Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-02-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χατζηλοϊζου - φόνος Γαλλίδας
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] ΑΚΕΛ - Εκλογές
  • [04] Φόνος Γαλλίδας - νέα στοιχεία
  • [05] Νέοι Ορίζοντες - υποστήριξη Κληρίδη
  • [06] Κληρίδης - Γαλανός, Μιχαηλίδης
  • [07] Κληρίδης - Παντελίδου
  • [08] Κληρίδης - Βασιλείου
  • [09] Συνάντηση Ιακώβου - Γαλανού
  • [10] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό - δηλώσεις Κυπριανού
  • [11] Κύπρος - τουρνουά - πρώτη θέση

  • [01] Χατζηλοϊζου - φόνος Γαλλίδας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στην περιοχή Ψευδά συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του φονικού όπλου καθώς και άλλων τεκμηρίων που σχετίζονται με την αποτρόπαια δολοφονία της Φρανσουάζ Ζιακλίν, 49 ετών, από τη Γαλλία.

    Εντατικές έρευνες διεξάγονται και στο Καλό Χωριό για ανεύρεση των ενδυμάτων του θύματος και στην περιοχή της Μονής για τους κάλυκες των σφαιρών.

    Στις περιοχές αυτές οδήγησε την Αστυνομία ο ύποπτος για την υπόθεση Κυριάκος Ανδρέα Ζανά, 36 ετών, οδηγός ταξί, ο οποίος ανέφερε ότι έκρυψε το όπλο αποσυναρμολογημένο και πέταξε τα ενδύματα.

    Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Πανίκος Χατζηλοϊζου, ενώ συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί και άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χατζηλοϊζου αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, λεπτομέρειες της υπόθεσης, από την άφιξη της Γαλλίδας στην Κύπρο, τη μαρτυρία του υπόπτου και τις έρευνες.

    Οπως ανέφερε, έχει αποδειχθεί από την επιστημονική μαρτυρία ότι πρόκειται πράγματι για την Φρανσουάζ Ζιακλίν. Το θύμα προερχόταν από ευκατάστατη οικογένεια.

    Ο κ. Χατζηλοϊζου εξέφρασε λύπη για τη δολοφονία, καθώς και για το γεγονός ότι τέτοια συμβάντα δίνουν μια άσχημη εικόνα για τον τόπο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για κάτι που μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε.

    "Για μας θεωρείται εξιχνιασθείσα αυτή η υπόθεση", δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος συνεχάρη ταυτόχρονα τα μέλη της Δύναμης για την ταχεία εξιχνίαση και την μεθοδικότητα που χρησιμοποίησε.

    Τις έρευνες επιβλέπει προσωπικά, ο Διευθυντής του Τμήματος Γ' του Αρχηγείου Αστυνομίας, Αστυνόμος Ναθαναήλ Παπαγεωργίου.

    Στο μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του Ζανά, εναντίον του οποίου εξετάζεται υπόθεση απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.

    Σε σχέση με την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 50 καταθέσεις καθώς και τα επίσημα αποτέλεσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας.

    Αναζητούνται επίσης χρήματα και ταξιδιωτικές επιταγές που ανήκαν στο θύμα.

    Σημειώνεται ότι γύρω στις 10 χθες βράδυ αστυνομικοί ανέσυραν από πηγάδι το πτώμα της Φρανσουάζ Ζιακλίν, που εξαφανίστηκε τα Χριστούγεννα, αμέσως μετά την άφιξή της στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΧΣ/ΚΝ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          81.34  (+1.54)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   94.81 (+1.67)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     63.27 (+0.84)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 57.43 (+1.54)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  75.64 (+0.27)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                69.86 (+4.05)
        Εμπορικές Εταιρείες                     38.91 (+2.91)
        Αλλες Εταιρείες                         67.24 (-0.34)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛΚ 1254006.728
    
    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜX)

    [03] ΑΚΕΛ - Εκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, "συνιστά γερή βάση για να επιτευχθεί η νίκη των δυνάμεων της αλλαγής τη δεύτερη Κυριακή", εκφράζει το ΑΚΕΛ.

    Με ανακοίνωση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι "οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις" και ιδιαίτερα η ΕΔΕΚ και οι Ε.ΔΗ. "μπορούν και πρέπει να βρούν τρόπο να δώσουν από το ίδιο χαράκωμα την τελική μάχη των εκλογών."

