες.

    Τον Εβρέν μετέφερε στην Τουρκία αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

    Η Τ/κ εφημερίδα "Βατάν" γράφει ότι ο Εβρέν δήλωσε ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα ξαναεπισκεφθεί τα κατεχόμενα, γιατί όπως είπε, "η Κύπρος αποτελεί πλέον τμήμα της Τουρκίας."

    Εξάλλου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απευθυνόμενος στον Εβρέν είπε τα εξής: "Εσείς είστε για μας ο στρατηγός μας Εβρέν. Είστε ο ηγέτης που λυτρώσατε τη δημοκρατία στην Τουρκία. Είστε πάντα ευπρόσδεκτος".

    Ο Εβρέν επισκέφθηκε για τελευταία φορά τα κατεχόμενα πριν από επτά χρόνια.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] Συνάντηση Ε/Κ και Τ/Κ αρχιτεκτόνων

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Διακόσιοι περίπου Ε/Κ και Τ/Κ αρχιτέκτονες και άλλοι επιστήμονες θα συναντηθούν απόψε στο Λήδρα Πάλας για παρουσίαση βιβλίου με τίτλο "Δώδεκα παραδοσιακά σπίτια της Κύπρου".

    Το βιβλίο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα τεσσάρων χρόνων εργασίας ομάδων αρχιτεκτόνων από τις δύο πλευρές. Οι ομάδες εργάζονταν χωριστά, οι Τ/Κ στα κατεχόμενα και οι Ε/Κ στις ελεύθερες περιοχές.

    Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, οι αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν την αποτύπωση 12 παραδοσιακών σπιτιών, τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα.

    Το πρόγραμμα θα αρχίσει με χαιρετισμό από τον Υπεύθυνο της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, Μάικλ Μένιγκ, και τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Κένεθ Μπριλ.

    Στη συνέχεια, θα μιλήσει εκ μέρους των Ε/Κ η αρχιτέκτονας Μαργαρίτα Δανού και από πλευράς των Τ/Κ ο Γιουσέρν Ερονέν.

    Το βιβλίο θα παρουσιάσουν τόσο ο κ. Ερονέν όσο και ο Νίκος Μεσαρίτης, μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία αρχίζει στις 7 μ.μ., χορευτικά συγκροτήματα και από τις δύο κοινότητες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [05] "Ιθαγένεια" στον πρώην αρχηγό των "Γκρίζων Λύκων"

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Το ρεζιλίκι με την ιθαγένεια", είναι ο πρωτοσέλιδος ολοσέλιδος πηχυαίος τίτλος της Τ/κ εφημερίδας "Γενί Ντουζέν", και αναφέρεται στη παραχώρηση της λεγόμενης ιθαγένειας στο πρώην αρχηγό των "Γκρίζων Λύκων" Ασμί Καραμαχμούτογλου.

    Οπως γράφει η εφημερίδα την παραχώρηση ενέκρινε το λεγόμενο "υπουργικό". Η πρόταση ήταν του Δημοκρατικού Κόμματος μετά τη σύμφωνη γνώμη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

    Η λεγόμενη "ιθαγένεια" παραχωρήθηκε στον Καραμαχμούτογλου βάσει του άρθρου που αναφέρει ότι το λεγόμενο "υπουργικό" δύναται να παραχωρήσει την "ιθαγένεια" σε άτομα που εργάστηκαν στο ψευδοκράτος.

    Η εφημερίδα απαριθμεί σειρά περιπτώσεων που αποδεικνύουν ότι ο Καραμαχμούτογλου όχι μόνο δεν εργάστηκε για όφελος του ψευδοκράτους, αλλά απεναντίας προέβη σε απειλές, βία και προκλήσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΖΚ/ΓΠ)

    [06] Εκπρόσωπος - Δήλωση Λυσσαρίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εφαρμόζει τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και ουδέποτε δέχθηκε ή θα δεχθεί διπλή κυριαρχία στην Κύπρο.

    Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, απαντώντας σε επίκριση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, ότι η κυβέρνηση δεν διέψευσε τα περί αποδοχής διπλής κυριαρχίας που ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϊμέν.

