Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-01-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Παπαϊωάννου - Επίσκεψη - Κύπρος
  • [03] Βουλή - Επιτροπή Οικονομικών - Συγχωνεύσεις
  • [04] ΕΕ - Επίσκεψη Διαπραγματευτή
  • [05] ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Απόφαση ΕΓ και ΚΟ
  • [06] Σολωμής - Υφ. Υγείας Κίνας
  • [07] Συμβούλιο Φαρμάκων - Βιάγκρα - Σολωμής
  • [08] Χέρκους - Αναχώρηση

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     95.54  ( 1.31)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 5,449,841
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £ 1,347,978  109.74 ( 0.50)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £    59,781   59.65 ( 0.34)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £ 1,973,661   77.84 ( 3.63)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   252,146   89.81 ( 1.64)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £   266,415   72.17 ( 1.78)
            Εμπορικές Εταιρείες        £   751,111   47.22 ( 4.96)
            Αλλες Εταιρείες            £   215,050   86.35 ( 2.59)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/MA)

    [02] Παπαϊωάννου - Επίσκεψη - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας για συνεργασία στον τομέα της εργασίας θα επισκεφθεί την Κύπρο, από τις 15 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελλάδας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Η υπογραφή του Προγράμματος Συνεργασίας θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

    Ο κ. Παπαϊωάννου θα επισκεφθεί την Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Μουσιούττα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΑ)

    [03] Βουλή - Επιτροπή Οικονομικών - Συγχωνεύσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Αλέξης Γαλανός, αναφορικά με το ποιός ευθύνεται για την καθυστέρηση η οποία έχει παρατηρηθεί στην προώθηση και έγκριση της νομοθεσίας για τις συγχωνεύσεις εταιρειών και πιο συγκεκριμένα του Περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 1997.

    Ο κ. Γαλανός είπε ότι αδίκως κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες για καθυστέρηση στη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τη Βουλή, γιατί, όπως εξήγησε, μπορεί αυτό το σχέδιο Νόμου να είχε σταλεί από το 1997, αλλά επεστράφη στην Κυβέρνηση κατόπιν κάποιων παρατηρήσεων και ερωτημάτων που ηγέρθησαν, για περαιτέρω επεξεργασία.

    Το νομοσχέδιο αυτό, είπε, επανακατατέθηκε με τις τελικές διορθώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο μόλις στις 23 περασμένου Δεκεμβρίου.

    Αναφερόμενος στην ουσία της υπό προώθησης νομοθεσίας, είπε ότι η Βουλή θα εξετάσει το θέμα των συγχωνεύσεων και δεν απέκλεισε ο Νόμος να έχει και αναδρομική ισχύ.

    Σχολιάζοντας τις διάφορες απόψεις που έχουν ακουσθεί τις τελευταίες ημέρες περί κινδύνου ύπαρξης ολιγοπωλείων και μονοπωλείων, ο κ. Γαλανός είπε ότι αυτές οι απόψεις θα πρέπει να βασίζονται πάνω στην οικονομολογική θεωρία.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών εξήγησε ότι αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ο βαθμός του ανταγωνισμού και όχι το ποσοστό των μετοχών που κατέχει κάποιος.

    Διεθνώς, είπε, οι συγχωνεύσεις μεγάλων εταιρειών έχουν προχωρήσει πολύ, συμπληρώνοντας ότι εκεί υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα την οποία παρέχει ο Νόμος.

    Και στον τόπο μας σημασία θα πρέπει να έχει η προστασία του ανταγωνισμού και όχι το ποσοστό συσσώρευσης του κεφαλαίου σε λίγα άτομα, κατέληξε.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΜΑ)

    [04] ΕΕ - Επίσκεψη Διαπραγματευτή

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επταμελής ειδική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φθάνει αύριο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη εργασίας, που σηματοδοτεί την πρώτη μιας σειράς επισκέψεων της ομάδας του διαπραγματευτή της Επιτροπής Λεοπόλτ Μάουρερ.

    Οι επισκέψεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την αξιολόγηση του έργου της εναρμόνισης που επιτελείται από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Παράλληλα σηματοδοτούν την εντατικοποίηση της διαδικασίας ένταξης με έμφαση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Κατά τη διάρκεια της εδώ επίσκεψής του, ο κ. Μάουρερ θα παρακαθήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τον κύριο διαπραγματευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ενταξιακές συνομιλίες, Γιώργο Βασιλείου, σε τρεις συνόδους, δύο την Παρασκευή και μία το Σάββατο το πρωί.

    Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες, τον εταιρικό νόμο, την πολιτική ανταγωνισμού, την ελεύθερη διακίνηση αγαθών καθώς και θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων.