    Προσθέτει ότι η βάση γι' αυτή τη συνεργασία υπάρχει και καταγράφονται, μεταξύ άλλων, "οι κοινοί αγώνες" για δίκαιη λύση του Κυπριακού, υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του εθνάρχη Μακαρίου και αντίσταση στη χούντα, την ΕΟΚΑ Β' και το πραξικόπημα.

    Προστίθενται επίσης, "οι κοινές εκτιμήσεις για τους λανθασμένους και επικίνδυνους χειρισμούς Κληρίδη στο Κυπριακό, για τον αυταρχισμό, την αναξιοκρατία και την αντιλαϊκή κοινωνικο - οικονομική πολιτική του απερχόμενου προέδρου".

    Στην ίδια ανακοίνωση περιέχονται κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Κλήρίδη για χρησιμοποίηση όλων των θεμιτών και αθέμιτων μέσων, όπως "το ρουσφέτι, οι εκβιασμοί, η άσκηση πιέσεων και η εξαγορά συνειδήσεων", αλλά και προσπάθεια για διάσπαση του ΔΗΚΟ.

    Το ΑΚΕΛ καταγγέλει ακόμα μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για μη αντικειμενική μεταχείρηση των υποψηφίων προέδρων και κύρια του Γιώργου Ιακώβου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

    [04] Φόνος Γαλλίδας - νέα στοιχεία

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με τέσσερις πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου σκότωσε τη 49χορνη Γαλλίδα Φρανσουάζ - Ζιακλίν Σιομίκ, ο συλληφθείς από την Αστυνομία, 36χρονος Κυριάκος Ανδρέα Ζανάς από το Κίτι, σύμφωνα με την ομολογία του.

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει σήμερα ότι στον τόπο του εγκλήματος, όπου ο Ζανάς οδήγησε την Αστυνομία, βρέθηκαν τα δυο φυσίγγια του όπλου που χρησιμοποίησε, τα γυαλιά και το ρολόϊ του θύματος κατεστραμμένα, ενώ τα άλλα δυο φυσίγγια είχαν παραμείνει στις θαλάμες του φονικού όπλου.

    Κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, φαίνεται να ήταν η ληστεία, αφού ο δράστης απέσπασε από το θύμα του ποσό 1.700 γαλλικών φράγκων και 40 λιρών Κύπρου, καθώς και δύο ταξιδιωτικές επιταγές, τις οποίες αργότερα κατέστρεψε.

    Ο Ζανάς, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, παρέλαβε την άτυχη Γαλλίδα από το αεροδρόμιο Λάρνακας για να τη μεταφέρει σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, όπου αυτή είχε κρατήσει δωμάτιο. Καθ' οδόν μπήκε σε παρακαμπτήριο δρόμο παρά τη γέφυρα Μονής και συνέχισε την πορεία του προς το εκκλησάκι του Αγίου Επιφανείου.

    Εκεί κατέβασε το θύμα από το συτοκίνητο και, σύμφωνα με την ομολογία του, το σκότωσε.

    Νωρίτερα ο Ζανάς είχε οδηγήσει την Αστυνομία σε δυο σημεία κοντά στο χωριό Ψευδά, όπου είχε αποσυναρμολογήσει το όπλο του και πέταξε τα κομμάτια του, καθώς και ρούχα του θύματος.

    Οι έρευνες συνεχίζονται.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [05] Νέοι Ορίζοντες - υποστήριξη Κληρίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Πρόταση για υποστήριξη του Γλαύκου Κληρίδη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα υποβληθεί για έγκριση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Νέων Οριζόντων, που είναι προγραμματισμένη για αύριο.

    Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Κουτσού, μετά από συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου των Νέων Οριζόντων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [06] Κληρίδης - Γαλανός, Μιχαηλίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το θέμα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, οι Αλέξης Γαλανός και Ντίνος Μιχαηλίδης.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Γαλανός είπε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανταλαγής απόψεων με τους υποψηφίους προέδρους.

    "Ακούμε με προσοχή κάποια πράγματα που έχουν σχέση με τους δύο υποψηφίους, το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση", είπε, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν και ενδεχόμενες συγκλίσεις, με την προοπτική κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, και με τους άλλους τέσσερις υποψηφίους του πρώτου γύρου των εκλογών.

    Κληθείς να σχολιάσει πως αντιμετωπίζει την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι η πρόταση τον ικανοποιεί. "Ηταν πάντοτε πάγια θέση μας και ήταν μέρος της προεκλογικής μας εκστρατείας", πρόσθεσε.

