Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικολόγοι - Εθνικό Συμβούλιο
  • [02] Σρι Λάνκα - Γιορδαμλή - Διαπιστευτήρια
  • [03] Υπουργείο Παιδείας - Εισφορές - Σεισμός
  • [04] Κύπρος - Μαυρίκιος - Συμφωνία - Φορολογία
  • [05] Νέοι Ορίζοντες - Εθνικό Συμβούλιο
  • [06] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Εθνικό Συμβούλιο
  • [07] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή Τζεμ - ΣτΕ
  • [08] Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Μόσχα
  • [09] Κυπριανού - Επιστροφή

  • [01] Οικολόγοι - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές "δεν έχουν ζητήσει είσοδό τους στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά ζήτησαν να θεσμοθετηθεί το Σώμα και να τεθούν κριτήρια εισδοχής των κομμάτων".

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε για να εξηγηθούν οι θέσεις του Κινήματος στο θέμα της σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [02] Σρι Λάνκα - Γιορδαμλή - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα διαπιστευτήριά της στην Πρόεδρο της Σρι Λάνκα Chandrika Bandaranaike επέδωσε χθες η Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία Ρέα Γιορδαμλή ως νέα Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στη χώρα.

    Σε συνάντησή τους μετά την επίσημη τελετή, η Πρόεδρος της Σρι Λάνκα και η κ. Γιορδαμλή συζήτησαν προοπτικές επέκτασης των σχέσεων των δύο χωρών με ανταλλαγή επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο, προώθηση περαιτέρω συμφωνιών όπως αποφυγή διπλής φορολογίας και τουριστική και πολιτιστική συμφωνία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [03] Υπουργείο Παιδείας - Εισφορές - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης αποφάσισαν να ενεργήσουν ώστε να επανοικοδομηθεί το νηπιαγωγείο Μενιδίου το οποίο καταστράφηκε από τους σεισμούς.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου ενδιαφέροντος που επέδειξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και ο κυπριακός ελληνισμός για τους σεισμοπαθείς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [04] Κύπρος - Μαυρίκιος - Συμφωνία - Φορολογία

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Δημοκρατίες της Κύπρου και του Μαυρικίου μονόγραψαν συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας, η οποία αναμένεται να υπογραφεί και να τεθεί σε εφαρμογή τους προσεχείς μήνες.

    Τη συμφωνία μονόγραψε εκ μέρους της Κύπρου ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στο Μαυρίκιο, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [05] Νέοι Ορίζοντες - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του απέρριψε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη να παραστεί σε συνάντηση μαζί του στις 13 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι οι μεθοδεύσεις που γίνονται για ακύρωση της συμμετοχής του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο πλήττουν τους θεσμούς.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κουτσού είπε ότι "είναι ξεκάθαρο, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένη επιστολή ημερομηνίας 15.6.1999 που μου απέστειλε ο Πρόεδρος Κληρίδης, ότι οι ΝΕΟ συμμετείχαν στη μέχρι τώρα συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας και τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [06] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την "επιτακτική ανάγκη για χρησιμότερη λειτουργία του θεσμού" του Εθνικού Συμβουλίου, υποδεικνύει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη σύνθεση του σώματος, υποστηρίζει η Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου.

    Σε ανακοίνωσή της, η Επαλξη αναφέρει ότι "η πρόταση για ίδρυση και λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής, όπως έχει υποβληθεί στο παρελθόν από τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [07] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή Τζεμ - ΣτΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η εκτέλεση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου παραπέμπεται για συζήτηση στην επόμενη σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης την ερχόμενη βδομάδα, στις 15 τρέχοντος.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο ΣτΕ Πρέσβειρα Θάλεια Πετρίδη, σημειώνοντας ότι η χθεσινή απόφαση διατηρεί και επαυξάνει το μομέντουμ για την πίεση προς την Τουρκία ώστε να εφαρμόσει τη σχετική δικαστική απόφαση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [08] Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Μόσχα

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνομιλίες για το Κυπριακό, διμερή και διεθνή θέμα θα έχει στη Μόσχα τετραμελής αντιπροσωπεία υπό το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέα Πιρίσιη, η οποία αναχωρεί την προσεχή Δευτέρα για τη ρωσική πρωτεύουσα.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιρίσιης η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από σχετική πρόσκληση των ρωσικών αρχών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [09] Κυπριανού - Επιστροφή

    Λάρνακα,Κύπρος,10/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Καλύτερη αντίληψη για την αναγκαιότητα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση" είτε λυθεί είτε δεν λυθεί το Κυπριακό, διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, κατά τις επαφές του στη Γερμανία και την Πολωνία.

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής των μη κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι το ΔΗΚΟ θα τοποθετηθεί επί σχετικής πρότασης που θα υποβάλει κατά την αυριανή συνεδρία του σώματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 10 September 1999 - 17:46:13 UTC