Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-05-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική Κυβέρνηση - Κυπριακό
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - δήλωση
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] ΕΔΗ - Χόλμπρουκ
  • [05] Κουτσού - διάσκεψη τύπου
  • [06] Δηλώσεις Αναστασιάδη

  • [01] Ελληνική Κυβέρνηση - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε "λύπη" και "δυσαρέσκεια" για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ενώ εξήρε την πρόταση της Ρωσίας για αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

    "Εκφράζουμε τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας, γιατί εξ'αιτίας της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, δεν υπήρξε πρόοδος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί, αφού βεβαίως ο διεθνής παράγοντας βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα από την αρνητική και αδιάλλακτη στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά".

    Ο κ. Ρέππας είπε, επίσης, ότι "οι όροι του Ραούφ Ντενκτάς είναι κατά κοινή ομολογία και παραδοχή απαράδεκτος", προσθέτοντας ότι "δεν είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση καν επί των όρων αυτών".

    Επεσήμανε, εξάλλου, ότι "η συμμετοχή του κ. Ντενκτάς στις συνομιλίες δεν προϋποθέτει όρους, αποτελεί υποχρέωσή του με βάση και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

    Αναφορικά με την πρόταση της Ρωσίας για αποστρατικοποίηση της Κύπρου, ο κ. Ρέππας είπε ότι "αποδεικνύει το ενδιαφέρον" της Μόσχας για την αποστρατικοποίηση και "περιέχει στοιχεία, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει αναπτύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, όσον αφορά την επιθυμία να προωθηθεί η ιδέα της αποστρατικοποίησης του νησιού".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [02] Πρόεδρος Κληρίδης - δήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Τη λύπη του για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό εξέφρασε σήμερα με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Κληρίδης εκφράζει "τη λύπη του γιατί δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξει προόδος στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού" κατά τη διάρκεια των διαβουλεύεων με τον Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Κληρίδης εκφράζει την απογοήτευσή του αναφορικά με δηλώσεις του κ. Χόλμπρουκ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στη Λευκωσία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χόλμπρουκ "δεν απέδωσε την ευθύνη, ως είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο, στην τουρκική πλευρά για τη μη άρση του αδιεξόδου, δοθέντος ότι διεπιστώθη πως οι θέσεις του κ. Ντενκτάς αντανακλούν και τις θέσεις της τουρκικής Κυβέρνησης, η οποία λόγω παράλογων απαιτήσεων επέμεινε στην αναγνώριση δύο ξεχωριστών κρατών, στην απόσυρση της αίτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και στην άρση του ούτω καλούμενου εμπάργκο".

    Υπογραμμίζεται επίσης, ο κ. Χόλμπρουκ "παρερμήνευσε τη θέση του Προέδρου στο θέμα των διακοινοτικών συνομιλιών" κι επιβεβαιώνεται ότι ο Πρόεδρος "μόνο στην περίπτωση των ενδοκυπριακών διαπραγματεύσεων εκπροσωπεί την Ε/κ κοινότητα και τούτο σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι συνομιλίες διεξάγονται επί διακοινοτικού επιπέδου και όχι μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τ/κ κοινότητας".

    Στην ανακοίνωση τόνιζεται, εξάλλου, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "ουδέποτε εδέχθη ότι έπαυσε να ισχύει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος του 1960 που τον προσδιορίζει ως εκπροσωπούντα την Κυπριακή Δημοκρατία".

    Τέλος, προστίθεται ότι "ο Πρόεδρος δεν είναι ενήμερος του τί διεδραματίσθη στα παρασκήνια για να αλλάξει η θέση του κ. Χόλμπρουκ, για την οποία είχε ενημερωθεί, σε ό,τι αφορά τη μη άρση του αδιεξόδου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           92,52  (-1,83)
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί                  107,54 (-2,68)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     67,06 (-1,86)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 67,63 ( 0,13)
            Βιομηχανικές Εταιρείες                  81,86 (-0,15)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις                75,37 ( 0,16)
            Εμπορικές Εταιρείες                     54,62 (-0,71)
            Αλλες Εταιρείες                         77.66 (-0,47)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών           ΛΚ    1.875.918.95
    

    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ)

    [04] ΕΔΗ - Χόλμπρουκ

    Πάφος,Κύπρος,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου.

