Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-11-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεσβεία Ισραήλ - Υπόθεση Κατασκοπείας
  • [02] Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
  • [03] Ισραηλινοί - Κεντρικές Φυλακές
  • [04] Ραπτάκης - Ελληνοαμερικανικός Συνασπισμός
  • [05] ΔΗΚΟ - Επαρχιακά Συνέδρια

  • [01] Πρεσβεία Ισραήλ - Υπόθεση Κατασκοπείας

    Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Οι δύο ισραηλινοί που βρίσκονται υπό κράτηση αναφορικά με υπό διερεύνηση υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Εθνικής Φρουράς, διέψευσαν τους ισχυρισμούς εναντίον τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Λευκωσία.

    Εξάλλου, ο Πρόξενος της ισραηλινής Πρεσβείας θα επισκεφθεί κατά το Σαββατοκύριακο ή αρχές της εβδομάδας τους δύο Ισραηλινούς.

    Ανακοίνωση της Πρεσβείας που εξεδόθη αργά χθες το απόγευμα αναφέρει ότι όπως περιήλθε στην αντίληψή της, "οι δύο ισραηλινοί διέψευσαν τους ισχυρισμούς εναντίον τους".

    Ωστόσο, η Πρεσβεία σημειώνει ότι ανέφερε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, "το οποίο θα ενημερώσει τις οικογένειες" των δύο υπόπτων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ισραηλινή πρεσβεία είχε ενημερωθεί από την Αστυνομία Λάρνακας για τη σύλληψη των Ούντι Αργκόφ και Ιγκάλ Νταμαρί, στις 11 χθες το πρωί.

    Η Πρεσβεία ενημερώθηκε επίσης ότι οι δύο Ισραηλινοί θα παρουσιάζονταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για εξασφάλιση διάταγμα κράτησης με την κατηγορία της κατασκοπείας.

    Οι δύο Ισραηλινοί ζήτησαν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει στο δικαστήριο και η Πρεσβεία τους εξασφάλισε Κύπριο δικηγόρο.

    Στις 2.00, ο δικηγόρος πληροφόρησε την Πρεσβεία ότι εξεδόθη εναντίον τους ένταλμα οκταήμερης προσωποκράτησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [02] Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

    Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Μεγάλη νίκη σημείωσε χθες βράδυ το ΑΠΟΕΛ επί της Ανόρθωσης, με 4 - 3 στο Μακάρειο Στάδιο για την όγδοη αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

    Το ΑΠΟΕΛ ισοβαθμεί τώρα με την Ανόρθωση στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Ενωση - Ομόνοια 1 - 1 Αρης - Ευαγόρας 2 - 4

    ΑΕΚ - Δόξα 7 - 0 Η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σήμερα με τρεις συναντήσεις:

    Τσίρειο Στάδιο ΑΕΛ - Αλκή Μακάρειο Στάδιο Ολυμπιακός - Εθνικός Αχνας και

    Γήπεδο Αμμόχωστος Νέα Σαλαμίνα - Απόλλων Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 2.30.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [03] Ισραηλινοί - Κεντρικές Φυλακές

    Λάρνακα,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο Ισραηλινοί που κρατούνται αναφορικά με υπό διερεύνηση υπόθεση κατασκοπείας εις βάρος της Εθνικής Φρουράς.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομία Λάρνακας, χθες βράδυ εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ επισκέφθηκε τους δύο υπόπτους.

    Οι δύο Ισραηλινοί δεν έχουν μιλήσει ακόμη και έτσι οι ανακριτές της υπόθεσης μετέβησαν στις Κεντρικές Φυλακές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [04] Ραπτάκης - Ελληνοαμερικανικός Συνασπισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Τη δημιουργία μιας νέα ελληνο - αμερικανικής οργάνωσης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Γερουσιαστής, Λεωνίδα Ραπτάκη και η πρώτη ιδρυτική της συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Βοστώνη.

    Στόχος είναι η προσπάθεια να εξασκηθούν πιέσεις στο Κογκρέσο σε θέματα που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα.

