Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-07-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] ΝΕΟ - Επέτειος Πραξικοπήματος
  • [03] Βρετανία - εκδηλώσεις ομογένειας - μαύρες επέτειοι
  • [04] Υπουργός Αμυνας - Νεοσύλλεκτοι
  • [05] Βασιλείου - Δηλώσεις
  • [06] Θάνατος Εθνοφρουρού - Διάταγμα κράτησης
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - επιστροφή - δηλώσεις

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     84.59  (-0.94)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £1,016,723
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £  464,901   98.91 (-0.74)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £    7,489   58.83 (-0.47)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   51,117   59.65 (-0.93)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £  101,500   78.15 (-1.19)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £  160,754   69.95 (-1.19)
            Εμπορικές Εταιρείες        £   64,921   42.64 (-3.51)
            Αλλες Εταιρείες            £   67,329   71.60 (-0.97)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [02] ΝΕΟ - Επέτειος Πραξικοπήματος

    Λευκωσία,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες καλούν ηγεσία και λαό να αναλογιστούν τις μεθοδεύσεις που και σήμερα οι ξένοι προωθούν, με απώτερο σκοπό την κατάλυση της συνταγματικής τάξης.

    Σε ανακοίνωση τους, με την οποία καταδικάζουν το άφρον και προδοτικό πραξικόπημα, οι ΝΕΟ σημειώνουν ότι "ο ξένος παράγοντας έδρασε το '74 υποδαυλίζοντας την εμφύλια διαμάχη και αξιοποιώντας τόσο τη Χούντα όσο και τοπικούς ενόχους και αθώους".

    Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι "μπορεί οι Αμερικανοί να έπαυσαν, από τότε, να επεμβαίνουν απροκάλυπτα για την κατάλυση της Δημοκρατίας. Οι μεθοδεύσεις, όμως, εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα με συγκεκαλυμμένο τρόπο, με στόχο την κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μεθοδεύσεις αυτές προωθούν "προτάσεις που συνιστούν μείωση της κυριαρχίας μας" και "έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους".

    Οι ΝΕΟ καλούν "όλους να εργαστούν για τη διαφύλαξη της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [03] Βρετανία - εκδηλώσεις ομογένειας - μαύρες επέτειοι

    Λονδίνο,Βρετανία,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με μεγάλη συγκέντρωση για τους αγνοούμενους αρχίζουν σήμερα στη Βρετανία οι εκδηλώσεις της ομογένειας για την μαύρη επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974.

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας την Κυριακή 19 Ιουλίου, όπου αναμένεται η μαζικότερη συμμετοχή λόγω των εξελίξεων στο κυπριακό πρόβλημα.

    Το "Συλλαλητήριο για τη Λευτεριά της Κύπρου" θα ξεκινήσει από το "Σπίκερς Κόρνερ" στις 2.45 μ.μ., ενώ στις 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία "Τραφάλγκαρ".

    Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από Βρετανούς βουλευτές και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, Χάρη Σοφοκλείδη.

    Νωρίτερα την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία μαθητών από το "Γούντ Γκριν".

    Στο μεταξύ, απόψε θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα 14 της Βουλής των Κοινοτήτων, κατά την οποία θα μιλήσουν Βρετανοί βουλευτές και θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων των αποδήμων.

    Η οργάνωση των αποδήμων καλεί όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της και να απαιτήσουν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων από την Κύπρο και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [04] Υπουργός Αμυνας - Νεοσύλλεκτοι

    Λευκωσία,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το ΚΕΝ Πάφου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημήτρη Δήμου κι άλλους ανώτατους επιτελείς του ΓΕΕΦ. Ο κ. Ομήρου περιόδευσε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και συνομίλησε με τους νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς, τους οποίους διαβεβαίωσε για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης που θα έχουν και την άψογη συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσουν από τους άνδρες και τους αξιωματικούς της Ε.Φ.

    Ο Υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΚΕΝ Πάφου, η οποία δεν είναι και τόσο καλή, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας του νέου ΚΕΝ.

    Ανέφερε, επίσης, ότι έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε τα υφιστάμενα κτίρια να μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες.

    Για τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα που στοίχισαν τη ζωή σε δύο εθνοφρουρούς, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για αποφυγή τέτοιων περιστατικών και ότι η διερεύνηση των υποθέσεων έχει ήδη αρχίσει. Τόνισε δε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

    Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, περί άσκησης τουρκικών αεροσκαφών στο Ισραήλ με σκοπό να πλήξουν τους S-300, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ανεπίσημες πληροφορίες.

    Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Δήμου είπε ότι η κατάταξη των νεοσυλλέκτων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και ότι η ΕΦ θα προσφέρει ότι είναι δυνατόν για τη σωστή εκπαίδευση και άνετη διαβίωση των εθνοφρουρών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΔΠ/ΜΑ)

    [05] Βασιλείου - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ) "Πολύ επιτυχημένη" χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλείου, την τρίτη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των έξι υποψηφίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρών, που πραγματοποιήθηκε στη Λουμπλιάνα, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί πολύ σημαντικές αποφάσεις.