    Ο κ. Βασιλείου είπε ότι η αποτυχία σ' αυτή τη φάση οφείλεται στην τακτική του Τ/Κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, και της Αγκυρας, που δυναμίτισαν την όλη προσπάθεια.

    Είπε, επίσης, ότι οι προσπάθειες του κ. Χόλμπρουκ πρέπει να συνεχιστούν και να αρχίσει ο διάλογος χωρίς τους όρους του Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [05] Κουτσού - διάσκεψη τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Νέα στρατηγική ζητούν και εισηγούνται οι Νέοι Ορίζοντες, βασισμένη στα πραγματικά δεδομένα του Κυπριακού, και όχι σε αυτά που επιβάλλουν οι διάφοροι ξένοι ή η πολιτική της Αγκυρας.

    Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου με θέμα εκτιμήσεις από την επίσκεψη του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού, είπε ότι "δεν είναι ξεκάθαρο πλέον από τη διεθνή πολιτική ότι το σημερινό καθεστώς δεν είναι αποδεκτό" και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική, διαφορετικά θα αλλάξει αλλά θα αλλάξει σε βάρος μας". Ο κ. Κουτσού ανέφερε ότι "το Κυπριακό έχει μπει, τουλάχιστον από το 1997, σε μια νέα ιστορική καμπή, όπου η τουρκική πλευρά, μέσω του Ντενκτάς, διατυπώνει ξεκάθαρα και δημόσια αυτά που τα προηγούμενα χρόνια εννοούσε, δηλαδή αναγνώριση με προοπτική, είτε την συνομοσπονδία, είτε τα δύο ανεξάρτητα κράτη, ως προϋπόθεση για έναρξη των συνομιλιών".

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου, ο κ. Κουτσού σημείωσε, ότι "ο κ. Χόλμπρουκ, εκφράζοντας την αμερικανική πολιτική, έχει κάνει ένα βήμα προσέγγισης ιδιαίτερα στο θέμα της αλλαγής της ιδιότητας του Τ/Κ εκπροσώπου στις διακοινοτικές συνομιλίες και αυτό επιβεβαιώθηκε με τη δήλωσή του ότι θεωρεί τον Ντενκτάς ως επιλεγμένο μέσα από πολιτικές διαδικασίες της βόρειας Κύπρου".

    Τόνισε επίσης ότι "είναι η ξεκάθαρη αποδοχή από τον κ. Χόλμπρουκ της τουρκικής λογικής ότι υπήρχε μια ισορροπία τόσο στο εσωτερικό της Κύπρου, μεταξύ των δύο κοινοτήτων, όσο και πάνω από την Κύπρο, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, και αυτή η ισορροπία έχει αλλάξει με την αποδοχή της αίτησής μας για ένταξη στην ΕΕ". Πρόσθεσε ότι "αυτό είναι καθαρά τουρκική πολιτική".

    Ο κ. Κουτσού επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Χόλμπρουκ "θεωρεί πως οι εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις είναι ουσιαστικά και οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο".

    Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων τόνισε ότι "η αποκήρυξη από τον Ντενκτάς, τόσο της συμφωνίας για ομοσπονδία, όσο και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε μια νέα θέση, βασισμένη στο υφιστάμενο σύνταγμα και στην ανάγκη να εξευρεθεί λύση με βάση αυτό και με εισαγωγή και τροποποίησή του από το ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο".

    Ο κ. Κουτσού εξέφρασε την άποψη ότι "όχι μόνο δεν θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, αλλά θα οξυνθεί", προσθέτοντας ότι "η Τουρκία χρησιμοποιεί το Κυπριακό ως όργανο για την προώθηση της δικής της πολιτικής στο Κυπριακό και γι' αυτό θα βρεθούμε προ νέων διλημμάτων και αδιεξόδων".

    Διευκρίνησε ότι "τα νέα αδιέξοδα θα αφορούν τόσο την ιδιότητα του Ντενκτάς, όσο και εμπλοκές στην προώθηση της ενταξιακής μας πορείας".

