Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-03-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] Οικολόγοι - Συλλογή υπογραφών - Κυπριακό
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [04] Τουρκία - Κούρδοι - Δημοσίευμα
  • [05] Μνημόσυνο Θεόφιλου Γεωργιάδη
  • [06] Κατεχόμενα - Κυκλοφορίες εφημερίδων
  • [07] ΑΚΕΛ Αμμοχώστου - Επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ
  • [08] Αναστασιάδης - Ασφάλεια και συνεργασία στη Μεσόγειο
  • [09] Οικολόγοι - Εκστρατεία συλλογής υπογραφών

  • [01] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τέσσερις συναντήσεις αρχίζει σήμερα η 21η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α' κατηγορίας.

    Οι αγώνες είναι: Αρης - Ομόνοια στο Τσίρειο, ΑΠΟΕΛ - Ευαγόρας στο Μακάρειο, Σαλαμίνα - Αλκή στο Αμμόχωστος και Ενωση Νέων Παραλιμνίου - Δόξα στο Παραλίμνι.

    Οι αγώνες αρχίζουν σις 3.45 εκτός από τον αγώνα Σαλαμίνας - Αλκής που αρχίζει στις 7 το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] Οικολόγοι - Συλλογή υπογραφών - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με πρωτοβουλία των γυναικών του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αρχίζει σήμερα εκστρατεία συλλογής υπογραφών από Κύπριες γυναίκες, σε κείμενο - έκκληση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, που θα σταλεί σε γυναίκες της Ευρώπης.

    Η εκστρατεία αρχίζει αυτό το Σαββατοκυρίακο με εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, και θα συνεχιστεί με εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

    Στο κείμενο, γίνεται έκκληση προς τις γυναίκες πολιτικούς της Ευρώπης να εξασκήσουν όλη τη δυνατή πίεση προς τις κυβερνήσεις τους για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και του διαχωρισμού των κατοίκων του νησιού, για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων, επιστροφή των προσφύγων και την πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

    "Αναμένουμε από τις συμπατριώτισσές μας, και ιδιαίτερα όλες τις γυναίκες πολιτικούς και άλλες επώνυμες, να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι - Περιβαλλοντιστές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΚ)

    [03] Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που τον έφεραν να ζητά μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία από πλευράς της ΕΕ κατά την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που εγκαινιάζει σήμερα.

    Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης επιβεβαίωσε την εμπλοκή των οκτώ περισσοτέρων βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G8) στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι αυτές θα καλέσουν τις δυο πλευρές να προσέλθουν σε συνομιλίες με πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    Μιλώντας πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο για επισκέψεις στη Βόννη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες, ο κ. Κασουλίδης είπε συγεκριμένα ότι θεωρεί "δεδομένη την υποστήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ και ασφαλώς αναμένω ότι η ΕΕ θα υποστηρίξει και αυτή μια ενδεχόμενη διπλωματική δραστηριοποίηση, μετά τις τουρκικές εκλογές, με στόχο τη σύγκληση συνομιλιών".

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση, ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι "η προσπάθεια δεν θα είναι αποκλειστικά του δυτικού παράγοντα αφού όταν μιλούμε για τις οκτώ πλουσιότερες χώρες του κόσμου είναι οι εφτά πλούσιες και η Ρωσία οι οποίες θα καλέσουν απλώς τις δυο πλευρές να προσέλθουν σε συνομιλίες".

    Επίσης επεσήμανε ότι "πάντα οι συνομιλίες εγίνονταν μετά από πρόσκληση του ΓΓ, όπως θα γίνει και αυτή τη φορά, και είναι με βάση τα ψηφίσματα του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών".

    Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε παράλληλα ότι "ελαστικότητα είναι ένα πράγμα και το να δεκτείς να υποχωρήσεις σε οτιδήποτε το οποίο θα οδηγήσει στη διχοτόμηση ή στη δημιουργία δυο χωριστών κρατών στην Κύπρο ή στη μονιμοποίηση της παρούσας κατάστασης είναι ένα άλλο πράγμα".

