Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Συνάντηση Κληρίδη - Κόρντοβεζ
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - δηλώσεις
  • [04] Κυπριακή αρχαιολογία - Ισραήλ
  • [05] Εκπρόσωπος - Ιρακ
  • [06] ΗΕ - Αντιπρόσωπος Κύπρου
  • [07] Εκθεση Γ.Τ.Π. στο Μπουένος - Αϊρες
  • [08] Κυπριανού - Σμιθ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           75.46 (-0.19)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   87.10 (-0.27)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     58.97 (-0.67)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 55.27 (+0.04)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  72.76 (+0.06)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                62.46 (-0.22)
        Εμπορικές Εταιρείες                     39.47 (-0.25)
        Αλλες Εταιρείες                         58.87 (+0.58)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK  282582.875
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [02] Συνάντηση Κληρίδη - Κόρντοβεζ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Προφορικό μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για επίλυση του Κυπριακού μετέφερε ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ, Ειδικός Σύμβουλος του Κόφι Αναν για το Κυπριακό.

    Ο κ. Κόρντοβεζ είχε σήμερα συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, που κράτησαν δυόμισυ περίπου ώρες.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωνάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    Τον κ. Κόρντοβεζ συνοδεύουν στις επαφές του ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Γκούσταβ Φεϊσέλ και ο πολιτικός σύμβουλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Πίτερ Σμιτ.

    Μετά τη συνάντηση ο Σύμβουλος του Γ.Γ. επρόκειτο να μεταβεί στα κατεχόμενα για συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Ηταν προγραμματισμένο ότι πριν από τη συνάντηση ο Ντενκτάς θα ξεναγούσε τον κ. Κόρντοβεζ στα κατεχόμενα.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχει οριστεί νέα συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Σύμβουλο του Γ.Γ. για αύριο το απόγευμα.

    Η επίσκεψη του κ. Κόρντοβεζ έχει χαρακτηριστεί τόσο από τα Ηνωμένα Εθνη όσο και από την κυπριακή κυβέρνηση ως "διερευνητική".

    Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε τη συνάντηση "εγκάρδια" και σημείωσε ότι από τον Αύγουστο είχε λεχθεί ότι ο κ. Κόρντοβεζ επρόκειτο να επισκεφθεί την Κύπρο για να γνωρίσει επί τόπου τις συνθήκες "παρά να γνωρίζει το Κυπριακό μόνο μέσα από τους φακέλους". Αλλος στόχος του Συμβούλου του Γ.Γ., όπως είπε ο ΥΠΕΞ, είναι "να μιλήσει για την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ευθύς μετά τις προεδρικές εκλογές".

    Σε ερώτηση σχετικά με το προφορικό μήνυμα που μεταφέρει ο κ. Κόρντοβεζ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αναφέρεται στην "πρόθεση του Γ.Γ. να συνεχίσει τις προσπάθειες της άσκησης των καλών του υπηρεσιών, με τη συνέχιση της παρούσας διαδικασίας η οποία ξεκίνησε από το Τράουτμπεκ, δεν έχει διακοπεί και συνεχίζεται μετά τις προεδρικές εκλογές".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι "η πλευρά μας εξακολουθεί να είναι θετική".

    Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Κόρντοβεζ στη διάρκεια του δεύτερου γύρου των συνομιλιών στην Ελβετία για ετοιμασία νομικών εγγράφων για το Κυπριακό, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι "τον Αύγουστο είμασταν θετικοί, τώρα εάν υπάρξει οποιοδήποτε θέμα θα το δούμε".

    Ο ίδιος ο κ. Κόρντοβεζ δεν προέβη σε ουσιαστικές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, παραπέμποντας στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Παρασκευή.

    Ο Σύμβουλος του Γ.Γ. για το Κυπριακό απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση εάν κατά τη συνάντηση ζήτησε την υποβολή νομικών εγγράφων και περιορίστηκε να αναφέρει ότι συζήτησε "διάφορα θέματα".

    Ο κ. Κόρντοβεζ αναχωρεί από την Κύπρο την Παρασκευή το απόγευμα και μεταβαίνει στην Αθήνα για συνομιλίες.

    Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αγκυρα και στις 25 τρέχοντος προγραμματίζει συνάντηση με τον Κοινοτικό Επίτροπο για εξωτερικές σχέσεις Χανς Βαν ντε Μπρουκ.

    Στις 27 Νοεμβρίου θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον εκπρόσωπο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κύπρο, Ιρλανδό πρέσβη Κέστερ Χίσλιπ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [03] Υπουργός Εξωτερικών - δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης κατέστησε σήμερα σαφές ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την παραμονή εποίκων μετά τη λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Κασουλίδης προέβη σε σχετική δήλωση με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέβιντ Χάνεϊ ότι οι έποικοι έχουν αποκτήσει τη λεγόμενη Τ/κ "υπηκοότητα".