    Μιλώντας κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί να επιδιωχθεί έναρξη των διαπραγματεύσεων, στη διάρκεια της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ.

    Οι υποψήφιες χώρες (Κύπρος, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Εσθονία), είπε ο κ. Βασιλείου, αποφάσισαν να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στις αρχές Σεπτεμβρίου τις θέσεις τους για τα επτά κεφάλαια πάνω στα οποία θα γίνουν διαπραγματεύσεις.

    Επίσης, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συμπληρωθεί έως το 2002 η διαδικασία προετοιμασίας τους, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη.

    "Συμφωνήθηκε επίσης ότι το δημιουργικό κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που επικράτησε στη Λουμπλιάνα θα πρέπει να συνεχιστεί με τακτικές συναντήσεις των έξι υποψηφίων χωρών", δήλωσε ο κ. Βασιλείου.

    Οπως ανέφερε, μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση στην Πολωνία, περί τα τέλη Σεπτέμβριου.

    Τα επτά κεφάλαια στα οποία οι υποψήφιες χώρες θα υποβάλουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις είναι: Επιστήμες και Ερευνα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Πολιτιστική και Οπτικοακουστική Πολιτική, Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογίες Πληροφορίας, ΚΕΠΠΑ (Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας), Βιομηχανική Πολιτική και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

    Βασιλείου για συνάντηση Κληρίδη - Γιέλτσιν

    Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Μπορίς Γιέλτσιν, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι, όπως αναμενόταν, η συνάντηση αυτή προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

    Οπως ανέφερε, όλες οι εφημερίδες του τελευταίου διημέρου όχι μόνο αναφέρονταν αλλά έδιναν ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση, με άρθρα και φωτογραφίες. Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στις δεδηλωμένες θέσεις του Προέδρου Κληρίδη για πρόοδο στο Κυπριακό, τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και την αποστρατικοποίηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΚΝ/ΜΑ)

    [06] Θάνατος Εθνοφρουρού - Διάταγμα κράτησης

    Λευκωσία,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε το Στρατοδικείο εναντίον του εθνοφρουρού Νέστωρα Μιχαηλίδη, για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση του θανάτου του εθνοφρουρού Παναγιώτη Κωνσταντίνου Χρίστου.

    Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες σε στρατόπεδο στην περιοχή Κλήρου, υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά.

    Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Χρίστου τραυματίστηκε θανάσιμα όταν πυροβολήθηκε με πιστόλι από τον συνάδελφό του. Μετά το επεισόδιο, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - επιστροφή - δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,14/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, επαναβεβαίωσε ότι το συμβόλαιο για τους ρωσικούς πυραύλους S300 θα εφαρμοστεί, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζονται και όλες οι πρόνοιες του συμβολαίου, χωρίς διαφοροποιήσεις.

    Μιλώντας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την άφιξή του από τη Μόσχα, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι σκοπός των επαφών του με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας ήταν η επαναβεβαίωση, και από τις δύο πλευρές, ότι θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

    Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση καταργούνται οι συμφωνίες του 1960, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι για να ενταχθεί οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να προβεί σε ορισμένες ενέργειες εναρμόνισης.

    Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι στην τράπεζα των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού συζητούνται θέματα με τα οποία θα τοποποιηθούν οι συμφωνίες αυτές.

    Οσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη στα κατεχόμενα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε την περίοδο για μιαν τέτοια επίσκεψη ακατάλληλη.

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ ότι η πολιτική της Κυβέρνησης έχει χρεωκοπήσει, ο Πρόεδρος Κληρίδης διερωτήθηκε πότε το ΑΚΕΛ αντιλήφθηκε ότι χρεωκόπησε η πολιτική της Σοβιετικής Ενωσης, για να μπορεί να αντιληφθεί και το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα Κυβέρνηση της Κύπρου.

    Αρχική δήλωση

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι είναι "πλήρως ικανοποιημένος" από τις συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Γεβγκένι Πριμακόφ.

    "Σ' αυτές τις συναντήσεις", είπε, "κάναμε μιαν από κοινού ανασκόπηση της σημερινής θέσης του κυπριακού προβλήματος" και "διαπιστώσαμε ότι είχαμε, και καταλήξαμε, σε κοινές θέσεις πάνω στη λύση του Κυπριακού, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αποστρατικοποίησης".

    Αφού ανέφερε ότι συζητήθηκε και το αίτημα της τουρκικής πλευράς για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι κατέληξαν "σε ομόφωνο συμπέρασμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να το αναγνωρίσει και η πολιτική της Ρωσίας είναι ακριβώς αυτή που είναι και η δική μας πολιτική, ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με τη συζήτηση για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία".

    Πρόσθεσε, ακολούθως, ότι συζητήθηκαν "θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία" και ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Πριμακόφ "μπήκαμε σε περισσότερες λεπτομέρειες".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα οικονομά, τονίζοντας ότι "παντού καταλήξαμε σε ομόφωνες αποφάσεις".

    Είπε, στη συνέχεια, ότι παρευρέθηκε και στην έναρξη των Παγκοσμίων Αγώνων Νέων, που "ήταν πράγματι εντυπωσιακή".

