Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Μόουζες
  • [02] Εκπρόσωπος - Πακιστάν
  • [03] ΑΗΚ - Πρόβλημα 2000
  • [04] Κύπρος - Media ΙΙ
  • [05] Γεωπολιτικό Περιβάλλον - Συνέδριο
  • [06] Αμερικανικό αντιτορπιλικό - Λεμεσός
  • [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Λονδίνο - Χαμηλά ναύλα
  • [08] Κασουλίδης - Κυπριακό
  • [09] Συνάντηση Προεδρείου ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου
  • [10] Μόουζες - Ντενκτάς - Τ/κ οργανώσεις
  • [11] Υπουργική Επιτροπή - Αερομεταφορές
  • [12] Συνάντηση Ντενκτάς - Μόουζες

  • [01] Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε από την Αθήνα για τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τον Προεδρικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ Αλφρεντ Μόουζες, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος όμως απέφυγε να αποκαλύψει οτιδήποτε για το περιεχόμενο της συνάντησης λέγοντας πως η Αθήνα έχει δημοσιοποιήσει μέσω του κ. Παπανδρέου αυτά που ήθελε.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στην αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Μόουζες για να κρίνει πως εξελίσσεται η προσπάθεια του, επαναλαμβάνοντας ότι ελάχιστα είναι αυτά που έχει να συζητήσει η κυβέρνηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη αναφορικά με τη διαδικασία επανέναρξης του διαλόγου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [02] Εκπρόσωπος - Πακιστάν

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει την ανατροπή της νομιμότητας με το στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε στο Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι σύντομα οι στρατιωτικοί θα παραδώσουν την εξουσία σε εκπροσώπους του λαού που θα αναδειχθούν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

    Ο κ. Παπαπέτρου σχολίαζε τις εξελίξεις στο Πακιστάν και τις προσπάθειες του ψευδοκράτους για αναγνώριση από τουρκόφωνες δημοκρατίες αλλά και το Πακιστάν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] ΑΗΚ - Πρόβλημα 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το 2000 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στον τομέα της παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, σύμφωνα με έκθεση ξένων ειδικών, διαβεβαιώνει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

    Η ανακοίνωση της ΑΗΚ απαντά στους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανικής Υπατης Αρμοστείας ότι πιθανόν να επηρεαστεί η ηλεκτρική ενέργεια στην Κύπρο λόγω του προβλήματος του 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [04] Κύπρος - Media ΙΙ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε τη λειτουργία του στη Λευκωσία το Γραφείο Media, που στόχο έχει να παρέχει στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα ευκαιρίες εκπαίδευσης, ανάπτυξης και διανομής οπτικοακουστικών παραγωγών.

    Το Γραφείο λειτουργεί στο πλαίσιο της εφαρμογής διμερούς συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή της Κύπρου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Media II.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [05] Γεωπολιτικό Περιβάλλον - Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης του Intercollege και το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής κι Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) οργανώνουν από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου συνέδριο με θέμα "Το Νέο Γεωπολιτικό Περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και Παραπέρα".

    Στην έναρξη του συνεδρίου θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης και ο Μιγκουέλ Ανγκελ Μορατίνος, Ειδικός Απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] Αμερικανικό αντιτορπιλικό - Λεμεσός

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το αντιτορπιλικό USS Carney της κατηγορίας Arleigh Burke του Αμερικανικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη ρουτίνας στο λιμάνι Λεμεσού από σήμερα μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, αλλά δεν θα είναι ανοικτό για το κοινό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεβείας.

    Το αντιτορπιλικό έχει μήκος 154 μέτρων και εκτόπισμα εννέα χιλιάδων τόνων.

    Τα 300 μέλη του πληρώματος με τον κυβερνήτη Α. Κούρντα θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την κυπριακή φιλοξενία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Λονδίνο - Χαμηλά ναύλα

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές εξήγγειλαν σήμερα νέα χαμηλά ναύλα για το Λονδίνο, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2000, με εξαίρεση την περίοδο από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

    Ο εθνικός μεταφορέας ανακοίνωσε ότι για τις νυκτερινές πτήσεις θα ισχύει το ναύλο των 148 λιρών με επιστροφή, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό, και για όλες τις άλλες πτήσεις 158 λίρες με τις προϋποθέσεις η κράτηση και η έκδοση του εισιτηρίου να γίνεται τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την αναχώρηση, την παραμονή του επιβάτη στη Βρετανία κατά την ημέρα του Σαββάτου και με ανώτατη διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου ένα μήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [08] Κασουλίδης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Είναι πρόωρο να καταλήγουμε σε συμπεράσματα ότι έχουν μειωθεί οι ελπίδες" για διάλογο στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι "οι τόνοι είναι σωστό να είναι χαμηλοί".

    Ερωτηθείς εάν έχουν μειωθεί οι ελπίδες να αρχίσει ένας διάλογος που θα αποδώσει, ο κ. Κασουλίδης είπε "θα δούμε, νομίζω είναι πρόωρο να βγάζουμε συμπεράσματα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [09] Συνάντηση Προεδρείου ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το προεδρείο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) - Κύπρου συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ετοιμάσει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής στις 18-19 Νοεμβρίου.

    Η σημερινή συνεδρίαση έγινε παρουσία των δύο συμπροέδρων της Μέχτιλτ Ρότε και του Τάσσου Παπαδόπουλου και των αντιπροέδρων Κωνσταντίνου Αλυσανδράκη, Ρόμπερτ Ατκινς, Δημήτρη Συλλούρη και Ανδρέα Χρίστου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [10] Μόουζες - Ντενκτάς - Τ/κ οργανώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε γύρω στις 18.35 στα κατεχόμενα η συνάντηση του Ραούφ Ντενκτάς με τον Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, ο οποίος συνοδεύεται από τον ειδικό συντονιστή στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ.

    Πριν τη συνάντηση με τον Ντενκτάς, 23 τουρκοκυπριακές οργανώσεις επέδωσαν στον κ. Μόουζες, η κάθε μια ξεχωριστά, ψήφισμα με τις απόψεις τους στο Κυπριακό, οι οποίες δεν διαφέρουν καθόλου από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της τουρκικής πλευράς.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [11] Υπουργική Επιτροπή - Αερομεταφορές

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εξ Υπουργών Επιτροπή συζήτησε σήμερα το θέμα των αερομεταφορών, στην παρουσία αντιπροσωπείας των Κυπριακών Αερογραμμών, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση της κυπριακής οικονομίας και του τουρισμού, αλλά και στην επιβίωση του εθνικού μεταφορέα.

    Μιλώντας μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών κι Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι "κάναμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την φιλελευθεροποίηση, δεδομένου ότι έχουμε ήδη φιλελευθεροποιήσει τους αιθέρες μας από πλείστους προορισμούς, είτε με δρομολογημένες πτήσεις είτε με ναυλωμένες πτήσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [12] Συνάντηση Ντενκτάς - Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,19/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παραγωγική φαίνεται να μετατρέπεται η επίσκεψή μου στην Κύπρο, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες, μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα.

    Η συνάντηση, στην οποία παρέστη ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ Τόμας Γουέστον, ο Αμερικανός Πρέσβης Ντόναλντ Μπάντλερ καθώς και σύμβουλοι του Ντενκτάς, διήρκησε περίπου 90 λεπτά, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται σε δείπνο εργασίας.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 19 October 1999 - 17:46:17 UTC