Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαϊκή - Λαζαρίδης - Αμοιβαία Κεφάλαια - Fidelity
  • [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αναχώρηση - Αθήνα
  • [03] Κυπριακή ομάδα - Σεισμός - Στεφανόπουλος - Σημίτης
  • [04] ΠΑΣΕΧΑ - Επενδυτές - Χρηματιστές
  • [05] Κηδεία Ε/Κ θυμάτων σεισμού Ελλάδας
  • [06] Αμερικανός Πρέσβης - Κυπριακό
  • [07] Ρολάνδης - Υπουργός Τουρισμού Μάλτας
  • [08] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αμερικανός Πρέσβης
  • [09] Συμβούλιο Υπουργών - Τουρκία - Τζεμ - Κυπριακό
  • [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Στεφανόπουλος
  • [11] Πρόεδρος Κληρίδης - ΓΓ ΑΚΕΛ
  • [12] Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Αλέκος Μιχαηλίδης

  • [01] Λαϊκή - Λαζαρίδης - Αμοιβαία Κεφάλαια - Fidelity

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δυο νέα πρωτοποριακά αμοιβαία κεφάλαια, τα αμοιβαία κεφάλαια τομέα (sector funds) της Fidelity Investments εισάγει το Συγκρότημα της Λαϊκής Τράπεζας για τους δικαιούχους πελάτες του.

    Τα αμοιβαία κεφάλαια, που παρέχουν την ευκαιρία επένδυσης στους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, παρουσίασαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συγκροτήματος, Κίκης Λαζαρίδης και ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Fidelity Investments, Μάρτιν Κέιμπριτζ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αναχώρηση - Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχώρησε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήση το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και αύριο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.

    Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναχώρησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ)

    [03] Κυπριακή ομάδα - Σεισμός - Στεφανόπουλος - Σημίτης

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή ομάδα η οποία μετέβη στην Αθήνα για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων και ανακούφισης των σεισμόπληκτων έγινε σήμερα δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.

    Την κυπριακή αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ)

    [04] ΠΑΣΕΧΑ - Επενδυτές - Χρηματιστές

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) προειδοποίησε σήμερα τους χρηματιστές ότι είναι η τελευταία φορά που θα δεχθεί κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΧΑ Αλκης Αργυρίδης είπε ότι ο Σύνδεσμος θα υποστηρίξει τροποποίηση του σχετικού Νόμου ώστε να γίνεται εκτέλεση συναλλαγών εκτός του ΧΑΚ μεταξύ των επενδυτών, παρακάμπτοντας έτσι τους χρηματιστές, οι οποίοι θα πρέπει με το μέτρο αυτό να γίνουν πιο εξυπηρετικοί.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [05] Κηδεία Ε/Κ θυμάτων σεισμού Ελλάδας

    Λάρνακα,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι τέσσερις Κύπριοι νεκροί από το σεισμό που έπληξε την Ελλάδα μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο και τάφηκαν το απόγευμα στη Λάρνακα και Λευκωσία.

    Οι Κύπριοι νεκροί από το σεισμό στην Ελλάδα είναι η 37χρόνη Φρόσω Νικολέττη από την Λύση και η 14χρόνη κόρη της Εβελυν, ο Χρίστος Παπαθωμάς, 44 χρόνων, από το Λάρνακα της Λαπήθου και η 16χρόνη κόρη του Γεωργία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ)

    [06] Αμερικανός Πρέσβης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι ΗΠΑ συμφωνούν με την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα αποστείλει προς το τέλος αυτού του μήνα προσκλήσεις προς τις δύο πλευρές στην Κύπρο για απευθείας συνομιλίες.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είναι μέλος της Ομάδας των Οκτώ, οι ηγέτες της οποίας έχουν καλέσει για διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη και έχουν ζητήσει από τον ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει τις δύο πλευρές σε απευθείας συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [07] Ρολάνδης - Υπουργός Τουρισμού Μάλτας

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης αντάλλαξε σήμερα απόψεις με τον Υπουργο Τουρισμού της Μάλτας Μ.Α. Ρεφάλο αναφορικά με την πορεία ένταξης της Κύπρου και της Μάλτας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρεφάλο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του κ. Ρολάνδη, είπε ότι υπάρχει "πλήρης συμφωνία πάνω σε όλα τα υπό συζήτηση θέματα", και υπογράμμισε την "κοινή πορεία των δύο χωρών προς την Ευρώπη, την ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του ΚΟΤ και της Αρχής Τουρισμού της Μάλτας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [08] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αμερικανός Πρέσβης

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις τηλεπικοινωνίες καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ, ενόψει και προγραμματισμένου ταξιδιού του κ. Αβέρωφ στις ΗΠΑ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι "εξελίχθηκε εκτός από εθιμοτυπική σε μια ουσιαστική συνάντηση" και ευχαρίστησε τον κ. Μπάντλερ για τη βοήθειά του όσον αφορά προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [09] Συμβούλιο Υπουργών - Τουρκία - Τζεμ - Κυπριακό

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα οδηγήσει και στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος εξέφρασαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο ομόλογό τους Ισμαϊλ Τζεμ.

    Σύμφωνα με έγκυρες κοινοτικές πηγές κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσαν οι "15" στον κ. Τζεμ, οι περισσότεροι υπουργοί στην παρέμβαση τους αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό πρόβλημα, προτρέποντας έμμεσα την Αγκυρα να προχωρήσει σε κάποια κίνηση που θα βοηθήσει την επίλυση του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΑΧΡ)

    [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Στεφανόπουλος

    Αθήνα,Ελλάδα,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις θερμές του ευχαριστίες για τη βοήθεια που πρόσφερε η Κύπρος στην Ελλάδα μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, σε σημερινή τους συνάντηση.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι θα σταλεί και άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης, παρεμβαίνοντας στο διάλογο, είπε στον κ. Στεφανόπουλο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [11] Πρόεδρος Κληρίδης - ΓΓ ΑΚΕΛ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση στο Λονδίνο θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα όπου αναρρώνει μετά από εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού.

    Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο κ. Χριστόφιας θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Κληρίδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ανταλλάξουν απόψεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    [12] Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Αλέκος Μιχαηλίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,13/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αλέκος Μιχαηλίδης αναλαμβάνει Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας μετά από πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο κ. Μιχαηλίδης θα αντικαταστήσει το Γιάννη Κουτσάκο, εκπαιδευτικό, προς τον οποίο το κόμμα εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά του.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 13 September 1999 - 17:46:12 UTC