Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-11-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βασιλείου - Βρυξέλλες
  • [02] Ομήρου - Κατασκοπεία - S300 - Σύνοδος Ευρ. Σοσ. Κόμματος
  • [03] Δωρεά βιβλίων - Μόσχα
  • [04] ΕΕ - Δήλωση - Κύπρος
  • [05] Κασουλίδης - ΔΕΕ

  • [01] Βασιλείου - Βρυξέλλες

    Λευκωσία,Κύπρος,09/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Για να συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου, που θα γίνει στις Βρυξέλλες αύριο Τρίτη, αναχώρησε σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα, μέσω Αθηνών, ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργος Βασιλείου.

    Στην Αθήνα, ο κ. Βασιλείου θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη.

    Θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

    [02] Ομήρου - Κατασκοπεία - S300 - Σύνοδος Ευρ. Σοσ. Κόμματος

    Λάρνακα,Κύπρος,09/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την ανησυχία του για την υπόθεση κατασκοπείας που εξετάζεται με ύποπτους δυο Ισραηλινούς εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας παράλληλα ότι για την έκβαση της υπόθεσης θα αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι οποιοσδήποτε εκτός της Κύπρου.

    "Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δικαστήρια, υπάρχει ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, υπάρχει Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ανεξάρτητος αξιωματούχος της κυπριακής πολιτείας και υπάρχουν και οι αστυνομικές αρχές, που υπάγονται σε συγκεκριμένο υπουργείο που θα διενεργήσουν την ανάκριση και την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης", τόνισε ο Υπουργός Αμυνας, επιστρέφοντας σήμερα από την Ολλανδία όπου συμμετείχε ως Α' Αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, στη διήμερη Σύνοδο της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    "Στην Κύπρο έχουμε συντεταγμένο κράτος δικαίου, υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και διακριτές εξουσίες και αναμένουμε από αυτές τις εξουσίες να προχωρήσουν στη διεκπεραίωση του έργου τους", επεσήμανε ο κ. Ομήρου.

    Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επαγρυπνούμε για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα "τα οποία υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια της χώρας όταν μάλιστα στοχεύουν σε πληροφορίες που έχουν σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Κληθείς να πει αν η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια επαγρύπνηση που να είναι συνεχής και επίπονη, ο κ. Ομήρου επεσήμανε πως δεν υπάρχει περί του αντιθέτου γνώμη ή θεμελίωση του ισχυρισμού ότι δεν υπάρχουν μέτρα.

    "Ασφαλώς υπάρχουν μέτρα επαγρύπνησης σε ότι αφορά και τη διαφύλαξη πληροφοριών που δεν θα πρέπει να είναι γνωστές ούτε στο ευρύ κοινό, πολύ περισσότερο στους εκτός Κύπρου", τόνισε ο Υπουργός Αμυνας, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για φιλικές και μη φιλικές ξένες χώρες.

    Ακόμη επεσήμανε ότι επαγρύπνηση υπάρχει όχι μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και από τις αστυνομικές αρχές.

    Σε ερώτηση κατά πόσο η εξεταζόμενη υπόθεση κατασκοπείας έχει σχέση με το θέμα των πυραύλων S300, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι δεν ξέρει αν υπάρχει σχέση των δυο και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από την περίοδο στην οποία είμαστε, χρειάζεται επαγρύπνηση.

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ θα επαναπατρίσει τους δυο συλληφθέντες Ισραηλινούς, είτε πρόκειται για πράκτορες της Μοσάντ είτε όχι, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι δεν ξέρει τί εννοεί ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

    "Δεν σπεύδω να δώσω ερμηνείες. Αναμένω να επεξηγηθεί περαιτέρω αυτή η δήλωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ή από εκπρόσωπό του διότι εδώ στην Κύπρο όπως είναι γνωστό υπάρχει ένα συντεταγμένο κράτος που σέβεται το νόμο και το λιγότερο που ζητούμε από τους τρίτους είναι να σέβονται το διεθνή νόμο, όπως το σεβόμαστε εμείς", ανέφερε ο κ. Ομήρου.

    Ακόμη επεσήμανε πως υπάρχουν κανόνες που ρυθμίζουν αυτά τα θέματα και όταν διενεργείται μια παράνομη πράξη σε έδαφος συγκεκριμένης χώρας, αυτή η χώρα με τις συντεταγμένες εξουσίες της και με τα δικαστήριά της έχει αρμοδιότητα να εκδικάσει αυτές τις υποθέσεις".

    Ο Υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και αυτό αποδείχτηκε και με την πρόσκληση που απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο, "παρά το γεγονός ότι έχουμε ισχυρότατες διαφωνίες και ανησυχίες για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι δεν θέλει να επέμβει στο ανακριτικό έργο, προσθέτοντας ότι "και η Αστυνομία και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών με πολλή επιμέλεια εκτελούν το καθήκον τους και δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι θα το εκτελέσουν μέχρι τέλους".

    S-300

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των πυραύλων S300, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η πολυλογία γύρω από αυτό το θέμα υπενθυμίζοντας ότι για αυτό υπάρχουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου "και τίποτε περισσότερο".

    Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι "δεν δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία οποιαδήποτε παρέκκλιση από το κυριαρχικό δικαίωμά της", προσθέτοντας ότι ασφαλώς υπάρχουν συνεννοήσεις μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας.

    Κληθείς να πει αν ο Ελληνας Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, του έδωσε ποτέ την εικόνα ότι είναι καλύτερα να μεταφερθούν στην Κρήτη οι πύραυλοι ο κ. Ομήρου απαντησε: "ποτέ".

    Σύνοδος

    Ο κ. Ομήρου ήταν ο εισηγητής του θέματος της διεύρυνσης της ΕΕ κατά τη Σύνοδο της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, που συνήλθε στη Χάγη της Ολλανδίας στις 6 - 7 Νοεμβρίου, την οποία χαρακτήρισε σημαντική.

    Οπως δήλωσε του δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθεί σε έκταση στην προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, στους θεσμούς και την προετοιμασία που γίνεται με την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας ούτως ώστε να συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Ταυτόχρονα, όπως είπε, ενημέρωσε την Επιτροπή για τη στήριξη της ευρωπαϊκής μας πορείας από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, της κυβέρνησης και το λαό της Κύπρου.

    Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως επεσήμανε, στη Σύνοδο αυτή οι θέσεις της Κύπρου έγιναν αποδεκτές σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή μας πορεία "λαμβανομένου υπόψη ιδιαίτερα του γεγονότος ότι σήμερα οι σοσιαλιστές κυβερνούν στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ και συνεπώς η ψήφος τους θα είναι αποφασιστικής σημασίας και σε επίπεδο εκτελεστικών οργάνων της Ενωσης αλλά και σε επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επικυρώνει τελικά τις αποφάσεις για τη διεύρυνση της Ενωσης".

    Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ακόμη ότι προσπάθεια της εκπροσώπου του τουρκικού λαϊκού κόμματος να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ισχυρισμός που αυτή προέβαλε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δυο κράτη, δυο κυβερνήσεις και ότι θα έπρεπε να ήταν παρόν στη Σύνοδο και το ψευδοκράτος έπεσε στο κενό. Ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής, Ολλανδός Ευρωβουλευτής Ζαν Μαζίν Βίερσμακ υπέδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνομιλούν με την κυπριακή κυβέρνηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ.

    Ο κ. Ομήρου σημείωσε τέλος ότι στη Σύνοδο ήταν παρόντες ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας Βιμ Κοκ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σιάρπιγκ, ο Βρετανός Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην ηγέτης του Εργατικού κόμματος Νιλ Κίνοκ και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Παρών επίσης ήταν και ο Ολλανδός Κοινοτικός Επίτροπος Χανς Βαν ντε Μπρουκ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] Δωρεά βιβλίων - Μόσχα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Δωρεά βιβλίων ελληνικής και κυπριακής λογοτεχνίας παρέδωσε στη βιβλιοθήκη της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου "Λομονόσωφ" της Μόσχας, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσική Ομοσπονδία Πλάτωνας Κυριακίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο.

    Η παράδοση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Τμήμα Ελληνικής και Βυζαντικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής στην οποία έλαβαν μέρος φοιτητές του Τμήματος, καθηγητές και λειτουργοί της Φιλολογικής σχολής, οι οποίοι εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για το πολύτιμο δώρο της Πρεσβείας, που θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο.

    Ο κ. Κυριακίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους φοιτητές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου για τις κυπρορωσικές σχέσεις και να αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας, το πιο σοβαρό των οποίων αποτελεί το Κυπριακό.

    Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσική Ομοσπονδία επεξήγησε αναλυτικά τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου της χώρας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος στα πλαίσια του ΟΗΕ και με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

    Οι φοιτητές από την πλευρά τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με θέματα της κυπριακής ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] ΕΕ - Δήλωση - Κύπρος

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,09/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου επικαλούνται ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία το συνδέουν έμμεσα αλλά σαφέστατα με την ενταξιακή διαδικασία.

    Η σύνδεση αυτή, που προκάλεσε και την ελληνική αντίδραση, έγινε στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τον καθορισμό της κοινής θέσης των "15" ενόψει των ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που αρχίζουν αύριο στις Βρυξέλλες σε υπουργικό επίπεδο.

    Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με την Κύπρο και τις άλλες πέντε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

    Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία, με αφορμή το γεγονός ότι μεταξύ των επτά κεφαλαίων που θα αποτελέσουν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνεται και η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Κοινότητας, κατέθεσαν στο Συμβούλιο την εξής κοινή δήλωση:

    "Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία επισημαίνουν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Λουξεμβούργου δήλωσε, στις 14 Δεκεμβρίου 1997, ότι η προσχώρηση της Κύπρου πρόκειται να ωφελήσει όλες τις Κοινότητες και να συμβάλει στην εσωτερική ειρήνη και τη συμφιλίωση. Τα ως άνω κράτη μέλη διαπιστώνουν ότι δεν κατέστη δυνατό εώς τώρα να σημειωθεί πρόοδος προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα επιτρέψει τον τερματισμό της συνεχιζόμενης διαίρεσης της Κύπρου.

