Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-09-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κασουλίδης - Αγνοούμενοι - Πρέντεργκαστ
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ
  • [03] Ράλλι Κύπρος - 2ο Σκέλος
  • [04] Ποδόσφαιρο - 2η αγωνιστική
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Διδακτορικό δίπλωμα
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Γ.Γ. ΟΗΕ
  • [07] Ντενκτάς - Κυπριακό
  • [08] Τ/κ - Τουρκικός Τύπος - Κυπριακό
  • [09] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Κυπριακό
  • [10] Βασιλείου - ΕΕ - Εξι υποψήφιες χώρες
  • [11] Κυπριανού - Κυπριακό
  • [12] Μουσιούττας - "Βουλή Γερόντων"
  • [13] Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων - Θεοδοσίου
  • [14] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμιο Λάρνακας
  • [15] Ράλλι Κύπρος - Προηγείται ο Ριχελμί
  • [16] Συγγενείς Αγνοουμένων - Παγκύπρια Γενική Συνέλευση

  • [01] Κασουλίδης - Αγνοούμενοι - Πρέντεργκαστ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,25/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Μνημόνιο για το θέμα των αγνοουμένων επέδωσε χθες στο Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Σερ Κίεραν Πρέντεργκαστ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε με τον κ. Πρέντεργκάστ στα Ηνωμένα Εθνη και συζήτησαν το θέμα των αγνοουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΦΖ/ΜΑ)

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,25/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Διαμετρικά αντίθετες παραμένουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαίλ Τζέμ.

    Ενημερώνοντας τους Ελληνες και Κύπριους δημοσιογράφους, μετά από γεύμα εργασίας του με τον κ. Τζεμ, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη δήλωση των ΥΠΕΞ των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό ως "ιδιαιτέρως ικανοποιητική".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΦΖ/ΜΑ)

    [03] Ράλλι Κύπρος - 2ο Σκέλος

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί από τη Λευκωσία με 72 πληρώματα, από τα 82 που ξεκίνησαν τον αγώνα, το δεύτερο σκέλος του 27ου Ράλλι Κύπρος, το οποίο θα ολοκληρωθεί γύρω στις 10.15 το βράδυ και πάλι στη Λευκωσία.

    Ο Γάλλος οδηγός Ζιαν - Πιέρ Ριχελμί με Subaru Impreza και συνοδηγό τον Στεφάν Πρεβό ήταν οι ταχύτεροι στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν χθες, πρώτη μέρα του 27ου Ράλλι Κύπρος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [04] Ποδόσφαιρο - 2η αγωνιστική

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχίζει σήμερα η 2η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος με πέντε αγώνες.

    Στις 4.00 το απόγευμα αρχίζουν οι αγώνες ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΠ - Ανόρθωσης, ΑΕΚ - Εθνικού Ασσιας και Ενωσης Νέων Παραλιμνίου - Αλκής, ενώ στις 7.00 το βράδυ αρχίζει ο αγώνας Ομόνοιας - Απόλλωνα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Διδακτορικό δίπλωμα

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,25/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε ότι η πλευρά που αρνείται να ακολουθήσει τις απόψεις της διεθνούς κοινότητας στο Κυπριακό θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

    Μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Γερσέι, στη Σχολή Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Σέτον Χολ όπου του απενεμήθη τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι πρέπει να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό όχι μόνο για τους Ε/Κ και τους Τ/Κ αλλά και για τη σταθερότητα στην περιοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΦΖ/ΜΑ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Γ.Γ. ΟΗΕ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,25/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα έχει αργά σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 ώρα Κύπρου και αναμένεται να διαρκέσει περίπου μισή ώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ/ΓΓ)

    [07] Ντενκτάς - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Αμερικανοί δεν έχουν οποιοδήποτε σχέδιο για το Κυπριακό και οι επίσημοι των ΗΠΑ αρνούνται την εκπόνηση τέτοιου σχεδίου, υποστήριξε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, επιβεβαιώνοντας όμως ότι οι Αμερικανοί επιδιώκουν να οδηγήσουν τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη σε απευθείας συνομιλίες.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Ντενκτάς επανέλαβε την απαράδεκτη πρότασή του για συνομοσπονδία και υπενθύμισε πως ανέφερε στο ΓΓ του ΟΗΕ ότι περιττεύει κάθε πρόσκληση για απευθείας συνομιλίες επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν υπάρχει κάτι για να λεχθεί σε αυτές.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΜΑ)

    [08] Τ/κ - Τουρκικός Τύπος - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οτι δεν του ασκήθηκε πίεση για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργό Εξωτερικών Ισμαίλ Τζεμ ύστερα από συνάντηση που είχε με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μάντλιν Ολμπραϊτ και τον Αμερικανό Υφυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μαρκ Γκρόσμαν, σύμφωνα με την Τ/κ εφημερίδα "Ορτάμ".