    Αναφορικά με τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν Γαλανός και Μιχαηλίδης με τον Γιώργο Ιακώβου, αργότερα σήμερα, ο κ. Γαλανός επεσήμανε ότι η συζήτηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο θα περιστραφεί γύρω από τα ίδια θέματα, τα οποία συζήτησαν και με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του για υποστήριξη ενός εκ των δύο υποψηφίων στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Γαλανός τόνισε ότι "θα ληφθεί με βάση αρχές".

    "Θα ακούσουμε τις απόψεις των επτά, θα ακούσουμε τις απόψεις των στελεχών του κόμματος που μας έχουν υποστηρίξει και θα πάρουμε μια τελική απόφαση. Θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον του τόπου και του ΔΗΚΟ", σημείωσε.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης ερωτηθείς εάν του απευθύνθηκε πρόταση για υπουργοποίηση, απάντησε "δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σε ότι αφορά εμένα ή όποιονδήποτε άλλον από τη δική μας κίνηση σε σχέση με υπουργοποίηση".

    Πρόσθεσε εξάλλου, ότι "το μόνο που συζητήθηκε ήταν η κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ευρύτερης αποδοχής".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ/ΜΜ)

    [07] Κληρίδης - Παντελίδου

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε και συναντήθηκε σήμερα με τη βουλευτή της επαρχίας Αμμοχώστου, Κατερίνα Παντελίδου - Πασχαλίδου, με την οποία συζήτησε το θέμα των προσφύγων.

    Αυτό δήλωσε μετά τη σύντομη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο η ίδια η κ. Παντελίδου, προσθέτοντας ότι θέλει να πάρει τη "σωστή" απόφαση και ότι περισσότερα θα ανακοινώσει αύριο.

    Οπως είπε, ως βουλευτής κατεχόμενης επαρχίας "πρέπει να έχω εχέγγυα και διαβεβαιώσεις προς τον προσφυγικό κόσμο της Κερύνειας ότι όποιαν απόφαση κι αν ακολουθήσω θα είναι η σωστή για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει συντονισμός με τον Αλέξη Γαλανό, αφού και η ίδια υποστήριξε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, η βουλευτής απάντησε ότι "υπάρχει συντονισμός με όλο το επιτελείο που βοήθησε στην υποψηφιότητα του κ. Γαλανού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [08] Κληρίδης - Βασιλείου

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου, στο πλαίσιο των επαφών ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

    Σε δηλώσεις μετά την 75λεπτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις επαφές και στη συνέχεια τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα πάρουν την τελική του θέση.

    "Ακόμη είμαστε στα αρχικά στάδια", είπε, ενώ ανέφερε ότι μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη το κόμμα του θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή του.

    Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι στο τραπέζι παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή, υποστήριξη Κληρίδη, υποστήριξη Ιακώβου ή ψήφο κατά βούληση "έως ούτου καταλήξουμε στην απόφαση".

    Σε ερώτηση εάν η πρόταση του Γλαύκου Κληρίδη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας απευθύνεται και στο δικό του κόμμα, ο κ. Βασιλείου απάντησε ότι ο λόγος για τον οποίο ήταν υποψήφιος και η όλη του προσπάθεια "δεν ήταν για να εξασφαλίσω ανταλλάγματα υπό μορφή υπουργείων" ή οτιδήποτε άλλο.

    "Εφόσον καταλήξουμε σε απόφαση και εφόσον υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, τότε αναμφισβήτητα θα πρέπει να υπάρχει και κάποια συμμετοχή δική μας", είπε ο κ. Βασιλείου.

    Ωστόσο, ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε συζήτηση "για αυτά τα πράγματα" και πρόσθεσε ότι "γενικά εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οι αρχές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, πώς μπορούμε να πάμε μπροστά".

    Ο κ. Βασιλείου είπε ότι θα έχει ξανά συναντήσεις τόσο με τον Γλαύκο Κληρίδη όσο και με τον Γιώργο Ιακώβου κι άλλους. Αύριο το πρωϊ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [09] Συνάντηση Ιακώβου - Γαλανού

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Ιακώβου είχε πριν απόψε ο Αλέξης Γαλανός, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις εφ'όλης της ύλης.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιακώβου είπε ότι τα θέματα που συζήτησε με τον κ. Γαλανό αφορούσαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σχετικά με το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. "Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις", είπε ο κ. Ιακώβου προσθέτοντας ότι, "θα προβληματιστούμε και θα δούμε".

