Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριανού - Συνάντηση Κασουλίδη - Χάνεϊ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Νομοθεσίες τίτλων ιδιοκτησίας - επανεξέταση
  • [04] Συνάντηση Απεσταλμένων - Κυπριακό
  • [05] ΚΕΒΕ - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [06] ΚΕΒΕ - Βασίλης Ρολόγης
  • [07] Κύπρος - Νότιος Αφρική
  • [08] Συνάντηση Κόρντοβεζ - Βαν Ντεν Μπρουκ
  • [09] Αδελφοποίηση ΚΕΒΕ - Επιμελητήρια Ελλάδας

  • [01] Κυπριανού - Συνάντηση Κασουλίδη - Χάνεϊ

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριακού, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ωφελέσει την εθνική υπόθεση η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέϊβιντ Χάνεϊ, για συζήτηση των πρόσφατων επίμαχων δηλώσεων του τελευταίου για το θέμα των εποίκων.

    "Πάντα υπάρχει η εντύπωση εκτός Κύπρου ότι μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει, και εμείς δεν αντιδρούμε", σημείωσε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει όπως δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο οι "διακριτικές διαμαρτυρίες".

    "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ορισμένους μεσολαβητές ότι ορισμένα πράγματα δεν γίνονται, να τα βγάλουν από το μυαλό τους", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού.

    Το θέμα των δηλώσεων του κ. Χάνεϊ, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε σαφώς να νοηθεί ότι Τούρκοι έποικοι θα παραμείνουν στην Κύπρο μετά την επίλυση του Κυπριακού, θα συζητηθεί αύριο από την ολομέλεια της Βουλής, προ ημηρεσίας διατάξεως.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, μετά τη συνάντηση Κασουλίδη - Χάνεϊ στο Λονδίνο, ο ΥΠΕΞ αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής.

    Ο κ. Κασουλίδης πήγε στη βρετανική πρωτεύουσα σήμερα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           76.07 (+0.58)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   88.15 (+0.85)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     59.43 (+0.25)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 55.55 (-0.02)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  72.54 (+0.21)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                62.21 (+0.48)
        Εμπορικές Εταιρείες                     38.92 (-0.18)
        Αλλες Εταιρείες                         59.64 (-0.33)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK 537283.947
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [03] Νομοθεσίες τίτλων ιδιοκτησίας - επανεξέταση

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ασκώντας σήμερα τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε για επανεξέταση στη Βουλή τις έξι νομοθεσίες που ενέκρινε πρόσφατα το Νομοθετικό Σώμα, κατά πλειοψηφία, για παρεμπόδιση της υλοποίησης της εξαγγελθείσας απόφασης της κυβέρνησης να παραχωρήσει τίτλους ιδιοκτησίας σε πρόσφυγες που διαμένουν σε κυβερνητικούς οικισμούς ή οικισμούς αυτοστεγάσεων.

    Σε συνοδευτική επιστολή των αναπομπών αυτών, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος Κληρίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι συγκεκριμένες νομοθεσίες δημιουργούν ή τείνουν να δημιουργήσουν δυσμενή διάκριση μεταξύ εκείνων των εκτοπισθέντων που έχουν λάβει τίτλους ιδιοκτησίας και εκείνων που δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα.

    Αναφέρει επίσης ότι αναστέλλουν ή ουσιαστικά παρεμποδίζουν όλα τα εν εξελίξει στεγαστικά σχέδια για τους πρόσφυγες.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης προσθέτει ότι οι νομοθεσίες αυτές ματαιώνουν την υλοποίηση μέρους του προεκλογικού προγράμματος, που κατά τεκμήριον το ενέκρινε ο κυρίαρχος λαός αναδεικνύοντας τον στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Τονίζει επίσης ότι οι νομοθεσίες μεταβάλλουν ουσιαστικές διατάξεις των Νόμων που ενέκρινε ήδη η Βουλή και αφορούν προϋπολογισμούς, παρεμποδίζοντας έτσι την άσκηση ορθολογιστικής οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, το θέμα αυτό θα απασχολήσει αύριο την Ολομέλεια του Νομοθετικού Σώματος.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Αριστοφάνης Γεωργίου, καθόρισε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής τη Δευτέρα και σ' αυτήν κλήθηκε να παραστεί και ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Σταυρινάκης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] Συνάντηση Απεσταλμένων - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,26/11/1997 (ΚΥΠΕ - Κυριάκος Τσιούπρας)