    "Η θέση της πλευράς μας όσον αφορά το θέμα των εποίκων είναι ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία με τη λύση του κυπριακού προβλήματος, και πέραν ανθρωπιστικών περιπτώσεων, αυτή παραμένει η θέση μας", δήλωσε συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ.

    Οσον αφορά το θέμα της συμμετοχής των Τ/Κ στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι "η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να μεταβληθεί."

    "Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους κάτω από οποιαδήποτε μορφή, και ασφαλώς πρέπει να γίνει αποδεκτή και από πλευράς της Τ/κ κοινότητας η αρχή της ένταξης στην ΕΕ", πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ, ο ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δεν δήλωσε ότι το Κυπριακό θα λυθεί σε τέσσερα με πέντε χρόνια και ότι η αναφορά του αυτή σχετιζόταν με τον χρόνο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Συγκερκιμένα, ο κ. Κασουλίδης παρέπεμψε στη συνέντευξη Χόλμπρουκ στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" όπου ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ μετά από τέσσερα με πέντε χρόνια, και ότι σ' αυτό το μεσοδιάστημα υπάρχει χρόνος για να λυθεί το Κυπριακό.

    "Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο διότι δεν μπορούμε να παραποιούμε δηλώσεις που γίνονται από ξένους αξιωματούχους", συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Κένεθ Μπριλ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος προέβη σε ενημέρωση για τις επαφές του κ. Χόλμπρουκ μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Πρόεδρο.

    Ο ΥΠΕΞ προέβη επίσης σε δηλώσεις σχετικά με δημοσιεύμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", με σχέδιο έξι σημείων για επίλυση του Κυπριακού του Αμερικανού Τόμας Φαρ.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, μετά που διερεύνησε το θέμα με την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία προκύπτει ότι "πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Φάρ σε άρθρο ακαδημαϊκού περιεχομένου" και ότι "πρόκειται για συνταξιούχου διπλωμάτη".

    Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι θέσεις του κ. Φαρ δεν απηχούν τις απόψεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή του κ. Χόλμπρουκ.

    Tο άρθρο του κ. Φαρ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Mediterranean Quarterly" και ο "Ελεύθερος Τύπος" έγραψε ότι σε αυτό περιγράφει σχέδιο έξι σημείων για λύση του Κυπριακού, τα οποία δίνουν το στίγμα των κινήσεων του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [04] Κυπριακή αρχαιολογία - Ισραήλ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Διάλεξη στο Μουσείο Ερετζ - Ισραήλ, που βρίσκεται στο Τελ - Αβίβ έδωσε πρόσφατα η διεθνούς φήμης αρχαιολόγος Τρουντ Ντόθαν με θέμα, την κυπριακή αρχαιολογία.

    Κύριος άξονας της ομιλίας της ήταν η ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης στην Κύπρο κατά την περίοδο 2.500 - 500 π. Χ.

    Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών της Κύπρου και του Ισραήλ.

    Ο κ. Ευρυβιάδης αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου λεηλατείται από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

    Κάλεσε εξάλλου, τη διεθνή κοινότητα να θέσει τέρμα σε τέτοιες ενέργειες.

    Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Ερετζ - Ισραήλ, στο οποίο εδώ και πέντε μήνες πραγματοποιείται έκθεση για τις κυπριακές αρχαιότητες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] Εκπρόσωπος - Ιρακ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα για διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ του Ιράκ και του ΟΗΕ, και ότι η Βαγδάτη πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σε σχετική δήλωση προέβη σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, ο οποίος τόνισε ότι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ πρέπει να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του διεθνούς οργανισμού.

    "Ως προς τη διαμορφούμενη κατάσταση στο Ιράκ και το ενδεχόμενο χρήσης βίας, η Κύπρος πιστεύει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα για ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος", δήλωσε συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος.

    "Παράλληλα", πρόσθεσε, "θα πρέπει το Ιρακ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε επίσης ότι "πάγια και αμετακίνητη θέση της Κύπρου ήταν και παραμένει ότι τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών οφείλουν να συμμορφώνονται και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να τηρούν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις όπως αυτές καθορίζονται από τη διεθνή νομιμότητα και σαφώς απορρέουν από το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τους εν γένει κανόνες του διεθνούς δικαίου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [06] ΗΕ - Αντιπρόσωπος Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων των Ηνωμένων Εθνών με τη φιλοξενούσα χώρα, είναι από την περασμένη Δευτέρα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος.

    Η Κύπρος παραδοσιακά, δια του εκάστοτε Μονίμου Αντιπροσώπου της, προεδρεύει της Επιτροπής αυτής από την ίδρυσή της.