    Θα συζητηθούν επίσης η οικονομική και νομισματική ένωση, οι αερομεταφορές, θέματα συνεργατισμού, ναυτιλίας, γεωργίας και αλιείας και εξωτερικών υποθέσεων.

    Η ομάδα προτίθεται να συγκεντρώσει στοιχεία για τη δέυτερη έκθεση αξιολόγησης που θα συντάξει η ΕΕ στο τέλος του χρόνου και θα την υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στην έκθεση θα καταγράφονται συνολικά οι επιδόσεις της κάθε υποψήφιας για ένταξη χώρας ως προς την ετοιμότητά της ενόψει της τελικής προσχώρησης.

    Ο ομάδα της Επιτροπής αναμένεται να ενημερωθεί σε βάθος για την εξέλιξη της εναρμόνισης σε κάθε τομέα αναλυτικά και θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα επόμενα βήματα.

    Η ειδική ομάδα της ΕΕ θα έχει επίσης συνομιλίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, υπό την προεδρία του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Την Πέμπτη το απόγευμα η ομάδα θα συναντηθεί με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ που διαμένουν στην Κύπρο, στην πρεσβεία της Γερμανίας η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ.

    Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Μάουρερ θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κίνημα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [05] ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Απόφαση ΕΓ και ΚΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) κρίνει ότι οι δυνάμεις του κέντρου θα πρέπει να είναι ενοποιημένες και όχι κατακερματισμένες, τόνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κλεάνθους.

    Ο κ. Κλεάνθους μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου κατά την οποία ανέλυσε τη χθεσινή απόφαση της κοινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου (ΕΓ) και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΔΗΚΟ.

    Σε ερώτηση κατά πόσο το ΔΗΚΟ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη συνάντηση των κομμάτων και κινήσεων που επιδιώκουν την ενοποίηση των πολιτικών σχημάτων του κέντρου, ο κ. Κλεάνθους απάντησε ότι το κόμμα "δεν θα μπορούσε να είναι άμεσα έτοιμο για να παρευρίσκεται", αλλά πρόσθεσε πως "με βάση το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και με συγκεκριμένη χθεσινή απόφαση που πήρε το ΕΓ μαζί με την ΚΟ", διευθετήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη κοινή συνάντηση των ομάδων επαφής του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

    Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο ο διάλογος που έχει ήδη αρχίσει από ορισμένα κόμματα να ξεκινήσει από την αρχή, ο κ. Κλεάνθους σημείωσε αρχικά ότι "η επιδίωξη και ο στόχος είναι κοινός και όλοι θα πρέπει λογικά να θέλουν να επιτύχει η προσπάθεια".

    Και σημείωσε ότι για να πετύχει η προσπάθεια "πρέπει να υπάρξει κατανόηση, συμπόρευση, και ταυτόχρονα να διευκρινιστούν όσα θέματα είναι ανάγκη και για το ΔΗΚΟ να διευκρινιστούν, και είναι πολύ φυσικό επακόλουθο να επιζητά το ΔΗΚΟ κατά πρώτο λόγο τη συνάντηση αυτή με το Σ.Κ. ΕΔΕΚ".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κλεάνθους είπε ότι το ΔΗΚΟ "έχει ορίσει και ομάδα επεξεργασίας συγκεκριμένων θέσεων τις οποίες θα προβάλουμε στις διάφορες συναντήσεις μας, με σκοπό να κωδικοποιηθούν σαν θέσεις που επιδιώκουμε να είναι κοινές θέσεις όλων όσων θέλουν και επιδιώκουν την ενοποίηση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα".

    "Για μας", πρόσθεσε, "είναι θέμα διερεύνησης σε αυτό το στάδιο για συνεργασία, αλλά και για υλοποίηση του στόχου, εφόσον η καταληκτική πορεία θα είναι επιτυχής, και από μας εξαρτάται να είναι επιτυχής, αλλά και από τη συνατίληψη και από τη δημιουργία εκείνου του βάθρου αρχών, θέσεων πάνω σε μείζονα πολιτικά θέματα, περιλαμβανομένου ασφαλώς και του εθνικού μας θέματος, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον θα υπάρχει αυτή η συναντίληψη".

    Αλλωστε, σημείωσε, το ΔΗΚΟ δεν είναι ενήμερο για τις κοινές θέσεις των υπολοίπων κομμάτων που μετέχουν στην προσπάθεια, "που όποιεσδήποτε κοινές θέσεις και να είναι, φαντάζομαι είναι σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο και η επιδίωξή μας θα είναι με ειλικρίνεια να είναι όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρο, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός να βρούμε τα γενικά πλαίσια, αλλά να επιτύχουμε την ταύτιση στα κύρια ζητήματα για να είναι και αξιόπιστη η προσπάθεια, αλλά και αξιόπιστο το σχήμα έναντι των οπαδών και του συνόλου της κοινωνίας".

