Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-10-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργοί Αμυνας - Κύπρου - Ελλάδας
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Υπουργός Εθνικής Αμυνας
  • [03] Πρόεδρος Ελλάδας - Πρόεδρος Κληρίδης - Τηλεγράφημα
  • [04] Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρόεδρος Κληρίδης - Τηλεγράφημα
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα
  • [06] ΝΕΟ - Επέτειος ανεξαρτησίας
  • [07] 1η Οκτωβρίου - Στρατιωτική Παρέλαση
  • [08] Ετζεβίτ - Αμερικανική Γερουσία - Κυπριακό
  • [09] Παρέλαση - Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Υπουργοί Αμυνας - Κύπρου - Ελλάδας

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι η ενδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας και επάρκειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινής άμυνας Ελλάδας - Κύπρου έναντι οιασδήποτε εξωτερικής απειλής" δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του επειδή, όπως είπε, "η δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται ολοένα πιο αποτρεπτικής ισχύος, εμβέλειας και αποτελεσματικότητας μέσα από τη δουλειά του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας".

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο, με τον οποίο συζήτησαν "συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τα δύο Υπουργεία ως αρμόδια για την εφαρμογή της πολιτικής της κοινής εθνικής άμυνας και ασφάλειας" δηλαδή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπουργός Εθνικής Αμυνας

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σωκράτης Χάσικος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Ελλάδας - Πρόεδρος Κληρίδης - Τηλεγράφημα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συγχαρητήρια και ευχές για πρόοδο, ευημερία και δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού απευθύνει με τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη με την ευκαιρία του εορτασμού της τριακοστής ενάτης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    "Οι άρρητκοι δεσμοί που ενώνουν τις δυο χώρες μας ενδυναμώθησαν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών και αποτελούν τη βάση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού προβλήματος, η οποία θα εδράζεται στις σταθερές αρχές της διεθνούς νομιμότητας και θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Κυπριακής Δημοκρατίας", προστίθεται στο τηλεγράφημα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρόεδρος Κληρίδης - Τηλεγράφημα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη δέσμευση των ΗΠΑ για εξεύρεση μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης του κυπριακού προβλήματος "η οποία θα απαλείψει τις διαφορές που έχουν διαιρέσει την Κύπρο εδώ και πολύ καιρό" επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    Στο μήνυμα αναφέρεται πως "με την ευκαιρία της εθνικής ημέρας της 1ης Οκτωβρίου συγχαίρω εσάς και το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο αμερικανικός λαός και εγώ προσωπικά επαναβεβαιώνουμε τους δυνατούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των χωρών μας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη με την ευκαιρία της 39ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    Ο κ. Ανάν σημειώνει πως αντλεί δύναμη από την ισχυρή προσήλωση της Κύπρου στην παγκόσμια αποστολή του ΟΗΕ για επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] (Κ) ΝΕΟ - Επέτειος ανεξαρτησίας

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται το Κυπριακό η διαφύλαξη του ανεξάρτητου του κράτους και του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να επιδιώκεται πάση θυσία.

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, στην οποία σημειώνεται επίσης πως "η ανεξαρτησία της Κύπρου θα πρέπει να εκτιμάται και να προστατεύεται με έργα και όχι απλώς με διακηρύξεις".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [07] (Κ) 1η Οκτωβρίου - Στρατιωτική Παρέλαση

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το νέο απόκτημα της Εθνικής Φρουράς, οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι "TOR - Μ1", επιδείχθηκαν σήμερα για πρώτη φορά στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 39ης επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

    Κάθε εκτοξευτής του "TOR - Μ1" διαθέτει τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους, ραντάρ έρευνας και ραντάρ κατεύθυνσης πυραύλων και έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης προσβολής δύο στόχων, με μέγιστο βεληνεκές του πυραύλου 12 χιλιομέτρων.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Ετζεβίτ - Αμερικανική Γερουσία - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Joseph Biden δήλωσε, απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, πως είτε η Τουρκία θα επιλύσει το Κυπριακό, είτε θα πρέπει να ξεχάσει την έγκριση από τη Γερουσία της οικονομικής βοήθειας των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ.

    Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής συνομίλησε με τον Ετζεβίτ κατά τη διάρκεια συνάντησης του Τούρκου Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας Jesse Helms και μέλη της Γερουσίας, με τους οποίους είχε συζήτηση διάρκειας 75 λεπτών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Παρέλαση - Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,01/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αψογη και από πλευράς πειθαρχημένης εμφάνισης και από πλευράς εξοπλισμών, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία με την ευκαιρία της 39ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης πρόσθεσε ότι "είδαμε να ενισχύεται η αντιαεροπορική μας άμυνα με τους ΑSPIDE και τα πρώτα ρωσικά συστήματα TOR - M1".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ/ΜΜ)
    CNA ENDS
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 1 October 1999 - 13:02:15 UTC