Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Απόφαση ΠΓ
  • [02] Ρέππας - Κύπρος - Θέματα άμυνας
  • [03] ΝΕΟ - Εφοριακό Συμβούλιο
  • [04] Εκπρόσωπος - ΕΕ - ΔΗΚΟ
  • [05] Εκπρόσωπος - Βρετανικές ασκήσεις
  • [06] Υπουργός Εσωτερικών - Ξένοι εργάτες
  • [07] ΚΕΒΕ - Εφοριακό Συμβούλιο
  • [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΔΗΚΟ - Κυπριανού

  • [01] ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Απόφαση ΠΓ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η εξέλιξη του θέματος των πυραύλων σηματοδοτεί την "παταγώδη χρεωκοπία" της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα τα περιθώρια να τεθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση, που είναι η πολιτική του διάσταση.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την απόφαση της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου (ΠΓ) του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι αντικείμενο της συνεδρίας ήταν οι εξελίξεις μετά την απόφαση για μη εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο και διευκρίνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ για αυτήν ενημερώθηκε και ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξέφρασε τη συμφωνία του.

    Παραθέτοντας την απόφαση του ΠΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι "η κατάληξη της υπόθεσης των πυραύλων σηματοδοτεί την παταγώδη χρεωκοπία της πολιτικής του ενεργού ηφαιστείου", που με τη σειρά της "κορυφώνει την αποτυχία της συνολικής πολιτικής Κληρίδη στο Κυπριακό", η οποία συνεπάγεται, όπως είπε, "πραγματική ανάληψη ευθύνης".

    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ανάληψη τέτοιας ευθύνης θα οδηγούσε σε παραίτηση της κυβέρνησης, επεσήμανε ο κ. Κατσουρίδης, ο οποίος μίλησε και για "χρεωκοπία της δημαγωγικής εκμετάλλευσης των θεμάτων της άμυνας για κομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες", αφού, όπως είπε, τις τελευταίες μέρες κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) προβαίνουν σε αποκαλύψεις για αμυντικά θέματα.

    Καλώντας όλους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να θέσουν τέρμα "στη δημαγωγία στα αμυντικά θέματα και στην καλλιέργεια αυταπατών και ψευδαισθήσεων στο λαό", ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι η αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση ήταν μια φυσιολογική κατάληξη συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων.

    Η αποχώρηση αυτή, σε συνδυασμό με την απόσυρση της υποστήριξης των Νέων Οριζόντων και το διορισμό δυο νέων υπουργών από το χώρο του ΔΗΣΥ, οδηγεί "σε πλήρη πολιτική απομόνωση του Προέδρου και της κυβέρνησης, γιατί έχουμε μια καθαρά μονοκομματική κυβέρνηση που δεν σώζεται με τη διακριτική παρουσία των Ενωμένων Δημοκρατών στο Υπουργείο Γωργίας".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το κόμμα "δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση υπό τον κ. Κληρίδη, γιατί μας χωρίζει τεράστια διαφορά" σε πολλά θέματα, προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν αποδέχεται την προσπάθεια, όπως είπε, "να θεωρηθεί ο Γλαύκος Κληρίδης περίπου σαν εθνάρχης".

    Οσον αφορά την ΕΔΕΚ, η απόφαση του ΠΓ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι με την αποχώρηση της πρώτης από την κυβέρνηση, "υπάρχουν καλύτερες δυνατότητες για συνεργασία", την οποία, όπως ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης, το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει.

    Οπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, το ΠΓ του κόμματος απορρίπτει "τις προσπάθειες της ηγεσίας των Νέων Οριζόντων και της ΕΔΕΚ να φορτώσουν οποιαδήποτε ευθύνη στο ΑΚΕΛ για την εξέλιξη" του θέματος των πυραύλων.

    Αναφερόμενος δε στο Κυπριακό, τόνισε πως "υπάρχουν τα περιθώρια και πρέπει να αναληφθούν από Κύπρο και Ελλάδα πρωτοβουλίες στο διπλωματικό και πολιτικό πεδίο (για) να ενεργοποιήσουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας και προσωπικά το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, να αξιοποιήσουμε τα όποια θετικά στοιχεία έχουν τα τελευταία ψηφίσματα, με στόχο να θέσουμε το Κυπριακό πάνω στην ορθή του βάση, που είναι η πολιτική του αντιμετώπιση".