    Μετά από την ανάληψη της προεδρίας, ο κ. Ζακχαίος διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να διεκπεραιωθεί το έργο της Επιτροπής με επαγγελματικό και εποικοδομητικό τρόπο.

    Εκ μέρους της φιλοξενούσας χώρας, ο Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ράσελ Γκρέιαμ συνεχάρη τον κ. Ζακχαίο για την εκλογή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι από τη θέση αυτή θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Επιτροπή.

    Η Επιτροπή Σχέσεων με τη φιλοξενούσα χώρα ιδρύθηκε από τη Γενική Συνέλευση το 1971 και αποτελείται από 15 μέλη από τα οποία τα πέντε είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] Εκθεση Γ.Τ.Π. στο Μπουένος - Αϊρες

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με τίτλο, "Κύπριοι καλλιτέχνες", πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ρεκολέτα, στο Μπουένος Αϊρες.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργανώθηκε από το Γ.Τ.Π. σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη, το εκεί Προξενείο της Κύπρου και το Δήμο του Μπουένος Αϊρες, τέλεσε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη πόλη Αλέξανδρος Ζύμνης.

    Ο κ. Ζύμνης στην ομιλία του τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έκθεση για την Κύπρο στην Αργεντινή, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αφού υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των Αργεντινών, λόγω και της παρουσίας 400 περίπου Αργεντινών στρατιωτών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής Γεννάδιος, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων Γρηγόρης Νιώτης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αμερικής Χρήστος Ταμαράς και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Αναστάσης Μητσιάλης.

    Στην ομιλία του, ο κ. Νιώτης αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού, ενώ ο κ. Αθενς, αφού εξήρε τις ενέργειες που γίνονται από κυπριακής πλευράς για διαφώτιση, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κύπρου και της Ελλάδας σε συντονισμό με τους απόδημους της Αμερικής, για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου και αργότερα θα μεταφερθεί στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης Ροσάριο.

    Ακολούθως θα παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Χιλής. Εξάλλου, έχει διευθετηθεί από την ελληνική πρεσβεία και την Αρχιεπισκοπή, όπως όλοι οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων των ελληνικών κοινοτήτων του Μπουένος Αϊρες, επισκεφθούν την έκθεση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [08] Κυπριανού - Σμιθ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την ευχή όπως η Κύπρος καταστεί πηγή ειρήνης στην περιοχή, εξέφρασε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Γκόρντον Σμιθ, ύστερα από συνάντηση το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρο Κυπριανού.

    Ο κ. Σμιθ, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, χαρακτήρισε τη συνάντηση "πολύ ευχάριστη", τονίζοντας ότι έμαθε πάρα πολλά από τον κ. Κυπριανού και τους ηγέτες (των δύο κοινοτήτων) στην Κύπρο, για τις διαφορετικές αντιλήψεις τους καθώς και την ειλικρινή επιθυμία τους όπως οι Αμερικανοί βοηθήσουν για επίλυση του Κυπριακού.

    "Ευελπιστώ, ως μέλη της Γερουσίας, ότι θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε την ειρηνευτική διαδικασία, και την επανένωση, τελικά, αυτής της σημαντικής χώρας, δηλαδή της Κύπρου", είπε.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ τί μπορεί να κάνει στην πράξη, ο κ. Σμιθ υπενθύμισε το διορισμό του Προεδρικού Απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ώστε το Κυπριακό να καταστεί "προτεραιότητα".

    "Εχουμε ένα καλό πρέσβη, καθώς και πολλές ιδέες στο τραπέζι, και προσπαθούμε να ωθήσουμε τις δύο πλευρές, τους φίλους μας στην Αγκυρα και την Αθήνα, να διασφαλίσουν ώστε η Κύπρος να μην καταστεί πηγή μεγαλύτερης σύγκρουσης αλλά τελικά, πηγή ειρήνης", κατέληξε ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είχαν μια "πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία", κατά την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά και ιστορικά την εξέλιξη του κυπριακού προβλήματος.

    Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρξε κατανόηση από τον κ. Σμιθ, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής έχει συμβάλει αποφασιστικά στην έγκριση θετικών ψηφισμάτων για το Κυπριακό.

    Σε ερώτηση αν έχει εκφράσει τους φόβους του για τις πρόσφατες δηλώσεις Χόλμπρουκ, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι αυτά θα τα συζητήσει σε συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη, Κένεθ Μπριλ. "Περιοριστήκαμε στο τί πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί η ελευθερία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και η ειρήνη στην περιοχή" κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

    Στη συνάντηση του κ. Σμιθ με τον κ. Κυπριανού παρίστατο και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Κένεθ Μπριλ, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 19 November 1997 - 21:46:44 UTC