Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόουζες - Ντενκτάς - Δηλώσεις
  • [02] ΔΗΣΥ - Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ενωση
  • [03] Waterworld Waterpark - Βραβεία
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Μόουζες
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Διαφθορά
  • [06] Ρέππας - Κυπριακό
  • [07] Συνέδριο για Διαφθορά
  • [08] ΟΗΕ - Κυπριακό - Διεθνές Δίκαιο
  • [09] Εκπρόσωπος - Επαφές Μόουζες
  • [10] Ρολάνδης - Τουρισμός - Αύξηση
  • [11] Δήμος Μπάρνετ - Μπλερ - Κυπριακό

  • [01] Μόουζες - Ντενκτάς - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε επιστροφή του Προεδρικού Απεσταλμένου στην Κύπρο σε λίγες βδομάδες αναφέρθηκε σήμερα ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ύστερα από τη δεύτερη εντός της ημέρας συνάντησή του στα κατεχόμενα με τον Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο Αλφρεντ Μόουζες.

    Ο Τ/Κ ηγέτης δήλωσε ότι ο κ. Μόουζες ήρθε στην Κύπρο για να βοηθήσει τις δύο πλευρές, αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις επανέλαβε τις αδιάλλακτες θέσεις της Τ/κ πλευράς για τη δημιουργία "δύο κρατών" στην Κύπρο. Από την πλευρά του, ο κ. Μόουζες είπε ότι και "οι δύο κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση" και ότι θα προβεί σε δηλώσεις πριν από την αυριανή αναχώρησή του.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [02] ΔΗΣΥ - Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ενωση

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις θα ασχοληθεί η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης (ΕΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ Μάνθος Μαυρομμάτης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Μαυρομμάτης είπε ότι στη σύνοδο θα λάβουν μέρος 28 σύνεδροι από 14 χώρες και τέσσερις ευρωπαϊκές οργανώσεις, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα μιλήσει στους συνέδρους σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [03] Waterworld Waterpark - Βραβεία

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δυο νέα βραβεία εξασφάλισε φέτος από το World Waterpark Association (WWA) το Waterworld Waterpark της Αγίας Νάπας κατά την πρόσφατη σύνοδο του WWA που πραγματοποιήθηκε στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

    Το πρώτο βραβείο αφορά την καλύτερη διαφημιστική ταινία και το δεύτερο τη διοργάνωση της καλύτερης εκδήλωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Προεδρικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ Αλφρεντ Μόουζες.

    Η συνάντηση, η οποία διήρκησε 40 περίπου λεπτά, πραγματοποιήθηκε μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός διπλωμάτης στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Διαφθορά

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η Κύπρος υιοθετεί κι εφαρμόζει όλα τα διεθνή μέτρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης βοήθειας προς τις αρχές άλλων κρατών", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του 40υ Συνεδρίου Εξειδικευμένων Υπηρεσιών για Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

    Το Συνέδριο οργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία, με κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση του ρόλου των υπεράκτιων εταιρειών στην παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας ενάντια στη διαφθορά και τη διερεύνηση μεθόδων αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] Ρέππας - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας συναρτάται από τη συμφωνία αποστρατικοποίησης της Κύπρου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τόνισε ότι "από θέση αρχής είμαστε εναντίον της έντασης των εξοπλισμών".

    "Πιστεύουμε στη μείωση των εξοπλισμών, πιστεύουμε όμως ότι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να οδηγηθούμε σε μια επαγωγή αυτής της θέσης μπορεί να είναι ένα, και το βήμα αυτό που αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την Τουρκία είναι η αποστρατικοποίηση της Κύπρου", δήλωσε σήμερα ο κ. Ρέππας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] Συνέδριο για Διαφθορά

    Λεμεσός,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε σήμερα στη Λεμεσό τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο Εξειδικευμένων Υπηρεσιών Εναντίον της Διαφθοράς, το οποίο διοργανώνεται από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

    Το Συνέδριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσης Εναντίον της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης και σ' αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι των νομικών και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών των χωρών μελών του Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [08] ΟΗΕ - Κυπριακό - Διεθνές Δίκαιο

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό δεν θα υπήρχε εάν εφαρμόζονταν οι σχετικοί κανόνες του διεθνούς δικαίου και εάν οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονταν σήμερα, οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού θα μπορούσαν να επιλυθούν σύντομα και κατά τρόπο δίκαιο για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και προς το συμφέρον της ειρήνης στην περιοχή, δήλωσε ο Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Εκτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης Πρέσβης Ανδρέας Ιακωβίδης.

    Μιλώντας στη διάρκεια της γενικής συζήτησης "Δεκαετία Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ", ο κ. Ιακωβίδης είπε ότι "η Κύπρος έχει αποδεκτεί την αναγκαστική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου και επανειλημμένα έχει δηλώσει την ετοιμότητά της, παράλληλα με άλλες μεθόδους επίλυσης διαφορών, να δεχθεί τη γνωμάτευση του υψηλότερου δικαστικού οργάνου των ΗΕ πάνω στις νομικές πτυχές του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [09] Εκπρόσωπος - Επαφές Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες δεν έχει κατορθώσει να παρακάμψει τους απαράδεκτους όρους που θέτει ο Ραούφ Ντενκτάς και ιδιαίτερα την απαίτησή του για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ώστε να αρχίσουν συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, όπως δήλωσε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κ. Μόουζες και αφού πραγαματοποιήθηκε σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους συμβούλους του που κράτησε περίπου 40 λεπτά, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ πρέπει να συγκαλέσει συνομιλίες και εάν ο Ντενκτάς δεν ανταποκριθεί, τότε ο Κόφι Ανάν να καταλογήσει ευθύνες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [10] Ρολάνδης - Τουρισμός - Αύξηση

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο κατά το 1999 διαπιστώνει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και δηλώνει ότι "αν όλα τα δεδομένα παραμείνουν σταθερά" και κατά το 2000, "ο τουρισμός της Κύπρου θα περουσιάσει νέα θεαματική άνοδο".

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ρολάνδης επεσήμανε πως ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν την Κύπρο κατά το μήνα Σεπτέμβριο ήταν κατά 14,3% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, ενώ ο τουρισμός της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 1999 είναι κατά 8,5% υψηλότερος της ίδιας περιόδου του περασμένου έτους.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [11] Δήμος Μπάρνετ - Μπλερ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,20/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψήφισμα για το Κυπριακό απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Δήμου Μπάρνετ Μαξ Κόλερ, στο οποίο σημειώνεται ότι το Συμβούλιο του Δήμου καλωσορίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κομισιόν αλλά και της βρετανικής κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    "Το Συμβούλιο υπσοτηρίζει τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία μιας διζωνικής ομοσπονδίας, με την πλήρη αποκατάσταση της περιουσίας των Ε/Κ που κατελήφθη το 1974", αναφέρει το ψήφισμα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 20 October 1999 - 17:46:14 UTC