    Ο κ. Κατσουρίδης ζήτησε, εξάλλου, συλλογικότητα στις αποφάσεις γύρω από το Κυπριακό.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποκαλύψεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Αντώνη Καρρά, για αμυντικά θέματα, ο κ. Κατσουρίδης εξέφρασε την ευχή "να σταματήσει αυτή η τακτική, γιατί το πιο πιθανό θα οδηγήσει σε ανάλογες καταλήξεις, όπως το θέμα των πυραύλων".

    Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, είπε ότι "η παντελής χρεωκοπία της πολιτικής στο κύριο θέμα, το εθνικό, θα έπρεπε να οδηγήσει, λόγω πολιτικής ευθιξίας, την κυβέρνηση σε παραίτηση" και αποκάλεσε "ατυχή και αστεία" την τοποθέτηση ότι για τη μη έλευση των πυραύλων ευθύνεται το ΑΚΕΛ.

    "Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος (της Δημοκρατίας) τοποθετήθηκε και μετά τοποθετήθηκαν τα κόμματα", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι, ούτως ή άλλως, "το ΑΚΕΛ δεν έχει πάρει τη θέση την οποία υπαινίσσεται η ΕΔΕΚ".

    Υγεία Δημήτρη Χριστόφια

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, "αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά", αλλά πρόσθεσε ότι λόγω της θεραπευτικής αγωγής, δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στα νεφρά του.

    "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένα πρόβλημα, σε λίγες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά του και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ηγεσίας στο ΑΚΕΛ", σημείωσε.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [02] Ρέππας - Κύπρος - Θέματα άμυνας

    Αθήνα,Ελλάδα,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Διαρκή και ουσιαστική" χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στα θέματα άμυνας ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος απέφυγε να δώσει εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από το θέμα αυτό.

    Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα "βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου", τονίζοντας ότι αυτό "δεν είναι μια θεωρητική τοποθέτηση, είναι μια θέση η οποία έχει πρακτικές συνέπειες", αλλά, όπως είπε, "δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες".

    "Ολα τα θέματα που αφορούν στην άμυνα της Κύπρου τα χειριζόμαστε με την υπευθυνότητα εκείνη που αρμόζει, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί, χωρίς να επιδιώκουμε τη δημιουργία κενών εντυπώσεων", είπε ο κ. Ρέππας.

    Αναφερόμενος στην τοποθέτηση που διατύπωσε ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Βορβολάκος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αθηναϊκή" σχετικά με το θέμα των ρωσικών πυραύλων S300, ο κ. Ρέππας είπε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης "είναι τελείως διαφορετική" από εκείνη του κ. Βορβολάκου.

    Τόνισε ότι "οι επιλογές της κυπριακής κυβέρνησης, με τις οποίες συμφωνεί η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και καλύπτουν απολύτως το συμφέρον της Κύπρου να διασφαλίσει την άμυνά της".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΑΑ/ΜΜ)

    [03] ΝΕΟ - Εφοριακό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου για τη σύσταση Εφοριακού Συμβουλίου για το Φόρο Εισοδήματος.

    Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι ΝΕΟ θεωρούν ότι η λειτουργία του Συμβουλίου θα εξυπηρετήσει το περί δικαίου αίσθημα του Κύπριου φορολογούμενου.

    Ακόμη εκφράζουν την ελπίδα ότι η Βουλή θα χειριστεί το θέμα κατά προτεραιότητα.

    Σύμφωνα με τους ΝΕΟ "με τη σύσταση του ανεξάρτητα και επαγγελματικά καταρτισμένου Εφοριακού Συμβουλίου ο φορολογούμενος θα μπορεί να έχει τα εχέγγυα δίκαιης και αποτελεσματικής εξέτασης της διαφωνίας του".

    Θα πρέπει, σημειώνεται στην ανακοίνωση, να υπάρχουν στο νομοσχέδιο εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες οι οποίες δεν θα επιτρέπουν την εκμετάλλευση της διαδικασίας από επιτήδιους προκειμένου να καθυστερούν αδικαιολόγητα την πληρωμή των οφειλόμενων φόρων.

