Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μουράτοφ - Κυπριακό - G8
  • [02] Συμβούλιο της Ευρώπης - Τουρκία
  • [03] ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Ευρωεκλογές
  • [04] Κυπρο - Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος
  • [05] Πρέσβης Ρωσίας - Κοσσυφοπέδιο
  • [06] Χριστόφιας - Συγχαρητήριο μήνυμα - ΚΚΕ

  • [01] Μουράτοφ - Κυπριακό - G8

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι "τελικά θα δοθεί μια ώθηση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των αποφάσεων του διεθνούς ιργανισμού", εξέφρασε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόρκι Μουράτοφ, κληθείς να σχολιάσει την αναμενόμενη εμπλοκή της Ομάδας των Οκτώ (G8).

    Ο κ. Μουράτοφ επανέλαβε ότι η διευθέτηση του Κυπριακού πρέπει να διασφαλίζει την εγκαθίδρυση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Χαρακτήρισε επίσης θετική την παράγραφο που αφορά την Κύπρο στο ανακοινωθέν των Υπουργών Εξωτερικών των G8, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε προβλέψεις αναφορικά με το αποτέλεσμα που θα έχει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [02] Συμβούλιο της Ευρώπης - Τουρκία

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε αποδεκτή προσφυγή της Δανίας εναντίον της Τουρκίας, για τη φυλάκιση και κακομεταχείριση από την αστυνομία της Αγκυρας, ενός Δανού υπηκόου κουρδικής καταγωγής.

    Η αποδοχή της προσφυγής, που αποφασίσθηκε στις 8 Ιουνίου και γνωστοποιήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης σήμερα, ανοίγει το δρόμο για την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης από το Δικαστήριο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΧ)

    [03] ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Ευρωεκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Ικανοποίηση" για τα χθεσινά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, γιατί όπως εξήγησε, "αποτελούν μια σημαντική επιτυχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι πλήρες μέλος".

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η επιτυχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος "αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες" γιατί όπως είπε, επιβάλλεται πλέον να γίνουν πιο συντονισμένες προσπάθειες προς τους νέους Ευρωβουλευτές τόσο για την ενημέρωση τους στο Κυπριακό όσο και για τη θετική συμβολή τους στην προσπάθεια της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [04] Κυπρο - Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τόσο ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Γκεόρκι Μουράτοφ, όσο και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Βασίλης Ρολόγης, εξέφασαν σήμερα την πεποίθηση ότι η ίδρυση του Κυπρο - Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο της ιδρυτικής συνέλευσης του Συνδέσμου, ο κ. Μουράτοφ επεσήμανε πως οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας αναπτύσσονται σταθερά, ενώ από την πλευρά του κ. Ρολόγης είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του ΚΕΒΕ για στενότερες σχέσεις με άλλες χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [05] Πρέσβης Ρωσίας - Κοσσυφοπέδιο

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ενδεχόμενο να παραβιαστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κοσσυφοπέδιο, επεσήμανε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόρκι Μουράτοφ, αναφέροντας ότι για το λόγο αυτό η Μόσχα θα συμβάλει με ειρηνευτικές δυνάμεις και θα συμμετάσχει δραστήρια στην επίτευξη ειρήνης.

    Αφού εξέφρασε την εκτίμηση ότι "υπάρχουν και δυσάρεστα γεγονότα", ο κ. Μουράτοφ είπε πως "ορισμένες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν υλοποιείται η παράγραφος της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον αφοπλισμό των λεγόμενων ανταρτών των παραστρατιωτικών ομάδων των Αλβανών...".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [06] Χριστόφιας - Συγχαρητήριο μήνυμα - ΚΚΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συγχαρητήριο μήνυμα στη ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το "σημαντικό αποτέλεσμα" που έφερε το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις Ευρωεκλογές, απέστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Στο μήνυμά του ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του ΚΚΕ "επιτεύχθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες", σημειώνοντας ότι "η σημαντική άνοδος στα ποσοστά, δείχνει την εκτίμηση των ψηφοφόρων για τις θέσεις και τους λαϊκούς αγώνες του ΚΚΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 14 June 1999 - 17:46:08 UTC