    "Ολοι γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως συνομιλητής ακολουθεί και εφαρμόζει τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο στο συζητούμενο θέμα της διπλής κυριαρχίας είναι κάθετα απορριπτικό", τόνισε ο κ. Χριστοφίδης.

    "Εστω και αν θεωρείται πλεονασμός και αχρείαστη η δήλωση", πρόσθεσε, "δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε δέχθηκε και ουδέποτε θα δεχθεί τη διπλή κυριαρχία".

    Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαπραγματευθεί βάσει τον αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 1989, ο κ. Χριστοφίδης απάντησε ότι μέχρι στιγμής, εκείνο είναι το κείμενο που δεσμεύει, αλλά σημείωσε ότι θα υπάρξει και νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει της έναρξης των απευθείας συνομιλιών.

    "Αν δεν υπάρξουν νεότερες θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου από τη νέα συνεδρία, εξυπακούεται ότι αυτές θα είναι οι κατευθυντήριες γραμμές", είπε ο κ. Χριστοφίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [07] Παγκόσμια Ημέρα Μη Καπνίσματος

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες για το 30% των θανάτων απ' όλες τις μορφές καρκίνου και για το ίδιο ποσοστό των θανάτων από διάφορες μορφές καρδιοπαθειών, καθώς επίσης και για το 90% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα και το 80% των θανάτων από διάφορες αναπνευστικές παθήσεις.

    Αυτό τονίζεται σε μήνυμα του Γενικού Διεθυντή του Υπουργείου Υγείας Αχιλλέα Πατσηνάκου με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Μέρας Μη Καπνίσματος, που έχει ως σύνθημα φέτος "Ενωμένοι για ένα κόσμο ελεύθερο από καπνό".

    Διαβάζοντας το μήνυμα του σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Πατσηνάκος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως το Υπουργείο Υγείας θα επαναφέρει το θέμα της αύξησης της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα και θα καταβάλει παράλληλα κάθε προσπάθεια εξαίρεσης των τιμών αυτών από το Δείκτη Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

    Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας έχει ολοκληρώσει τους κανονισμούς για διαχωρισμό των χώρων, σε χώρους καπνιστών και μη καπνιστών σε εστιατόρια, καφεστιατόρια και καφενεία.

    Επίσης προωθείται η αναθεώρηση του μέρους εκείνου των κανονισμών που αφορά στην εφαρμογή πολιτικής για το κάπνισμα στους εργασιακούς χώρους και αναμένεται οι νέοι κανονισμοί να υποβληθούν στη Βουλή αμέσως μετά τις θερινές διακοπές.

    Εξάλλου όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Πατσηνάκος η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας τον προηγούμενο χρόνο επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της νομοθεσίας για απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, και με επανειλημμένες εγκυκλίους το Υπουργείο Υγείας συνιστούσε στους λειτουργούς υγείας να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και να μην καπνίζουν μέσα στους χώρους των νοσηλευτηρίων.

    Ακόμη, ο κ. Πατσηνάκος επεσήμανε πως τη βδομάδα μη καπνίσματος, δηλαδή από τις 31 Μαίου - 7 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους σε συνεργασία με την Αστυνομική Δύναμη θα περιέρχονται τους χώρους των νοσηλευτηρίων για να υπενθυμίζουν με την παρουσία τους την ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας στους χώρους των νοσηλευτηρίων.

    Εξάλλου σε μήνυμα της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου, που διάβασε στη διάσκεψη ο κ. Ιωάννης Δημητριάδης, τονίζεται ότι το 1996 διεγνώσθησαν στην Κύπρο 1750 νέα περιστατικά καρκίνου εκ των οποίων τα 50 αφορούσαν τον πνεύμονα. Οπως επισημαίνεται το κάπνσιμα είναι υπεύθυνο για το 87% των περιπτώσεων θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα και για το 82% από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επίσης αναφέρεται πως έχει αποδειχθεί ότι η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα κατά 30% περίπου.

    Από την πλευρά του Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Δρ. Χάρης Φεσάς μιλώντας εκ μέρους της Καρδιολογικής Εταιρείας και του Καρδιολογικού Ιδρύματος Κύπρου τόνισε τα ανησυχητικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος ιδιαίτερα στις γυναίκες, στα παιδιά και τα έμβρυα και έκανε έκκληση προς τον ιατρικό κόσμο και το νοσηλευτικό προσωπικό να μην καπνίζουν στα νοσηλευτήρια και τα ιατρεία.