    Ο "Ελληνο - Αμερικανικός Συνασπισμός της New England" όπως αποκαλείται, θα αποτελείται από Ελληνικής καταγωγής αξιωματούχους διαφόρων πολιτειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Ραπτάκης ανέφερε ότι αποφάσισε να ιδρύσει την οργάνωση αυτή μετά από επαφές που είχε με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, Μάικλ Δουκάκη, όπως και με τους βουλευτές της πολιτείας Κοννέκτικατ, Δημήτριο Γιανναρό και Νιού Χάμπσαϊαρ, Ουίλιαμ Τσίρος.

    Τα θέματα που θα απασχολούν την οργάνωση, σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη, είναι οι προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα της τουρκικής κατοχής της Κύπρου, η υποστήριξη για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η προώθηση της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου, καθώς και η προώθηση των ανθρωπιστικών θεμάτων, όπως η στήριξη των διεκδικήσεων των Κυπρίων προσφύγων εναντίον της Τουρκίας και η ανεύρεση των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

    "Εαν αυτή η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την ίδρυση παρόμοιων ομάδων σε άλλες περιοχές της χώρας", είπε ο κ. Ραπτάκης.

    Σημείωσε ότι "είναι καιρός οι Ελληνο - Αμερικανοί αξιωματούχοι να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους για να διαδραματίσουν ένα δραστήριο ρόλο στην προώθηση της αμερικανικής πολιτικής, η οποία αναγνωρίζει τους ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα και επιδιώκει να θέσει τέρμα στην τουρκική κατοχή της Κύπρου".

    Ο κ. Ραπτάκης είπε ότι "φέρνοντας σε επαφή αυτούς τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις επαφές τους με τις αντιπροσωπείες της Πολιτείας τους στο Κογκρέσο και να υποστηρίξουν σθεναρά, θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο".

    "Χρειάζεται να εργαστούμε από κοινού για να ενημερώσουμε τα μέλη μας στο Κογκρέσο και να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων μας είναι δίκαιες σε σχέση με αυτό το μέρος του κόσμου", τονίζει ο κ. Ραπτάκης.

    Στην οργάνωση εντάχθηκαν επίσης η βουλευτής της πολιτείας Ρόουντ Αϊλαντ, Μίρνα Τζωρτζ, ο Γερουσιαστής της πολιτείας της Μασαχουσέτης, Στίβεν Παναγιωτάκας και άλλοι.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [05] ΔΗΚΟ - Επαρχιακά Συνέδρια

    Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στην τελική ευθεία προς το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο έχει εισέλθει το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαρχιακών συνεδρίων του χθες.

    Με ανακοίνωσή του κόμματος επισημαίνεται ότι όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, στα επαρχιακά συνέδρια Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου (κλιμάκιο Λευκωσίας) το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι παρελθόν.

    Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι "από το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, το ΔΗΚΟ θα μπει σε μια νέα δυναμική πορεία ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό, πατριωτικό και κοινωνικό κόμμα που έχει τις δυνατότητες να συσπειρώσει και να εκφράσει πολιτικά και ιδεολογικά ευρύτερες δυνάμεις του χώρου του κέντρου".

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "με κεντρικό σύνθημα 'ξανά μπροστά: νέα σελίδα - νέα πνοή' το ΔΗΚΟ πορεύεται σταθερά μπροστά με στόχο την ανασυγκρότηση και την ενδυνάμωση του και την ανάδειξή του ξανά σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής στον τόπο".

    Το ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι "διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που ταλάνισαν την τελευταία περίοδο το ΔΗΚΟ έχουν ξεπεραστεί και οι πληγές από τα τραύματα που δέχθηκε το Κόμμα άρχισαν να επουλώνονται".

    Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας ανακηρύχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο νυν πρόεδρος της, Φύτος Κωνσταντίνου και νέος Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού εξελέγη ο δικηγόρος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Πληρώθηκαν επίσης οι 19 θέσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και οι 19 θέσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού.

    Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα αξιώματα και τις θέσεις που εκλέγονται από το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου αντί στις 11 Νοεμβρίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του κόμματος στις 9.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ.

    Οι εκλογές στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο γίνονται για τις θέσεις Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, τρεις θέσεις Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα, δέκα θέσεις μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και 86 θέσεις μελών της κεντρικής Επιτροπής.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 8 November 1998 - 13:02:09 UTC