Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσκυνητές - Απόστολος Ανδρέας
  • [02] Ποδόσφαιρο - αποτελέσματα - αγώνες
  • [03] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Λειτουργία
  • [04] Ομιλία Χριστόφια - Κ.Κ. Αρμενίας
  • [05] Εγκλωβισμένα παιδιά - επιστροφή
  • [06] Πρέσβης ΗΠΑ - Κυπριακό - ΕΕ - συνέντευξη
  • [07] Χριστόφιας - συνέντευξη
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - δηλώσεις

  • [01] Προσκυνητές - Απόστολος Ανδρέας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Χίλιοι Ελληνοκύπριοι προσκυνητές ξεκίνησαν σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Ανδρέα, για να λειτουργηθούν στο κατεχόμενο μοναστήρι, 23 χρόνια μετά την κατάληψή του από τον τουρκικό στρατό κατοχής.

    Της λειτουργίας θα προστεί ο Επίσκοπος Τριμιθούντας κ. Βασίλειος και αναμένεται να την παρακολουθήσουν και οι 500 περίπου Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι.

    Ηλικιωμένοι, άρρωστοι, συγγενείς εγκλωβισμένων και αγνοουμένων, απόδημοι κι άλλα άτομα, κρατώντας στο χέρι λαμπάδες και το νηστίσιμο φαγητό τους επιβιβάστηκαν στα 50 λεωφορεία που παρείχαν οι κατοχικές αρχές και άρχισαν το ταξίδι τους λίγο μετά τις εννέα.

    Υπολογίζεται να φθάσουν στο Μοναστήρι γύρω στο μεσημέρι και θα επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές αργά το απόγευμα.

    Τους προσκυνητές συνοδεύουν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών. Στο μεταξύ, πολλοί άλλοι Ελληνοκύπριοι, που δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των ατόμων που θα μετέβαιναν στον Απόστολο Ανδρέα, πήγαν σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν και αυτοί να μεταβούν στον Μοναστήρι για προσκύνημα, όπως έκαναν τόσα χρόνια πριν την τουρκική εισβολή.

    Ηταν όλοι έτοιμοι για το ταξίδι, με τις λαμπάδες, το φαγητό και το νερό στο χέρι.

    Δυστυχώς, όμως, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με δάκρυα στα μάτια και ακόμη μεγαλύτερο το παράπονο για την κατάσταση στο νησί, αφού το μήνυμα από τους άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης ήταν ότι τα λεωφορεία ήταν γεμάτα. Τους είπαν επίσης πως για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσαν περισσότερα άτομα να λειτουργηθούν στο Μοναστήρι.

    "Ας μας αφήσουν να πάμε και πληρώνουμε ταξί να μας πάει στον Απόστολο Ανδρέα", μονολογούσαν καθώς έφευγαν.

    Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που Ε/Κ μεταβαίνουν στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

    Στις 15 Αυγούστου, περισσότεροι από 600 προσκυνητές είχαν λειτουργηθεί στο κατεχόμενο Μοναστήρι όπου ο ηγούμενος του Μοναστηρίου Κύκκου κ. Νικηφόρος, είχε προστεί της λειτουργίας.

    Οπως είχε δηλώσει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Τάκης Χριστόπουλος, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που είχαν κάνει αίτηση για να μεταβούν σήμερα στο Μοναστήρι ήταν 10.500.

    Μετά από προσπάθειες, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, οι κατοχικές αρχές "επέτρεψαν" σε 1000 προσκυνητές να μεταβούν στον Απόστολο Ανδρέα, επιβάλλοντάς τους κόμιστρα πέντε λιρών Κύπρου.

    Η μετάβαση των προσκυνητών έγινε ομαλά από την Ε/κ πλευρά. Η Αστυνομία προέβη στον έλεγχο των ονομάτων έξω από τα Δικαστήρια Λευκωσίας και από εκεί οι προσκυνητές κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς το κατοχικό οδόφραγμα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [02] Ποδόσφαιρο - αποτελέσματα - αγώνες

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το χθεσινοβραδυνό ντέρπι Ομόνοιας - ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο έληξε με ισοπαλία 1 - 1.

