Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τράπεζα Κύπρου - Διάσκεψη - Αποτελέσματα εξαμήνου
  • [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Νόρθγουεστ - Συμφωνία
  • [03] Ελλάδα - Σεισμοί - Βοήθεια
  • [04] Υπουργός Συγκοινωνιών - Συμφωνία με Northwest - ΚΑ
  • [05] Χατζηδημητρίου - ΚΣΣΕ - Πολιτιστική κληρονομιά
  • [06] ΕΕ - Πρόντι - Διεύρυνση

  • [01] Τράπεζα Κύπρου - Διάσκεψη - Αποτελέσματα εξαμήνου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις αρχές του 2000 η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Σόλων Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε αύξηση κερδών μετά τη φορολογία για το πρώτο εξάμηνο του 1999 της τάξης του 50,3% και προμέρισμα 8%.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου σήμερα, ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 1999 εξαιρετικά και είπε ότι τα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν στα 22,5 εκατομμύρια λίρες, παρουσιάζοντας αύξηση 50,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 1998.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [02] Κυπριακές Αερογραμμές - Νόρθγουεστ - Συμφωνία

    Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές υπέγραψαν σήμερα συμφωνία με την εταιρεία Northwest, την τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία σε όλο τον κόσμο, που προνοεί ότι η αμερικανική εταιρεία θα προσθέσει τον κωδικό της στις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμέων μεταξύ Λάρνακας και Αμστερνταμ και αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

    Η συμφωνία, που υπογράφηκε στην παρουσία και εκπροσώπων της Alitalia και της KLM με τις οποίες οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν παρόμοια συμφωνία, προνοεί μεταξύ άλλων την προσφορά χαμηλών ναύλων των δύο εταιρειών καθώς και της KLM από και προς τις ΗΠΑ, συντονισμό των αεροπορικών δικτύων με σκοπό την αύξηση των ευρωπαϊκών σταθμών και την προώθηση κοινών διαφημιστικών προγραμμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Σημίτης

    Αθήνα,Ελλάδα,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η προοπτική έναρξης δικοινοτικών συνομιλιών, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η συνεργασία στον αμυντικό τομέα στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Αθήνα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Ελληνα Πρωθυπουργο Κώστα Σημίτη.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Κληρίδης, οι δύο κυβερνήσεις κατέληξαν σε ομόφωνα συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού θεμάτων που δυνατό να προκύψουν με την έναρξη και την ουσία των συνομιλιών, ενώ ο Πρωθυπουργός Σημίτης σύνδεσε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τη θετική συμβολή της Αγκυρας για επίλυση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [04] Ελλάδα - Σεισμοί - Βοήθεια

    Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος θα αποστείλει αύριο 150 αντίσκηνα και 2000 κουβέρτες στην Ελλάδα, ύστερα από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ενώ ακόμη 50 αντίσκηνα θα αποσταλούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

    Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη στείλει 200 αντίσκηνα και 1000 κουβέρτες για ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [05] Υπουργός Συγκοινωνιών - Συμφωνία με Northwest - ΚΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές και η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Northwest, αναφέροντας πως ο εθνικός μεταφορέας πήρε έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών σχετικά με τις στρατηγικές συμμαχίες.

    Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης πως οι διαδικασίες σχετικά με τις μετοχές των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκονται σε στάδιο όπου θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [06] Χατζηδημητρίου - ΚΣΣΕ - Πολιτιστική κληρονομιά

    Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε στη Ρουμανία ότι υπάρχουν περιοχές στην Ευρώπη όπου τα έργα πολιτισμού γίνονται στόχος και καταστρέφονται σκόπιμα, όπως στην Κύπρο και τη Βοσνία.

    Ο κ. Χατζηδημητρίου μιλούσε στην επίσημη έναρξη της εκστρατείας του Συμβουλίου για την ανοικοδόμηση μιας Ευρώπης βασισμένης στην πολιτιστική κληρονομιά, όπου εκπροσώπησε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [07] ΕΕ - Πρόντι - Διεύρυνση

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,14/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καθορίσουν στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι στις 10 με 11 Δεκεμβρίου, ημερομηνία ένταξης των υποψηφίων χωρών που θεωρούνται καλύτερα προετοιμασμένες.

    Τη σημαντική αυτή πρόταση, που αφορά και την Κύπρο, έκανε ο κ. Πρόντι από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσθέτοντας ότι ο καθορισμός ημερομηνίας προσχώρησης πρέπει να γίνει έστω κι αν χρειασθεί να δοθούν μακρές μεταβατικές περίοδοι σε ορισμένους τομείς.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΧ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 14 September 1999 - 17:46:09 UTC