Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-11-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Φιλλανδικό Κοινοβούλιο
  • [02] Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα
  • [03] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα
  • [04] Ποδόσφαιρο
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Αποκαλυπτήρια
  • [06] Κασουλίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [07] Θεοδώρου - Σύνοδος - Ορθοδοξία
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Ηρωας Σταυριανός - Κυπριακό
  • [09] Λονδίνο - Εκδήλωση - Κυπριακό

  • [01] Κύπρος - Φιλλανδικό Κοινοβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει σήμερα στην Κύπρο αντιπροσωπεία του Φιλλανδικού Κοινοβουλίου, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

    Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου, καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών σημειώθηκαν χθες το βράδυ τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Απόλλων        - ΕΘΑ      79 - 86
    Αχιλλέας Αγρού - ΑΕΛ      74 - 97
    ΑΠΟΕΛ          - Ομόνοια  94 - 75
    ΕΝΑΔ           - Κεραυνός 59 - 70
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στους χθεσινούς αγώνες για την 7η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Ανόρθωση        - Αρης             5 - 0
    ΑΕΛ             - Νέα Σαλαμίνα     8 - 3
    Εθνικός Αχνας   - ΑΠΟΕΛ            2 - 3
    Ευαγόρας        - Ε.Ν. Παραλιμνίου 1 - 1
    Δόξα Κατοκοπιάς - Απόλλωνας        1 - 2
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και η Αλκή τον Ολυμπιακό. Οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 2.45 μ.μ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Αποκαλυπτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραστεί σήμερα στη μετακομιδή των οστών και θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του ήρωα του 1821 οπλαρχηγού Ιωάννη Σταυριανού, στην γενέτειρά του, Λόφου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [06] Κασουλίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα καθιστούσε αδύνατη τη λύση του Κυπριακού.

    Αυτή είναι η θέση που ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης προβάλλει στις επαφές που έχει με ξένους ομολόγους του και αξιωματούχους.

    Μιλώντας κατά την αναχώρησή του σήμερα το πρωί για επαφές σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η διασύνδεση των δύο δίνει βέτο στην Τουρκία να αποφασίσει πότε θα ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ και την ενθαρρύνει να είναι αρνητική στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ.

    Ο κ. Κασουλίδης ρωτήθηκε για τη διαδικασία πήγαινε - έλα των Ηνωμένων Εθνών και είπε ότι πιθανόν αυτή να εξελιχθεί σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και στη συνέχεια σε απευθείας διαπραγματεύσεις.

    Επαφές Κασουλίδη

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι μεταβαίνει στην Αθήνα σήμερα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

    Ανέφερε ότι στόχος της συνάντησης είναι "η ανασκόπηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται τόσο επί του Κυπριακού όσο κι επί της ενταξιακής πορείας" της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Είπε, επίσης, ότι η επίσκεψη γίνεται "μέσα στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων" που έχει με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρο Πάγκαλο και τους άλλους Υπουργούς.

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αύριο θα μεταβεί στη Μαδρίτη για "προκαθορισμένη επίσκεψη εργασίας και συνομιλίας με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών, κύριο επίκεντρο της οποίας θα είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Στη συνέχεια, όπως είπε, θα μεταβεί στο Λονδίνο, ύστερα από πρόσκληση της Κυπριακής Αδελφότητας, όπου θα παραστεί στην "καθιερωμένη συνάντηση μελών της Βουλής των Κοινοτήτων", την οποία θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο ΥΠΕΞ είπε ότι με την ευκαιρία αυτή θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ για ανασκόπηση των εξελίξεων του Κυπριακού και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Στις 8 Νοεμβρίου, ο κ. Κασουλίδης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου την επομένη "θα γίνει ο διάλογος Κύπρου - Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι καθιερωμένος" και στις 10 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι ουσιαστικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι γίνονται διευθετήσεις για να έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί.

    Επαφές Αν Χέρκους

    Σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία πήγαινε - έλα που έχει αρχίσει η Αναπληρωτής Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "στην περίπτωση αυτή, πέραν του ότι πρόκειται περί επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων από την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, μιλούμε για το πρώτο στάδιο, δηλαδή το στάδιο των απλών επαφών".

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι εάν η διαδικασία του πήγαινε - έλα "αρχίσει να παίρνει μορφή, θα μετατραπεί σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, για να μετατραπεί μετά σε απευθείας διαπραγματεύσεις".

    Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί του θέματος, ο κ. Κασουλίδης συνέστησε "υπομονή".

    Σε παρατήρηση ότι θα πρέπει να ενημερώνεται ο λαός, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "ο κυπριακός λαός να μην ανησυχεί, διότι εάν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθεί, θα ενημερωθεί".

