Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας
  • [02] Σύσκεψη - Προϊόντα Βελγίου - Διοξίνες
  • [03] Κυπριανού - Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία
  • [04] Κυπριανού - Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία
  • [05] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Λιμενεργάτες
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Πεκίνο
  • [07] Νιλ Αρμστρονγκ - Αφιξη
  • [08] Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Συλλαλητήριο
  • [09] ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Συλλαλητήριο
  • [10] ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Συλλαλητήριο
  • [11] ΕΔΕΚ - Λυσσαρίδης - Συλλαλητήριο
  • [12] Οικολόγοι - Τσιμίλλης - Συλλαλητήριο
  • [13] Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία
  • [14] Νέοι Ορίζοντες - Κουτσού - Συλλαλητήριο

  • [01] ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας

    Πεκίνο,Κίνα,07/06/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Τανγκ Τσια Σουέν επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου σε συνάντηση σήμερα στο Πεκίνο με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Κίνα, ο κ. Τανγκ τόνισε την ανάγκη να γίνονται σεβαστές οι αρχές του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [02] Σύσκεψη - Προϊόντα Βελγίου - Διοξίνες

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος προχωρεί στην απαγόρευση εισαγωγής από το Βέλγιο προϊόντων, που είναι δυνατό να είναι μολυσμένα με την καρκινογόνο ουσία διοξίνη, μέχρις ότου διαλευκανθεί το όλο θέμα που προέκυψε μετά την ανακάλυψη διοξίνης σε ζωοτροφές.

    Σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, η οποία αποφάσισε παράλληλα τη διεύρυνση του καταλόγου των προϊόντων βελγικής προέλευσης τα οποία θα ελέγχονται, θα αποσύρονται και θα δεσμεύονται, όπου εντοπίζονται, μέχρις ότου διαλευκανθεί το θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] Κυπριανού - Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δεν θα παραστεί στο αποψινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλαβικό λαό, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, γιατί, όπως εξήγησε, "αυτή τη φορά η εκδήλωση θα είναι διαφορετική".

    Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι στο προηγούμενο συλλαλητήριο παρέστη και μίλησε εκ μέρους των άλλων κομμάτων που έλαβαν μέρος, ως Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι στο αποψινό συλλαλητήριο θα γίνει ένας χαιρετισμός από κάθε κόμμα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΦΖ/ΜΜ)

    [04] Κυπριανού - Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δεν θα παραστεί στο αποψινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλαβικό λαό, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, γιατί, όπως εξήγησε, "αυτή τη φορά η εκδήλωση θα είναι διαφορετική".

    Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι στο προηγούμενο συλλαλητήριο παρέστη και μίλησε εκ μέρους των άλλων κομμάτων που έλαβαν μέρος, ως Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι στο αποψινό συλλαλητήριο θα γίνει ένας χαιρετισμός από κάθε κόμμα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΦΖ/ΜΜ)

    [05] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Λιμενεργάτες

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνέλθει στις 17 Ιουνίου, θα τεθεί η αντιπρόταση των Συντεχνιών των λιμενεργατών, προς συζήτηση και λήψη τελικής απόφασης, ως αποτέλεσμα των συσκέψεων που είχε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

    Συγκεκριμένα, στις 6.30 το πρωί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, αφού έκρινε αναγκαίο, απηύθυνε έκκληση προς τις τρεις Συντεχνίες των λιμενεργατών για 24ωρη αναστολή της απεργίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΦΖ/ΜΜ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Πεκίνο

    Πεκίνο,Κίνα,07/06/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε επίπεδο του Προέδρου της χώρας, τόνισε σήμερα ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, μετά από επίσημες συνομιλίες στο Πεκίνο με τον Κινέζο ομόλογό του, ο ίδιος ο Τζιανγκ Ζεμίν, "έκανε αναφορά ότι η λύση πρέπει να είναι με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Νιλ Αρμστρονγκ - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εφτασε το απόγευμα στην Κύπρο, ο Αμερικανός αστροναύτης, Νιλ Αρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι στις 20 Ιουλίου 1969.

    Ο Νιλ Αρμστρονγκ θα μιλήσει αύριο στις 7.30 το βράδυ στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο με θέμα "Απόλλων 11 - Τι κληροδοτεί στον κόσμο και η σημασία του στη νέα χιλιετία".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΦΖ/ΜΧ)

    [08] (Κ) Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή Κυβέρνηση δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σπύρου Αρότη, εξέφρασε την άποψη ότι εκδηλώσεις όπως το συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται απόψε στη Λευκωσία, δεν εξυπηρετούν τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι ορθό να δίδονται αφορμές για αμφισβήτηση της ετοιμότητας της Κύπρου να αναλάβει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από την ιδιότητα του πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποίαν προσβλέπει.