    Εξάλλου, η Ανόρθωση έχασε τους πρώτους βαθμούς αφού έχασε το αήττητό της, ισοφαρίζοντας στο χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ με 1 - 1.

    Ο Απόλλωνας κέρδισε τον ΑΠΟΠ με 2 - 1 και ο Ευαγόρας πέτυχε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας με 2 - 1 την ΑΕΛ. Ο Εθνικός Αχνας κέρδισε την Ενωση Παραλιμνίου με 1 - 0.

    Η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος συμπληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις, Νέα Σαλαμίνα - Εθνικό Ασσιας και Αναγέννηση - Αλκή.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [03] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Λειτουργία

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε σήμερα ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως καμιά διαπραγμάτευση δεν χωρεί πριν τακτοποιηθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της αποχώρησης όλων, ανεξαρτήτως, των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του κάθε πολίτη της Κύπρου να διακινείται και να εγκαθίσταται ελεύθερα σε όλη την έκταση της νήσου.

    Σε ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος είπε ότι η ηγεσία και ο λαός θα πρέπει να δώσουν την πρώτη θέση στον αγώνα για ματαίωση των τουρκικών στόχων, που είναι η εδραίωση της διχοτόμησης, ο πλήρης εκτουρκισμός των κατεχομένων, και η κατάκτηση, μελλοντικά, ολόκληρης της νήσου.

    Μόνο με ανυποχώρητο αγώνα για κατοχύρωση των δικαιωμάτων, θα δικαιούμαστε να ζητούμε και να απαιτούμε συμπαράσταση τόσο από την μητέρα πατρίδα, όσο και από τις χώρες οι οποίες πιστεύουν και αγωνίζονται για την επικράτηση της ελευθερίας σε όλη τη γη.

    Στην λειτουργία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [04] Ομιλία Χριστόφια - Κ.Κ. Αρμενίας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τις ομοιότητες και τα πολλά κοινά στοιχεία στην ιστορία της Αρμενίας και της Κύπρου, τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του χθες στο 33ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αρμενίας, στον οποίο σημείωσε τις στενές σχέσεις του κόμματός του με την αρμενική κοιότητα της Κύπρου.

    Οπως είπε ο κ. Χριστόφιας, πρόκειται για δύο λαούς "με βαθιές και μακραίωνες πολιτιστικές ρίζες, που πέρασαν πολλά χρόνια κάτω από ξένους κατακτητές. Ποτέ όμως δεν λύγισαν, δεν αλλοτροιώθηκαν αλλά διατήρησαν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους".

    Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915, καθώς και στην τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

    Σε αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η τελευταία πρωτοβουλία του εκπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για προώθηση λύσης απέτυχε λόγω της αδιαλλαξίας του Ντενκτάς, τον οποίο, είπε, στηρίζει η Αγκυρα.

    "Η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα οι χώρες εκείνες, όπως οι ΗΠΑ, που μπορούν να ασκήσουν την επιρροή τους για να κάμψουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και του κ. Ντενκτάς, ουσιαστικά την ενθαρρύνουν επιδεικνύοντας τεράστια ανοχή απέναντί τους", τόνισε.

    Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι ο λόγος είναι τ' ότι "οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως τον πιό στενό σύμμαχό τους στην περιοχή".

    Στον χαιρετισμό του ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι το κύριο στήριγμα της Κύπρου στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας είναι η Ελλάδα, όμως τόνισε ότι σημαντικό στήριγμα αποτελούν επίσης άλλες χώρες όπως η Ρωσική Ομοσπονδία και η Αρμενία.

    Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο αδελφό κόμμα της Αρμενίας και ότι παρακολουθεί τους αγώνες του και θα του συμπαραστέκεται με κάθε δυνατό τρόπο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [05] Εγκλωβισμένα παιδιά - επιστροφή

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Επέστρεψαν στα κατεχόμενα τα 14 εγκλωβισμένα παιδιά που ήρθαν χθες στις ελεύθερες περιοχές για να παραστούν σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργανώθηκε για τα παιδιά των εγκλωβισμένων.