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ συναντάται αύριο στο Παρίσι με τρεις ειδικούς απεσταλμένους, που ενεργοποιούνται άμεσα για λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Κόρντοβεζ, που επισκέφθηκε ήδη τη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα, θα ανταλλάξει απόψεις γύρω από τρόπους προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο με τον Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και τον αντιπρόσωπο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κέστερ Χίσλιπ.

    Τη συνάντηση επιβεβαίωσαν στο ΚΥΠΕ επίσημες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, οι οποίες ανέφεραν ότι αυτή δεν επηρεάζει το δείπνο εργασίας, που θα έχουν αύριο στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Σερ Ντέιβιντ, αφού ο Βρετανός αντιπρόσωπος θα επιστρέψει στο μεταξύ από το Παρίσι.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΑ/ΓΠ)

    [05] ΚΕΒΕ - Πρόεδρος Κληρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη να στραφεί η προσοχή όλων στον τομέα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της επίλυσης των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "ως αποτέλεσμα του συνεχώς εντεινόμενου διεθνούς ανταγωνισμού, έχει καταστεί σαφές ότι σημαντικοί τομείς της οικονομίας μας, όπως εκείνοι της βιομηχανίας, της γεωργίας και του τουρισμού, πρέπει να τύχουν περαιτέρω ενίσχυσης, ώστε να επιταχυνθεί ο εκσυγχρονισμός τους".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "είναι γι' αυτό το λόγο που η Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιπρόσθετα σημαντικά μέτρα και ουσιαστικά κίνητρα, ώστε να συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων βελτίωσης της λειτουργίας κι ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους".

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι "θα επιδιώξουμε τη βελτίωση του καθεστώτος λειτουργίας υπεράκτιων δραστηριοτήτων με σταθερό πάντα στόχο την καθιέρωση της Κύπρου ως διακεκριμένου επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου στη ζωτική από κάθε άποψη περιοχή που μας περιβάλλει".

    Επεσήμανε, ωστόσο, ότι "για την επίτευξη των στόχων μας στους διάφορους παραγωγικούς τομείς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προκλήσεων που παρουσιάζονται στο διεθνές ανταγωνιστικό πεδίο, επιβάλλεται, πέρα από την κρατική αρωγή να συνειδητοποιήσουν εργοδότες κι εργοδοτούμενοι στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας την ανάγκη για προσαρμογή στα διεθνή κι εσωτερικά οικονομικά δεδομένα και για υιοθέτηση ανάλογης συμπεριφοράς".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η απόφαση για ένταξη στην ενωμένη Ευρώπη είναι αμετάκλητη και σημείωσε ότι, με τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων, έχει πετύχει σε ικανοποιητικό βαθμό σύγκλιση της οικονομίας της Κύπρου με τους δείκτες του Μάαστριχτ.

    Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού, είπε ότι για το 1997 εγκρίθηκε το μεγαλύτερο συνολικό ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα και ανέρχεται στα 17 εκ. λίρες για διαφήμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

    Τέλος, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "η όλη δράση και προσφορά του ΚΕΒΕ στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι αξιέπαινη" και διαβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε "να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία μας και η κοινή μας πορεία για περαιτέρω οικονομικές και κοινωνικές επιτεύξεις".

    Αναφέρουμε ότι στη Γενική Συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ανδρέας Κυριαζής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Ανδρέας Πίττας.