    Η κυβέρνηση αναφέρει επίσης ότι τέτοια συλλαλητήρια δεν βοηθούν το φίλο λαό της Γιουγκοσλαβίας και τα χαρακτηρίζει "χρονικά άσκοπα" μετά την καταρχήν αποδοχή από τη Γιουγκοσλαβία των προτάσεων που υποβλήθηκαν για ειρήνευση.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [09] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τον τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών, την επικράτηση της ειρήνης στη Γιουγκοσλαβία και την επίλυση του προβλήματος στο Κόσοβο με την κατοχύρωση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων του πληθυσμού του, απαίτησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας απόψε στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για το γιουγκοσλαβικό λαό, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.

    Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος, η Γιουγκοσλαβία δέχθηκε ένα οδυνηρό συμβιβασμό, προσθέτοντας ωστόσο ότι "οι πλανητάρχες και οι άλλοι ΝΑΤΟϊκοί δεν θέλουν την ειρήνη" αλλά την άνευ όρων παράδοση της Γιουγκοσλαβίας.

    [10] (Κ) ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο κυπριακός λαός "αρνείται να γίνει συνεργός και συνένοχος του στραγγαλισμού και της εξόντωσης του λαού της μαρτυρικής και ανυπότακτης Γιουγκοσλαβίας", δήλωσε απόψε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους, μιλώντας στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα "Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς - δώστε τώρα θέση στην ειρήνη".

    Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι "κόντρα στη λογική του παραλόγου, και στην επιβολή του νόμου της ζούγκλας, που θέλουν να επιβάλουν διεθνώς το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, ο λαός της Κύπρου, θύμα κι'αυτός της βαρβαρότητας και των ίδιων ξένων συμφερόντων, δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ισχυρών".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [11] (Κ) ΕΔΕΚ - Λυσσαρίδης - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος έχει "ιδιαίτερη ευαισθησία" στα θέματα προσφύγων και εθνικού ξεκαθαρίσματος "γιατί έχουμε τη δική μας πικρή εμπειρία", δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, σε χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο για καταδίκη των βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.

    Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε ότι οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ενάντια σε ολόκληρο το σερβικό έθνος αποτελούν έγκλημα ενάντια "σε όλους μας, ενάντια στην ανθρωπότητα", προσθέτοντας ότι η αντίσταση του λαού της Σερβίας έχει ανακόψει, "ως ένα βαθμό τουλάχιστον" την καλούμενη νέα τάξη πραγμάτων "που στηρίζεται στην επιβολή της θέλησης των ισχυρών πάνω σε κάθε λαό που αρνείται να προσυπογράψει την υποταγή του".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [12] (Κ) Οικολόγοι - Τσιμίλλης - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Συντονιστής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλονιστών, Κυριάκος Τσιμίλλης, σε χαιρετισμό του στο αποψινό συλλαλητήριο, τόνισε ότι "δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη και δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς το σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των λαών".

    Πρόσθεσε ακόμα ότι η επιδρομή εναντίον της Γιουγκοσλαβίας μπορούσε να είχε αποφευχθεί, σημειώνοντας ότι "η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να συνδράμει σε μια αειφόρα ανάπτυξη, με ουσιαστικό όφελος για όλες τις εθνικές οντότητες της περιοχής, που αποτελεί τη φτωχότερη της Ευρώπης".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [13] (Κ) Συλλαλητήριο - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με το σύνθημα "Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς, δώστε τώρα θέση στην ειρήνη" πραγματοποιήθηκε απόψε στη Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, συλλαλητήριο καταδίκης των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας και αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλαβικό λαό.

    Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, οι Νέοι Ορίζοντες, το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Ο ΔΗΣΥ και οι Ενωμένοι Δημοκράτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [14] (Κ) Νέοι Ορίζοντες - Κουτσού - Συλλαλητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού, δήλωσε ότι σήμερα "λέμε όχι στη νέα βαρβαρότητα, σήμερα λέμε ναί στην ειρήνη, ναί στη δικαιοσύνη, ναί στα ανθρώπινα δικαιώματα".

    Σε χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλαβικό λαό, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λευκωσία, ο κ. Κουτσού σημείωσε ότι η Κύπρος υποφέρει "από τέτοιες συμπεριφορές, υποφέρει από αυτή τη βαρβαρότητα, από αυτή τη συμπεριφορά των δυνατών" και την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 7 June 1999 - 19:46:09 UTC