    Ερωτηθείς κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της προσπάθειας και για ποιό λόγο, ο κ. Κλεάνοθυς ανέφερε: "Ξεκινούμε από μια διακηρυγμένη θέση του ΔΗΚΟ, και διαπίστωση ότι οι δυνάμεις του κέντρου που είναι κατακερματισμένες και που το ΔΗΚΟ φύσει και θέσει κατέχει μια κυρίαρχη θέση μέσα στο χώρο αυτό, ζητούσαμε και ζητούμε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να είναι ενοποιημένες αυτές οι δυνάμεις και όχι κατακερματισμένες για ευνόητους λόγους".

    "Από την άλλη, όμως", πρόσθεσε, "το ΔΗΚΟ βλέπει με αισιοδοξία γιατί θέλει να το βλέπει σαν μια όχι μόνο ιστορική αναγκαιότητα, αλλά και σαν μια απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας".

    "Το θέμα", εξήγησε, "είναι να ανταποκριθούμε με βάση τους οραματιμούς και τις προσδοκίες της κοινωνίας και του λαού γενικότερα, για να μπορέσουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να επιτύχουμε το βασικό στόχο που είναι όχι απλά η ενοποίηση, αλλά και να αγκαλιαστεί το οποιοδήποτε τυχόν σχήμα από τις ευρύτερες μάζες του λαού".

    Σε ερώτηση για το πόσο εφικτή είναι η συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) στην εν λόγω προσπάθεια, ο κ. Κλεάνθους είπε πως "δεν είναι δυνατό κανένα πολιτικό σχήμα να αποκλείεται, αλλά και οι πράξεις και η ζωή, όχι μόνο οι διατυπώσεις οι φραστικές, είναι εκείνες που θα δώσουν το πιστοποιητικό της συναντίληψης, της συνταύτισης και της δυνατότητας συμπόρευσης και της κατάληξης όλων σε ένα ενιαίο σχήμα".

    Ερωτηθείς αν ο πραγματικός λόγος που το ΔΗΚΟ δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Παρασκευής είναι η παρουσία ορισμένων συγκεκριμένων κομμάτων στη συνάντηση, ο κ. Κλεάνθους επεσήμανε: "Για μας δεν είναι το κυριότερο ποιοί θα είναι και ποιοί δεν θα είναι. Το κυριότερο είναι να έχουμε την αξιοπιστία εμείς οι ίδιοι που θα χειριστούμε αυτό το θέμα και σαν ομάδα, αλλά και σαν κόμμα, έναντι των οπαδών μας.

    Πρόσθεσε ότι για το ΔΗΚΟ ταυτόχρονη επιδίωξη είναι "να αναπτύξουμε και τον εσωκομματικό διάλογο, ώστε αυτό να τύχει της ευρύτερης δυνατής αποδοχής και ταυτόχρονα να στηρίζεται καθ' όλην τη διάρκεια αυτής της πορείας, μέχρι να επιτύχουμε τον πολιτικό μας στόχο".

    Στις επίμονες ερωτήσεις εάν ο λόγος της μη συμμετοχής του ΔΗΚΟ στη συνάντηση της Παρασκευής είναι η παρουσία κάποιων κομμάτων, ο κ. Κλεάνθους απάντησε: "Οχι, δεν είναι αυτό, δεν το θεωρούμε το κυριότερο, παρόλον ότι θα μπορούσε και αυτό να είναι ένα από τα θέματα, όχι από άποψη ιδιορρυθμίας ή απαίτησης για λόγους εμφάνισης, όσον κυρίως για την αξιοπιστία την οποία πρέπει να εκπέμπουμε".

    Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολη θα είναι η συνεργασία, δεδομένου ότι συμμετέχουν στην προσπάθεια οι ΕΔΗ και η "Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου", ο κ. Κλεάνθους είπε: "Για μας, επαναλμβάνω ότι ο κύριος στόχος είναι να επιτύχει αυτό το όραμα και αυτή η προσπάθεια".

    "Οτιδήποτε άλλο", πρόσθεσε, "είναι σχεδόν λεπτομέρεια και αν θα βρεθούμε όλοι σε ένα τέτοιο σχήμα, το κυριότερο είναι να καταφέρουμε να το κάνουμε όπως το οραματιζόμαστε, όπως είναι οι προσδοκίες όλων και το ποιοί θα μετάσχουν και το ποιοί θα συμπλέουν, είναι θέμα το οποίο θα αποδειχθεί στην πράξη".

    "Αλλωστε", σημείωσε, "ο τόπος αυτός δεν στερείται ούτε ομάδων πολιτικοποιημένων, ούτε προσωπικοτήτων που είναι δυνατό στην πορεία και ανά πάσα στιγμή να επιδείξουν ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο με τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ τώρα, που είναι η βασική δύναμη στο χώρο του κέντρου".

