Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-10-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Εκδήλωση
  • [02] Γεωργιανός - Κατεχόμενα
  • [03] Αναστασιάδης - Γιαλλούρης - Κράτηση
  • [04] Τσαγγαρίδης - Κράτηση
  • [05] Πρόεδρος Ιταλικής Βουλής - Επίσκεψη
  • [06] ΕΔΕΚ - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη
  • [07] Ποδόσφαιρο
  • [08] Καλαθόσφαιρα
  • [09] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα
  • [10] Washington Post - Συνέντευξη Ετζεβίτ - Κυπριακό
  • [11] Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών - Κυπριακό - Συνέντευξη
  • [15] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επιτροπή Οικονομικών - Συνεδρία
  • [16] Α' Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο ΑΔΗΚ
  • [17] Εκδήλωση ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ομιλία Χόλγκερ
  • [18] Ντίνος Μιχαηλίδης - Συνέδριο ΑΔΗΚ
  • [19] Ντίνος Μιχαηλίδης - Πλαστές θεωρήσεις
  • [20] Αναστασιάδης - Κυπριακό

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Εκδήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψυχαγωγική εκδήλωση για όλη την οικογένεια και με προσκεκλημένους όλους τους κατοίκους του νησιού διοργανώνει σήμερα η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) με την ευκαιρία της Ημέρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Την εκδήλωση, που αρχίζει στις δύο μετά το μεσημέρι, θα προσφωνήσει ο εκτελών χρέη Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιμς Χόλγκερ και στη συνέχεια θα παρελάσουν παιδιά κρατώντας τις σημαίες των 35 κρατών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [02] Γεωργιανός - Κατεχόμενα

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γεωργιανός Γεώργιος Κεσσώφ, 41 χρόνων, πέρασε κατά λάθος στις κατεχόμενες περιοχές όπου και απήχθη, την περασμένη Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι για την απαγωγή ενημερώθηκε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ προχθές και ότι ο Κεσσώφ βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [03] Αναστασιάδης - Γιαλλούρης - Κράτηση

    Λεμεσός,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ανανεώθηκε χθες για άλλες έξι μέρες η κράτηση του Χαράλαμπου Αναστασιάδη και του Μάριου Κωνσταντίνου Γιαλλούρη, που κρατούνται για την υπόθεση παράνομης ανανέωσης αδειών παραμονής σε αλλοδαπές.

    Η διαδικασία για τον κ. Γιαλλούρη προηγήθηκε κι έγινε στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται με προβλήματα υγείας και το δικαστήριο συνεδρίασε στο δωμάτιό του. Για τον κ. Αναστασιάδη, η διαδικασία έγινε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου κατέθεσε ο Αστυνόμος Α' Χαράλαμπος Αργυρού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Τσαγγαρίδης - Κράτηση

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του 60χρονου Ανδρέα Τσαγγαρίδη, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενες υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην Κύπρο και στο εξωτερικό κατά την περίοδο μεταξύ 1996 - 1999.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι υποθέσεις αφορούν συνωμοσία για τη διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών, παρακίνηση παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών, και παρακίνηση δημόσιου λειτουργού να ενεργήσει αυθαίρετα, κατά κατάχρηση της αναγομένης στα καθήκοντά του εξουσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Ιταλικής Βουλής - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λουτσιάνο Βιολάντε φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρου Κυπριανού.

    Ο κ. Βιολάντε θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και κατά την παραμονή του στο νησί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [06] ΕΔΕΚ - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σαρανταήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου τέως Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη τελεί σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το μνημόσυνο θα τελεστεί από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [07] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 5η αγωνιστική του παγκυπρίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

    Ο Εθνικός Αχνας αντιμετωπίζει την Αλκή στο Δασάκι, και ο Εθνικός Ασσιας τη Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο του Κύκκου. Οι αγώνες αρχίζουν στις 3.30 μ.μ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [08] Καλαθόσφαιρα

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για τη 2η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας ανδρών σημειώθηκαν χθες το βράδυ τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Αχιλλέας Αγρού - Κεραυνός 75 - 89 ΠΑΕΕΚ - Αχιλλέας 50 - 70

    Γεροσκήπου - Παναθηναϊκός 63 - 72

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [09] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας σημειώθηκαν χθες τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 8 - 2 Ανόρθωση - Ενωση Νέων Παραλιμνίου 4 - 1

    Απόλλων - ΑΕΛ 1 - 3 Αναγέννηση - ΑΠΟΠ 3 - 1

    ΑΕΚ - Ομόνοια 0 - 4

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [10] Washington Post - Συνέντευξη Ετζεβίτ - Κυπριακό

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του για το Κυπριακό παρουσιάζεται για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας "Washington Post".