    Εξάλλου, σε άρθρο του ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αρίφ Χασάν Ταχσίν υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για να ακουστεί και η φωνή των Τ/Κ στα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, κατά την έκφρασή του, είναι η συγκρότηση Λαϊκού Συνεδρίου που θα απαρτίζεται από κόμματα, συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΜΑ)

    [09] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαφωνία του σε λύση διζωνικής ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσοσόστομος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ε/Κ και των Τ/Κ, αφού αποσυρθεί ο κατοχικός στρατός και αποχωρήσουν οι έποικοι.

    Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές του Προέδρου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, ο Μακαριότατος είπε ότι το "πρόβλημά μας είναι ακριβώς τι θα κάνουν οι λεγόμενοι σήμερα κοσμοκράτορες, οι Αμερικανοί και οι άλλοι, για να απελευθερωθεί η Κύπρος".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [10] Βασιλείου - ΕΕ - Εξι υποψήφιες χώρες

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2000 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και για τα 29 υπό συζήτηση κεφάλαια των ενταξιακών εξέφρασε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Γιώργος Βασιλείου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να καθορίσει χρονοδιάγραμμα για την ένταξη των έξι υποψηφίων χωρών.

    Ο κ. Βασιλείου προέβη στη δήλωση αυτή χθες στην Πράγα μετά το πέρας της διήμερης συνάντησης των επικεφαλής των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των έξι υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [11] Κυπριανού - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Περισσότερη σημασία έχει το "τι γίνεται στο παρασκήνιο" των διαπραγματεύσεων και επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και όχι οι δημόσιες δηλώσεις που γίνονται από Αμερικανούς αξιωματούχους, δήλωσε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

    Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ουδέτερες τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν για το Κυπριακό, εκφράζοντας την άποψη ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στο να να αλλάξει η Τουρκία τη στάση της.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [12] Μουσιούττας - "Βουλή Γερόντων"

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για στήριξη των ηλικιωμένων έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, σε χαιρετισμό του στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας της "Βουλής των Γερόντων".

    Ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Σώματος Ηλικιωμένων, αλλά και ως αρμόδιος για τα θέματα των ηλικιωμένων υπουργός, ο κ. Μουσιούττας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα επιδιώξει ώστε οι ηλικιωμένοι "να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας για όσο τους επιτρέπουν οι δυνατότητές τους, να έχουν διασφαλισμένο ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και να έχουν τις αναγκαίες για την κατάστασή τους υπηρεσίες".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [13] Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων - Θεοδοσίου

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κύπρου, διακήρυξε σήμερα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων με πειστικά στοιχεία.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής, κατά την οποία αναμένεται να επικυρωθεί η ενοποίηση των δύο επιτροπών, ο Νίκος Θεοδοσίου είπε ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων αντιμετωπίζουν πολλά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [14] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμιο Λάρνακας

    Λάρνακα,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού που ταξειδεύει μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες ανακατασκευής της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την προσωρινή λύση στο πρόβλημα χώρου που παρουσιάστηκε λόγω των εργασιών το πρόβλημα συμφόρησης θα απαμβλυνθεί ουσιαστικά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΜΑ)

    [15] Ράλλι Κύπρος - Προηγείται ο Ριχελμί

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μετά και την 7η ειδική διαδρομή στο 27ο Ράλλι Κύπρος συνεχίζει να προηγείται ο Ζιαν Πιέρ Ριχελμί από το Μονακό με αυτοκίνητο Subaru Impreza.

    Ο Ανδρέας Τσουλόφτας με Mitsubishi Lancer Evolution βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη έχει τεθεί ο Ανδρέας Περατικός με Mitsubishi Lancer Evolution III.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [16] Συγγενείς Αγνοουμένων - Παγκύπρια Γενική Συνέλευση

    Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το μήνυμα ότι 25 χρόνια είναι πολλά και χρειάζεται με πειστικά στοιχεία να διακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων, έστειλαν σήμερα πολιτικοί και συγγενείς των αγνοουμένων στη διάρκεια της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κύπρου, κατά την οποία επρόκειτο να επικυρωθεί η απόφαση για ενοποίηση των δύο επιτροπών.

    Οι ομιλητές καλωσόρισαν την αναφορά στο θέμα των αγνοουμένων στην 4η Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας και είπαν ότι αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε μια νέα προσπάθεια διεθνοποίησης του προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 25 September 1999 - 12:02:17 UTC