    S300

    Κληθείς να αναφέρει εάν, μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, η Κύπρος έχει ελεύθερα τα χέρια να χειριστεί το θέμα των S300 όπως επιθυμεί, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι δεν ήταν πρόθεσή του να συζητήσει την "κατάργηση" των σχετικών συμβολαίων, τονίζοντας ότι "πρόθεση εκεί ήταν και οι δύο πλευρές να επαναλάβουμε ότι θα εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα".

    Σε ερώτηση εάν εφαρμογή του συμβολαίου σημαίνει και άφιξη των πυραύλων, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "όταν λες θα εφαρμόσεις, σημαίνει ότι θα εφαρμόσεις αυτά που γράφει η συμφωνία". Απντώντας σε ερώτηση τί έχει αλλάξει με την επίσκεψη αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι "τίποτε δεν αλλάζει", προσθέτοντας ότι η επίσκεψη δεν έγινε για τους πυραύλους, αλλά διότι τον προσκάλεσε ο Δήμαρχος της Μόσχας να παρευρεθεί στην έναρξη των Αγώνων.

    Είπε, επίσης, ότι "επί την ευκαρία που ήμουν εκεί, ήταν χρήσιμο να επανεξετάσουμε τις θέσεις μας πάνω στο Κυπριακό", δηλαδή "εάν ταυτιζόμαστε, πού ταυτιζόμαστε", καθώς και "τις θέσεις μας πάνω στα θέματα συνεργασίας μας στους εξοπλισμούς και τις θέσεις μας πάνω σε οικονομικά θέματα, που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές".

    Κληθείς να αναφέρει εάν συζητήθηκε και το θέμα της διπλής φορολογίας, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "ανταλλάξαμε απόψεις και πάνω σ' αυτό το θέμα κι έχουμε αποφασίσει ότι αύριο θα μεταβεί στη Μόσχα μια υπηρεσιακή αντιπροσωπεία μας, η οποία θα συζητήσει με υπηρεσιακούς της ρωσικής Κυβέρνησης".

    ΑΚΕΛ - Πολιτική Κυβέρνησης

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το ΑΚΕΛ και ο Γ.Γ. του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας υποστηρίζουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης, τόσο στον πολιτικό τομέα όσο και στον οικονομικό, έχει χρεωκοπήσει, ο Πρόεδρος Κληρίδης απάντησε χαρακτηριστικά: "Είπα επανειλημμένα ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά όταν ακούω τον κ. Χριστόφια να λέει ότι η πολιτική μου έχει χρεωκοπήσει, διερωτώμαι πότε αντιλήφθηκε ότι η πολιτική της Σοβιετικής Ενωσης είχε χρεωκοπήσει και γιατί τόσο εύκολα αντιλαμβάνεται ότι η δική μου πολιτική έχει χρεωκοπήσει. Δεν νομίζω ότι έχουμε χρεωκοπήσει".

    Ραούφ Ντενκτάς - συνέντευξη

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε συνέντευξή του, είπε ότι εάν ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η επόμενη κίνηση των Ε/Κ θα είναι να δηλώσουν ότι οι συμφωνίες του 1960 είναι άκυρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελληνοτουρκικός πόλεμος, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε κάτι τέτοιο".

    Εξηγώντας τη θέση του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "για ορισμένα χρόνια τώρα, αυτό που συζητούμε είναι η τροποποίηση των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου", προσθέτοντας ότι αναζητείται "ένα νέο σύνταγμα", το οποίο "δεν θα έχει σχέση με το σύνταγμα της Ζυρίχης, διότι θα είναι ομοσπονδιακό σύνταγμα".

    Ακολούθως, είπε ότι συζητούνται και θέματα που αοφορύν "τη μελλοντική ασφάλεια των δύο κοινοτήτων, την αποστρατικοποίηση", σημειώνοντας ότι σε περίπτωση ένταξης στην ΕΕ, "η Ευρώπη έχει ορισμένους κανόνες, ορισμένες νομοθεσίες, με τις οποίες πρέπει να εναρμονίσουμε και τη δική μας νομοθεσία", επισημαίνοντας ότι "αυτό δεν είναι μόνο για την Κύπρο, αλλά για όλα τα κράτη".

    "Επομένως", είπε, "οι ισχυρισμοί του κ. Ντενκτάς είναι τελείως αβάσιμοι", τονίζοντας ότι "ασφαλώς θα τροποποιηθούν οι συνθήκες εκείνες, διότι και η όλη εργασία που κάνουμε, και χωρίς να μπούμε στην Ευρώπη, είναι η τροποποίηση αυτών των συμφωνιών".

    Μαύρες Επέτειοι - Επισκέψεις στα κατεχόμενα των Γιλμάζ και Ντεμιρέλ

    Αναφερόμενος στις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, σε συνάρτηση με την επικείμενη άφιξη στα κατεχόμενα του Τούρκου Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και του Προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "σε μίαν περίοδο που χαρακτηρίζεται από την τουρκική εισβολή, δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 14 July 1998 - 18:46:08 UTC