    Στη συνέντευξη ο Ετζεβίτ επαναλαμβάνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ύπαρξης "δύο κρατών" στην Κύπρο, υποστηρίζει την αναγνώριση της ύπαρξης "δύο αυτόνομων οντοτήτων" και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο ίδιο το νησί.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΑ)

    [11] Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών - Κυπριακό - Συνέντευξη

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ - Μαρία Χρυσάνθου)

    Η ανάγκη ενίσχυσης των δικοινοτικών επαφών και εδραίωσης μιας κοινωνίας των πολιτών με μεγαλύτερη επιρροή στα πράγματα του τόπου ήταν ένα από τα συμπεράσματα της τριμελούς αποστολής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο για επαφές τόσο με Ελληνοκύπριους όσο και με Τουρκοκύπριους.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ εκ μέρους της αποστολής, η εκτελεστική γραμματέας της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνη για την Κύπρο, Σάλπι Εσκιτζιάν, εξέφρασε την άποψη ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια των ξένων απεσταλμένων αλλά και στα χέρια του λαού του νησιού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [12] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επιτροπή Οικονομικών - Συνεδρία

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει σήμερα στην Κύπρο η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος του ΟΑΣΕ Helle Degn για να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής που αρχίζουν αύριο στη Λεμεσό, όπου θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο με θέμα "Η οικονομική ανδιάρθρωση και αναζωογόνηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο".

    Στη συνεδρία θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός ξένων βουλευτών, καθώς κι εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, και ο Συντονιστής Οικονομικών και Περιβαλλοντολογικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ, εκπρόσωπος του ουγγρικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Επιστημών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [13] Α' Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο ΑΔΗΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Α' Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) πραγματοποιείται σήμερα με τον Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος επανεξελέγη, χωρίς ανθυποψήφιο, Πρόεδρος του Κινήματος, να διαβεβαιώνει ότι το ΑΔΗΚ ξεκινά σήμερα "δημοκρατικά, επίσημα και πανηγυρικά τη δική του καθημερινή, έντονη κι εποικοδομητική παρουσία στα κοινά του τόπου".

    Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι "ύψιστο χρέος και καθήκον μας είναι να αφουγκραζόμαστε τη φωνή, την κραυγή καλύτερα, της ταλαίπωρης και κατακαμένης γης των πατέρων μας, τη φωνή της Κύπρου μας", προσθέτοντας ότι "αυτό το χρέος, εμείς το ΑΔΗΚ, υποσχόμαστε να το εκπληρώσουμε στο ακέραιο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [14] Εκδήλωση ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ομιλία Χόλγκερ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο εκτελών χρέη Ειδικού Εκπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Τζέιμς Χόλγκερ τόνισε σήμερα πως η επιθυμία για ειρήνη "είναι ιδιαίτερα έντονη για εκείνους από εμάς που εργαζόμαστε σε ειρηνευτικές αποστολές όπως την ΟΥΝΦΙΚΥΠ".

    Μιλώντας σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που παρευρέθηκαν στην τελευταία εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αυτού του αιώνα στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, ο κ. Χόλγκερ είπε πως "είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε και να βοηθήσουμε στην εμπέδωση της ειρήνης στο νησί, ώστε τα παιδιά της Κύπρου να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλή και ειρηνικό περιβάλλον".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [15] Ντίνος Μιχαηλίδης - Συνέδριο ΑΔΗΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) Ντίνος Μιχαηλίδης υποστήριξε σήμερα την πολυφωνία στο χώρο του κέντρου, σημειώνοντας ότι η δύναμη του καθενός θα διαφανεί από τις βουλευτικές εκλογές.

    Μιλώντας μετά την εναρκτήρια τελετή του Α' Τακτικού Παγκυπρίου Συνεδρίου του ΑΔΗΚ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι "η παρουσία τόσων πολλών στελεχών, ο παλμός και ο ενθουσιασμός που επεκράτησε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της συνεδρίας μας φανερώνουν το αίσθημα αλληλεγγύης και το αίσθημα συμπαράστασης που έχει το ΑΔΗΚ από το λαό του χώρου που ευελπιστούμε να καλύψουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [16] Ντίνος Μιχαηλίδης - Πλαστές θεωρήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δεν είχε περιέλθει στην αντίληψη του Ντίνου Μιχαηλίδη οποιαδήποτε περίπτωση παραχώρησης θεωρήσεων σε αλλοδαπούς κατά την περίοδο που προϊστατο ο ίδιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Α' Τακτικού Παγκυπρίου Συνεδρίου του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος, του οποίου είναι Πρόεδρος, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ο ίδιος είχε υποβάλει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για διαχωρισμό των εξουσιών του Λειτουργού Μετανάστευσης από τις εξουσίες που έχει το Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομίας, η οποία εγκρίθηκε.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [17] Αναστασιάδης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,24/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ενθαρρύνεται για απευθείας συνομιλίες και όχι εκ του σύνεγγυς, για επίλυση του Κυπριακού.

    Κληθείς να αναφέρει εάν η φόρμουλα που επροωθείτο τις τελευταίες ημέρες για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία στο Κυπριακό αφορούσε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, ο κ. Αναστασιάδης είπε: "Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που επιδιώκετο από άλλους".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 24 October 1999 - 12:02:27 UTC