    Μετά το τέλος της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Κληρίδης επέδωσε τιμητικές πλακέτες σε επιχειρηματίες που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη του επιμελητηριακού θεσμού στην Κύπρο.

    Στη Συνέλευση παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, υπουργοί, πρέσβεις ξένων κρατών, αρχηγοί κι εκπρόσωποι κομμάτων, πρόεδροι ημικρατικών οργανισμών, αξιωματούχοι και στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας και πολλοί επιχειρηματίες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] ΚΕΒΕ - Βασίλης Ρολόγης

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε ένα ιστορικό μεταίχμιο", τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βασίλης Ρολόγης, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την πρόταση του ΚΕΒΕ "για να κερδίσουμε το οικονομικό στοίχημα του 21ου αιώνα", το οποίο η Κύπρος μπορεί να κερδίσει, όπως είπε.

    Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, που γιορτάζει φέτος τα 70χρονά του, ο κ. Ρολόγης είπε ότι "η νέα εποχή που έρχεται θα είναι ολότελα διαφορετική από τη σημερινή".

    Ανέφερε, ακόμη, ότι "η παγκοσμιοποίηση της αγοράς, η ευρεία χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι οικονομικές ανακατατάξεις δημιουργούν προκλήσεις αλλά κι ευκαιρίες".

    Επεσήμανε, ακολούθως, ότι "πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερπηδήσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματά μας", τονίζοντας την ανάγκη "να διαγνώσουμε τις επιπτώσεις από την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας".

    "Η Κύπρος που ονειρευόμαστε", συνέχισε ο κ. Ρολόγης, "δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σ' αυτά που έρχονται, δεν μπορεί να παραμείνει θεατής στην κοσμογονία που συντελείται γύρω της" και "πρέπει να επεκτείνει την ενίσχυση του οπλοστασίου της και να επιταχύνει τους βηματισμούς της".

    Καταθέτοντας την πρόταση του ΚΕΒΕ, που αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας, ο κ. Ρολόγης είπε ότι "επιβάλλεται να συνεχίσουμε την πορεία του οικονομικού εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης της οικονομίας μας με τα δεδομένα της Ευρώπης".

    Είπε, επίσης, ότι "Κυβέρνηση και παραγωγικές τάξεις πρέπει να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για οικονομική πρόοδο" και "πρέπει να μετατρέψουμε την κοινωνία μας σε κοινωνία των ενεργών πολιτών".

    Ο κ. Ρολόγης πρόσθεσε ότι "άξονάς μας πρέπει να είναι η συναντίληψη, η συναίνεση και η συνεργασία" και ότι "η Κύπρος μπορεί να κερδίσει το οικονομικό στοίχημα του 21ου αιώνα".

    Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Ρολόγης τόνισε την ανάγκη για έργα υποδομής που θα προσεκλύσουν ποιοτικό τουρισμό, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, καζίνα, θεματικά πάρκα και εξειδικευμένα μουσεία.

    Για το Χρηματιστήριο Κύπρου, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ εισηγήθηκε την επαναφορά του Χρηματιστηριακού Θεσμού στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ανέφερε ότι στο Χρηματιστήριο λειτουργούν σήμερα 40 δημόσιες εταιρείες, υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές και πραγματοποιούνται ημερήσιες συναλλαγές της τάξης των 4 εκ. λιρών.

    Στον τομέα του εμπορίου, σημείωσε, το ΚΕΒΕ προώθησε το θέμα των επεκτάσεων στο εξωτερικό και σήμερα άνω των 100 κυπριακών εταιρειών διείσδυσαν στα Βαλκάνια, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 50 εκ. λίρες. Οι κυπριακές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε, ανέρχονται πέραν των 100 εκ. λιρών.

    Ο κ. Ρολόγης αναφέρθηκε τέλος και στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, "αποτελεί θέμα που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, πολιτικό και οικονομικό."