    Τέλος, τονίζεται ότι οι ΝΕΟ θεωρούν σημαντικό όπως ο θεσμός του Φορολογικού Δικαστηρίου καλύψει στο μέλλον και το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας αφού "με βάση τις μέχρι τώρα εμπειρίες, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που φορολογούμενοι που υπόκεινται στο ΦΠΑ έτυχαν άδικης και αυθαίρετης μεταχείρισης από την Υπηρεσία ΦΠΑ, χωρίς να έχουν δικαίωμα επανεξέτασης της διαφωνίας τους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] Εκπρόσωπος - ΕΕ - ΔΗΚΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει καμμιά διάθεση ούτε παραπληροφόρησης, ούτε πανηγυρισμών", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, απαντώντας στις χθεσινές επικρίσεις του ΔΗΚΟ ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την εγκατάσταση των S300 στην Κύπρο.

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Στυλιανίδης τονίζει ωστόσο ότι ταυτόχρονα "η άσκηση πολιτικής επιβάλλει όπως οι θετικές αντιδράσεις, ειδικά της ΕΕ, αξιοποιούνται όχι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης αλλά για λόγους εξωτερικής πολιτικής".

    "Η διατύπωση ότι αναμένεται θετική χειρονομία από μέρους της Τουρκίας και ότι η απόφαση αυτή είναι ένα θετικό βήμα για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου είναι σημεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αναδειχθούν με την ελπίδα να φθάσουμε σε θετικό αποτέλεσμα", υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [05] Εκπρόσωπος - Βρετανικές ασκήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα και διεξάγει διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη μετακίνησή τους, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

    Κληθείς να σχολιάσει τις ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "η κυβέρνηση, κινούμενη στη λογική της τήρησης των νομικών και συμβατικών της υποχρεώσεων και θέλοντας να είναι συνεπής προς τη Συνθήκη Εγκαθιδρύσεως, ώστε αυτή να διατηρήσει την αξία και την ισχύ της για ευνόητους λόγους ειδικά αυτή τη στιγμή, διεξάγει διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη μετακίνηση των ασκήσεων".

    Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση έχει διατυπώσει πολλές φορές τη γενική πολιτική θέση "ότι δεν επιθυμεί να πραγματοποιούνται ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα".

    "Προς το σκοπό αυτό", πρόσθεσε, "λαμβάνονατς υπόψη και τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, η κυβέρνηση εδώ και καιρό διεξάγει τις διαβουλεύσεις με την πεποίθηση ότι σύντομα το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [06] Υπουργός Εσωτερικών - Ξένοι εργάτες

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η επισήμανση η οποία έγινε από όλες τις πλευρές, ήταν η σύμφωνη κατάληξη ότι η παρουσία των παράνομων εργατών στην Κύπρο, ενθαρρύνει σίγουρα τη μερική ανεργία, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στον τόπο μας".

    Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, μετά τη συνεδρία της Υπουργικής Επιτροπής που εξετάζει το θέμα της απασχόλησης ξένων εργατών στην Κύπρο.

    Στη συνεδρία έλαβαν επίσης μέρος και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, οι οποίοι όμως δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

    Ο Υπουργός Εωτερικών σημείωσε ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση της ανεργίας, της τάξεως των 1000 περίπου Κυπρίων και είπε ότι έγινε αναφορά στα μέτρα τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση.

    "Εχουμε ήδη ενισχύσει τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται στις ακτές και έχουμε καταφέρει να δώσουμε πλήγμα στην προσπάθεια των παράνομων αλλοδαπών, που έρχονται στην Κύπρο για εργοδότηση," είπε ο Υπουργός.

    Κληθείς να εξηγήσει τι θα απογίνουν οι 12.000 παράνομοι εργάτες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι "εφόσον επισημανθούν και ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να παραμείνουν στην Κύπρο" και πρόσθεσε ότι "θα παρουσιαστούν σε Δικαστήριο και οι εργοδότες, αλλά και οι εργάτες".

    Αυτό, είπε, θα πραγματοποιηθεί "και με τις επεμβάσεις της Αστυνομίας και με την επισήμανση των πολιτών και με τη βοήθεια της εργατικής και συνδικαλιστικής πλευράς".