    Αυτά είνα πρακτικά ζητήματα τα οποία θα εξεταστούν, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι "τα δυο βασικά κόμματα, το ΔΗΚΟ και το Σ.Κ. ΕΔΕΚ, όχι μόνο λόγω κοινών καταβολών και αποδεδειγμένων πρακτικών και στο εθνικό και σε άλλα κυρίαρχα θέματα, έχουν κοινές καταβολές, κοινή συμπόρευση που αποτελεί και το εχέγγυο της όλης προσπάθειας που θα ακολουθήσει, αλλά ταυτόχρονα, αυτά τα δυο κόμματα έχουν και την ευθύνη να έχουν πίσω τους τους οπαδούς τους, να είναι αξιόπιστοι, κάτι που μπορεί να μην έχουν το ίδιο πρόβλημα άλλες δυνάμεις που θέλουν να συμμετάσχουν".

    Στη διάσκεψη ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές στην Κεντρική Επιτροπή για την ανάδειξη των υπολοίπων αξιοματούχων του κόμματος, θα γίνουν, αντί στις 20, στις 27 του μηνός και πως η υποβολή υποψηφιοτήτων παρατείνεται μέχρι και την 20η του μηνός, λόγω της επικείμενης συζήτησης των προϋπολογισμών στη Βουλή.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [06] Σολωμής - Υφ. Υγείας Κίνας

    Λάρνακα,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η πρώτη διακρατική συμφωνία για τη συνεργασία Κύπρου - Κίνας στους τομείς της δημόσιας υγείας και της ιατρικής επιστήμης θα υπογραφεί αύριο στο Υπουγείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Σολωμής, μετά την άφιξη του Κινέζου Υφυπουργού Υγείας, Δρ Λόνγκ Ουάνγκ στην Κύπρο.

    Η συμφωνία, είπε ο κ. Σολωμής, "μεταξύ άλλων διαλαμβάνει συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής εμπειριών, πληροφοριών, καθώς και ειδικών εμπειρογνωμόνων σε διάφορους τομείς της υγείας".

    Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας της Κίνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας "θα υπάρχει μια μεγάλη προώθηση στο έργο μας όσον αφορά τη δημόσια υγεία και ιατρική επιστήμη".

    Αναφέρθηκε εξάλλου, στις σχέσεις μεταξύ των λαών της Κίνας και της Κύπρου τις οποίες χαρακτήρισε "πολύ καλές" και τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στα διεθνή επίπεδα "είναι άριστες".

    Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της Κίνας στο Κυπριακό, ο κ. Ουάνγκ είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας του "πάντοτε αναγνωρίζει την επίσημη κυβέρνηση της Κύπρου" και πιστεύει ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί με βάση τις συμφωνίες, το Καταστατικό και τα ψηφίσματα των ΗΕ.

    "Κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης του, ο εργατικός λαός της Κύπρου θα μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του στα διεθνή θέματα", είπε ο κ. Οουάνγκ.

    Στη διάρκεια της 4ήμερης παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Ουάνγκ θα γίνει δεκτος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Βυλής, Σπύρο Κυπριανού, τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και άλλους επισήμους.

    Ο Κινέζος αξιωματούχος, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή, επισκέπτεται την Κύπρο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

    [07] Συμβούλιο Φαρμάκων - Βιάγκρα - Σολωμής

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την κυκλοφορία του Βιάγκρα, του γνωστού μπλε φαρμάκου κατά της ανδρικής ανικανότητας, στην κυπριακή αγορά, ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Φαρμάκων.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, Αχιλλέα Πατζηνάκου, η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το χάπι κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, και το γεγονός ότι στην Κύπρο κυκλοφορεί ήδη παράνομα.

    Επεσήμανε, εξάλλου, ότι το χάπι θα χορηγείται αποκλειστικά με συνταγή γιατρού και ανέφερε ότι θα οργανωθεί από το Υπουργείο Υγείας εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξουν άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν καρδιολογικά ή άλλα προβλήματα.

    Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Σολωμής, είπε ότι η τιμή του φαρμάκου θα καθορίζεται ανάλογα με τις δαπάνες και τις τιμές εισαγωγής, που ο εισαγωγέας θα θέσει ενώπιον του Συμβουλίου Φαρμάκων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΑ)

    [08] Χέρκους - Αναχώρηση

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με το Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού Κόφι Αναν.

    Η κ. Χέρκους θα σταθμεύσει στο Λονδίνο, όπου αύριο το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ για συζήτηση του Κυπριακού υπό το φως των δύο τελευταίων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Στη συνάντηση του Λονδίνου θα παρευρεθεί και ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Ντέιβιντ Μάντεν.

    Η κ. Χέρκους επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 13 January 1999 - 18:46:09 UTC