    Ενταξιακή πορεία

    Σε ερώτηση σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται από ορισμένες χώρες να συνδέσουν το Κυπριακό με την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Κασουλίδης είπε: "Εγώ προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους τους ομολόγους μου ότι οποιαδήποτε διασύνδεση του κυπριακού προβλήματος με την ενταξιακή πορεία σημαίνει το τέλος των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού".

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι αυτό σημαίνει πως "εκτός του ότι δίδεται ουσιαστικά βέτο στην Τουρκία να αποφασίσει πότε θα ενταχθεί η Κύπρος και αν θα ενταχθεί, διότι είναι στο χέρι της εάν θα λυθεί ή όχι το Κυπριακό, δίδεται και στην Τουρκία ένας επιπρόσθετος λόγος για να είναι αρνητική στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού".

    "Επομένως", είπε, "σε τίποτε δεν βοηθά μια τέτοια προσπάθεια διασύνδεσης του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία, πέραν του γεγονότος ότι δεν εξυπηρετούνται ούτε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται, δηλαδή και αν θέλουν προσέγγιση της Τουρκίας προς την Ευρώπη".

    Σημείωσε, επίσης, ότι "με το να συντηρούν τον Κυπριακό ανοικτό, το Κυπριακό είναι, όπως οι ίδιοι έχουν καθορίσει, ένα από τα σημαντικά εμπόδια της προσέγγισης της Τουρκίας προς την Ευρώπη".

    Σε ερώτηση εάν αυτό μπορεί να θεωρηθεί και προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή εάν κλείσει η πόρτα της ΕΕ για την Κύπρο η Ε/κ πλευρά δεν θα συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού, ο κ. Κασουλίδης είπε: "Δεν θα το έθετα έτσι, διότι δεν θεωρούμε ότι εμείς θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την ένταξη".

    Είπε, επίσης, ότι "εάν γίνει επίσημη διασύνδεση του Κυπριακού και της ενταξιακής πορείας, τότε αυτό θα σημαίνει για την Τουρκία πρόσκληση να μην επιτρέψει ποτέ τη λύση του Κυπριακού".

    Λυσιώτες

    Σε ερώτηση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Πέργαμος μεταξύ Λυσιωτών γεωργών και Τούρκων εποίκων και Τ/Κ, καθώς και την πρόθεση των Λυσιωτών να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη παροχή ασφάλειας από τις Βρετανικές Βάσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, δηλαδή ότι εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις, επιδιώκουμε όχι μόνο για τους Λυσιώτες, αλλά και για όλους τους πρόσφυγες και τα θύματα της εισβολής και την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους".

    "Ιδιαίτερα στο θέμα των Λυσιωτών", είπε, η Κυβέρνηση υποστηρίζει "το δικαίωμά τους να καλλιεργήσουν τη γη τους, η οποία βρίσκεται εντός των Βρετανικών Βάσεων".

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "το θέμα ασφαλώς παραμένει η ασφάλειά τους και η ασφάλεια της περιουσίας τους, δηλαδή της γης που θα καλλιεργούν, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο".

    Σε άλλη ερώτηση, ο ΥΠΕΞ είπε ότι είχε επαφές με το Βρετανό Υπατο Αρμοστή Ντέιβιντ Μάντεν, κατά τις οποίες του δόθηκε "η διαβεβαίωση ότι η αστυνομία των Βάσεων θα συνοδεύσει τους γεωργούς, με στόχο να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους".

    Επεσήμανε, εξάλλου, ότι "κατά πόσον εκρίθη ότι δεν έπρεπε να προχωρήσουν διότι υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλειά τους, αυτό είναι θέμα το οποίο εξετάζεται".

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν έληξε το θέμα ακόμα για την Κυβέρνηση, ο κ. Κασουλίδης απάντησε: "Ασφαλώς".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [07] Θεοδώρου - Σύνοδος - Ορθοδοξία

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου, για να συμμετάσχει σε διήμερη σύνοδο της Διεθνούς Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΕΔΣΟ), που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

    Στη σύνοδο θα γίνει προγραμματισμός για τον εορτασμό των 2000 χρόνων της Χριστιανοσύνης, θα μελετηθούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας του Οργανισμού και θα συζητηθεί η σύσταση επιτροπής νομομαθών από χώρες μέλη της ΕΔΣΟ, που θα υποβάλουν προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη νομοθετική ρύθμιση της παρουσίας και δράσης των νεοφανών αιρέσεων στην Ευρώπη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Ηρωας Σταυριανός - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης έχει στείλει "τα σωστά μηνύματα στους κατάλληλους αποδέκτες", τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, προσθέτοντας ότι έχει, επίσης, αποδείξει ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου - Ελλάδας "μπορεί, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος της άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Μιλώντας στην τελετή μετακομιδής των οστών του ήρωα του 1821 οπλαρχηγού Ιωάννη Σταυριανού και τελώντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα, στη γενέτειρά του, Λόφου, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η πολιτική ενίσχυσης της άμυνας της Κύπρου συνεχίζεται "με κάθε αμυντικό όπλο που εμείς θεωρούμε ότι μεγιστοποιεί την ασφάλειά μας".

