Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Οικονομικών - Βουλή - Προϋπολογισμός - Μέτρα
  • [02] Υπουργός Εσωτερικών - Πόντιοι
  • [03] Ραδιομαραθώνιος 1999 - Δημοσιογραφική Διάσκεψη
  • [04] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Μόουζες
  • [05] Υπουργικό Συμβούλιο - Φορολογικά μέτρα
  • [06] Πρόεδρος Ιταλικής Βουλής - Επίσκεψη στην Κύπρο
  • [07] Επιτροπή Αμυνας - ΥΠΑΜ - TOR M1
  • [08] Βουλή - Εγκρίθηκαν τα Φορολογικά Νομοσχέδια
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Ντόρα Μπακογιάννη
  • [10] Βασιλείου - Αθήνα - Τριμερής Επιτροπή
  • [11] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ντόρα Μπακογιάννη
  • [12] Βουλή - Αυξήσεις

  • [01] Υπ. Οικονομικών - Βουλή - Προϋπολογισμός - Μέτρα

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Ολομέλεια της Βουλής θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα σειρά φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνουν αυξήσεις του φόρου κατανάλωσης στα οχήματα παντός εδάφους (4Χ4), των πετρελαιοειδών και των εγχώριων αλκοουλούχων ποτών εκτός από τη μπίρα και το κρασί.

    Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης εξερχόμενος από το κτίριο της Βουλής, όπου παρέδωσε στον Πρόεδρο του Σώματος Σπύρο Κυπριανού τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2000 καθώς και νομοσχέδια για φορολογικά και αντισταθμιστικά μέτρα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [02] Υπουργός Εσωτερικών - Πόντιοι

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση βλέπει το θέμα των Ποντίων με όλη την επιβαλλόμενη εκ των πραγμάτων συμπάθεια και θα τους βοηθήσει, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

    "Πρέπει όμως και εκείνοι να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τις διαστάσεις του προβλήματος για να εφαρμοστεί και η σωστή πολιτική", ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των Ποντίων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [03] Ραδιομαραθώνιος 1999 - Δημοσιογραφική Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Επέτειος-σταθμός χαρακτηρίζονται τα 10χρονα του Ραδιομαραθώνιου", σύμφωνα με το Συντονιστικό Επιτελείο των συνδιοργανωτών του Ραδιομαραθώνιου 1999 και το πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξήγγειλε σήμερα είναι πλουσιότατο και με πολλές καινοτομίες.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στα Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος της Λαϊκής Τράπεζας και με παρουσία εκπροσώπων της Λαϊκής και του ΡΙΚ που είναι οι συνδιοργανωτές, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 10ου Ραδιομαραθώνιου που θα γίνει στις 1-2 Νοεμβρίου και έγινε μια αναδρομή στους εννέα μέχρι τώρα Ραδιομαραθώνιους.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [04] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες δεν μετέφερε οτιδήποτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ή αντίστροφα κατά το χθεσινό πήγαινε - έλα του στην ελεύθερη και κατεχόμενη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του κ. Μόουζες πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο, ο κ. Παπαπέτρου είπε επίσης πως δεν γνωρίζει τι έχει υπόψη του ο Αμερικανός απεσταλμένος όταν μιλά για ενθαρρυντικά στοιχεία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [05] Υπουργικό Συμβούλιο - Φορολογικά μέτρα

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε σειρά φορολογικών μέτρων τα οποία κατατέθηκαν αυθημερόν στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και ταυτόχρονα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

    Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφέρει ότι "τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και έχουν σχεδιαστεί με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς να επηρεάζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα προωθούν τη στρατηγική της σταδιακής εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [06] Πρόεδρος Ιταλικής Βουλής - Επίσκεψη στην Κύπρο

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής Λουτσιάνο Βιολάντε θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρου Κυπριανού.

    Ο κ. Βιολάντε θα αναχωρήσει από την Κύπρο τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και κατά την παραμονή του στο νησί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργο Βασιλείου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [07] Επιτροπή Αμυνας - ΥΠΑΜ - TOR M1

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής κρίνει ως πειστικές τις αναφορές του αρμόδιου Υπουργού, γύρω από την παρουσία και την προστασία των πυραυλικών συστημάτων TOR M1 στην Κύπρο.

    Στη δήλωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Τάκης Χατζηδημητρίου, μετά από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής στη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος την ενημέρωσε για το θέμα των πυραύλων TOR M1.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [08] Βουλή - Εγκρίθηκαν τα Φορολογικά Νομοσχέδια

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση για αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά δύο σέντ το λίτρο, εκτός της αμόλυβδης βενζίνης.

    Υπερ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ψήφισαν οι παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ και των ΕΔΗ καθώς και οι βουλευτές του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, Νίκος Μουσιούττας, Τάσσος Παπαδόπουλος, Μάριος Ματσάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΦΖ/ΜΧ)

    [09] Πρόεδρος Βουλής - Ντόρα Μπακογιάννη

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την άποψη ότι "από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά" αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού με τον οποίον αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για την πορεία του κυπριακού προβλήματος και την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, συμφώνησε με την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι "ακούσαμε και ψίθυρους ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να υπάρξουν αλλαγές στο τι αποφασίστηκε στο Λουξεμβούργο και στην Κοπεγχάγη, ειδικά για να ικανοποιηθεί η Τουρκία".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [10] Βασιλείου - Αθήνα - Τριμερής Επιτροπή

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κλιμακίου της Τριμερούς Επιτροπής "Trialteral Commission", που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα θα λάβει μέρος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος αναχωρεί αύριο για την ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του.

    Στη διάσκεψη, που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τη Βαλκανική Περιφερειακή Συνεργασία, το Κόσοβο και την Ευρωπαϊκή Ενωση

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [11] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ντόρα Μπακογιάννη

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση ότι "ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να καταλογίσει ευθύνες στην πλευρά η οποία αδικοπραγεί" εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από συνάντηση που είχε με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι "γίνεται μια προσπάθεια τεχνιτών σεναρίων για επανάληψη του διαλόγου" για το Κυπριακό και σημείωσε πως η αδιαλλαξία της Τουρκίας και οι παράλογες απαιτήσεις για αλλαγή της ουσίας και της διαδικασίας των συνομιλιών, "επαναβεβαιώνεται πολύ έντονα και από το Ραούφ Ντενκτάς εδώ στην Κύπρο μετά από τις συναντήσεις του με τον (Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο) Αλφρεντ Μόουζες".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [12] Βουλή - Αυξήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψηφίστηκαν το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής οι αυξήσεις που πρότεινε η κυβέρνηση, δηλαδή η αύξηση των τιμών της βενζίνης σούπερ και του καθαρού πετρελαίου κατά 2,0 σεντ το λίτρο που συνεπάγονται αύξηση της λιανικής τιμής τους κατά 2,2 σεντ, η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα οχήματα παντός εδάφους από 40% στο 60% και αύξηση του φόρου κατανάλωσης της καθαρής αλκοόλης κατά 50 σεντ το λίτρο.

    Στη ψηφοφορία για τον καταναλωτικό φόρο της αλκοόλης, 40 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και τρεις τήρησαν αποχή, ενώ στη ψηφοφορία για τα οχήματα, 37 ψήφισαν υπέρ και τρεις τήρησαν αποχή.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 21 October 1999 - 18:46:08 UTC