    Τα παιδιά φοιτούν στο δημοτικό σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου. Συνοδεύονταν από τη διευθύντρια του σχολείου τους, Δέσπω Κολλατσή - Μουζούρη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [06] Πρέσβης ΗΠΑ - Κυπριακό - ΕΕ - συνέντευξη

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Μετά τις εκλογές θα πρέπει να αναμένονται κάποιες πολύ σοβαρές κινήσεις τόσο από πλευράς ΗΠΑ όσο κι από την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα με στόχο τη λύση του Κυπριακού", δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Κένεθ Μπριλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Αγών" που δημοσιεύεται σήμερα.

    Στη συνέντευξη ο κ. Μπριλ στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και στο θέμα των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    Ο Αμερικανός πρέσβης απέφυγε να αναπτύξει τις "σοβαρές κινήσεις" για το Κυπριακό, στις οποίες αναφέρθηκε, τονίζοντας ότι "είναι πρόωρο καθώς δεν ξέρουμε ποιά ακριβώς θα είναι η κατάσταση", μετά τις προεδικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Μπριλ σημείωσε, όμως, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες. "Τα Ηνωμένα Εθνη, η Βρετανία, η ΕΕ και άλλα κράτη ενδιαφέρονται γι' αυτό το θέμα, για την Κύπρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή", είπε.

    Οσον αφορά το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ , ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του, τονίζοντας ότι η ένταξη είναι θετική "για ολόκληρο το νησί και την τελική διευθέτηση".

    Οπως είπε, "η ΕΕ ήταν ξεκάθαρη στη θέση της ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο θα αρχίσουν κι εμείς το υποστηρίζουμε αυτό. Πιστεύουμε ότι και ο κόσμος θα πρέπει να εργαστεί ώστε το σύνολο του νησιού να επωφεληθεί".

    "Βοηθά στην ανάπτυξη πρόσθετων θετικών μηχανισμών στο να έρθουν οι δύο κοινότητες κοντά με ένα εποικοδομητικό τρίοπο και για να ασχοληθούν με σημαντικά θέματα στο μέλλον", είπε.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, στην αναφορά στο θέμα της ένταξης στην ΕΕ, ο κ. Μπριλ σημείωσε ότι η μικρή οικονομία της Κύπρου δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη της μέσα σ' ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    Ο κ. Μπριλ υποστήριξε έντονα τις δικοινοτικές επαφές, γιατί, εξήγησε, στόχος είναι να βοηθήσουν "στην επικοινωνία των ανθρώπων που σήμερα είναι 'γείτονες' και αύριο θα είναι 'συνεργάτες', ανθρώπων που θα ζήσουν μαζί σ' αυτό το νησί με ένα παραγωγικό τρόπο".

    Σημείωσε ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και είπε ότι στις δικοινοτικές επαφές οι άνθρωποι μιλούν για το παρελθόν, κάτι που θέτει τις βάσεις για το μέλλον. "Αλλά... θα πρέπει να μιλήσεις πολύ για το παρόν και να κτίζεις το μέλλον", είπε.

    Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το θέμα της ασφάλειας είναι μια από τις σημαντικές πτυχές του Κυπριακού.

    Για τις επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες "έχουν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες διευθέτησης του προβλήματος".

    "Αποτελούν σημαντικό στοιχείο γιατί θα βοηθήσουν στην εφαρμογή της λύσης γιατί η ειρήνη είναι ένα πολύ καλό συστατικό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων", συμπλήρωσε.

    Ο κ. Μπριλ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε δικοινοτικές επαφές κτίζουν ένα θετικό, στερεό και εποικοδομητικό μέλλον και έχουν καλές προθέσεις.

    Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στη συνέχιση των επαφών αυτών και επανέλαβε ότι το Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Κλίντον, γι' αυτό και διόρισε τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ως Ειδικό Απεσταλμένο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [07] Χριστόφιας - συνέντευξη

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, αποκάλυψε ότι τον απασχολεί σοβαρά η αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", που δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά ότι το θέμα τον απασχολεί γιατί "τα πάρα πολλά χρόνια στην ηγεσία ενός κομματος, ξεζουμίζουν τον άνθρωπο".

    Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τάχθηκε "υπέρ του φρεσκαρίσματος και των ανθρώπων και των ιδεών" γιατί "είναι οξυγόνο για κάθε κόμμα". Ομως ανέφερε ότι οι συντρόφοί του "δεν θέλουν να ακούσουν τέτοια κουβέντα".

    Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι αισθάνεται μια "μεγάλη αγάπη και μια απέραντι εκτίμηση από το κομματικό σύνολο αλλά και από κόσμο εκτός του ΑΚΕΛ".

    Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης είπε ότι έχει την "ισχυρή πεποίθηση ότι ο (Γιώργος) Ιακώβου θα είναι ο νέος πρόεδρος".

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που θα χάσει, "προσωπικά δεν έχω ποτέ απεκδυθεί των ευθυνών μου".

    Σε ερώτηση γιατί δεν έβαλε ο ίδιος υποψηφιότητα, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι αν και τον παρότρυναν αρνήθηκε γιατί πιστεύει ότι "το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου δεν επιτρέπει ακόμη στο ΑΚΕΛ να διεκδικήσει αυτόνομα τις εκλογές".

    Εξήγησε ότι ο λόγος είναι γιατί δεν έχει ακόμη απαλειφθεί από την κυπριακή κοινωνία η προκατάληψη εναντίον του ΑΚΕΛ.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χριστόφιας παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαβουλεύσεις για τις προεδρικές απογοήτευσε την κοινή γνώμη και είπε ότι "έχουν γίνει λάθη".

    "Θα ήταν καλύτερα εάν οι διαβουλεύσεις γίνονταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας", συμπλήρωσε.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δεν έχει λυθεί το θέμα των εποίκων μετά τις δηλώσεις του Βρετανού Ειδικού Αντιπροσώπου, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι ο Κοινοτικός Επίτροπος υπεύθυνος για Εξωτερικές Σχέσεις, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, δεν έχει καθορίσει ημερήσια διάταξη για την επίσκεψή του στην Κύπρο, που αρχίζει αύριο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε μετά από επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τις επαρχιακές εφόρους του Σώματος και ενημερώθηκε για το Οδηγικό πρόγραμμα.

    Σε ερώτηση αν στην συνάντησή του με τον κ. Βαν ντεν Μπρουκ θα συζητηθεί συγκεκριμένη φόρμουλα για συμμετοχή των Τ/Κ στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται με την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ε/κ κοινότητας μέσα στην ομάδα διαπραγμάτευσης, οι οποίοι θα μπορούσαν να προέρχονταν από τα επιμελητήρια και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, είπε.

    "Ταυτόχρονα", πρόθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης "θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και από την Τ/κ κοινότητα, πάντοτε υπό τον όρο ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Αναφορικά με τη συναντήσή του με τον Κοινοτικό Επίτροπο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αναμένει πως "θα συζητηθεί η σημερινή θέση του κυπριακού προβλήματος, η ενταξιακή μας πορεία, το θέμα της σύνθεσης της αντιπροσωπείας μας".

    Σε ερώτηση αν έχει λήξει το θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ για τους εποίκους, ο Πρόεδρος είπε ότι "το ζήτημα υπάρχει και θα υπάρχει".

    Αφού τόνισε ότι "δεν λύθηκε αυτό το θέμα", ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι μπορεί η βρετανική κυβέρνηση και ο κ. Χάνεϊ να έδωσαν ορισμένες διευκρινίσεις, "όμως είναι ένα από τα θέματα το οποίο υπάρχει και για το οποίο θα επιμένουμε..."

    "Η λύση του κυπριακού προβλήματος", τόνισε, "θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει δύο απαραίτητα στοιχεία, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων".

    Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Κληρίδης παρέλαβε αναμνηστική φωτογραφία από την Πρόεδρο του Σώματος, Ηρώ Παπαφιλίππου, στην οποία παρουσιάζεται η πρώτη Πρόεδρος του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, κ. Λίλα Κληρίδου. Η Πρώτη Κυρία διετέλεσε πρόεδρος του Σώματος από το 1965 - 1971.

    Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι όποια και αν είναι η κυβέρνηση τον ερχόμενο χρόνο, θα δώσει περισσότερη υποστήριξη στον προσκοπισμό.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Sunday, 30 November 1997 - 13:02:43 UTC