    Είπε, επίσης, ότι "ο Σταυριανός υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Κύπριους αγωνιστές του 1821", προσθέτοντας ότι "η πατριωτική πορεία του Σταυριανού προβάλλει ως πρότυπο και ως παράδειγμα αγωνιστικής αρετής" κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι την αρετή αυτή "θα την επιδείξει ο κυπριακός ελληνισμός, ξανά, εδώ, στη μαρτυρική Κύπρο, εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν".

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "ο αγώνας μας είναι ειρηνικός", αλλά προειδοποίησε ότι "εάν ο Αττίλας επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να μας επιβάλει τη θέλησή του, ας μην έχει κανένας καμιά αμφιβολία ότι θα υπερασπίσουμε την ελευθερία μας, την εθνική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας με κάθε μέσο".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι "με ενωμένες τις δυνάμεις μας, με τη βοήθεια των όπου γης Ελλήνων, με την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας και με την αλληλεγγύη ξένων κρατών και προσωπικοτήτων, είμαστε σίγουροι ότι θα σώσουμε την Κύπρο", προσθέτοντας ότι "ήδη τα Ηνωμένα Εθνη έχουν αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες για την ουσία του Κυπριακού, αλλά και για τη μείωση της έντασης".

    "Η δική μας πλευρά", συνέχισε, "θα κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί μια λύση μέσα στις παραμέτρους που έχουν καθορίσει οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών", τονίζοντας ωστόσο ότι "η δική μας πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι αρκετή", αλλά χρειάζεται "μια αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς".

    Οσον αφορά την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι η πρόταση "για συμμετοχή της Τ/κ κοινότητας στην αντιπροσωπεία μας, που διαπραγματεύεται την ένταξη, εξακολουθεί να ισχύει".

    Τέλος, ο Πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε "το σύνολο του κυπριακού λαού ότι θα συνεχίσουμε τη στρατηγική μας, στόχος της οποίας είναι μία Κύπρος ελεύθερη, αποστρατιωτικοποιημένη, ασφαλής κι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση" και που "θα συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη συνεργασία όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [09] Λονδίνο - Εκδήλωση - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,01/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι πολιτική και όχι στρατιωτική, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το παράρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ στη Βρετανία.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι όλα όσα γίνονται στον τομέα της άμυνας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις απειλές της βίας, αλλά τόνισε ότι το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολιτικό και όχι στρατιωτικό, άρα και η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική, όχι στρατιωτική.

    Ελλάδα και Κύπρος, με κοινή στρατιωτική άμυνα, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση και απειλή, είπε, αλλά σημείωσε ότι αυτό γίνεται για να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά έναντι εκείνου που θα διανοηθεί κάτι τέτοιο.

    Ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας είπε, επίσης, ότι εμείς δεν απογοητευόμαστε, έστω και αν η Τουρκία επανηλειμμένα έκανε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για διάλογο προς λύση. Εξάλλου, επεσήμανε, μας έχουν κάνει σαφές ότι γι' αυτούς η λύση είναι εκείνη του 1974.

    Αναφέρουμε ότι η εκδήλωση έγινε προς τιμή του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος στη δική του ομιλία είπε ότι η τακτική της υποχωρητικότητας δεν απέδωσε.

    Καυτηρίασε, επίσης, την υποκρισία των μεγάλων και είπε ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική, υποστηρίζοντας παράλληλα την επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

    Ο κ. Λυσσαρίδης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του στην Κυβέρνηση έχει την έννοια της εγγύησης εναντίον απαράδεκτης λύσης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δέχθηκε μόνο δύο Υπουργεία, που έχουν το ρόλο τοποτηρητών.

    Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκδήλωση, τόνισε τη μεγάλη σημασία της πορείας της Κύπρου προς την Ευρωπη.

    Σε ομιλία του, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως τις δύο κορυφαίες στρατηγικές επιλογές.

    Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, η Ευρωβουλευτής Πολίν Γκριν και ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος.

    Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Μιχάλης Ατταλίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Ζαφειρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάρης Σοφοκλείδης.

    Στον κ. Λυσσαρίδη και τον κ. Τσοχατζόπουλο επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 1 November 1998 - 13:02:10 UTC