    Σημείωσε επίσης ότι έχει αυξηθεί το πρόστιμο και η ποινή φυλάκισης, μέχρι τρία χρόνια, για τους εργοδότες και για τους αλλοδαπούς. Με αυτό το τρόπον "η παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών θα περιοριστεί στο ελάχιστο" ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

    "Πιστεύω ότι όσο περισσότερη κινητοποίηση υπάρξει και έχουν ληφθεί πάρα πολύ επιτυχή μέτρα από πλευράς Αστυνομίας, θα μπορέσουμε να επισημάνουμε και τους εργοδότες", ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει επισημανθεί και η ανάγκη της τεχνολογικής αναδόμησης, διότι παρουσίαζεται η ανάγκη να εργοδοτηθούν κάποιοι αλλοδαποί, λόγω τεχνολογικών γνώσεων.

    Σ' αυτό το σημείο ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες θα καταβάλουν προσπάθεια για την εκπαίδευση Κυπρίων, "ώστε να μην παρίσταται η ανάγκη και το επιχείρημα ότι δεν ύπαρχει κατάλληλο προσωπικό που να χειρίζεται αυτά τα μηχανήματα".

    Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι "αυτό το θέμα θα λυθεί με τη βοήθεια όλων" και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα της Αστυνομίας, ούτε του Υπουργείου ή του Υπουργείου Εργασίας.

    Στη συνεδρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΕΜ/ΜΜ)

    [07] ΚΕΒΕ - Εφοριακό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση" χαιρετίζει το ΚΕΒΕ "τη χθεσινή έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Νομοσχεδίου για τη δημιουργία Εφοριακού Συμβουλίου, και εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτό θα τύχει της ολόπλευρης υποστήριξης όλων των κοινοβουλευτικων κομμάτων και ταχείας έγκρισης από τη Βουλή".

    Ανακοίνωση του ΚΕΒΕ αναφέρει ότι "η δημιουργία Εφοριακού Συμβουλίου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου για αρκετά χρόνια και για την προώθησή του το ΚΕΒΕ συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία και τελική διαμόρφωση του Νομοσχεδίου".

    "Η σύσταση του Εφοριακού Συμβουλίου" αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του ΚΕΒΕ "επιβάλλεται για σκοπούς φυσικής δικαιοσύνης, ώστε να τερματιστεί το ασυμβίβαστο της διαδικασίας που ακολουθείται, στα πλαίσια της οποίας το Γραφείο του Εφόρου Φόρου Εισοδήματος εξετάζει τη φορολογία του φορολογουμένου (πολίτη ή εταιρείας) και ταυτόχρονα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εξετάζει την ένστατη ή την έφεσή του".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΔΗΚΟ - Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,08/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό επισπεύδουν την όλη εξέλιξη των πραγμάτων σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων με σκοπό την ενοποίηση του χώρου του κέντρου.

    Αυτό επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του μετά από απογευματινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, κατά τη συνεδρία "άρχισε η συζήτηση του θέματος συνεργασίας και διερεύνησης όλων των δυνατοτήτων για ενοποίηση του χώρου του κέντρου" και αποφασίστηκε όπως κατατεθεί πρόταση προς την κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, για ορισμό αντιπροσωπείας για τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν επί του θέματος.

    Μετά την κοινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για λήψη σχετικής απόφασης.

    Κληθείς, εξάλλου, να πει αν ο μέχρι τώρα διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ άλλων κομμάτων χρησιμοποιείται τώρα ως βάση στις νέες διαβουλεύσεις, ο κ. Κυπριανού είπε: "Οχι. Αφού δεν αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα. Εμείς αρχίζουμε τώρα ουσιαστικά αν και είχαμε πάντοτε αυτή την πρόθεση".

    Οπως ανέφερε πάντως ο κ. Κυπριανού, ο οποίος είχε ήδη στο πλαίσιο αυτό χωριστές επαφές με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και με τον Πρόεδρο των Νέων Οριζόντων Νίκο Κουτσού, για το θέμα αυτό θα εκδοθεί αύριο ανακοίνωση από το ΔΗΚΟ.

    Κατά τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου συζητήθηκε και το Κυπριακό το οποίο, όπως παρατήρησε ο Προεδρος του ΔΗΚΟ, είναι υπό συνεχή παρακολούθηση από το κόμμα.

    "Παραμένουμε στις θέσεις μας," πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού "και δεν χρειάζεται αυτή την ώρα να πούμε περισσότερα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 8 January 1999 - 18:46:34 UTC