    Εξάλλου μιλώντας στη διάσκεψη εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και της Κίνησης Μη Καπνιστών ο Δρ. Σταύρος Μαρτούδης τόνισε πως "ο αριθμός των καπνιστών που σταμάτησαν να καπνίζουν συνεχώς αυξάνεται" και υπάρχουν ευχάριστα μηνύματα τον τελευταίο καιρό που δικαιολογούν ένα βαθμό αισιοδοξίας, έστω και συγκρατημένης.

    Στο δικό του μήνυμα, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, τονίζει πως "η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες στην κατανάλωση καπνού και αν όλοι οι Κύπριοι σταματούσαν να καπνίζουν η υγεία του λαού θα βελτιώνετο σημαντικά και το οικονομικό όφελος θα ήταν μεγάλο".

    Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρδιοπαθών ο Πρόεδρος του Παύλος Δίγκλης τόνισε πως "η Βουλή απέτυχε να επιφέρει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να αποκτήσει δόντια ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Απέτυχε", πρόσθεσε, "να πράξει ό,τι επιβάλλεται για προστασία από το παθητικό κάπνισμα".

    Στο μήνυμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων αναφέρεται εξάλλου πως το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας τονίζει τη σημασία της συλλογικότητας και συνένωσης των προσπαθειών όλων των φορέων αλλά και ατόμων για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

    Τέλος σε χαιρετισμό του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας Δώρου Ηλιοδώρου που διαβάστηκε στη διάσκεψη τονίζεται πως είναι σημαντικό να αντιληφθεί ο καθένας και προπάντως οι νέοι, ότι το να παραμείνουν μακριά από τον καπνό και κάθε λογής εξάρτηση, αποτελεί πάνω απ' όλα σεβασμό προς τον ίδιο τον εαυτό τους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] Εκπρόσωπος - δήλωση Μπερνς

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει τη δήλωση του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπρενς, για δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ, όπως και πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου και της Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τις οποίες τονίζουν ότι το Κυπριακό βρίσκεται ξανά στις υψηλές προτεραιότητες της αμερικανικής διπλωματίας.

    Προβαίνοντας στη δήλωση αυτή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, τόνισε ότι "αναμένουμε να δούμε τα πρακτικά αποτελέσματα της δυναμικής και αποφασιστικής παρέμβασης μέσα στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών".

    "Είναι έντονες και πολύ κατηγορηματικές οι δηλώσεις των επισήμων κάθε χώρας, και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Σημειώνουμε το λεκτικό που χρησιμοποιείται, το οποίο είναι ρητό και ξεκάθαρο και αναμένουμε δικαιολογημένα ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα", είπε.

    "Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ούτε έχει εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί ή θα εκδηλωθεί η παρέμβαση", πρόσθεσε.

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το Κυπριακό δεν ηγέρθη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Βρετανό Πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Λονδίνο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το Κυπριακό είχε απασχολήσει συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με συνομιλίες των Ελλήνων επισήμων με ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχους άλλων κρατών, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι "υπάρχει πρακτική ενημέρωσης μέσω της διπλωματικής οδού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [09] Εκπρόσωπος - Δήλωση Εκχαρτ

    Λευκωσία,Κύπρος,30/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η 9η Ιουλίου είναι πιθανή, και όχι οριστική, ημερομηνία έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, και η κυβέρνηση αναμένει την επίσημη πρόσκληση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης.

    Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του ΟΗΕ, Φρεντ Εκχαρτ, ο οποίος αναφέρθηκε στην 9η Ιουλίου ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των απευθείας συνομιλιών, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι "η 9η Ιουλίου δεν είναι οριστική ημερομηνία, αλλά πιθανή ή η πιό πιθανή."

    Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι "ισχύουν προηγούμενες δηλώσεις ότι αναμένουμε την επίσημη πρόσκληση η οποία θα τα λέει όλα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 30 May 1997 - 13:03:18 UTC