    Ερωτηθείς για τις προοπτικές σύγκλισης, ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι επί του παρόντος θα κρατήσουν τις προοπτικες αυτές για τον ευατό τους.

    Κληθείς να πει ποιές προτάσεις υπέβαλε στον κ. Γαλανό, ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε ότι υπέβαλε, "φιλική πρόταση για ανταλλαγή απόψεων για να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για την άλλη Κυριακή", ενώ επεσήμανε ότι η ανταλλαγή απόψεων περιστράφηκε γύρω από όλα τα θέματα.

    "Στην πολιτική έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα προβλήματα που χρειάζονται συγκεκριμένες λύσεις και όταν αναφύονται αναζητούνται αυτές οι λύσεις", επεσήμανε ο κ. Ιακώβου ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάτι που θα διαφοροποιούσε τη στάση του κ. Γαλανού.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι προσυπογράφει τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Ιακώβου.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και η βουλευτής Κερύνειας Κατερίνα Πασχαλίδου Παντελίδου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΜ/ΜΧ)

    [10] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό - δηλώσεις Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, τόνισε σήμερα ότι είναι αισιόδοξος για την εκλογή του ανεξάρτητου υποψηφίου, Γιώργου Ιακώβου, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έστω και αν δεν απέσπασε τα αναμενόμενα ποσοστά από τον πρώτο γύρο.

    Απηύθυνε, επίσης, έκκληση προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ για συνεργασία στο δεύτερο γύρο για εκλογή του Γιώργου Ιακώβου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

    Μιλώντας ύστερα από συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, που διήρκησε τρεις ώρες, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η συζήτηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών θα συνεχιστεί και αύριο.

    Τόνισε, εξάλλου, ότι "είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Ιακώβου θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν ήταν αυτά που αναμέναμε".

    Επεσήμανε, ακολούθως, ότι "μας προβληματίζει πως κάποιο ποσοστό σημαντικό δεν ακολούθησε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής" του κόμματος.

    Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο δεύτερο γύρο το ποσοστό του ΔΗΚΟ "θα αυξηθεί σημαντικά κι έχουμε πολλές ενδείξεις και αποδείξεις και διαβεβαιώσεις γι' αυτό".

    Εκανε, επίσης, έκκληση προς τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και το κόμμα του "για συνεργασία για εκλογή του κ. Ιακώβου", προσθέτοντας ότι "στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σίγουρα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε θετικά και πολύ πιο αποτελεσματικά στην πρόταση του κ. Λυσσαρίδη για τη δημιουργία ενός ισχυρού κόμματος του κέντρου, σοσιαλδημοκρατικού".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα επικοινωνήσει αργότερα με τον κ. Λυσσαρίδη.

    Κληθείς να αναφέρει πώς θα συσπειρώσει το κόμμα του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ποσοστό που διαφώνησε με την επιλογή του Γιώργου Ιακώβου "είναι μικρό", προσθέτοντας ότι κάποιο άλλο ποσοστό δεν ψήφισε τον κ. Ιακώβου στον πρώτο γύρο για άλλους λόγους κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο δεύτερο γύρο θα ακολουθήσει την απόφαση του ΔΗΚΟ.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις του ΔΗΚΟ θα ανακοινωθούν αύριο.

    Στη συνέχεια, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του ΔΗΚΟ στις 29 Μαρτίου και ότι ανεξάρτητα από το τί θα γίνει σ' αυτό το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί Εκλογικό Συνέδριο, στο οποίο "θα ζητήσουμε την παραίτηση όλων των αξιωματούχων", συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κόμματος, για να γίνουν νέες εκλογές.

    Είπε, επίσης, ότι εάν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό θα μείνει, αν όχι τότε δεν έχει "καμία δυσκολία" να αποσυρθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [11] Κύπρος - τουρνουά - πρώτη θέση

    Λευκωσία,Κύπρος,09/02/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την πρώτη θέση κατέκτησε σήμερα η Κύπρος στο εξαεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά, νικώντας με 1 - 0 τη Σλοβενία, που πήρε τελικά τη δεύτερη θέση.

    Τρίτη κατατάχθηκε η Σλοβακία, τέταρτη η Φιλλανδία, πέμπτη η Νορβηγία και έκτη η Ισλανδία.

    Το σκορ του αγώνα Σλοβακίας - Φιλλανδίας ήταν 2 - 0 και του αγώνα Νορβηγίας - Ισλανδίας 1 - 0.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Monday, 9 February 1998 - 23:47:53 UTC