Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-07-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακές Αερογραμμές - Γενική Συνέλευση
  • [02] Δήλωση Μάριου Ηλιάδη
  • [03] Επιστροφή Κασουλίδη

  • [01] Κυπριακές Αερογραμμές - Γενική Συνέλευση

    Λευκωσία,Κύπρος,26/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το Συγκρότημα των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) βρίσκεται σε κακή και φθίνουσα οικονομική κατάσταση και σε αδύνατη ανταγωνιστική θέση και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να μετατραπεί σε μια ανταγωνιστική, βιώσιμη, αυτόνομη και αυτάρκη οικονομική μονάδα και να αναθεωρηθούν πλήρως οι νοοτροπίες και πρακτικές που κρατούν την εταιρεία καθηλωμένη.

    Αυτά ανέφερε στη λογοδοσία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, Τάκης Κυριακίδης, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

    Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι το 1996 οι ΚΑ πραγματοποίησαν ζημιά ύψους 5.2 εκ. λιρών σε σύγκριση με κέρδος, πριν τη φορολογία, ύψους 5.0 εκ. λιρών το 1995, σημειώνοντας έτσι "μια αρνητική διαφοροποίηση ύψους 10.2 εκ. λίρες".

    Αυτό, είπε, οφείλεται στη "σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του Συγκροτήματος" από τη μια, "στη σημαντική μείωση των εσόδων τόσο των ΚΑ όσο και της Γιουροσίπρια", και από την άλλη στην αύξηση των κόστων του Συγκροτήματος, ιδιαίτερα των εργατικών.

    Συνέτεινε επίσης η σημαντική αύξηση των καυσίμων καθώς και η αρνητική διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

    Παράλληλα είπε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει "σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα".

    Ο κ. Κυριακίδης είπε ότι οι αρνητικές αυτές τάσεις "συνεχίζονται και χειροτερεύουν" με αποτέλεσμα το 1997 το Συγκρότημα προβλέπεται να πραγματοποιήσει ζημιά της τάξης των επτά εκ. λιρών και προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, θα οδηγηθούμε σύντομα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

    Αναφερόμενος στη φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι οι "αλλαγές που συντελούνται στον τομέα των αερομεταφορών θα εκθέσουν τις ΚΑ σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και θα ασκήσουν επιπρόσθετες πιέσεις στην οικονομική απόδοση της εταιρείας".

    Το φιλελευθεροποιημένο περιβάλλον στην Ευρώπη, είπε, οδήγησε στην εμφάνιση ενός νέου είδους εταιρειών που λειτουργούν με χαμηλό κόστος, λιτό προϊόν και ανταγωνίζονται σε πυκνά κερδοφόρα δρομολόγια τους εθνικούς μεταφορείς.

    "Αναπόφευκτα τέτοιες εταιρείες σταδιακά θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους για να περιλάβουν και την Κύπρο" και αυτό, συνέχισε, "αναμφίβολα θα απειλήσει τη θέση των ΚΑ". Παράλληλα οι καθαρά τουριστικές αγορές θα συνεχίσουν να κυριαρχούνται από τις εταιρείες ναυλωμένων πτήσεων χαμηλού κόστους.

    Η εταιρεία, είπε, αναγνώρισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για να μπορέσει το συγκρότημα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί μέσα στο νέο περιβάλλον. Η πρώτη φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορά την παρούσα κατάσταση του συγκροτήματος, ενώ η δεύτερη φάση, κατά την οποία θα αναπτυχθεί η στρατηγική, έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με τα κύρια συμπεράσματα της πρώτης φάσης, "το συγκρότημα των ΚΑ βρίσκεται σε κακή και φθίνουσα οικονομική κατάσταση καθώς και σε αδύνατη ανταγωνιστική θέση".