    Ο κ. Κουτσού μίλησε ακόμη για "έγκυρη πληροφορία μας ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Χόλμπρουκ ήταν στην Κύπρο, στρατιωτικός συνεργάτης του είχε επαφές στην Αγκυρα, όπου του επιβεβαίωσαν πως οι θέσεις που εξέφραζε ο Ραούφ Ντενκτάς, ήταν αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας και επομένως οι θέσεις αυτές ήταν καθόλα αποδεκτές και είχαν την πλήρη κάλυψη της Τουρκίας".

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Χόλμπρουκ ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν λύση, ο κ. Κουτσού είπε ότι "είναι μια θέση που εκφράζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική", προσθέτοντας ότι "δεν θεωρούν ότι η ύπαρξη του προβλήματος εμποδίζει ζωτικά προβλήματα αμερικάνικα, απλώς θέλουν να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο".

    Εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν θα "επιβάλουν όπως έκαναν στην περίπτωση της Βοσνίας τη λύση", προσθέτοντας ωστόσο ότι "θα επηρεάσουν με τις θέσεις που παίρνουν σημαντικά την τελική λύση".

    Ο κ. Κουτσού χαιρέτισε τη "ρωσική πρωτοβουλία για την πρότασή της για αποστρατικοποίηση" και πρόσθεσε ότι "παρόλες τις αδυναμίες που υπάρχουν σήμερα στο διεθνές σκηνικό πιστέυουμε ότι υπάρχει δυνατότητα να χτίσουμε πάνω στη ρωσική πρόταση και ιδιαίτερα για τα θέματα των πυραύλων και της αποστρατικοποίησης, μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [06] (Κ) Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Λευκωσία,Κύπρος,04/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Λύπη και απογοήτευση για τη συνέχιση της "απαράδεκτα αδιάλλακτης συμπεριφοράς του Ραούφ Ντενκτάς αλλά και της Αγκυρας" εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Παράλληλα εξέφρασε λύπη γιατί όπως είπε "αναμέναμε ότι η αμερικανική πρωτοβουλία θα μπορούσε να σπάσει το αδιέξοδο και να οδηγήσει σε έναν απευθείας διάλογο με προοπτική".

    Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι "δεν θα περιοριστούν στις φραστικές επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες οι εκπροσωπούντες την Αμερική αλλά συνδιασμένα και με τα Ηνωμένα Εθνη θα προχωρήσουν σε πολιτικές και πρακτικές που θα επαναφέρουν τον κ. Ντενκτάς και στη διεθνή νομιμότητα και στον απευθείας διάλογο".

    Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά επιρροή πάνω στην Αγκυρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ "η οποία ήταν ευπρόσδεκτη και σαν πρωτοβουλία και σαν παρέμβαση" θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, σαν αποτέλεσμα της επιρροής που μπορεί να ασκήσουν πάνω στην Αγκυρα ώστε να συνέλθει ο κ. Ντενκτάς.

    Κληθείς να πει αν πιστεύει ότι ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δεν ξεκίνησε την πιο αποφασιστική του προσπάθεια ή εάν πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία της δικής μας πολιτικής να πείσουμε τους Αμερικανούς ο κ. Αναστασιάδης είπε: "Ούτε το ένα ούτε το άλλο".

    Οπως επεσήμανε δεν είναι θέμα αν αποτύχαμε να τους πείσουμε γιατί όπως είπε "αν αποτυγχάναμε δεν θα παρενέβεναν".

    Το ότι όπως παρατήρησε, ο κ. Χόλμπρουκ επέστρεψε ως απαράδεκτο έγγραφο του κ. Ντενκτάς στο οποίο αξιούσε αναγνώριση κρατικής οντότητας, άρση του εμπάργκο και αναστολή διαπραγματεύσεων με την ΕΕ σημαίνει ότι "τα σωστά μυνήματα εδόθησαν".