    Οι επισκέψεις του κ. Κασουλίδη στις τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εντάσσονται στο πλαίσιο των περιοδειών του σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης "με στόχο την προώθηση της ενταξιακής πορείς και την ενημέρωση για τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος".

    Στο πλαίσιο των επισκέψεων του, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου.

    Επίσης θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου στο Κέντρο Ερευνών για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στο οίκημα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βιέννη και θα προσφωνήσει το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ επίσης στη Βιέννη.

    Θα έχει επίσης συναντήσεις με Προέδρους και μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών των κοινοβουλίων των χωρών που θα επισκεφθεί καθώς και διάφορες συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    Κληθείς να σχολιάσει τις προχθεσινές δηλώσεις του Γερμανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Ντετλεφ Γράφ τσου Ράντσαου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι μένει στα όσα ανακοινώθηκαν χθες επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικων.

    Ερωτηθείς εξάλλου να πει αν έχει ενημερωθεί σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής ότι δηλαδή μια υψηλά ιστάμενη προσωπικότητα τον προειδοποίησε ότι γίνεται προσπάθεια για να γίνει αποδεκτή η θέση για δύο χωριστές οντότητες στην Κύπρο ο κ. Κασουλίδης είπε: "ναι, έχω ενημερωθεί".

    Ακόμη είπε ότι "εκείνο το οποίο χρειάζεται απ' όλους είναι επικέντρωση στους στόχους μας, εγρήγορση, ψυχραιμία και ομοψυχία. Και πιστεύω ότι αν τα θεμελιώσουμε όλα αυτά είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα".

    Τόνισε, ωστόσο, ότι "το πλέον δυσάρεστο όλων είναι να παραμείνει όπως είναι το σημερινό στάτους κβο και να μονιμοποιηθεί η διχοτόμηση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] Τουρκία - Κούρδοι - Δημοσίευμα

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας, Χάρολντ Πίντερ, επέκρινε έντονα την Τουρκία για τη συμπεριφορά της έναντι του κουρδικού λαού και τόνισε ότι ο λαός αυτός έχει αγνοηθεί από τη διεθνή κοινότητα για πάρα πολλά χρόνια, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", ο διάσημος συγγραφέας αναφέρει ότι ο κόσμος έχει αγνοήσει τους πραγματικούς "κακούς" στον πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων, σημειώνοντας ότι η αντίδραση των Κούρδων σε όλο τον κόσμο στη σύλληψη του ηγέτη του PKK έδειξε το βαθμό της απελπισίας που νιώθουν οι Κούρδοι, οι οποίοι έχουν ταπεινωθεί για χρόνια τώρα, αλλά και την αποφασιστικότητα και το πάθος του λαού αυτού.

    Χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως "φονιά", ο Πίντερ σημειώνει ότι τα ΜΜΕ στη Βρετανία δεν ασχολούνται με την απεχθή καταπίεση του κουρδικού λαού στην Τουρκία και προσθέτει ότι "η Τουρκία είναι ένα στρατιωτικό, ολοκληρωτικό καθεστώς που παρουσιάζεται ως μια δημοκρατία."

    Η κρατική τρομοκρατία είναι συστηματική, άγρια και ανελέητη, γράφει στο άρθρο του ο Πίντερ, τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες από τους Κούρδους να καταλήξουν σε μια πολιτική παρά στρατιωτική λύση του προβλήματος έχουν αποτύχει και η διεθνής κοινότητα έχει επιδείξει περιορισμένο ενδιαφέρον για το πρόβλημα.

    Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρει "ότι το PKK έχει σκοτώσει και έχει διαπράξει ωμότητες" αλλά εκφράζει την εκτίμηση ότι για τους περισσότερους από τους 30,000 θανάτους ευθύνεται ο τουρκικός στρατός.

    "Λόγω του ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και πιστός σύμμαχός του οι Κούρδοι της Τουρκίας χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες, ενώ οι Κούρδοι στο Ιράκ και το Ιράν, δύο χώρες που θεωρούνται εναντίον της Δύσης, χαρακτηρίζονται ως θύματα κι αν αυτοί αντιστέκονται (στα καθεστώτα αυτά) θεωρούνται πολεμιστές για την ελευθερία", σημειώνεται στο άρθρο.