    Οι κύριοι λόγοι για την παρούσα κατάσταση είναι ο μεγάλος αριθμός προσωπικού, τα κατά μονάδα κόστα των ΚΑ που είναι πολύ ψηλότερα από εκείνα των ναυλωμένων πτήσεων, ενώ οι απολαβές διαφόρων κατηγοριών προσωπικού είναι ψηλότερες από εκείνες των εταιρειών ναυλωμένων πτήσεων, και η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη. Επίσης, το δίκτυο των πτήσεων των ΚΑ δεν είναι ισοζυγισμένο και διατηρούνται πολλά ζημιογόνα δρομολόγια. Συγκεκριμένα, μόνο 13 από τα 42 δρομολόγια είναι κερδοφόρα.

    "Είναι φανερό ότι έχουμε οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο από το οποίο μπορούμε να βγούμε μόνο με ριζοσπαστικές αποφάσεις και λύσεις", είπε ο κ. Κυριακίδης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εφησυχασμού και ψευδαισθήσεων ότι το κράτος θα διατηρεί στη ζωή μια "αναποτελεσματική, ζημιογόνα εταιρεία".

    "Επιβάλλεται οι ΚΑ να γίνουν από μόνες τους μια ανταγωνιστική, βιώσιμη, αυτόνομη και αυτάρκης οικονομική μονάδα, πλήρως εκσυγχρονισμένη, δυναμική και ευέλικτη που θα λειτουργεί με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα ιδιωτικής επιχείρησης", είπε.

    Τόνισε ότι θα πρέπει να "αναθεωρήσουμε πλήρως νοοτροπίες και πρακτικές που κρατούν καθηλωμένη την εταιρεία σε άλλες εποχές."

    Αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι αυτά περιλαμβάνουν τη δραστική μείωση των κόστων της εταιρείας και την ευθυγράμμιση του αριθμού του προσωπικού και του ύψους των εργατικών κόστων με αυτά των ανταγωνιστών.

    Ανέφερε επίσης τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την αναπροσαρμογή του αεροπορικού δικτύου και την κατάργηση των ζημιογόνων δικτύων, καθώς και την ενίσχυση και επέκταση των συμμαχιών και συνεργασιών.

    Ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε και στα μέτρα που επιτεύχθηκαν, όπως η παγοποίηση των προσλήψεων, η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων για τα προβλήματα των ΚΑ, η μείωση των υπερωριών, και η δημιουργία καταστήματος αδασμολογήτων ειδών στο χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου Λάρνακας.

    Επιταχύνθηκε η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της πληροφορικής ενώ στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν άλλα τέσσερα σημαντικά τεχνολογικά προγράμματα.

    Αναφέρθηκε και σε στρατηγικές συμμαχίες, τονίζοντας ότι οι επαφές θα συνεχισθούν με άλλες εταιρείες για την επίτευξη μιας συνολικής και ολοκληρωμένης δέσμης συνεργασιών.

    Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι "όταν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα και δημιουργηθεί μια υγιής βάση, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να επεκταθεί αξιοποιώντας τα θετικά της στοιχεία."

    Αναφερόμενος στα 50χρονα των ΚΑ, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι "η ύπαρξη και η λειτουργία των ΚΑ ενέχει ζωτική στρατηγική σημασία για την Κύπρο".

    Απευθυνόμενος προς το προσωπικό, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι αναμένεται η "αποφασιστική υποστήριξή του" για την επιβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας. Ανέφερε επίσης ότι "επιβάλλεται με τόλμη και αποφασιστικότητα, διοίκηση, διεύθυνση και συντεχνίες, να προχωρήσουμε στη διαφοροποίηση των συλλογικών συμβάσεων και στην προσαρμογή τους στις σημερινές συνθήκες", και δήλωσε ότι η εταιρεία επιζητεί "εργατική ειρήνη, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία της εταιρείας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [02] Δήλωση Μάριου Ηλιάδη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Λύπη εξέφρασε ο Μάριος Ηλιάδης γιατί τα εμπόδια της τρέχουσας συγκυρίας δημιουργούν "προϋποθέσεις για να ακυρωθεί η προσπάθεια του Συνασπισμού της Ελπίδας".