    Οπως τόνισε ο κ. Αναστασιάδης εκείνο το οποίο απαιτείται αυτή την ώρα είναι να ξεπεράσουμε τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης χώρας και να προχωρήσουμε στο να ασκηθούν τέτοιες πιέσεις ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις.

    Σχολιάζοντας παρατήρηση ότι ωστόσο ο κ. Χόλμπρουκ δεν άφησε ενδείξεις ότι θα ασκήσει οποιεσδήποτε πιέσεις ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι αυτό που αναμένεται είναι ότι "δεν θα περιοριστούν απλά στα λόγια, στις επιδοκιμασίες ή στις αποδοκιμασίες αλλά θα προχωρήσουνε σε μια πιο ενεργό ανάμειξη ώστε να διαμορφώσουν τέτοιες συνθήκες που να επιτρέπεται πλέον με αισιοδοξία και η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης αλλά και οι οποιεσδήποτε συνομιλίες σε ένα νέο διάλογο ότι θα αποδόσουν".

    Κληθείς να σχολιάσει τη θέση ότι έφτασε ο καιρός η δική μας πλευρά να αλλάξει εντελώς τη στρατηγική και τακτική της σε θέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι "δεν είμαστε υπέρ αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται εν βρασμώ ψυχής ούτε και εξ εκείνων που θα εισηγούντο πολιτική ξένη με τις διεθνείς πραγματικότητες".

    Το θέμα όπως είπε είναι το πώς γίνεται πιο πρακτική η διεθνής κινητικότητα.

    Αυτό πρέπει με νηφαλιότητα και πέραν από τα φώτα της δημοσιότητας και της δημαγωγίας να απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο, είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να χαραχθεί μια κοινή πορεία Κύπρου - Ελλάδας και όσων άλλων των χωρών μπορούν να μας συμπαρασταθούν και να ξεκινήσει μια εκστρατεία πιο πιεστική και πειστική προς την Ευρώπη και κάθε άλλη κατεύθυνση.

    Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε εξάλλου ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα πιο ενεργά τόσο ο αμερικανικός όσο και ο ρψσικός παράγοντας καθώς και τα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι δεν είναι η ώρα για να ασκήσει κριτική σε όσους αρνηθήκαν να συνεργαστούν στα πλαίσια της πρότασης για τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην κυβέρνηση.

    Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι ούτε η ώρα που επιτρέπεται "η αντιπολίτευση, παραγνωρίζοντας πραγματικότητες και δεδομένα, να πιστεύει ότι μπορεί να αντλήσει πολιτικά ωφέλη".

    Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε εξάλλου στο σημείο αυτό ότι "η Μόσχα αξιοποιείται στο βαθμό που μπορεί και η ίδια να βοηθήσει".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε ότι αντί να μιλούμε για παγιδεύσεις και για απώλεια κυριαρχίας καλύτερα είναι να επικεντρωθούμε στα δεδομένα.

    "Υπήρχε προηγουμένως πρόοδος την οποία ανέτρεψε η κυβέρνηση; Εδώ και 24 χρόνια δεν είναι οι ίδιες αξιώσεις του κ. Ντενκτάς; Δεν είναι στα ίδια αδιέξοδα που οδηγήθηκαν σωρεία άλλων πρωτοβουλιών", διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

    Οπως πρόσθεσε αυτό που λείπει είναι η αποφασιστικότητα από εκείνους που έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα ασκώντας τις πιέσεις προς την Αγκυρα να μπορέσουν να επιτύχουν επάνοδο και στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και εγκατάλειψη των αδιάλλακτων και απαράδεκτων θέσεων του Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι το εάν θα κάνουμε προσφυγές ή άλλα διαβήματα, το αν θα έρθουν ή όχι οι S300 είναι μια συλλογική ευθύνη, "την οποία θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε".

    Κληθείς τέλος να πει αν ο ΔΗΣΥ προτίθεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της διπλωματικής "επίθεσης" προς τα έξω ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι "μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις μέσα στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών που συμμετέχουμε χωρίς αμφιβολία θα προχωρήσουμε στα διαβήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια του όρου το γεγονός της μη προόδου και πού οφείλεται".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 4 May 1998 - 17:46:14 UTC