    "Η Κύπρος χωρίς την ένταξη στην ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει και για μας η ένταξη είναι η ουσία και όχι αυτοσκοπός," τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ενσωμάτωση της Κύπρου στην ενωμένη Ευρώπη αποτελεί "το διαβατήριο του πολιτικού και οικονομικού μέλλοντος αυτού του τόπου."

    Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ανδρέας Κυριαζής, και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Ανδρέας Πίττας, οι οποίοι συνεχάρηκαν το ΚΕΒΕ για τη συμβολή του στον εμπορικό κόσμο της βιομηχανίας και την οικονομία της Κύπρου γενικά.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [07] Κύπρος - Νότιος Αφρική

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Κύπρος και Νότιος Αφρική υπέγραψαν σήμερα διμερή Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

    Τη συμφωνία υπέγραψαν, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου, Σταύρος Επαμεινώνδας, και ο Υπατος Αρμοστής της Ν. Αφρικής, Ντέϊβιντ Τζέϊκομπς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Συνάντηση Κόρντοβεζ - Βαν Ντεν Μπρουκ

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,26/11/1997 (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος)

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου συζητήθηκαν σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, μεταξύ του Επιτρόπου Εξωτερικών Σχέσεων, Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ, και του Ειδικού Σύμβουλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

    Ο κ. Κόρντοβεζ ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις επαφές που είχε στη Λευκωσία, και στη συνέχεια συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη του κ. Βαν Ντεν Μπρουκ στην Κύπρο, μεταξύ 1 - 2 Δεκεμβρίου.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία, αλλά και τις επαφές, για την επιτυχή εξέλιξη των παράλληλων προσπαθειών που καταβάλλονται σχετικά με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Τέλος, εξέφρασαν την ελπίδα όπως η προσεχή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Λουξεμβούργο, για τη διεύρυνση, οδηγήσει σε αποτελέσματα τα οποία θα βοηθήσουν στην επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ/ΜΑ)

    [09] Αδελφοποίηση ΚΕΒΕ - Επιμελητήρια Ελλάδας

    Λευκωσία,Κύπρος,26/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την αδελφοποίησή τους αποφάσισαν σήμερα το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ενωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, με στόχο την προώθηση των στενότερων δυνατών σχέσεων και της συνεργασίας τους.

    Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Βασίλης Ρολόγης, και ο Πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ανδρέας Κυριαζής.

    Με το Πρωτόκολλο, τα δύο επιμελητήρια διατρανώνουν την πεποίθηση "ότι η αδελφοποίησή τους θα επηρεάσει ευνοϊκά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών Ελλάδας και Κύπρου, θα συντελέσει στην ανάπτυξη των οικονομιών τους και θα συμβάλει αποφασιστικά στη μεγαλύτερη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών".

    Διατρανώνουν επίσης τη βούλησή τους να επιδιώξουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τη στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, τη διεύρυνση των συναλλαγών μεταξύ των μελών τους, την υποβοήθηση της επαγγελματικής κατάρτισης των επιχειρηματιών μελών τους, τη διεύρυνση των πολιτιστικών σχέσεων και την ανάπτυξη των τουριστικών θεμάτων και γενικότερα των επαφών μεταξύ των περιφερειών τους.

    Για υλοποίηση των στόχων τους, τα επιμελητήρια ανέλαβαν να επεξεργαστούν και να προωθήσουν πρακτικά μέτρα, όπως την προαγωγή στενής συνεργασίας στον τομέα των υπηρεσιών πληροφόρησης των επιχειρηματιών μελών, την ανταλλαγή πληροφοριών για νέες αγορές και τον καθορισμό προγράμματος για οργάνωση εμπορικών επισκέψεων και αποστολών.

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και με στόχο την ταχεία υλοποίηση των αποφάσεων που λήφθηκαν, τα επιμελητήρια αποφάσισαν την τακτική επαφή τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων κι εξεύρεση οποιωνδήποτε άλλων αποδοτικών τρόπων για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 26 November 1997 - 18:46:43 UTC