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την άποψη "ότι η οριστική ματαίωση αυτής της προσπάθειας θα ισοδυναμούσε με ματαίωση ενός ολόκληρου πολιτικού σχεδιασμού που θα είναι σε θέση να κινητοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών για μια πρόταση ενότητας και τολμηρής ρήξης με τις πρακτικές της παρακμής και της πολυδιάσπασης του χθες".

    Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στις τελικές επιλογές θα "πρυτανεύσει πνεύμα βαθειάς ευθύνης, όπως η προσδοκία του απλού πολίτη της πατρίδας μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα μεγάλα προβλήματα της Κύπρου και της κοινωνίας μας."

    Από τις 26 Ιουνίου, μέρα που καταρτίστηκε η συμφωνία μεταξύ του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και των Ενωμένων Δημοκρατών, "κατέβαλα, με την επιβεβλημένη διακριτικότητα, κάθε προσπάθεια ώστε ο Συνασπισμός της Ελπίδας να αποκτήσει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο", αναφέρει η δήλωση του κ. Ηλιάδη.

    Τέλος εξέφρασε ικανοποίηση γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεώρησαν την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές 1998 ως "πόλο ενότητας και στήριξαν σε αυτήν τις ελπίδες τους για μια διαφορετική πορεία στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [03] Επιστροφή Κασουλίδη

    Λάρνακα,Κύπρος,26/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων πραγματοποίησαν στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, και ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή τους από την ελληνική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Γιώργο Παπανδρέου και τον Υφυπουργό ΥΠΕΞ, Γιάννο Κρανιδιώτη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι έγινε ενημέρωση ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων του δεύτερου γύρου των συνομιλιών καθώς και της δεύτερης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή.

    "Ανταλλάξαμε και ορισμένες απόψεις που αφορούν τα προσεχή βήματα της ενταξιακής μας πορείας", είπε ο ΥΠΕΞ.

    Σε ερώτηση αν προέκυψε οτιδήποτε νέο από τη σύσκεψη των Αθηνών, ο κ. Κασουλίδης είπε "μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων που θα χειριστούμε στη Γενεύη". Πρόσθεσε ότι ήταν ευχάριστο γιατί αυτή η ανταλλαγή απόψεων παρουσίασε "συγκλίσεις απόψεων" επί σχεδόν όλων των θεμάτων.

    Αναφερόμενος στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα στις επαφές στην Αθήνα, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο κ. Μαρκίδης ήταν και στον πρώτο γύρο και θα είναι και στη Γενεύη ο νομικός σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκράτιας για τις συνομιλίες. "Επομένως, στην Αθήνα ο Γ.Ε. εξήγησε τις απόψεις της κυπριακής κυβέρνησης όσον αφορά το περιεχόμενο του εγγράφου Κόρντοβεζ, του πρώτου και του δεύτερου", είπε.

    Αναφορικά με τη διακήρυξη Ετσεβίτ - Ντενκτάς για μερική ενσωμάτωση των κατεχομένων με την Τουρκία, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ελλάδα συμμερίζεται τις εκτιμήσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση για τη διακήρυξη, και συμφωνεί με τον τρόπο που αντέδρασε η κυπριακή κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση αν συζητήθηκε η καταγγελία σε διεθνή βήματα των τουρκικών απειλών, ο ΥΠΕΞ απάντησε ότι ο τρόπος του "χειρισμού του θέματος" έχει συζητηθεί. "Το θέμα τυγχάνει του κατάλληλου χειρισμού", είπε. Ο κατάλληλος χειρισμός, πρόσθεσε, γίνεται είτε με γνωστές ενέργειες είτε ενέργειες που δεν δημοσιοποιούνται.

    Κληθείς να σχολιάσει ποιές είναι οι ενέργειες αυτές, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "στην πολιτική και ιδιαίτερα στη διπλωματία, θέλω να μας πιστώσετε ότι κάνουμε πολλές άλλες ενέργειες οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 26 July 1997 - 13:02:42 UTC