    Στη συνέχεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και ορισμένα προβλήματα που οφείλονται στην ιδιαίτερη κατάσταση της Κύπρου. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία κρίνουν, κατά συνέπεια, ότι πρέπει επειγόντως να βρεθεί πολιτική λύση, διότι αυτή είναι η μόνη οδός για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

    Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έναρξη, στις 10 Νοεμβρίου, των διαπραγματεύσεων σχετικά με τα επτά κεφάλαια του κεκτημένου. Ωστόσο, έχουν επίγνωση των ιδιαίτερων δυσκολιών που παρουσιάζει η κατάσταση της Κύπρου, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα κεφάλαια αυτά. Εφιστούν ιδίως την προσοχή στο γεγονός ότι η διχοτόμηση της νήσου θέτει βασικά προβλήματα για τη λειτουργία και τη συνοχή της ΚΕΠΠΑ".

    Αμέσως μετά την ενέργεια αυτή των τριών χωρών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών την εξής δήλωση:

    "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Λουξεμβούργου όρισε ότι τα έντεκα υποψήφια κράτη μέλη καλούνται να προσχωρήσουν στην Ενωση, βάσει των αυτών κριτηρίων και ότι συμμετέχουν υπό τους ίδιους όρους στην ενταξιακή διαδικασία.

    Η διαδικασία αυτή, τονίστηκε στο Λουξεμβούργο, είναι μια εξελικτική και άνευ αποκλεισμών πορεία. Ως εκ τούτου, ενέργειες ή δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι συνεπείς προς το ανωτέρω πνεύμα, απειλούν τη δυναμική της όλης διαδικασίας.

    Σημειώνουμε, επίσης, ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Λουξεμβούργου, αναγνωρίσαμε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο ότι η ένταξη της Κύπρου θα πρέπει να αποβεί προς όφελος όλων των κοινοτήτων και να συμβάλει στην εσωτερική ειρήνη και τη συμφιλίωση. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα επηρεάσουν θετικά την προσπάθεια πολιτικής επίλυσης του Κυπριακού διά της οδού των συνομιλιών υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που θα πρέεπι να συνεχιστούν ενόψει της δημιουργίας μιας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας.

    Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις και προσπάθειες προκειμένου η Τ/κ πλευρά να συμμετάσχει στην ενταξιακή διαπραγμάτευση. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες. Η άρνηση οφείλεται στο ότι η Τουρκία, που κατέχει μέρος της νήσου, θέτει την κυπριακή ένταξη υπό την ομηρία της.

    Κατά συνέπεια, οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών μελών της πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και κατά κανένα τρόπο να επιτρέπουν σε τρίτες χώρες να παρεμποδίζουν το δικαίωμα κάθε ευρωπαϊκού κράτους, το οποίο πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια, να προσχωρήσει στην Ενωση.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να διαδραματίσει θετικά καταλυτικό ρόλο, ώστε να επιτευχθεί η Τ/κ συμμετοχή, να ενθαρρυνθούν οι προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και να εξασφαλιστεί η ομαλή ενταξιακή πορεία της νήσου".

    Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενα των δηλώσεων, ο Προεδρεύων του Συμβουλίου, Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκαγκ Σούσελ, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία τους, υπογραμμίζοντας ότι απλώς επαναλαμβάνονται στις δύο δηλώσεις γνωστές θέσεις, που έχουν ήδη υπογραμμιστεί σε κοινοτικό επίπεδο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σούσελ συμπεριέλαβε και την Ιταλία στην ομάδα των τριών χωρών που υπογράφουν τη δήλωση.

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του αρμοδίου για τη διεύρυνση, Ολλανδού Επιτρόπου Χανς Βαν ντεν Μπρουκ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Κασουλίδης - ΔΕΕ

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,09/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με το Γενικό Γραμματέα της ΔυτικοΕυρωπαϊκής Ενωσης, Χοζέ Κουτιλέιρο, και τον Προεδρεύοντα του Μονίμου Συμβουλίου της ΔΕΕ, Ιταλό Μόνιμο Αντιπρόσωπο στη ΔΕΕ, Πάολο Φορέστι.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου που διατηρεί η Κύπρος με τη ΔΕΕ από το 1995, ο οποίος αναπτύσσεται σύμφωνα με την απόφαση του 1995 του Οργανισμού σε συνάρτηση με την εξέλιξη των σχέσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον κ. Κουτιλέιρο και τον κ. Φορέστι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Εγινε, επίσης, ανασκόπηση της εξέλιξης των σχέσεων της Κύπρου με τη ΔΕΕ και συζητήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ανάπτυξη κι εμπλουτισμό των σχέσεων αυτών.

    Ο κ. Κουτιλέιρο και ο κ. Φορέστι ενημέρωσαν τον κ. Κασουλίδη για το έργο του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της ιταλικής προεδρίας, ενόψει της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών, που θα γίνει στη Ρώμη στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 9 November 1998 - 21:46:09 UTC