Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνές επιστημονικό συνέδριο
  • [02] Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Εγκλωβισμένοι
  • [03] Τ/Κ - Αστυνομία - Τέμενος Χαλά Σουλτάν
  • [04] Εκπρόσωπος - Κουκ - Τζεμ
  • [05] Χάρπας - Νεκροψία - Πόρισμα
  • [06] Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [07] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τσιζόφ
  • [08] Υπουργός Αμυνας - Αθήνα
  • [09] Βασιλείου - Χάλκη - Συνέδριο
  • [10] Κηδεία Στέλιου Χάρπα
  • [11] ΧΑΚ - Σύσκεψη - Απόφαση - Αναστολή εργασιών

  • [01] Διεθνές επιστημονικό συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου το έκτο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) των περιοχών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

    Το συνέδριο με τίτλο "6th International Conference on Electronics, Circuits and Systems" (ICECS '99) θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια που έχουν διοργανωθεί στην Κύπρο. Την ευθύνη για τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει το Πανεπιστήμιο Πατρών με συνδιοργανωτή την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Εγκλωβισμένοι

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι διεπράχθη ένα αποτρόπαιο έγκλημα στο Ριζοκάρπασο σημειώνεται από την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία όμως αναμένει έμπρακτη προστασία των εγκλωβισμένων.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Στέλιου Χάρπα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να τεκμηριώνουν ότι η δολοφονία ήταν μέρος προσχεδιασμένων ενεργειών από τους Τούρκους, αλλά σημείωσε ότι η τελική θέση της κυβέρνησης θα διατυπωθεί μετά την παράδοση της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [03] Τ/Κ - Αστυνομία - Τέμενος Χαλά Σουλτάν

    Λάρνακα,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, μετά την απόπειρα εμπρησμού, αλλά και τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας, ενημερώθηκαν οι 17 Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι που πέρασαν το πρωί στις ελεύθερες περιοχές για τον σκοπό αυτό.

    Ενημερώοντας τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Γλαύκος Ξένος ανέφερε ότι από τις αστυνομικές ανακρίσεις αριθμό προσώπων, Ε/Κ και ξένων, "δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής ο,τιδήποτε", προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Εκπρόσωπος - Κουκ - Τζεμ

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση σημειώνει τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι στο Κυπριακό διαβλέπει μια θετική τάση αλλά αναμένει να δει δείγματα γραφής από την Αγκυρα όπως την εγκατάλειψη των όρων για έναρξη διαπραγματεύσεων και ουσιαστική αλλαγή στις τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς ώστε να προωθηθεί η επίλυση του προβλήματος.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε, εξάλλου, την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις θέσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [05] Χάρπας - Νεκροψία - Πόρισμα

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Από "σοβαρό κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό μετά από χρήση πυροβόλου όπλου" προκλήθηκε ο θάνατος του εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης. Σε δηλώσεις του μετά από τη νεκροψία που διενήργησε μαζί με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους στη σορό του 69χρονου εγκλωβισμένου, ο κ. Ματσάκης είπε ότι έχει ληφθεί πληθώρα τεκμηρίων τα οποία θα υποβληθούν σε διάφορες εξετάσεις από τις αρχές της Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [06] Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την άποψη ότι υπάρχουν θετικές τάσεις στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Εντουαρτ Κλέι, σημειώνοντας ότι σε αυτό συνέβαλε η τάση βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, μετά τη συνάντησή του στο Λονδίνο με το Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ ο οποίος μίλησε για "θετική τάση" στο Κυπριακό, ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής συμφώνησε, παρατηρώντας ότι "η συνομιλία αυτή ήταν ένα μέρος μιας τάσης που θα συνεχίσει όλο αυτό το μήνα με σειρά εντατικών επαφών, πολλές από τις οποίες θα γίνουν στη Νέα Υόρκη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [07] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τσιζόφ

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν θέλει συνομιλίες χάριν των συνομιλιών αλλά επιθυμεί συνομιλίες για ουσιαστική ενασχόληση με το Κυπριακό και άνοιγμα του δρόμου για λύση, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σχολιάζοντας δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Ρώσου αντιπροσώπου για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Τσιζόφ.

    "Η δήλωση της Μόσχας ερμηνεύεται ως η επιθυμία της ρωσικής πλευράς η νέα πρωτοβουλία να μην πετύχει απλά διαδικαστικά και να οδηγηθεί σε αδιέξοδο στο τραπέζι των συνομιλιών, και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να επιλεγεί ο κατάλληλος χρόνος που θα ανοίγει το δρόμο για ουσιαστική πρόοδο", δήλωσε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [08] Υπουργός Αμυνας - Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 17 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον κ. Χάσικο θα συνοδεύουν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημήτριος Δήμου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Πέτρος Καρεκλάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [09] Βασιλείου - Χάλκη - Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου αναχωρεί αύριο για τη Χάλκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο με θέμα "Κύπρος - Τουρκία - Ελλάδα: Ο χειρισμός ενός προβληματικού τριγώνου".

    Το συνέδριο οργανώνεται από το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνας Εφαρμοσμένης Πολιτικής της Γερμανίας, και σ' αυτό θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον ευρωπαϊκό χώρο μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Ευρωβουλής.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)

    [10] Κηδεία Στέλιου Χάρπα

    Λεμεσός,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αγίασμα από το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και χώμα από τη γειτονία του στο Ριζοκάρπασο συνόδευσαν το δολοφονηθέντα από τους Τούρκους Στέλιο Χάρπα στη ταφή του στη Λεμεσό, μακριά από το αγαπημένο του χωριό. Το αγίασμα και χώμα πήραν στην κηδεία η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας.

    Ο επίλογος της δολοφονίας γράφτηκε το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας, ενώ ο Χάρπας τάφηκε στο νέο κοιμητήριο Λεμεσού. Παρέστησαν ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Τάκης Χριστόπουλος, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Ανδρέας Παπαδάκης καθώς και βουλευτές όλων των κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [11] ΧΑΚ - Σύσκεψη - Απόφαση - Αναστολή εργασιών

    Λευκωσία,Κύπρος,03/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κλειστό για τρεις εβδομάδες από την ερχόμενη Δευτέρα θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ύστερα από ομόφωνη απόφαση των εμπλεκομένων φορέων, η οποία ήταν μεν επώδυνη, αλλά επιβαλλόμενη, ώστε να επιτευχθεί οριστική επίλυση των προβλημάτων του Χρηματιστηρίου, που θα το οδηγήσει σε μια νέα, ομαλότερη και δυναμικότερη πορεία.

    Σε πεντάωρη σύσκεψη του Συμβουλίου του ΧΑΚ, του Συνδέσμου Χρηματιστών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Συνδέσμου Δημοσίων Εταιρειών και των επενδυτών διά του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) αποφασίστηκε και μια σειρά άλλων μέτρων που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ΧΑΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 3 September 1999 - 19:46:41 UTC