Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βραβεύθηκε Κυπριακό Ντοκυμαντέρ
  • [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Αγγελή - Δηλώσεις
  • [03] Γεωργικά Προϊόντα - Τουρκία
  • [04] Πλοίο - Ηρωίνη - Αϊτή
  • [05] Αναν - Κουκ - Κυπριακό
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - Ρωσία
  • [07] Αναστασιάδης - Εκθεση ΓΓ για την Κύπρο
  • [08] Κύπρος - Ρωσία - Επικύρωση συμφωνίας
  • [09] Υπουργός Οικονομικών - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [10] Υπουργός Παιδείας - Βουδαπέστη

  • [01] Βραβεύθηκε Κυπριακό Ντοκυμαντέρ

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κύπριος παραγωγός προγραμμάτων τηλεόρασης, Νίκος Χριστοφόρου βραβεύθηκε φέτος από τον Καναδικό Σύνδεσμο Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Εθνικών Ομάδων, για το ντοκυμαντέρ του "Cyprus at the Crossroads".

    Το ντοκυμαντέρ γυρίστηκε στην Κύπρο με τη βοήθεια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, προβλήθηκε επανειλημμένα από το πολυεθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CFMT και απέσπασε πολύ επαινετικά σχόλια.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Αγγελή - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ) Το έκτακτο σχέδιο δράσης των Κυπριακών Αερογραμμών λειτούργησε ομαλά με βάση το πρόγραμμα που κατάρτισε η εταιρεία για λιγότερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ, Τάσος Αγγελή.

    Οπως ανέφερε όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται κανονικά στον προορισμό τους. Η εταιρεία χρησιμοποίησε δικά της πληρώματα και αεροπλάνα καθώς και αεροπλάνα τα οποία ναύλωσε από το εξωτερικό.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    [03] Γεωργικά Προϊόντα - Τουρκία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επέκταση των εμπορικών μέτρων εναντίον της Τουρκίας για τα εμπόδια που συνεχίζει να προβάλλει η Αγκυρα στις εισαγωγές βοοειδών από την Κοινότητα, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το 1996 με το ξέσπασμα της κρίσης της ασθένειας των τρελών αγελάδων, η Τουρκία προχώρησε μονομερώς στην απαγόρευση των εισαγωγών ζώντων βοοειδών, ενώ περιόρισε σε μεγάλο βαθμό και τις εισαγωγές μοσχαρίσιου κρέατος.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΧ)

    [04] Πλοίο - Ηρωίνη - Αϊτή

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σαράντα κιλά ηρωίνης που είχαν εντοπιστεί σε υπό κυπριακή σημαία εμπορικό πλοίο από τον πλοίαρχό του, παραλήφθηκαν χθες στην Αϊτή από τις αρχές της χώρας και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αστυνομίας, τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί στο πλοίο από αγνώστους και εντοπίστηκαν από τον πλοίαρχο ενώ το υπό κυπριακή σημαία πλοίο έπλεε από την Κολομβία προς την Αϊτή.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [05] Αναν - Κουκ - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι η αντίδραση της τουρκικής πλευράς δεν θα αποτελέσει αξεπέραστο πρόβλημα, εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Λονδίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ.

    Ερωτηθείς αναφορικά με την αντίδραση της Τουρκίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη δήλωση της Ομάδας των Οκτώ για το Κυπριακό, ο κ. Ανάν είπε ότι "το κυπριακό ζήτημα είναι ένα περίπλοκο και μακρόχρονο θέμα. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της νέας προσπάθειας να φέρουμε τις δύο πλευρές μαζί".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - Ρωσία

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη μεγάλη ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επικύρωση από τη Ρωσική Δούμα της συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου - Ρωσίας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης.

    Σε απογευματινές του δηλώσεις, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί στις 5 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου και από τότε βρισκόταν ενώπιον της Ρωσικής Δούμας, επειδή όπως εξήγησε, οι κρατικές διαδικασίες της Ρωσίας προβλέπουν πως η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τη Δούμα.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [07] Αναστασιάδης - Εκθεση ΓΓ για την Κύπρο

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Εκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό μελετάται από το Δημοκρατικό Συναγερμό, ο οποίος θα τοποθετηθεί σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Αναν είπε ότι "το περιεχόμενο της έκθεσης μελετάται και οι τοποθετήσεις μας δεν θα γίνουν δημόσια αλλά στο Εθνικό Συμβούλιο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [08] Κύπρος - Ρωσία - Επικύρωση συμφωνίας

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Ρωσική Δούμα ψήφισε σήμερα υπέρ της επικύρωσης της υπογραφείσας συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε με 258 ψήφους υπέρ, ένα κατά και τέσσερις αποχές.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [09] Υπουργός Οικονομικών - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης δήλωσε σήμερα ότι "δεν φαίνεται οτιδήποτε στον ορίζοντα" αναφορικά με την κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές και κάλεσε τους πιλότους της ΠΑΣΥΠΙ να επιδείξουν καλή θέληση ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που πλήττουν τη συντεχνία, την εταιρεία και άλλους εργαζόμενους.

    Ο κ. Κληρίδης απεκάλυψε ότι το μεσημέρι έλαβε μήνυμα από την ηγεσία της ΠΑΣΥΠΙ, σύμφωνα με το οποίο "ως ένδειξη καλής θέλησης" οι πιλότοι θα προχωρούσαν σε άρση των απεργιακών μέτρων, αλλά όπως σημείωσε "μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει και αναμένουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [10] Υπουργός Παιδείας - Βουδαπέστη

    Λευκωσία,Κύπρος,25/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το νέο αναβαθμισμένο τριετές Πολιτιστικό, Μορφωτικό και Επιστημονικό Πρωτόκολο Συνεργασίας για την περίοδο 1999 - 2001 αποφάσισαν να υπογράψουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Βουδαπέστη Κύπρος και Ουγγαρία.

    Αυτό, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε στις συνομιλίες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιου Ιωαννίδη με τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουγγαρίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 25 June 1999 - 17:46:14 UTC