    Οι Κούρδοι, καταλήγει, είναι ένας πολύ περήφανος λαός, με αξιοπρέπεια και θάρρος, και χρειάζεται να αναγνωριστεί και να υποστηρικτεί ο αγώνας τους.

    Δεν μπορούμε και δεν θα πρέπει να τους αγνοούμε, τονίζει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [05] Μνημόσυνο Θεόφιλου Γεωργιάδη

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τελείται αύριο Κυριακή το 5ο ετήσιο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Προέδρου της κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, Θεόφιλου Γεωργιάδη, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

    Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρώην Υπουργός Αμυνας και Α' Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Μετά το μνημόσυνο θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του δολοφονηθέντος, στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

    Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης είχε δολοφονηθεί την 20η Μαρτίου 1994, έξω από το σπίτι του, στη Λευκωσία, και πιστεύεται ότι οι δολοφόνοι ενεργούσαν εκ μέρους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΚ)

    [06] Κατεχόμενα - Κυκλοφορίες εφημερίδων

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η "Κίπρις" παραμένει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στα κατεχόμενα, με κατά μέσο όρο ημερήσια κυκλοφορία 10.750 φύλλα, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο.

    Η "Κίπρις" ανήκει στον Τουρκοκύπριο φυγόδικο από την Αγγλία επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ και κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 1986.

    Δεύτερη έρχεται η "Αβρούπα" με 1600, φύλλα ενώ στο σύνολό τους οι άλλες επτά Τ/κ εφημερίδες πωλούν 2.850 φύλλα την ημέρα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΑ)

    [07] ΑΚΕΛ Αμμοχώστου - Επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η υλοποίηση των απειλών για εποικισμό της Αμμοχώστου θα δημιουργήσει νέα τετελεσμένα γεγονότα που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

    Αυτό τονίζει σε σημερινή επιστολή της προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, η οποία εκφράζει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που διακατέχουν το λαό της Αμμοχώστου καθώς και ολόκληρο τον κυπριακό λαό, αναφορικά με τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου.

    Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στην εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ντέιμ Αν Χέρκους, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου τονίζει εξάλλου ότι ο λαός της κατεχόμενης πόλης απαιτεί εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο και ιδιαίτερα εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας που προνοεί την επιστροφή και εγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου στην πόλη τους.

    "Αναμένουμε", προστίθεται στην επιστολή, "από την εξοχότητά σας και από τον ΟΗΕ όπως προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για ματαίωση των σχεδίων εποικισμού της Αμμοχώστου και όπως προωθήσετε την εφαρμογή των αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού για ειρηνικη και δίκαιη λύση του Κυπριακού".

    Εξάλλου, επισημαίνεται ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της Αμμοχώστου γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και χρησιμοποιείται ως εκβιαστικός μοχλός προς την ελληνοκυπριακή πλευρά".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] Αναστασιάδης - Ασφάλεια και συνεργασία στη Μεσόγειο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης του ελέγχου των εξοπλισμών και του αφοπλισμού είναι η επίλυση των πολιτικών προβλημάτων στη Μεσόγειο, όπως το Μεσανατολικό και το Κυπριακό, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην Τρίτη Προσπαρασκευαστική Συνάντηση για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται στη Λουμπλιάνα με θέμα τον έλεγχο των εξοπλισμών και την πρόληψη των συγκρούσεων στη Μεσόγειο.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η Κύπρος υποστηρίζει πλήρως όλες τις προσπάθειες για τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον αφοπλισμό και στοχεύουν στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας.

    Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποστρατικοποίηση της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι "η Αγκυρα δεν έχει επιδείξει ανάλογη καλή θέληση και έχει απορρίψει την πρόταση αυτή", στην οποία περιέχονταν συγκεκριμένα μέτρα.

    Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι "η έλλειψη θέλησης" εκ μέρους ορισμένων κρατών "που προωθούν τα δικά τους στενα συμφέροντα υπονομεύει όλες τις πρωτοβουλίες για τον αφοπλισμό και τη μείωση της έντασης".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [09] Οικολόγοι - Εκστρατεία συλλογής υπογραφών

    Λευκωσία,Κύπρος,13/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο - έκκληση για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, το οποίο θα αποστελεί σε γυναίκες πολιτικούς στον χώρο της Ευρώπης, άρχισε σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η εκστρατεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα και θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

    Οπως δήλωσε το μέλος του Κινήματος, Αντωνία Θεοδοσίου, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία δημιουργίας μίας διακομματικής γυναικείας ομάδας στην Κύπρο αποτελούμενη από προσωπικότητες και γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική με "επίκεντρο το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και στόχο να έχει επαφές με Ευρωπαίες πολιτικούς.

    Επεσήμανε δε ότι από την εμπειρία του Κινήματος σε συνέδριο των Πρασίνων κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, "έχει εντοπισθεί ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο δουλειάς όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στις χώρες της ΕΕ όσο και σε άλλες χώρες."

    Η κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι στόχος της διακομματικής ομάδας των Κυπρίων γυναικών είναι, μαζί με τις γυναίκες πολιτικούς στην Ευρώπη, να διερευνηθεί "η κατάσταση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο και η επεξεργασία κάποιου στρατηγικού σχεδίου" για το πώς μπορούν να συνεργαστούν για να αντιμτωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

    "Το Κίνημα Οικολόγων εδώ και κάποιο χρόνο έχει αναλάβει μία εκστρατεία διαφώτισης και διεθνοποίησης του Κυπριακού ξεκινώντας από τα Πράσινα Κόμματα στην Ευρώπη και αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα κόμματα", είπε, προσθέτοντας ότι στο τέλος αυτού του μήνα το Κίνημα θα έχει επαφές με το σύνολο των γερμανικών κομμάτων.

    Στο κείμενο - έκκληση του Κινήματος καλούνται οι γυναίκες πολιτικοί να συμβάλουν σε μία ουσιαστική κινητοποίηση με στόχο τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής μεγάλου μέρους της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ενεργήσουν δυναμικά ώστε η διεθνής κοινότητα να ασκήσει ουσιαστική πίεση στην Τουρκία τόσο για την εφαρμογή της συμφωνημένης διαδικασίας για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων Κυπρίων όσο και για τον τερματισμό της αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.

    Τις καλεί ακόμη να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν τα εμπόδια που τίθενται από τον τουρκικό στρατό, προκειμένου να συναντώνται και να συνεργάζονται οι γυναίκες της Κύπρου, καθώς και να ζητηθεί από την Τουρκία η εφαρμογή των συμφωνηθέντων σχετικά με τους εγκλωβισμένους.

    Εξάλλου, η κ. Θεοδοσίου είπε πως υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός μεταξύ των Πρασίνων για το θέμα του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και επεσήμανε ότι στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πρασίνων Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, "βγήκε ένα ισχυρό ψήφισμα για τον Οτσαλάν".

    "Ισως", πρόσθεσε, οι Πράσινοι "να είναι ο μόνος πολιτικός χώρος στην Ευρώπη" που έχει μια μη καταδικαστική θέση απέναντι στο εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο του Κουρδιστάν και τον Οτσαλάν.

    Οδόφραγμα

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η εκδήλωση ενημέρωσης των τουριστών για την κατάσταση στην Κύπρο.

    Στο οδόφραγμα πραγματοποιήθηκε σήμερα καλλιτεχνική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Τρούλλων καθώς και Ελλαδίτες μαθητές από την Κεστεκίδειο Σχολή Βρυξελλών. Την παρουσία τους έδωσαν επίσης μαθητές και μαθήτριες του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

    Μίλησαν η δασκάλα Ελένη Φωκά και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, Αρης Χατζηπαναγιώτου, ενώ στην εκδήλωση παρεβρίσκετο και αντιπροσωπεία του προσφυγικού σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 13 March 1999 - 13:02:14 UTC